چند وقت پیش وقتی به وضعیت سایت کاریام نگاه کردم، احساس کردم وقت یک تغییر جدی رسیده است. سایتی که با عشق و انرژی ساخته بودم، بازدید کمی داشت و در نتایج جستجوی گوگل جایگاه مناسبی پیدا نکرده بود. راستش رو بخواین، قبل از اینکه برم کلاس سئو، فکر میکردم خودم کلی چیز بلدم! هرچی تو اینترنت میدیدم، سریع روی سایتم پیاده میکردم. ولی بعداً فهمیدم نصف این آموزشها یا قدیمی بودن یا کلاً اشتباه. مثلاً برچسبهای بیربط رو همینطوری میزدم به هر پست، چون شنیده بودم گوگل عاشق تگ زیاده! یا فکر میکردم هرچی بیشتر کلمه کلیدی رو بچپونم تو متن، بهتره. خلاصه راه رو کاملاً کج میرفتم. همین موضوع باعث شد تصمیم بگیرم برای یادگیری اصول سئو و ارتقای دانشم، در یک دوره تخصصی شرکت کنم.
بعد از کمی جستجو و پرسوجو، نام کلاس سئو چکاوک شهر را بارها شنیدم. تجربه مثبت دیگران و برنامه آموزشی منسجم این مجموعه باعث شد بدون تردید در این دوره ثبتنام کنم.
اولین جلسه کلاس با معرفی کلی دنیای سئو آغاز شد. مدرس دوره با زبانی روان و مثالهای عملی، مفهوم بهینهسازی برای موتورهای جستجو را توضیح داد. از همان جلسه اول متوجه شدم که این دوره فقط تئوری نیست، بلکه قرار است با تمرین و پروژههای واقعی پیش برویم. یاد گرفتم که سئو فراتر از چند ترفند ساده است؛ ترکیبی از دانش فنی، محتوای ارزشمند و تجربه کاربری.
یکی از بخشهای جذاب این کلاس، کار روی پروژه واقعی بود. من سایت خودم را بهعنوان پروژه انتخاب کردم تا بتوانم آموختهها را همزمان اجرا کنم. نکته جالب و کاربردی این دوره این بود که در کنار کلاس ها کلی ویدیوی آموزشی وجود داشت که تا ویدیو های قبلی رو نمیدیدی نمیتونستی بقیه رو مشاهده کنی و این باعث میشد منظم و با دقت جلوبری. همنطور کلی آزمون و تمرین داشت که کمک میکرد متوجه ایرادات خودت بشی.
در طول جلسات و ویدیو ها، موضوعات مهمی یادگرفتم.
از جمله مواردی که یاد گرفتم (و برای هر کدوم مثال عملی داشتیم):
- 1. تحقیق کلمات کلیدی (نه فقط پرکردن متن، بلکه پیدا کردن عبارتهایی که کاربر واقعاً جستجو میکنه و درآمدزا هست).
- 2. ساختار سایت (دستهبندی و مسیرهای واضح برای گوگل و کاربر).
- 3. بهینهسازی عنوان و متا دیسکریپشن (برای کلیک بیشتر تو نتایج).
- 4. استفاده درست از تگهای H1 تا H6 (برای نظم دادن به متن).
- 5. محتوای باکیفیت و یونیک (نه کپی و نه پر از جملات الکی،محتوای سئوشده،محتوای همیشه سبز و... ).
- 6. بهینهسازی تصاویر (نام فایل، تگ alt، حجم مناسب).
- 7. لینکسازی داخلی (هدایت کاربر و رباتها بین صفحات مرتبط،ساختار پیلارکلاستر).
- 8. لینکسازی خارجی باکیفیت (نه خرید لینک اسپم).
- 9. سرعت سایت (چون گوگل با سایت کند لج میکنه).
- 10. تجربه کاربری (UX) و طراحی واکنشگرا (Responsive).
- 11. اهمیت بهینهسازی موبایل (چون بیشتر کاربرا با گوشی میان).
- 12. دادههای ساختاریافته (Schema) برای نمایش ستاره، قیمت، و…،یادگیری افزونه اسکیماپرو و سایت های مربوطه
- 13. سئو محلی (Local SEO) برای دیده شدن تو نتایج نزدیک به موقعیت کاربر.
- 14. استفاده درست از Robots.txt و Sitemap (برای هدایت خزندهها).
- 15. تحلیل دادهها با سرچ کنسول و آنالیتیکس (برای فهمیدن چی جواب میده).
- 16. برچسبها (Tags): اینجا مدرس گفت برچسب مثل تیغ دولبهست ، اگر درست استفاده کنی، باعث نظم و ارتباط بهتر صفحات میشه، ولی اگه الکی و زیاد بزنی، میشه صفحات کمارزش و حتی محتوای تکراری که سئو رو خراب میکنه.
- 17. سرعت سایت: نحوه بررسی سرعت سایت و اصلاحات لازم
- 18.آشنایی با الگوریتم های گوگل،بایدها و نبایدها و...
با روشهایی که در کلاس یاد گرفتم، توانستم ساختار محتوایی سایتم را بازطراحی کنم. همچنین یاد گرفتم چطور با لینکسازی داخلی درست، صفحات مهم را به گوگل معرفی کنم. نتیجه این تلاشها حیرتانگیز بود. فقط چند ماه بعد از شروع دوره، بازدید ارگانیک سایتم تقریباً دو برابر شد و چند صفحه مهم به صفحه اول گوگل رسیدند.
یکی دیگه از ویژگیهای ارزشمند کلاس سئو چکاوک شهر، پشتیبانی بعد از جلسات بود. هر زمان در اجرای یک تکنیک دچار مشکل میشدم، میتوانستم از طریق گروه پشتیبانی سوال بپرسم و پاسخ دقیق بگیرم. این تعامل باعث شد احساس کنم تنها نیستم و در یک مسیر مشخص حرکت میکنم. همچنین در حین کلاس ها استاد به سوالات و ایرادات بچه ها به خوبی پاسخ می دادند.
پیش از این دوره، سئو را بیشتر یک کار فنی میدیدم که نیاز به کدنویسی زیاد دارد. اما حالا فهمیدم سئو یک فرآیند جامع است که شامل استراتژی محتوا، تجربه کاربری و ارتباط با مخاطب نیز میشود. بهجای اینکه فقط به رتبه فکر کنم، یاد گرفتم که هدف اصلی، ارائه محتوای ارزشمند به کاربر و ایجاد اعتماده. و درواقع چیزی که مهمه بهینه سازی برای کاربره و اولویت داره به بهینه سازی برای موتور جست و جو.
اگر شما هم صاحب یک سایت هستید و احساس میکنید در گوگل آنطور که باید دیده نمیشوید، پیشنهاد میکنم در یک دوره معتبر و پروژهمحور مثل کلاس سئو چکاوک شهر شرکت کنید. تجربه من نشان داد که یادگیری اصول سئو نه تنها باعث رشد رتبه سایت میشود، بلکه دید کلی شما را نسبت به بازاریابی دیجیتال تغییر میدهد. چرا این کلاس رو پیشنهاد میکنم؟چون برخلاف آموزشهای پراکنده اینترنت، اینجا همهچیز قدمبهقدم، عملی و بر اساس تجربه واقعی گفته میشه. نه الکی وقتت رو میگیرن، نه تکنیکهای منسوخ آموزش میدن.