نمایش نتایج 1 تا 1 از 1

نام تاپیک: ترتیب نامگذاری نگارش (Version) های یک نرم افزار

  1. #1
    کاربر دائمی
    تاریخ عضویت
    اسفند 1385
    محل زندگی
    تهران
    پست
    259

    Smile ترتیب نامگذاری نگارش (Version) های یک نرم افزار

    سلام.

    ترتیب نامگذاری نگارش‌های یک برنامه به شکل زیر است:



    نسخه پیش‌آلفا (Pre-Alpha):
    نسخه‌هایی هستند که معمولا به طور اتوماتیک توسط سیستمهای کنترل، مثلا شب‌ها، آزمایش می‌شوند؛ این نسخه‌ها به آزمایش‌کنندگان این اجازه را می‌دهند تا قابلیت‌های جدید پیاده‌سازی‌شده را سریعا آزمایش نمایند، واشکالات جدید را بیابند.

    نسخه آلفا (Alpha):
    نسخه آلفای یک نرم‌افزار برای آزمایش کنندگان نرم‌افزار، که اشخاصی غیر از مهندسین نرم‌افزار-که معمولا از افراد داخل سازمان یا مجموعه‌ای که نرم‌افزار را تهیه می‌نمایند می‌باشند- تهیه می‌گردد. در مرحله ارایه به بازار، کمپانی‌های بیشتر و بیشتری تلاش می‌کنند تا در مرحله تست نسخه‌الفا، توجه مشتریان خارجی بیشتری را جلب کنند. که این اجازه ‌‌آزمایش کردن قابلیت‌های گسترده‌ای را در حین مرحله‌الفا می‌دهد.

    نسخه بتا (Beta):
    نسخه بتا اولین نسخه ارایه شده در خارج از سازمان مجموعه تولید کننده نرم افزار، به منظور ارزیابی واقعی آزمایش‌های Black / Grey-Box است. فرایند تحویل‌دادن نسخه بتا به استفاده- کنندگان را، ارایه نسخه‌بتا گویند. نرم‌افزار سطح بتا معمولا همه ویژگی‌ها را داراست، اما امکان دارد اشکالات و عملکرد‌های شناخته شده در حد بسیار کمی باشد.

    نسخه نامزد نهایی (RC):
    واژه نسخه کاندیدا به نسخه‌ای که توانایی محصول نهایی شدن را داراست اشاره می‌نماید، که آماده ارایه شدن بدون نمایان شدن (بروز کردن) اشتبهات بزرگ است. در این مرحله همه ویژگی‌های محصول به طور کاربردی طراحی شده‌اند و بدون اشتباهات موثر‌ است.

    نسخه RTM:
    مایکروسافت به برخی نسخه‌های تجاری خود چنین نامی را اطلاق می‌کند. مثل Windows XP RTM. چون فاصله زمانی بین محصول نهایی تولید شده و زمانی که برای بسته‌بندی محصولات لازم است، ممکن است طولانی باشد. به نسخه‌هایی که در این مدت ارایه می‌شوند RTM گویند.

    نسخه نهایی:
    نسخه‌ای که به شکل بسته‌بندی در فروشگاه‌ها موجود و قابل خریداری است.

    --------------------------------------------------

    اما علاوه بر موارد بالا که در دنیا مطرح است در ایران نسخه‌های اضافه‌تر هم داریم:

    نسخه پیش سر و صدا:
    در این نسخه برنامه‌نویس قبل از اینکه برنامه را بنویسد همه جا تبلیغ می‌کند که برنامه ما آماده است و کلی از این طریق سر و صدا به راه می‌اندازد.

    نسخه سر و صدا:
    در این نسخه برنامه‌نویس در حین تولید نرم‌افزار هر جایی که دستش می‌رسد تبلیغ نرم‌افزار کامل نشده را کرده و حتی آن را به فروش می‌رساند و به همین دلیل سر و صدا و تبلیغات ایجاد می‌کند.

    نسخه گول:
    در این نسخه پس از تولید نرم‌افزار توسط برنامه‌نویس و به سبب تبلیغات برنامه‌نویس از نام و عکس نرم‌افزار برنامه‌نویس استفاده شده و با نام نسخه کرک شده در اینترنت تبلیغ شده و بازاریابی می‌شود، اما خریدار بدبخت پس از سفارش از فروشنده کلاهبردار می‌فهمد که CD خریداری شده اصلا نرم‌افزار دیگری است (یا حتی فیلم است) و در بهترین حالت، مشابه خارجی نرم‌افزار برنامه‌نویس می‌باشد. (همچین بلایی سر شرکت ما اومد که حتی با شکایت هم به جایی نرسید)

    نسخه قفل شکسته:
    در این نسخه دیگران زحمت کشیده و قفل نرم‌افزار برنامه‌نویس را شکسته و با قیمت اندکی در بازار به فروش می‌رسانند.

    نسخه قفل شکسته قفل‌دار:
    در این نسخه روی برنامه قفل شکسته شما یک قفل می‌گذارند تا خریدار به سادگی CD را کپی نکند. هر چند که CloneCD معمولا به داد خریدار می‌رسد.

    نسخه قفل شکسته قفل‌دار تغییر یافته:
    در این نسخه تمامی نام، آرم شرکت، Copyright و حتی آیکون نرم‌افزار برنامه‌نویس را عوض کرده و به جای آن نام، تلفن، نشانی و آرم شرکت پخش‌کننده CD و فروشنده را به جای آن می‌گذارند.

    نسخه قفل شکسته قفل‌دار تغییر یافته دارای Copyright:
    نمونه بارز آن DVDهای KING می‌باشد (البته برای نرم‌افزارهای خارجی) در این نسخه نرم‌افزار برنامه‌نویس را در کنار چند گیگا بایت نرم‌افزار دیگر می‌فروشند و DVDها دارای هلوگرام (برچسب اطمینان) می‌شوند و حتی کیفیت DVDها تضمین شده و DVDها مشمول خدمات پس از فروش می‌شوند، و کلی نرم‌افزار برنامه‌نویس معروف شده و در تمامی کشور پخش می‌شود، درضمن برای نصب برنامه برنامه‌نویس کلی هم راهنما و فیلم درست می‌کنند و داخل DVDها می‌گذارند. همچنین هر کس هم بخواهد از روی DVDها کپی کند تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد.

    نسخه کف:
    هر گاه DVDهای نسخه قبلی به دست برنامه‌نویس برسد، تولید کننده کف کرده و به این نسخه خاص، نسخه کف گویند. در این مرحله برنامه‌نویس وسوسه می‌شود که بقیه نرم‌افزارهای خود را هم به رایگان در اختیار پخش کننده‌ها بگذارد تا کلی معروف بشود اما در نهایت یا خود پا به عرصه پخش نرم‌افزار می‌گذارد و یا اصلا می‌رود و یک پیتزا فروشی می‌زند که درآمد خوبی هم دارد.

    منابع:
    ویکی‌پدیای فارسی: http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%86%...B2%D8%A7%D8%B1

    ویکی‌پدیای انگلیسی: http://en.wikipedia.org/wiki/Softwar...ase_life_cycle
    آخرین ویرایش به وسیله amir_saniyan : پنج شنبه 08 فروردین 1387 در 20:07 عصر

تاپیک های مشابه

  1. بکار گیری موتور گرافیکی تو زبان++ version 3.0TC
    نوشته شده توسط active66 در بخش برنامه نویسی با زبان C و ++C
    پاسخ: 0
    آخرین پست: جمعه 19 خرداد 1385, 01:30 صبح
  2. سوال درمورد version کریستال(خواهشا فوری)
    نوشته شده توسط balis_pascal در بخش گزارش سازی با Crystal Report
    پاسخ: 1
    آخرین پست: یک شنبه 29 آبان 1384, 22:51 عصر
  3. تعیین مشخصات و version سیستم عامل
    نوشته شده توسط داود شهبازی در بخش برنامه نویسی در 6 VB
    پاسخ: 1
    آخرین پست: پنج شنبه 27 اسفند 1383, 22:19 عصر
  4. به دست آوردن version ویندوز
    نوشته شده توسط داود شهبازی در بخش برنامه نویسی در 6 VB
    پاسخ: 2
    آخرین پست: پنج شنبه 27 اسفند 1383, 09:37 صبح

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •