-
پنج شنبه 12 آذر 1388, 10:44 صبح
#6
کاربر تازه وارد
نقل قول: GPS
اگر نقشه داشته باشی و بخواهی نقاطی که GPS می فرستد را در آن نمایش بدهی
ساده ترین و سریعترین راه استفاده از امکانات گوگل است یعنی googleearth یا googlemap که برای آشنایی با فرمت kml منابع آموزشی و مثال به قدر کافی وجود دارد
http://code.google.com/apis/kml/docu...n/kml_tut.html
حالا چرا نوشتم گوگل؟
بعلت اینکه اگر تعریف پروژه فقط نمایش نقاط مورد نظر بر روی نقشه باشد شما نیازی نداری از نرم افزارها یا ابزارهای GIS استفاده کنی.
استفاده از ابزار GIS همانند Mapobject موقعی می تواند مفید باشد که :
اولا نقشه با یک فرمت Vector در اختیار داشته باشی و ثانیا بخواهی کار GIS انجام بدهی. (نمایش اطلاعاتی که از GPS آمده کار GIS به حساب نمی آیدو یک VIEWER کافی است)
و دوما نقشه شما به یک بانک اطلاعاتی متصل باشد و اطلاعاتی را برای جستجو و نهایتا نمایش نتیجه جستجو روی نقشه مورد استفاده قرار دهد.
برای روشن شدن بیشتر یک مثال می زنم
فرض می کنیم شما بر روی هر ماشینها آتش نشانی یک GPS نصب کردین که موقعیت ماشینها را به مرکز می فرستد . تلفن مرکز به صدا در می آید و گزارش می رسد جایی آتش گرفته و نیرو باید اعزام شود که خوب حرکت خودرو اعزامی را می توانی روی یک نقشه ببینی. تا اینجا شما یک Viewer داری و فقط می توانی نیروها را ببینی و البته باید شخصا تصمیم بگیری که چه تعداد نیرو از چه مسیری با چه امکاناتی اعزام شود.
حالا فرض می کنیم که شما فقط یک Viewer نداری بلکه یک سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS داری و در این حالت در بانک اطلاعاتی متصل به نقشه شما اطلاعاتی مثل ترافیک , شیرهای آب موجود در محل ,محل اتصالات مهم مثل لوله گاز , مشخصات جمعیتی منطقه برای برآورد تعداد آمبولانس, مشخصات مراکز آتش نشانی درکل شهر که بتوان با استفاده از آن نزدیکترین مرکز را به محل آتش سوزی را پیدا کرد و.... اطلاعاتی از این نوع در این حالت نرم افزار شما می تواند با query زدن در دیتا بیس به شما بگوید احتمالا چه تعداد و چه نوع نیرویی لازم داری و از چه مرکزی باید حرکت کنند و بر روی نقشه هم به شما نشان دهد که از چه مسیری حرکت کنند که سریعتر برسند و .......... که در این حالت یک سیستم اطلاعات جغرافیایی با قابلیت بیشتر در اختیار داری.
فرمت استاندارد VECTOR چیست؟
در نقشه با فرمت وکتور , نقشه در حقیقت یکسری اعداد و رقم است و کل نقشه شما متشکل است از تعدادی لایه های جغرافیایی که از عناصر اصلی LINE , ُSHAPE , Text ساخته شده اند . تفاوت آن هم با فرمتهای Raster در همین است که فایل نقشه رستر یکسری نقطه یا پیکسل است و عوارض جغرافیایی شما قابل تفکیک نیست . برای استفاده از یک نقشه در سیستم GIS تفکیک عوارض جغرافیایی و یا کلا هر لایه اطلاعاتی که داریم به صورت مجزا ضروری است (مثلا لایه خیابان های 16 متری و یا مثلا لایه مساجد و .....) و مشکل اصلی برای انجام پروژه GIS هم همین بخش تولید نقشه است و ابزار GIS که فراوان وجود دارد
(نقشه بسیار ناقص از تهران با تنها 7-8 لایه را یادم هست سال 77 برای یک ارگان دولتی از شهرداری تهران توانستیم تهیه کنیم با قیمت نزدیک 300 میلیون تومان , البته الان نقشه را کامل تهیه کرده اند اما بعید است که برای استفاده افراد حقیقی در اختیار قرار دهند!)
بنابراین تصور می کنم استفاده از ابزار مجانی گوگل که کدها و روش استفاده از آن هم به آسانی قابل یادگیری است بهترین راه باشد.
مادولهایی که نوشتم را اگر در اروپا باشی که Roundsolution
http://www.roundsolutions.com/uk_services.htm
هم ماژول را می فروشد و هم IP آدرس به شما می دهد و هم نرم افزار Tracking را مجانی می دهد.
در ایران را الان نمی دانم اما ماژول های زیمنس را حتما می توان پیدا کرد. برای کار تجربی و یادگیری هم می توان از گوشی موبایلی که TCP/IP-Stack بر روی آن قابل پیاده سازی باشد استفاده کرد و یا کد را خودت کار کنی.
اینکه در کامنت قبلی بین پروژه صنعتی و یک تجربه دانشجویی تفکیک قایل شدم همین بحث مالی پروژه است که تصمیم گیرنده اصلی در انتخاب ابزار و روشها پیاده سازی است!
ببین مثلا نوشتن و راه اندازی همین کدی که TCP/IP-Stack را بر روی یک موبایل معمولی پیاده سازی کند حداقل 1 تا 2 هفته کار می برد و وقتی یک پروژه صنعتی تجاری باشد , معمولا دستمزد کاری ساعتی 60 یورو را کارفرما قبول نمی کند پرداخت کند وقتی که با 300 یورو بتواند یک ماژول با قابلیت TCP/IP-Stack تهیه کند!
کلا باید یک پروژه را در مرحله اول از بالا دید و برآورد راه حل و هزینه کرد و بعد تقسیم اجزا و ....... بقیه داستان.
قوانین ایجاد تاپیک در تالار
- شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
- شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
- شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
- شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
-
قوانین سایت