PDA

View Full Version : راهنمائی جامع در مورد SQL SERVER و ...

منصور بزرگمهر
یک شنبه 29 شهریور 1383, 10:08 صبح
با عرض سلام خدمت دوستان گرامی

درخواست اینجانب از دوستان این میباشد، که دانش ابتدائی و مقدمات جهت ورود به SQL SERVER و برنامه های مشابه چیست، و کارکردها و امتیازات این برنامه به برنامه های بانکهای اطلاعاتی دیگر، همچون اکسس و ... چیست، چه شرایط و ضوابطی در نصب و استفاده از این برنامه حاکم می باشد.

این جانب مدتها با اکسس کار کرده ام، و از آن تقریباً راضیم، ولی تعاریف و زمزمه های امکانات SQL SERVER اینجانب را متمایل به این برنامه کرده است، و امیدوارم با کمک دوستان بتوانم، در استفاده از این برنامه آماده و بجمع دوستان بپیوندم.

با عرض معذرت اطلاعات اینجانب در ورود، همان اطلاعات استفاده از بانکهای اطلاعات و زبان SQL و زبانهای برنامه نویسی C و VB و ... می باشد، کتاب راهنمای سریع SQL SERVER را نیز خریده ام، (انتشارات ناقوس) ولی در همان ابتدای راه در راه اندازی برنامه دچار مشکل، که بنظر از سایر کمبودهای اینجانب که در ادامه خواهم گفت می باشد.
اطلاعات از شبکه و مطالب آن تقریباً صفر، و بسیار ابتدائی می باشد. اطلاعات این جانب از شبکه حداکثر وصل کردن دو کامپیوتر با IP ادرس و دسترسی به هاردهای یکدیگر است، و از مسائل مقرارت TCP-IP و کلاً هر گونه مقررات شبکه (ویندوز/ اینترنت) بی اطلاع، باقی مقررات و کلمات در این بین برای من نامفهوم، و بدین ترتیب می خواستم بدانم، شرایط برای ورود به برنامه با توصیف موارد فوق چگونه ، می باشد.

و اما مسائل بالا سبب اولین مشکل خود در پائین شده است.

اینجانب پس از نصب SQL SERVER 2000 در ویندوز XP در اجرای برنامه مشکل دارم، اینجانب کامپیوتر خود را با یک کامپیوتر دیگر در منزل شبکه کرده ام، و حال آیکن برنامه قسمت ترای ویندوز بصورت بسته و هر بار آنرا کلیک می کنم، سپس دکمه PLAY را می زنم پیامهای زیر را نمایش می دهد :

تصویر 1 (پنجره مدیریت SQL)

عنوان پیام
SQL SERVER SERVICE Manager

در قسمت Server : COMPUTER1

در قسمت Services : SQL Server

و دکمه استارت که زده می شود پیامهای زیر را می دهد.

پیام اول پس از زدن دکمه پلی :

تصویر 2 :

THE SERVICE DID NOT START DUE TO A LOGON FAILURE

و سپس پیام زیر :

عنوان پیام

SQL SERVER SERVICE Manager

An error 1069 - (The service did not start due to a logon failure.)
occurred while performing this service operation on the MSSQLSERVER service.

<<متاسفانه طریق استفاده از تصاویر در سایت را نفهمیدم>>

قبلاً چون این مشکل را می دانستم، قبل از نصب برنامه کل کارت شبکه را از کار می انداختم، و سپس برنامه را نصب و که درست اجرا می شد، و سپس دوباره کارت شبکه را راه اندازی می کردم. ولی می خواستم علت را بدانم، و طریق درست نصب را متوجه شوم.

البته فکر می کنم،در شناخت و ثبت سرور ها مشکل دارد.

ضمناً نام کامپیوتر اول همان طور که در تصویر اول نیز مشخص است COMPUTER1 و نام کامپیوتر دوم نیز COMPUTER2 نام دارد، من در کامپیوتر اول بصورت Administrator وارد می شوم، چه کامپیوتر دوم روشن و به شبکه وصل، و چه خاموش باشد، جواب یکی است، و چگونه می توان مشکل فوق را بر طرف نمود.

متشکرم - منصور بزرگمهر - 1383/6/29 ساعت 10:37

JavanSoft
یک شنبه 29 شهریور 1383, 12:57 عصر
مشکل در Login است .. نحوه Login را به Windowsتغییر دهید

AminSobati
یک شنبه 29 شهریور 1383, 14:29 عصر
دوست عزیزم،
دلایل استفاده از SQL Server به جای Access اونقدر زیاده که شمردنش هم مقدور نیست. ولی عمده اونها:
- قابلیت مدیریت حجمهای بسیار بالای اطلاعات
- مکانیزم Security پیشرفته
- سرویس دادن به تعداد کاربرهای زیاد در آن واحد
- داشتن Query Optimizer که یک هوش مصنوعی به تمام معناست و برای بهینه کردن اجرای Queryها عمل میکنه
- سازگاری با XML که متاسفانه در ایران کمتر ازش استفاده میشه

و اما در مورد مشکل شما، همونطور که در Post قبلی اشاره شده، باید نحوه Login بررسی بشه:
روی My Computer، یکبار Right Click کنین و مسیر زیر رو طی کنین:
Manage>Services and Applications>Services
در لیست سمت راست، از MSSQLSERVER یکبار Properties بگیرین، در بالای این صفحه وارد Log On بشین. اینجا میتونین Local System Account رو انتخاب کنین.
ok کنین و اگر پیغامی داد اون رو هم همینطور. حالا دوباره روی MSSQLSERVER یکبار Right Click کنین و Restart انجام بدین.
اگر پیغام خطایی ظاهر شد، اون رو post کنید.
انتخاب Local System Account مزایا و معایب خودش رو داره که بعدا اگر خواستین میتونین اون رو عوض کنین به یکی از اکانتهای موجود در ویندوز (در صورت نیاز)

موفق باشید،
امین ثباتی MCSD

منصور بزرگمهر
سه شنبه 31 شهریور 1383, 23:57 عصر
جناب آقای AminSobati با عرض سلام
راه حل جنابعالی را دنبال کردم، ولی چشمتان روز بد نبیند.

برنامه Sql Server اجرا شد، ولی ویندوز که بالا می آمد، قسمت Task Bar ویندوز کرش شدید و بگونه ای که حتی دکمه استارت نیز کار نمی کرد، با برگردانند، به وضعیت اول نیز، کار درست نشد، و ویندوز را با حتی چند روز قبل اجرا کردم، و چشمتان روز بد نبیند، دوباره راه حل را تکرار کردم!
دوباره همان مشکل قبل و سنگین تر، ویندوز کلاً غاط زد، بگونه ای که مجبور شدم، برای اولین بار در عمرم، ویندوز XP را (چرا دورغ دومین بار) از دوباره نصب، و دردسرهای میلیونی آتی !!! ی(یک روز مرخصِی و خدا مرگ با شکنجه فجیع بدهد، ولی نصب ویندوز و مطعلقات بعدی را ندهد، که جداً عذاب آور و دهشناک است)
البته هدفم از بیان مطالب فوق شکوه از شما نبوده است، چرا که شما تلاش خود را نموده، و بهر ترتیب این هم سر نوشت ما بوده است. و بهر ترتیب من باز از شما تشکر می نمایم. حال پس از نصب ویندوز همانطور که در سئوال خود نیز مطرح کرده بودم، قبل از نصب هر چیز Sql Server را به سرعت نصب کردم، و بعد همه چیزهای دیگر را و همه چیز تا بحال بخوبی پیش رفته و مشکلی وجود ندارد.
البته من اشکال را احتمالاً از ویروس یاب خود می بینم، ویروس یاب McAfee کاملاً آپ دیت شده، چرا که هر وقت جای دیگر نیز اشکال پیدا می کنم، آن را خاموش و برنامه اجرا و سپس ویروس یاب را فعال و ... منتهی وضعیت فوق برای مشکل مورد بحث قابل اجرا نبود، چرا که ویندوز حسابی کرش و غاطی تو غاطی شده بود، و بالطبع نیاز نصب دوباره. بهر حال از جنابعالی تشکر می نمایم، و فقط درخواست دارم، در مورد همان موضوع اکانتها در ویندوز و ... توضیح بیشتر داده، تا هم در Sql Server استفاده گردد، و هم دانش ما زیاد گردیده، تا در برخورد با مشکلات با تجربه تر باشیم.

متشکرم - منصور بزرگمهر 1383/6/31 ساعت 12:24 جدید

AminSobati
چهارشنبه 01 مهر 1383, 00:30 صبح
دوست عزیزم از قرار معلوم ویندوز شما دنبال بهانه بوده تا Reinstall کنین! چون تعویض اکانت اونهم برای سرویس بی آزاری مثل SQL Server به هیچ وجه اثرات جانبی نداره!
شاید حدس شما درست باشه و نرم افزارهایی مثل ویروس یاب و امثالهم باعث شدن..
در مورد تفاوت LocalSystem Account با User Account ما قبلا با دوستان بحث مفصلی در یکی از Topicها داشته ایم، لطفا مطالعه بفرمایید و اگر سوالی بود در خدمت شما هستم.
البته این Topic در مورد یکی از مراحل نصب SQL Server هست ولی دقیقا مربوط میشه به بحث اکانتها:
http://www.barnamenevis.org/forum/viewtopic.php?t=13207

موفق باشید