خوب ابتدا توضیحی کوتاه در مورد service ها :
حتما تا کنون در windows xp پیش آمده که کلیدهای cntrl+Alt+Delete را فشار دهید.
با این کار صفحه Windows task manager باز میشود و یکی از tab های آن Processes
می باشد.در این tab تعدادی برنامه با پسوند EXE که در حال حاضر در حال اجرا بر روی کامپیوتر شما هستند همراه با درصدی از cpu و memory که توسط هر کدام از آنها مورد استفاده قرار می گیرد نشان داده شده اند.
اگر با دقت بیشتری به این لیست نگاه کنید متوجه خواهید شد که تعدادی از برنامه های نصب شده بر روی سیستم شما به همراه سرویسهایی که وظیفه انجام امور اصلی و داخلی windows را بر عهده دارند در این لیست قرار گرفته اند.
حال به عنوان یک برنامه نویس دلفی آیا ما میتوانیم یک Service برای برنامه خود ایجاد کنیم و مزیت و کاربردهای برنامه نویسی به صورت سرویس چیست؟
جواب سوال اول مثبت است.به قول برنامه نویسان متعصب دلفی که من هم عضو کوچکی از آنها هستم پادشاه و یگانه سلطان زبانهای برنامه نویسی از اول خلقت کدنویسی همانا دلفی عزیز و اجداد گرامش هستند.
مثل اینکه از بحث دور شدیم.
همانطور که گفتم ما می توانیم در دلفی service مورد نظر خود را ایجاد کنیم.
کافی است در File/New گزینه Service Application را انتخاب کرده و آنگاه منتظر شاهکار دلفی بمانیم.لازم به ذکر است که من این موضوع را در دلفی هفت توضیح می دهم.
وقتی یک Service در ویندوز نصب می شود در پشت پرده و بدون اینکه نیازی به متوجه بودن کابر باشد اعمال مورد نظر برنامه نویس انجام می شود.در حقیقت یک Service را می توان به منزله یک ربات دانست که امور محوله را به نحو احسن در سیستم انجام میدهد.
برای روشن شدن موضوع یک مثال میزنم : یکی از سرویسهایی که می توان مثال زد سیستم هشدار در ساعت معین است.اگر این برنامه به صورت یک سرویس نوشته شود و در مجموعه سرویسهای ویندوز نصب شود هر بار پس از روشن شدن سیستم به صورت اتوماتیک بارگزاری شده و منتظر روی دادن تاریخ و ساعت معین میشود.در صورت رسیدن به آن زمان پیام یا آلارمی که قبلا تعریف شده است را اجرا میکند.
یکی از بهترین مزیت های برنامه نویسی به صورت سرویس این است که اگر یک سرویس بر روی سیستمی در حال اجرا باشد حتا اگر آن سیستم در حالت Log off هم قرار داشته باشد سرویس مورد نظر وظیفه خود را به خوبی انجام میدهد.مثلا در مثال قبلی فرض کنید موقع هشدار وقتی باشد که کامپیوتر Log off است.
در این صورت باز هم سرویس آلارم مورد نظر را پخش خواهد کرد.
مثل اینکه زیادی صحبت کردم. انشاء الله در مورد چگونگی نوشتن سرویس در دلفی و همچنین مزیتهای دیگر این نوع برنامه نویسی باز هم مینویسم البته به شرطی که نظر بدهید و اگر جایی اشتباهی دارم به من تذکر دهید.منتظر نظرات شما هستم.