خب یک سوال:

آیا لازم است برای این کنترلها ویندوز فارسی (عربی) را پشتیبانی کند؟

بله لازمست. چون این کنترلها از منابع ویندوز استفاده می کنند.

آیا این کنترلها کاملا استاندارد هستند؟
نه!!!! راستش ما میتونیم یه Ocx از هر کنترلی که داخل بیسیک هست بسازیم و ان را در فاکس استفاده کنیم. حالا چرا اینکار را من میکنم؟؟ چون کنترلهای ویژوال بیسیک 6 می توانند به شکل XP در آیند. سند میکروسافتی در این زمینه:
http://support.microsoft.com/default...b;en-us;309366
من با این چیزی که میکروسافت گفته در دلفی، سی، بیسیک و حتی فاکس 7 که از Ocx که در بیسیک ساخته شده توانستم از Themes ویندوز Xp استفاده کنم. اما کنترلهای فاکس و این کنترلی که مورد بحث است نشد. اما این کنترلها نمی توانند. ولی با Spy++ که نگاه کردم دیدم Hwnd دارند. حالا از این توصیفات نتیجه میگیریم این کنترلها دستکاری شده اند. یعنی اینکه شما برای ساخت یک پنجره در ویندوز از CreateWindowEx استفاده می کنید و نوع کنترل را به آن میگویید (گر خواستید یک برنامه هم نوشته ام که این کنترلها را بوجود می آورد) حالا پاراکترهایی دارد که اگر تغییر کند فرمت کنترل هم تغییر میکند. البته هنوزم دارم کاری میکنم که این کنترلها در XP حالت Xp داشته باشند.

آیا من میتوانم از کنترلهای ActiveX که در بیسیک یا سی ساخته ام هم به روش بالا عمل نمایم و جای کنترل فاکس را پر کنم؟

بله به شرطی که دارای همه خصوصیات و متدهای لازم باشد.

چرا از کنترلهای خود فاکس استفاده کنم؟
چون این کنترلها قابلیت انعطاف زیادی دارند و مخصوص فاکس پرو طراحی شده اند. مثلا Grid فاکس را من در هیچ جا ندیده ام به این قدرت!

چه موقع از این کنترلها و چه موقع از کنترل فاکس استفاده کنم؟
نوع داده در فاکس چند قسم است که کنترلها فاکس برای آنها بهینه است. اما در مورد کاراکتری فقط مشکل هست و آن هم فقط فارسی بنابراین در فیلد یا متغیرهای فارسی از این کنترل استفاده شود.

چرا از کلاس به جای اینکه خود OLE را درج کنم استفاده کنم؟
چون هنگامی که یک کلاس به فاکس پرو معرفی میشود این کلاس در حافظه قرار میگیرد و سرعت را بالا میبرد. از سویی دیگر شما برای درج یک کلاس راحتر هستید و نیاز به کار تکراری ندارید. کافیست کنترلهای کلاس را موقع طراحی لود کنید. (در جعبه ابزار کنترلهای فاکس یک کلاس را میشود به جای کنترلهای استاندارد فاکس قرار داد)