Pitfalls using UML in RUP
Hans Admiraal
پيش مقاله! :
-اين نوشته از زبان Hans Admiraal است. و من براي اينكه از قلم خودموني و زبان خودش تعريف كرده ، با همان سبك مطالبشو مي يارم.
-من برخلاف نظر يكي از دوستان، سعي مي كنم لغات كاربردي و مفهوم دار رو به فارسي ترجمه نكنم.
-اين مقاله رو من در 6 قسمت ارائه خواهم كرد.( كه البته كم مطلب ترين قسمت ، همين قسمت اوله!!)
- در نهايت اميدوارم امانت داري خوبي باشم و از عهده ترجمه روان و قابل فهم آن بر آمده باشم. و اميدوارم شما هم با نظرات و راهنمايي هاتون منو همراهي كنيد.
(قسمت اول)
مقدمه
آيا تا حالا سعي كردين با استفاده از UML ، قوانين RUP رو پياده كردين؟
"خوب! سعي كردم كه اينكار رو بكنم!" اين پاسخي كه اغلب در جواب اين سوال شنيده مي شه.اين مقاله براي اونهايي كه سعي كردن يا قصدشو دارن. من خودم بارها سعي كردم و خوب مي شه گفت "بله! شكست خوردم! ". دنباله روي كوركورانه از RUP جواب نمي ده ، اما خدا روشكر لازم نيست با تمامي اين فرايند يكباره خدافظي كنيد.اجازه بديد كه با اشاره كردن به يكسري از تله هاي RUP كمكتون كنم. و اول از همه يك مروري داريم بر مدلهاي مختلف در RUP.
مدلها در RUP:يك مدل ، يك توصيفي است از نظر و وجه خاصي از سيستم نرم افزاري. شكل زير يك مروري دارد بر مدلهايي كه توسط RUP مشخص شده است.براي هر پروژه ، بايد تصمصم بگيريد كه كدام يك از اين مدها ارزش افزوده اي براي شما دارد.
شكل 1 شكل 1 ، تصويري نيست كه شما در محصول رسمي RUP پيدا كنيد.([I]Elham_gh: اين تصوير بسيار بسيار كاربردي و گره گشاست. حتما ازش استفاده كنيد)[/I] . شبكه پهناور صفحات وبي ديد و مرور روشني از ارتباط بين مدلهاي مختلف UML به شما نمي دهند.البته بله، اطلاعات خيلي زيادي وجود داره ، اما همه اونها حول تشريح Artifact ها و Guidline ها مي چرخند.
اين سوال كه " كداميك از نموارهاي UML رو بايد بكشيم ، و اينكه اين نمودارها چه مناسبات مشتركي دارند؟"،هميشه در طول پروژه آدم رو گيج مي كنه.
جايي كه از UML استفاده مي شود،RUP سه Discipline رو مشخص كرده:
>Business Modeling
>Requirements
>Analysis and Design
براي هر كدام از اين Discipline ها ، من خلاصه اي از نگاه و ديد RUP به مدلهاي UML ي،انواع دياگرامهايي كه مي توانند استفاده شوند ، مفهومشون و ارتباطاتي كه بين element هاي دياگرامهاي مختلف وجود دارد ، بتون ارائه مي كنم. صرف نظر از اينها ، من نظرات و پيشنهادات خودم رو براي گرفتن تصميم عملي تر بهتون مي گم و در در مورد نقاط ضعف RUP بحث خواهم كرد.
(قسمت بعدي : Business Modeling)