سوالهائی که پرسیدی به دغدغه های واقعی دنیای نسبتا ایده آل مربوطه و در عین حال خواستی که جوابهاش به محل زندگی ات یعنی ایران که از اون فضای ایده آل فاصله فوق العاده زیادی داره معطوف باشه , به نظر من به جای مفیدی نمیرسه .

تعریف مفهوم فناوری و انتقال اون اساسا نیاز به زمینه هائی داره که در ایران مهیا نیست . من در یک مورد کار شخصی و یک مورد کار تیمی خصوصی دو موجودیت جدید ساختم یا در فرآیند ساختش شریک بودم و تعاریف و کاربردها و پیاده سازی و مستندات و روش بهره برداری و توسعه و ... و در کل در یک کلام مجموعه دانش و فن مذکور را به دولت فروختم و پول گرفتم . کل مسئله همین است . فکر نمیکنم که امروز یا حتی در آینده میان مدت در ایران فعالیت های غیر دولتی جدی ای برای خرید ، توسعه ، کاربرد یا تولید فناوری نرم افزاری انجام بشه . البته همیشه هر حکمی میتونه حالت استثناء هم داشته باشه که طبیعتا اصل رو رد نمیکنه .

چون در ایران پول در اختیار دولت است و حوزه های فعالیت بخش خصوصی هم محدود هست عاقبت چندان روشنی برای فکر کردن به توسعه فن وجود نداره . ثروتمندترین شرکتهای نرم افزاری ایران که عموما اتوماسیون میفروشند هم بدون حضور دولت عزیز ورشکسته هستن ، و کار کردن با دولت هم نیاز به برنامه و مدیریت برنامه و بازاریابی حرفه ای و منطقی نداره ، به رابطه نیاز داره . اگر فقط کنجکاو هستی یا میخواستی نظر سایرین رو بخونی این فقط نظر شخصی من بود اما اگر کاری کرده ای و مایلی ازش پول در بیاری بهتره به بازار ایران فکر نکنی . راه انداختن یک شرکت دات کام ساده اینترنتی و ارائه فن یا تجربه و جلب توجه شرکتهای مرتبط و نهایتا فروختن کل داستان به اونها اتفاقی است که هزاران بار افتاده و هر روز هم یه گوشه ای خبری در این مورد هست ؛

- در خطوط فوق دولت معنی وسیعی داره . کلمه دولت به زبان فارسی شکل و فضای خوبی نداره و قاعدتا اگر چنین مطالبی به انگلیسی نوشته بشن مفهوم تر هستن اما من فرض رو بر این میذارم که مخاطبش هم میدونه چی دارم میگم و ...الخ .