برادر Anti-Evil

گاهی اوقات فضای یک بحث جوریه که حداقل یکی مثل من به نظرش میاد اینجا نه چیزی یاد خواهد گرفت نه چیزی یاد خواهد داد . روی صحبتم با فرد خاصی نیست ، با نوع برخورد مشکل دارم ، دقیقا" به همین دلیل توی دو سه تا از مباحثی که تو یه ماه اخیر بسیار روش مانور شده شرکت نکردم . برای یکی از تاپیکها یه مطلبی نوشته بودم که پستش نکردم ، فکر میکنم حالا جاش باشه همینجا کپی اش کنم و امیدوار باشم دوستان سایت ، به دقت مطالعه اش کنن :

متاسفانه یکی از بلاهائیکه دامن گیر محیطهای تکنیکی مثل این وب سایت است "حال گیری" ضمن بحث و تبادل نظر با طرف مقابله . این پدیده اگر جنبهء شوخی داشته باشه و برای ایجاد تنوع در محیط بحث اتفاق بیفته البته مباح که هیچ بلکه مستحب است . اما اگر یک نفر خیلی جدی تصمیم بگیره حین بحث و تبادل نظر بخاطر عدم تطابق نظرش با فرد مقابل یا احیانا" حقیر شمردن فرد مقابل سعی کنه حالش رو بگیره ، تصریحا" یا تلویحا" ، نتیجه ای جز خراب شدن فضای بحث و مالیده شدن نتیجه گیری صحیح و منطقی نخواهد داشت . بارها دیدم که وقتی بین دو تا مساله خاص تو مایه های دلفی و وی بی ، ویندوز و لینوکس ، دات نت و جاوا و ... بحثی بین دو یا چند نفر شروع میشه ، از همون ابتدا حرفهای حاشیه ای و تیکه ها حال گیر و مطالب نا مربوط متولد میشن و تا آخر بحث به حیات خودشون ادامه میدن . طبیعیه که ایجاد چنین فضائی باعث میشه بعد از مدتی تمام کاربران سایت با دیدن بحثی این چنین میل و رغبتی برای حضور در اون نداشته باشند چرا که حدس میزنن به احتمال زیاد این وسط حال چند نفر اساسی و حال چند نفر غیر اساسی گرفته میشه و ته داستان چیز خاصی عاید کسی نمیشه . ( اتفاقی که همین حالا تا حدودی افتاده است ) . این نوع رفتار و برخورد فوق العاده مخرب است و به طور جدی و اساسی باید جلوش گرفته بشه . واضح و مبرهن است که یک بحث داغ و خیلی تند و حتی خشن اما تکنیکی اگر هیـــچ فایده ای نداشته باشه ، حداقل کمک میکنه وجوه مختلف موجود یا موجودات مورد بحث توسط طرفین کاملا" بررسی بشن و در بدترین حالت حداقل یه تعداد Keyword و عنوان جدید به دست تازه کارهائی که مدتی بعد دارن اون بحث رو مطالعه میکنن میرسه که حتما" میتونه براشون مفید باشه ، تیکه پرونی و حال گیری نه تنها باعث خط خطی شدن اعصاب طرفین بحث میشه ، و نه تنها "بحث" رو به "مشاجره" تبدیل میکنه ، که باعث میشه به مرور پدیده "بحث" به یک موجودیت مضموم تبدیل بشه که همه ازش فراری هستند ( که همین حالا هم متاسفانه تا حدودی همین طور شده ) . امیدوارم همه رفقا ، از خود این حقیر گرفته تا ...سعی کنیم بجای نگاه عاقل اندر سفیه به طرف مقابل و گل مال کردن حس و حال و اعصاب طرف ، سعی کنیم اگر چیزی در چنته داریم بریزیم رو دایره و اگر حرف خاصی نداریم گوش کنیم و یاد بگیریم و البته اظهر این است که مدیران ، از مدیر سایت گرفته تا مدیران بخشها باید حساسیت خاصی رو این رفتارهای مخرب داشته باشن و بدون کوچکترین تردید این طور مطالب رو از هر کسی که میخواد باشه از بیخ قیچی کنن تا فرهنگ صحیح تبادل اطلاعات بدون حال گیری نهادینه بشه . در عرایض بالا نگاه خاصی به هیچکدام از افراد حاضر در بحث نداشتم و عرایضم مربوط میشه به همه زمانها و همه بحثها و هدف هم چیزی نبود جز بهبود جو سایت که امیدوارم خوانندگان بخوبی درک کنند که حتما" هم همینطور هست :)
مجددا" تاکید میکنم هیچ خواهر یا برادری از حضار ( و غیر حضار ) هدف مشخص این نوشته نیست . به کرات توی بحثهای مختلف سایت با پدیدهء تیکه پرونی و حالگیری مواجه شدم و در اغلب موارد در اثر همین برخوردها فضای بحث به گند کشیده شده ( از بحث دلفی و سی بگیر تا مباحث مربوط به دلفی و وی بی و ... مباحث جدید تر ) . من هم به عنوان یکی از مدیران سایت نظرات شخصی خودم رو دارم و تمایل دارم ابرازشون کنم اما دوست ندارم در سایهء برخوردهای غیر تکنیکی هم اعصاب خودم خراب بشه هم وقتی که بابت نوشتن دو صفحه مطلب میزارم دود بشه . به طور جدی از برادران مدیر درخواست میکنم فارغ از نظرات شخصی و عقیده و گرایش ، هر جا "بحث" تکنیکی پیش اومد که بینش به هر ترتیبی مطلب غیر تکنیکی و بصورت "تیکه" یا برای حالگیری مطرح شد ، بلافاصله قیچی کنن ( ر-ک دردسرهای اولیه بخش امنیت و وضعیت فعلی اش :) ) و مطمئن باشن "رفتار صحیح" بعد از مدتی خود به خود نهادینه میشه :)
اگر رفقائی که در مورد دات نت و تکنولوژی های مربوطه سوال پرسیدند هنوز هم نقاط ابهامی تو ذهنشون وجود داره و رفقای پیش کسوت تر فکر میکنن امکانش هست بی سوادی مثل حقیر هم پنج دقیقه ای منبر بره کلهم اجمعین ندا بدن تا حقیر هم چند سطری در باب " ابزارهای توسعهء دات نت " حرف بزنم :wink:

همگی موفق باشید :kiss:

مطالبی که نوشتم بیشتر ناظر بر بحثهای دیگه بود اما نگاه کردم و دیدم اینجا هم مثل سایر "بحث" های سایت دچار همین آفت شده . یکی به دیگری میگه تو هدفت ضایع کردن بوده اون یکی میگه فحش نده یکی دیگه میگه اصلا جفتتون بی سوادید یکی دیگه ... یکی دیگه ... ؟؟؟ چند تا مطلب "نا مربوط" الان توی این تاپیک هست ؟ اصلا" چرا باید باشه ؟ :?