با سلام

دوست عزیز، در خصوص یکی از دو گرایشی که ذکر کرده اید خیلی خلاصه عرض کنم اگر قصد تحصیل در خارج از ایران را دارید به سراغ سیستم های هوشمند بروید من خودم هم در این گرایش مشغول هستم اگر اغراق نکرده باشم این گرایش فوق العاده است و انصافا منحصر به فرد ، اما بدون تعارف باید زحمت بکشید. زمینه های کاری زیاد و دامنه عملکرد اون بسیار گسترده است اگر علاقه مند بودید بعدا بیشتر توضیح می دم.
ولی اگر قصد تحصیل و کار در ایران را دارید به سراغ گرایش دوم بروید چون به گرایش اول و حد و اندازه های اون در ایران خیلی توجه نمی شه و واقعا نمی دونن این گرایش یعنی چی، ولی به لحاظ کاربردی شبکه های کامپیوتری الزاما در ایران جایگاه خود را پیدا کرده است و نسبت به گرایش قبلی در مقطعی که مد نظر شماست وضعیت بهتری خواهد داشت.

در خصوص تحقیق هم همونطور که دوستمون فرمودند از IEEE به عنوان یک مرجع بسیار قوی می توان یاد کرد ضمن آنکه مراجع دیگری نظیر SienceDirect و ACM و Springle و Computer Database و غیره وجود دارد که احتمالا دانشگاه مد نظر شما یک اکانت جهت ارتباط با این مراکز به شما خواهد داد و از آن طریق می توانید به تحقیقات خود بپردازید

دیدگاههای دیگری هم وجود دارد ولی چون به مسئله خاصی اشاره نداشتید بنده کلی و بیشتر به لحاظ آینده کاری به اون نگاه کردم .
موفق باشید