ضمن سلام
چندی پیش توی سایت http://fa.farsiweb.ir مطلب زیر رو خوندم که خوندنش جهت اطلاعات عمومی بد نیست .
البته این مورد بی ارتباط با بحث قبلی هم نیست .

قانون ایران به‌وضوح بیان می‌کند که در محاسبهٔ تقویم باید از سال خورشیدی حقیقی استفاده کرد، که این کار نیازمند محاسبات نجومی برای تعیین نقطهٔ اعتدال فروردین و ظهر شرعی است. مشکل اینجاست که قانون محاسبهٔ تقویم که در سال ۱۳۰۴ شمسی (۱۹۲۵میلادی) تصویب شده، مبهم است. مهمترین مشکل این است که قانون، محل مشاهدهٔ ظهر شرعی را، که برای تعیین روز اول سال ایرانی استفاده می‌شود، مشخص نمی‌کند.

این مسئله باعث شده که تعدادی از ستاره‌شناسان (از جمله رینگولد و دِرشویتز) نصف‌النهاری از تهران، و بقیه (از جمله ایرج‌ ملک‌پور) نصف‌النهار ۵۲٫۵ شرقی را (نصف‌النهاری که ساعت استاندارد ایران را تعیین می‌کند) به عنوان محل تشخیص اولین روز سال در نظر بگیرند. به همین دلیل هیچ‌کس واقعاً نمی‌داند که آیا سال ۱۴۶۹ شمسی کبیسه خواهدبود یا نه. درنتیجه، جز در شرایطی که قانون اصلاح شده و نصف‌النهاری مشخص شود، هر الگوریتمی که مدعی باشد که برای سال ۱۴۶۹ یا سال‌های بعد از آن کاربرد دارد، مکانی را به عنوان محل مشاهده فرض می‌کند که نباید فرض کند.

همچنین، قبل از سال ۱۳۰۴ شمسی، طول ماه‌های ایرانی با طول فعلی آنها متفاوت بود. برای مثال، همهٔ سال‌ها حداقل یک ماه ۳۲ روزه داشتند. به همین دلیل، همهٔ الگوریتم‌هایی که طول فعلی ماه‌ها را پیش فرض قرارمی‌دهند نتایج غلطی برای سال ۱۳۰۳ شمسی و سال‌های قبل از آن به‌دست می‌دهند. مشکلات ذکر شده در بالا عملاً هر الگوریتمی (که بدون جدول داده‌ها برای تعداد روزها در ماه‌های سال ۱۳۰۴ و قبل از آن، کارمی‌کند) را محدود به دورهٔ زمانی سال‌های ۱۴۶۸-۱۳۰۴ شمسی می‌کند. در تقویم لینوکس شریف ۲ یکی از پراستفاده‌ترین الگوریتم‌های محاسباتی ۳۳ ساله به کار برده ‌شده‌است. این الگوریتم در سراسر دورهٔ ۱۴۶۸-۱۳۰۴ با تقویم رسمی (نجومی) شمسی مطابقت دارد. همچنین این همان الگوریتمی است که در دو نرم‌افزار بین‌المللی، دات نت مایکروسافت و مونوی ناوِل به کار رفته است.

لازم به ذکر است که تقویم ایرانی با الگوریتم محاسباتی ۲۸۲۰ ساله، که بوسیلهٔ احمد بیرَشک و سایرین پیشنهاد داده‌ شده، نسبت به تقویم ۳۳ ساله دقت کمتری دارد: اول این که زودتر از دورهٔ ۳۳ ساله در مطابقت با تقویم نجومی رسمی شکست می‌خورد (اولین شکست در سال ۲۰۲۵ میلادی است)، و دوم این که قاعدهٔ پیشنهاد شده در الگوریتم۲۸۲۰ ساله براساس سال میانگین استوایی پی‌ریزی شده، نه سال میانگین اعتدال فروردین.

فارسی‌وب درحال کار برای گسترش کُد تقویم استاندارد شمسی خود به سال‌های قبل از ۱۳۰۴ شمسی است، و اطلاعاتی درمورد تقویم ایرانی واقعی مورد استفاده در سال‌های ۱۳۰۳-۱۲۳۰ شمسی در ایران جمع‌آوری کرده است. ما از هرگونه اطلاعاتی در زمینهٔ تقویم ایرانی مورد استفاده قبل از این دوره استقبال می‌کنیم.


با تشکر
امیدوارم که مفید بوده باشه