دوستان من مجموعه بحث ها را در این دو صفحه دیدم و به نظرم آمد دوستان یا به فلش چندان مسلط نیستند و یا سیلور لایت را خوب نشناخته اند .
سیلور لایت در کنار فلش پلتفرم و JavaFx قراره آینده برنامه های RIA رو بر روی وب شکل بدهند . هر سه این برنامه ها مزایا و معایبی دارند که در یک نگاه جامع در حال حاضر فلش پلتفرم قدری ازدو پیش افتاده .
من به عنوان یک کاربر فلش ، همیشه به IDE سیلورلایت (Blend) رشک میبردم و کارهایی رو با سیلور لایت مخصوصا در زمینه توسعه کد انجام میدادم که امکانش در فلش به هیچ عنوان وجود نداشت . زمان های طولانی توسعه محیط های فلش برای کاربردهایی که عملا ارتباط کمتری با گرافیک و ارتباط بیشتری با برنامه نویسی داشتند ، کاری بس دشوار بود .
به دلایلی که در بالا گفتم در مواردی که نیاز داشتم واقعا کار سنگین برنامه نویسی بکنم و زمان هم عنصر مهمی برای من بود ، از سیلور لایت استفاده میکردم .
اما ،قضیه الان طوری شده که کلا سیلور لایت رو گذاشتم کنار و فقط دارم با فلش پلتفرم کار میکنم .
مراحل کار من برای ساخت یک برنامه در پلتفرم فلش به این شکل هست .
1 - طراحی رابط گرافیکی کاربر GUI با Adobe illustrator , Adobe Photoshopو Adobe FireWorks
2 - وارد کردن محیط طراحی شده از این نرم افزار ها به داخل نرم افزار فلش کاتالیست و بعد مشخص کردن عناصر برنامه مثل listbox , btn و ... به راحتی هر چه تمام تر . همچنین با فلش کاتالیست ارتباط عناصر گرافیکی برنامه بسیار سریع و راحت تعریف می شوند .
3 - انجام برنامه نویسی و وارد کردن کد در برنامه فلش بیلدر . در اینجا برای برنامه نویسی سمت سرور ، دیتابیس ، سیستمی و ... گزینه ایی مثل Adobe LiveCycle و ColdFusion و Flex SDK در اختیار برنامه نویس هست .
در حال حاضر با گسترش فلش پلتفرم ، باید این پلتفرم را با همه نرم افزار هایش دید . مقایسه سیلور لایت و فلش کلاسیک خطا است . رقابت این دو قطعا در آینده به سود RIA و بستر های توسعه اش خواهد بود .

ببخشید که این مطلب در ارتباط چندان مستقیمی با سیلور لایت نیود . اما چون مطالب قبلی را خواندم ، احساس کردم که این توضیحات لازم هست .