PDA

View Full Version : آیا میشه همچین کاری کرد؟ (روشی برای انتقال صدا)

hamidhws
یک شنبه 08 خرداد 1390, 14:53 عصر
با سلام

فرض کنید یه منبع تولید صدا داریم مثل بلند گو که اونو توی یه اتاق که 4 نفر در اون حضور دارن گذاشتیم

حالا میخواستم ببینم میشه کاری کرد که از بین اون 4 نفر فقط 1 نفر صدای بلندگو رو بشنوه و بقیه نشنون؟!(یعنی صدا فقط برای فلان شخص خاص ارسال بشه>>)
آیا باید هر کدوم از اون 4 نفر به یه دستگاه خاص مجهز باشند ؟

یه سوال که فکر کنم جنبه تخیلی داشته باشه تا علمی: فرض کنید اون 4 نفر هیچ تجهیزاتی ندارن و ما هم فقط از موقعیت مکانی افراد اطلاع داریم . حالا به نظر شما در تکنولوژی امروز روشی هست که بشه صدا رو طوری انتقال داد که فقط فلان شخص خاص در فلان موقعیت مکانی قادر به شنیدنش باشه(منظورم بدون هدفون و ..) ؟

returnx
یک شنبه 08 خرداد 1390, 15:39 عصر
صدا یا صوت(به انگلیسی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9%86%DA%AF%D9%84%DB%8C%D8%B3%DB%8C): Sound)، یکی از انواع انرژی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9%86%D8%B1%DA%98%DB%8C) می‌باشد که از تحرک ذرات ماده بوجود می‌آیند به این گونه که یک ذره با حرکت (برخورد) خود به ذره‌ای دیگر ذرهٔ دیگر را به حرکت در می‌آورد و به همین ترتیب است که صوت نشر می‌یابد.

صدا برای رسیدن به اون فرد باید با استفاده از مولکول های هوا انتقال پیدا کنه...
حالا آبا میشه مولکول های هوارو به یک position خاص فرستاد !؟ تقریبا غیر ممکن هست...

hamidhws
یک شنبه 08 خرداد 1390, 15:54 عصر
از پاسخگویی شما ممنونم دوست عزیز

حق با شماست

دوست عزیز به نظر شما همانطور که نور رو میشه به صورت نقطه ای انتقال داد نمیشه صوت رو هم به این صورت انتقال داد؟

این حرف من ممکنه غیر علمی باشه از دوستان خواهش میکنم انتقاد نکنن :)

eshpilen
یک شنبه 08 خرداد 1390, 17:47 عصر
بنظرم میشه گفت کم و بیش امکانش هست. اما فقط با روشهای پیچیده و دقیق و با ابزار گران قیمت و آزمایشگاهی.
میدونید که مثلا در بعضی کاربردها از امواج صوتی در برابر امواج صوتی دیگه برای خنثی سازی سروصدا استفاده میکنن. پس احتمالا میشه با ارسال امواج صوتی این سیستم با زاویه و جهت و قدرت خاصی، صدایی رو که از جای دیگه ای میاد در محدودهء خاصی تقریبا خنثی کرد. البته حتما نیاز به محاسبات و تجهیزات دقیق و پیچیده ای داره بخصوص برای سناریوهای پیچیده مثل اینی که شما میگید.
فکر میکنم صدا رو بالاخره تاحدی میشه هدایت کرد و طوری ارسال کرد که در یک محدودهء خاص بیشترین قدرت رو داشته باشه و در مکانهای دیگه خیلی ضعیفتر باشه. چه برای برای امواج صوتی سیستم تولیدکننده و چه برای امواج صوتی سیستم خنثی کننده. و میشه از ترکیب و تنظیم هردوی این دوتا بهره برد.
حالا چطور مگه؟

hamidhws
یک شنبه 08 خرداد 1390, 21:27 عصر
نمیدونم چرا دکمه تشکر برای من غیب شده ! از مدیران خواهش میکنم رسیدگی کنن الان میخوام از دوستان تشکر کنم اما ...

ممنون دوست عزیز

میشه کمی بیشتر توضیح بدید ؟ نمونه عملیاتیش هم هست؟

حالا چطور مگه؟
فرض کنید توی یه محیط مثل موزه یا کتابخانه یا ... 4 نفر (کمتر یا بیشتر حضور دارن) و چنتا بلندگو قرار دادیم که همزمان با هم با هم در حال تولید صدا هستند . میخوام مدیریت کنم که فلان شخصی که در فلان مکان قرار داره فقط صدای بلندگوی اول رو بشنوه و فرد دوم فقط صدای بلندگوی دوم و... البته نمیدونم تا چه حد این امکان وجود داره و یا اصلا میشه یا خیر ... اما به هر حال از قدیم گفتن پرسیدن عیب نیست.

hamidhws
یک شنبه 08 خرداد 1390, 21:54 عصر
حالا اگه از اون روش نشد از هر روشی که میشه لطفا منو راهنمایی کنید

ببینید فرض کنید ما یه موزه داریم که میخوایم به هرکی وارد میشه یه هدفون بدیم و بعد وقتی فلان شخص نزدیک فلان اثار باستانی میشه یه توضیحاتی از طریق هدفون براش پخش بشه
حالا پیشنهاد شما چیه ؟

ممنون

Felony
یک شنبه 08 خرداد 1390, 22:03 عصر
در این بخش دکمه تشکر فعال نیست ؛ بعدش هم این سوال رو در اینجا هم پرسیدید ( با کاربرد متفاوت ) و من هم راه حل ارائه کردم : http://barnamenevis.org/showthread.php?288838-%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%85-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F&p=1270820&highlight=#post1270820

JaguarXF
دوشنبه 09 خرداد 1390, 02:58 صبح
فرض کنید یه منبع تولید صدا داریم مثل بلند گو که اونو توی یه اتاق که 4 نفر در اون حضور دارن گذاشتیم

حالا میخواستم ببینم میشه کاری کرد که از بین اون 4 نفر فقط 1 نفر صدای بلندگو رو بشنوه و بقیه نشنون؟!(یعنی صدا فقط برای فلان شخص خاص ارسال بشه

نه نمیشه........

JaguarXF
دوشنبه 09 خرداد 1390, 03:00 صبح
در بعضی کاربردها از امواج صوتی در برابر امواج صوتی دیگه برای خنثی سازی سروصدا استفاده میکنن

اون رو من دارم!سر کار میزنم به گوشم! اسمش Noise Cancelling HeadPhone است.
ایناهاش: http://www.bose.com/controller?url=/shop_online/headphones/noise_cancelling_headphones/quietcomfort_3/index.jsp

hamidhws
سه شنبه 10 خرداد 1390, 22:42 عصر
ممنون دوستان

ممنون جناب تاجیک عزیز

بله همینطوره شما محبت کردید در تاپیک دیگه ای بنده رو راهنمایی کردید و باز هم ممنونم . راستش میخواستم همه راه جل های موجود رو بدونم و از جدیدترین تکنولوژی استفاده کنم . ساده بگم یه کار خفن که بشه اونو اجرایی کرد و نه فقط در حد تئوری . هزینش هم مهم نیست فقط از همه لحاظ بهترین باشه . به نظر شما RFID بهترین راه حل هست ؟

باز هم ممنونم دوست عزیزم
و از همه دوستانی که منت گذاشتند و بنده رو راهنمایی کردند سپاسگذارم

hamidhws
سه شنبه 10 خرداد 1390, 22:44 عصر
راستی شاید لازم باشه بگم این طرح برای موزه هست . در تاپیک پیشین هم تصحیح شد

returnx
چهارشنبه 11 خرداد 1390, 18:19 عصر
خوب چه کاریه !؟ اصولا در موزه ها یک Player و یک گوشی و راهنمای از پیش ضبط شده میدن به هر فردی که وارد موزه میشه...
شما هم میتونین از این روش استفاده کنید...

hamidhws
چهارشنبه 11 خرداد 1390, 22:12 عصر
خوب چه کاریه !؟ اصولا در موزه ها یک Player و یک گوشی و راهنمای از پیش ضبط شده میدن به هر فردی که وارد موزه میشه...
شما هم میتونین از این روش استفاده کنید...

میشه کمی بیشتر توضیح بدید دوست عزیز؟ راستی من میخوام هر فرد به محض نزدیک شدن به آثار باستانی اون راهنمای ضبط شده براش پخش بشه (بصورت اتوماتیک)
یعنی نمیخوام خود فرد راهنما رو انتخاب کنه و اجرا کنه ...

امیدوارم منظورمو درست رسونده باشم

با تشکر از دوستان

JaguarXF
پنج شنبه 12 خرداد 1390, 06:08 صبح
میشه کمی بیشتر توضیح بدید دوست عزیز؟ راستی من میخوام هر فرد به محض نزدیک شدن به آثار باستانی اون راهنمای ضبط شده براش پخش بشه (بصورت اتوماتیک)

امیدوارم منظورمو درست رسونده باشم

با تشکر از دوستان

تو تا حالا در عمرت به موزه رفته ای؟
اگر بله : خاطره به موزه رفتنت رو به یاد میاری ؟
اگر بله: زیر همه آثار ایستادی یکی یکی توضیحاتشون رو خوندی؟
الان فهمیدی چی گفتم؟

hamidhws
پنج شنبه 12 خرداد 1390, 11:42 صبح
تو تا حالا در عمرت به موزه رفته ای؟
اگر بله : خاطره به موزه رفتنت رو به یاد میاری ؟
اگر بله: زیر همه آثار ایستادی یکی یکی توضیحاتشون رو خوندی؟
الان فهمیدی چی گفتم؟

ببخشید دوست عزیزم شما احیانا از هموطنان عزیز ترک نیستی؟

hamidhws
پنج شنبه 12 خرداد 1390, 11:51 صبح
JaguarXF واقعا ما رو دست انداختی یا ...:قهقهه:

آخه دوست عزیز من چیکار توضیحات زیر آثار باستانی دارم ؟
یه سوال:
تو تا حالا در عمرت هدفون دیده ای؟
اگر بله : تا به حال چیزی را از هدفون گوش کرده ای؟
اگر بله : حالا فرق خواندن و گوش کردن رو فهمیدی؟!

اصلا شما خوندی ببینی من چی میخوام؟ یه بار دیگه بخون تا دقیقا متوجه شی .

من میخوام هر فرد به محض نزدیک شدن به آثار باستانی اون راهنمای ضبط شده براش پخش بشه (بصورت اتوماتیک)

متوجه شدی؟ اگر نه دوباره بخون

من میخوام هر فرد به محض نزدیک شدن به آثار باستانی اون راهنمای ضبط شده براش پخش بشه (بصورت اتوماتیک)

اگر متوجه شدی که هیچ اگر نه که بازم هیچ !

JaguarXF
جمعه 13 خرداد 1390, 03:46 صبح
JaguarXF واقعا ما رو دست انداختی یا ...:قهقهه:

آخه دوست عزیز من چیکار توضیحات زیر آثار باستانی دارم ؟
یه سوال:
تو تا حالا در عمرت هدفون دیده ای؟
اگر بله : تا به حال چیزی را از هدفون گوش کرده ای؟
اگر بله : حالا فرق خواندن و گوش کردن رو فهمیدی؟!

اصلا شما خوندی ببینی من چی میخوام؟ یه بار دیگه بخون تا دقیقا متوجه شی .

متوجه شدی؟ اگر نه دوباره بخون

اگر متوجه شدی که هیچ اگر نه که بازم هیچ !

خب ساده تر میگم امبدوارم متوجه بشی:

کسی که موزه میره و مثلا از کنار یکی از دیوارهای موزه که آثاری بهش آویزون هستند در حال رد شدن هست شاید دوست نباشه که همینطور که در حال قدم زدن هست هی تند و تند هم واسش توضیحاتی پخش بشه! ایننجوری همینطور که داره راه میره اول توضیحات قاب عکس اول داره شروع میکنه به پخش شدن ..ب بسم الله رو که شنید دو قدم برداشته رفته دو متر جلوتر رسیده به تابلوی آویزون بعدی. پس توضیحات قبلی یکهو قطع میشه و دوباره میخواد شروع کنه توضیحات این یکی دو پخش کنه ..دوباره به راه رفتنش ادامه میده و میرسه نیم متر جلوتر به تابلوی بعدی و ...

این پروژه به این روشی که در ذهنت هست به طور قطع و یقین غیر قابل انجام هست. مهندس اولین چیزی که باید یاد گرفته باشه امکان سنجی پروژه هست .

hamidhws
جمعه 13 خرداد 1390, 09:44 صبح
خب ساده تر میگم امبدوارم متوجه بشی:

کسی که موزه میره و مثلا از کنار یکی از دیوارهای موزه که آثاری بهش آویزون هستند در حال رد شدن هست شاید دوست نباشه که همینطور که در حال قدم زدن هست هی تند و تند هم واسش توضیحاتی پخش بشه! ایننجوری همینطور که داره راه میره اول توضیحات قاب عکس اول داره شروع میکنه به پخش شدن ..ب بسم الله رو که شنید دو قدم برداشته رفته دو متر جلوتر رسیده به تابلوی آویزون بعدی. پس توضیحات قبلی یکهو قطع میشه و دوباره میخواد شروع کنه توضیحات این یکی دو پخش کنه ..دوباره به راه رفتنش ادامه میده و میرسه نیم متر جلوتر به تابلوی بعدی و ...

این پروژه به این روشی که در ذهنت هست به طور قطع و یقین غیر قابل انجام هست. مهندس اولین چیزی که باید یاد گرفته باشه امکان سنجی پروژه هست .

آفرین دوست گلم

حالا که متوجه منظور من شدی به نکته خوبی هم اشاره کردی

ممنون که راهنمایی کردی دوست عزیزم حالا شما چه راه حلی پیشنهاد میکنید؟(فرض کنید وارد موزه میشید و دلتون هم نمیخواد زیر آثار باستانی رو بخونید . دوست دارید به چه صورت در مورد اون آثار اطلاعات کسب کنید؟)

returnx
جمعه 13 خرداد 1390, 12:08 عصر
نگاه کنید تو اون روشی که من گفتم به این شکله که به یک راهنما از پیش ضبط شده داریم که مثلا هر بخش از موزه رو شماره گذاری میکنیم بخش 1 تا n به زمانی که کاربر راهنما رو play کرد راهنما شروع میکنه به راهنمایی کاربر تا برسه به بخش شماره یک ، حالا دونه دونه آثار رو واسش توضیح میده بعد از این که این که توضیحات این بخش تمام شد کاربر راهنمایی میکنه که بر به بخش 2 بعد آثار بخش 2 رو دونه دونه واسش توضیح میده تا بخش n ام...
در این روش باید تمام جزیات رو در نظر گرفت مثلا : راهنما میگه حدود 5 متر برید جلو ، حالا یک در میبینید که بالاش نوشته شده EXIT ، شما از این در میتونید از این بخش خارج شوید ، بعد از خارج شدن سمت چپ رو نگاه کنید ، یک در میبینید که شما از این در میتونید وارد بخش 4 ام شوید...
منظور من اینجوری بود...
البته اگه راهنما اشتباه تهیه بشه بجای اینکه کاربر رو راهنمایی کنه همه رو گیج میکنه...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
قابل به ذکره که این روش کاملا ترتیبی است و نمیشه Random کار کرد یعنی کاربر برای استفاده از راهنما تا حد زیادی مجبور که تمامی بخش ها رو دونه دونه بازدید کنه.

JaguarXF
سه شنبه 17 خرداد 1390, 10:10 صبح
نگاه کنید تو اون روشی که من گفتم به این شکله که به یک راهنما از پیش ضبط شده داریم که مثلا هر بخش از موزه رو شماره گذاری میکنیم بخش 1 تا n به زمانی که کاربر راهنما رو play کرد راهنما شروع میکنه به راهنمایی کاربر تا برسه به بخش شماره یک ، حالا دونه دونه آثار رو واسش توضیح میده بعد از این که این که توضیحات این بخش تمام شد کاربر راهنمایی میکنه که بر به بخش 2 بعد آثار بخش 2 رو دونه دونه واسش توضیح میده تا بخش n ام...
در این روش باید تمام جزیات رو در نظر گرفت مثلا : راهنما میگه حدود 5 متر برید جلو ، حالا یک در میبینید که بالاش نوشته شده EXIT ، شما از این در میتونید از این بخش خارج شوید ، بعد از خارج شدن سمت چپ رو نگاه کنید ، یک در میبینید که شما از این در میتونید وارد بخش 4 ام شوید...
منظور من اینجوری بود...
البته اگه راهنما اشتباه تهیه بشه بجای اینکه کاربر رو راهنمایی کنه همه رو گیج میکنه...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
قابل به ذکره که این روش کاملا ترتیبی است و نمیشه Random کار کرد یعنی کاربر برای استفاده از راهنما تا حد زیادی مجبور که تمامی بخش ها رو دونه دونه بازدید کنه.

:قهقهه: من زیاد آب میخورم هی تند تند میرم دستشویی و خلاصه مسیرم عوض میشه . این سیستم دیگه بنکل غاطی میکنه با این حساب نه ؟! :قهقهه:
به یاد اون آدم آهنی در برنامه روز کودک و تلویزیون در سری چاق و لاغر افتادم.:تشویق: