اول از همه باید عرض کنم که کار با داده های خیلی زیاد و دیتابیس های سنگین کار خیلی خیلی دشوار و زمانبری هست. اینطوری نیست که بگیم می خوام ایندکس بزارم و بعدش با یه حرکت کار تموم بشه. دوستانی که با رکورد های بالا و مشکلات آنها دست و پنجه نرم کر ده اند می دانند که واقعا تصمیم گیری در این مورد برای اینگونه دیتابیس ها سخت است.
ایندکس‌گذاری (Indexing) می‌تواند بهبود قابل توجهی در عملکرد جستجوها و فیلترینگ‌ها در جداول داشته باشد، اما در صورتی که داده‌ها به صورت پویا و تغییر پذیر باشند و شرایط جستجوی کاربران متنوع باشند، باید با دقت به ایندکس‌گذاری نگریست. در اینجا تعدادی نکته مهم در مورد ایندکس‌گذاری در جداولی با داده‌های پویا و شرایط داینامیک را مطرح می‌کنم:
تأثیر ایندکس بر عملکرد:
ایندکس‌گذاری می‌تواند تأثیر مثبتی بر عملکرد کوئری‌های جستجویی داشته باشد، اما همچنین به همراه خود دارای هزینه‌های نگهداری می‌آید.
ایندکس‌های زیاد ممکن است منجر به افزایش حجم دیسک و مصرف فضای فیزیکی شود. بنابراین، قبل از ایجاد هر ایندکس، باید ارزیابی دقیقی از نیازهای کوئری و مصرف منابع انجام داد.
انتخاب ستون‌های مناسب برای ایندکس:
ایندکس‌ها باید بر روی ستون‌هایی که در کوئری‌ها به عنوان شرط جستجو استفاده می‌شوند، ایجاد شوند. به عنوان مثال، اگر یک ستون به نام "تاریخ" (Date) برای جستجو مهم است، این ستون را باید ایندکس‌گذاری کنید.
مدیریت ایندکس‌های ترکیبی:
در صورتی که کوئری‌ها شرایط مختلفی برای فیلترینگ اطلاعات دارند، ممکن است نیاز به ایجاد ایندکس‌های ترکیبی باشد که برای ترکیب ستون‌ها و شرایط مختلف ایجاد می‌شوند.
تغییرات در داده‌ها:
اگر داده‌ها به صورت مداوم تغییر کنند، ایندکس‌ها باید مداوم به‌روزرسانی شوند که ممکن است به کارایی سیستم آسیب بزند. در این مورد، باید با فراهم آوردن برنامه‌های به‌روزرسانی ایندکس‌ها و مدیریت مصرف منابع برای این فرآیند مواجه شوید.
پایش و بهینه‌سازی مداوم:
باید قابلیت پایش و بهینه‌سازی مداوم ایندکس‌ها را داشته باشید. این به منظور شناسایی ایندکس‌هایی که دیگر لازم نیست و حذف آنها، یا ایجاد ایندکس‌های جدید برای نیازهای جدید کوئری‌هاست.
استفاده از ابزارهای مدیریتی:
ابزارهای مدیریتی SQL Server مانند SQL Server Management Studio (SSMS) امکاناتی برای تحلیل و مدیریت ایندکس‌ها را فراهم می‌کنند. از این ابزارها برای ایجاد، به‌روزرسانی و حذف ایندکس‌ها استفاده کنید.
در نهایت، برای تصمیم‌گیری در مورد ایجاد ایندکس‌ها، نیاز به بررسی دقیق نیازهای کوئری و میزان اثربخشی ایندکس‌گذاری بر روی عملکرد دیتابیس دارید. همچنین باید هزینه‌ها و مزایای ایجاد هر ایندکس را در نظر بگیرید.

نقل قول نوشته شده توسط hamid_hr مشاهده تاپیک
سلام
من یک جدول دارم که داده های داشبود داخلش ریخته میشه
تعداد Column ها زیاد هست و امکان داره هر نوع شرطی روی این داده ها زده بشه(دست کاربر هست)
وقتی اطلاعات من زیاد میشه واکشی خیلی زمان بر هست.
به نظر شما روی این نوع جداول ایندکس گذاری کنیم تغییری ایجاد میشه؟ چون کوئری ها داینامیک هست و امکان داره برای هر ستون شرط ایجاد بشه هست