-
چهارشنبه 30 تیر 1400, 21:08 عصر
#1
کاربر جدید
-
شنبه 09 مرداد 1400, 11:20 صبح
#2
کاربر جدید
نقل قول: پارگی پرده گوش
کاشت حلزون متشکل از چندين قطعه است که درواقع، کارکرد همزمان آنها حس شنوايي را به دنبال خواهد داشت. اين قطعات با دور زدن حلزون گوش ناکارآمد، صدا را به صورت مستقيم به اعصاب شنوايي ميرساند. ولي آيا همه چيز به اينجا ختم ميشود؟ پاسخ اين سوال با بررسي و شناخت فناوري به کار رفته در کاشت حلزون به دست خواهد آمد. با ما همراه باشيد تا با آن بيشتر آشنا شويم.
سيستم و فناوري به کار رفته در کاشت حلزون به چه صورت است؟
امروزه سه سيستم کاشت حلزون داراي تائيديه از سمت سازمان غذا و داروي آمريکا اند و مورد استفاده قرار ميگيرند (Clarion، Nucleus و MED-EL). بين باقي آنها نيز رقابت سختي براي گرفتن مجوز در جريان است. اين رقابت داغ، بهبود و پيشرفت تکنولوژي حال حاضر اين پروتز را در پي داشته است؛ زيرا توليدکنندگان نمونه هاي در دسترس ميبايست براي در صدر ماندن فناوري جديدي را عرضه کنند.
البته که اين رقابت هميشه خوب نيست. دليل آن نيز نحوه بازاريابي توليدکنندگان اين سيستم ها است که قدرت انتخاب را براي بيماران و کانديداهاي کاشت حلزون سخت ميسازد. با اطلاعاتي که هر کدام از توليدکنندگان در اختيار شما قرار ميدهند، روند تصميم گيري دشوارتر ميگردد. هدف از بيان فناوري به کار رفته در کاشت حلزون نيز همين امر است. اينکه بتوانيد با نحوه کارکرد اين دستگاه آشنا شويد و آزادانه تر اين عمل را برگزينيد.
ساختار و مکانيسم کاشت حلزون
در افراد شنوا عملکرد بدين گونه است: سلول هاي موي حسي که داخل حلزون گوش واقع شده اند، وظيفه انتقال ارتعاشات صدا به سيگنال هاي عصبي را بر عهده دارند. سيگنال ها از اعصاب حلزون عبور ميکنند تا به کورتکس (قشر) شنوايي برسند. در صورت بروز خطا در اين سلول ها، حلزون گوش مصنوعي با استفاده از فناوري به خصوصي توسط الکترودها جاي آنها را پر ميکند. در واقع، اين دستگاه با تحريک الکتريکي رشته هاي عصبي اين امر را ممکن ميسازد.
حلزون ها متشکل از دو بخش مي باشند؛ قطعات بيروني (که مانند سمعک هستند) و دروني (که طي يک عمل جراحي در استخوان تمپورال کار گذاشته ميشوند).
قطعات بيروني شامل سه بخش ميشوند؛ ميکروفون (براي جمع آوري صداها)، پردازنده صدا (براي ارزيابي و تبديل آنها به کدهاي ديجيتال) و يک کويل مغناطيسي که سيگنال هاي رمزگذاري شده را توسط يک ارتباط راديويي از طريق پوست به قطعات داخلي ارسال ميکند.
فناوري به کار رفته در کاشت حلزون، در قطعات داخلي نيز به همين شکل پيچيده و مرتبط به يکديگر است. بخش داخلي داراي يک گيرنده است که مسئوليت تحريک اعصاب را بر عهده دارد. اين گيرنده داده ها را دريافت و رمزگشايي ميکند. پس از آن، آنها را به الکترود آرايه ميرساند. در مرحله بعد، مسئوليت بر دوش يک حامل سيليکوني منعطف است که چندين الکترود دارد. رشته هاي عصبي حلزون گوش که طي جراحي در اسکالا تيمپاني کار گذاشته ميشوند، توسط الکترود آرايه ها تحريک ميشوند. حرکت رشته هاي عصبي ارسال ارتعاشات به سوي مغز را به همراه دارد که در نهايت، مغز اين ارتعاشات را به عنوان صدا تفسير ميکند.
حال که با فناوري اين عمل آشنا شديم، تفاوت سه سيستم عنوان شده در بالا چيست؟
تفاوت سيستم هاي مختلف کاشت حلزون
سه سيستم عنوان شده در بسياري از ويژگي ها مشابه هستند. براي مثال، هر سه آنها تحريک چند کاناله را فراهم مي آورند. همانطور که عنوان شد، فناوري به کار رفته در کاشت حلزون از طريق تحريک رشته هاي عصبي توسط الکترود آرايه ها است. الکترود آرايه ها در هر سه سيستم مختلف کاشت حلزون، داراي الکترود آرايه هاي چند تماسي اند که در اسکالا تيمپاني کار گذاشته ميشود. اگر چه تعداد تماس ها (الکترودها) و روش تنظيم اين تماس ها در هر سيستم متفاوت از ديگري است؛ اما همه آنها به جاي اينکه يک کاناله باشند، چند کاناله هستند.
شباهت بعدي، تکنولوژي دورسنجي (telemetry) به کار رفته در هر سه آنها است. اين تکنولوژي براي نظارت بر يکپارچگي الکترودهاي موجود در حلزون گوش پس از جراحي به کار ميرود. احتمال بروز خطا در الکترودهاي کار گذاشته شده همواره وجود دارد. به همين علت، وجود اين تکنولوژي بسير حائز اهميت است.
علاوه بر شباهت ها، تفاوت هايي نيز وجود دارند. در واقع، اين تفاوت ها باعث متمايز شدن اين سيستم ها از يکديگر ميشود. به همين علت، داشتن يک دانش کافي در رابطه با نحوه عملکرد اين سيستم ها و فناوري به کار رفته در کاشت حلزون، روند انتخاب و تصميم گيري شما را ساده تر ميکنند. البته درباره اين امر و تفاوت هاي اين سه سيستم حتما با يک متخصص نيز مشورت کنيد. براي اين کار ميتوانيد با دکتر علی کوهی، بهترين فوق تخصص گوش و جراحي قاعده جمجمه در تهران تماس داشته باشيد تا يک کاشت حلزون موفقيت آميز را تجربه نماييد.
منابع
asha
advancedbionics
intechopen
قوانین ایجاد تاپیک در تالار
- شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
- شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
- شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
- شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
-
قوانین سایت