PDA

View Full Version : چطوری world of goo رو تو لینوکس اجرا کنم؟

hi.alir
چهارشنبه 17 شهریور 1389, 01:34 صبح
من world of goo رو واسه لینوکس گرفتم. چطوری باید اجراش کنم؟
اصلا داستان برنامه واسه لینوکس چیه؟ تو ویندوز که یه فایل exe بود و راحت. تو لینوکس چطوریه؟
موقع دانلود سه تا گزینه واسه لینوکس بود.
.deb
.rpm
.tar.gz
اینا چین؟ چه فرقی با هم دارند؟

Babak.Hassanpour
چهارشنبه 17 شهریور 1389, 10:39 صبح
نه این گونه نیست. در مقام مقایسه با ویندوز هم فقط exe نداریم
msi - cab و... هم هست.
توی لینوکس هم همینطوره
اینهایی که شما گفتید: "چی هستند"؛ در واقع فرمت بسته های نرم افزاری در توزیع های لینوکس هستند.
ما کلا چند توزیع (distribution) مادر داریم که سایر توزیع ها از اونها مشتق می شوند.
توزیع های مادر اصلی عبارتند از :
دبیان Debian با فرمت بسته های نصب deb
ردهت Redhat با فرمت بسته های نصب rpm مخفف redhat package manager
چند تای دیگه هم هست.مثل جنتو - اسلکور و ..
بسته های tar.gz و gz هم معمولا حاوی سورس کد برنامه هستند که باید ابتدا کامپایل بشند و بعد مورد استفاده قرار بگیرند.
حالا می رسیم به فرق بینشون.فرق اصلی و عمده در مفهمومی به نام وابستگی یا Dependency نهفته است.
وابستگی در اصل نشاندهنده وابسته بودن یک پکیج نرم افزاری یا برنامه یا کتابخانه؛ به یک پکیج نرم افزاری یا برنامه یا کتابخانه دیگر است که می بایست قبل از اجرا یا نصب یا کامپایل یک بسته روی سیستم موجود باشد.برای روشن شدن بحث یک مقایسه با ویندوز انجام می دهیم.شما برای اینکه برنامه ای که مثلا با ویژوال بیسیک نوشته شده است را بتوانید اجرا کنید به کتابخانه های ران تایم بالاخص msvbm60.dll نیاز دارید.اگر از کامپوننت های دیگری هم استفاده کرده باشید آنها رانیز باید روی سیستم داشته باشید تا برنامه تان اجرا شود.در لینوکس هم وابستگی ها همین حکم را دارند.
حال برسیم به مبحث تفوت بسته ها از نظر وابستگی
در اکثر توزیع ای لینوکس برنامه ای برای مدیریت بسته های نرم افزاری وجود دارد.مثلا در دبیان ما
apt
synaptic
در سوزه yast
در آرچ pacman
و ...
را داریم .
وظیفه مدیر بسته در هر توزیع بسته به سیر تکامل آن توزیع پیداکردن خودکار وابستگی های بسته در هنگام نصب است.که در حال حاضر قویترین مدیر بسته از آن دبیان می باشد.

خب در مورد نصب بازی شما نفرمودید که از چه توزیع لینوکسی استفاده می کنید.
چون روش نصب در هر توزیع فرق می کنه.ولی اصول کار یکسانه
1-شما بسته رو یا از مخزن نصب می کنید
2 - یا خود بسته رو از انترنت دریافت می کنید.
3- یا سورس اون رو دانلود می کنید

درمورد 1 :عملا پس از انتخاب بسه از مخزن فقط به اینترنت متصل و تایید نصب رو انجام می دهید.
2- بسته به توزیع مورد استفاده دستور نصب بسته رو در خط فرمان یا محیط گرافیکی صادر می کنید
مثلا برای بسته deb :
dpkg -i name-of-the-package.deb
3- در مورد سورس کد هم پس از نصب کامپایلر مربوطه و توابع کتابخانه ای لازم اقدام به کامپایل برنامه می کنید.

سوالی باشه در خدمتم
آیدی من در گروه کاربران گنو/لینوکس گیلانwww.gullug.org :
(http://gullug.org/news.php)BaBaK.Hassanpour

در کانال IRC لاگ گیلان #gullug
BaBaK-Hassanpour

موفق باشید

hi.alir
چهارشنبه 17 شهریور 1389, 11:38 صبح
تشکر. ( شرمنده کلیک تشکر فعال نیست )