View Full Version : سوال: از دست ریاضی چه کار کنیم؟
teardrop
شنبه 14 خرداد 1390, 22:03 عصر
به نام خدا
با عرض سلام
من دانشجو ی کاردانی نرم افزار هستم و نیازی حتمی به قوی کردن ریاضیات در حال و آینده دارم.
در ضمن از هنرستان فارغ التحصیل شدم و خودتون هم که میدونید که ریاضی ما اصلا تعریفی نداره(خدا لنعت کنه بانی این کارو).
شما چه نظری در رابطه به کمک به ریاضی من دارید.لطف کنید ما رو از راهنماییتون بهره مند سازید.
مثلا
معرفی کتاب
روش
راه حل
و...
با تشکر.
aakh1361
جمعه 17 تیر 1390, 14:11 عصر
بهترین روش اینه که بری جای که بهت دیفرانسیل و انتگرال یاد بدن (هم برای کاردانیت و هم برای کارشناسی به بالا خیلی برات لازم هست) و با توجه به اینکه شما این موضوعات رو خیلی کم بلد هستید یا اصلا بلد نیستید پس فرقی نمی کنه کدوم موسسه یا اموزشگاه برید
اول یک ترم برو تا این مفاهیم رو اشنا بشی ترم بعد خودت می دونی کجا بری و چیکار کنی
در ضمن تا می تونی مسئله حل کن (هر چی بیشتر کار کنی بیشتر و بهتر یاد میگیری)
ریاضیات یعنی مسئله حل کردن
shahramlp
چهارشنبه 05 مرداد 1390, 11:41 صبح
سلام دوست عزیز.همینکه شما متوجه شدین که باید ریاضیتون رو توی این رشته قوی کنید نصف راهو اومدین بقیش دیگه راحته من کتاب حساب دیفرانسیل و انتگرال با هندسه ی تحلیلی (کتاب عام-جلد 1)نوشته ی ریچارد ا.سیلورمن-ترجمه ی دکتر علی اکبر عالم زاده رو به شدت توصیه میکنم حتی واسه کسایی که جمع و تفریق رو هم بلد نیستن عالیه در واقع کل ریاضی رو که واسه درسای ریاضی باید بلد باشی تقریبا" همینه(واسه درسای نرم افزار ریاضیات گسسته کاربرد بیشتری داره) کتاب حل المسایل هم داره که میتونی ازش کمک بگیری در مورد روش خوندن هم بستگی به خودت داره باید ببینی با چه روشی بهتر نتیجه میگیری.موفق باشی.
بهزاد علی محمدزاده
چهارشنبه 05 مرداد 1390, 13:08 عصر
سلام . یکی از مشکلاتی که ما با ریاضیات داریم اینه که کاربرد اون رو به بطور دقیق درک نکردیم . اگه براتون ممکن هست کمی از کاربردهای ریاضی رو توضیح بدید .
من تو این مقطعی که هستم . ( ترم آخر کاردانی نرم افزار ) . کتبی که خوندم ، هنوز جایی ندیدم تو مباحث برنامه نویسی و ... مثلا طرف انتگرال گرفته باشه !
در ساختمان داده داشتیم تو مبحث Order های که از لگاریتم و ... استفاده شده بود .
و می دونم در برنامه نویسی گرافیک دانستن بردارها و ... لازمه .
اما باز هم شاید درک درستی هنوز از ریاضی ندارم . شاید اگر اطلاعاتم رو بالا ببرم بیشتر ریاضی بخونم .
اگر ممکنه کمی در این مورد صحبت کنید ...
ممنون
trminator
چهارشنبه 05 مرداد 1390, 14:38 عصر
شما برو یک فیلم آموزشی ریاضی 1 پیام نور از موسسه نیماد بگیر نگاه کن خیلی تاثیر داره. کتاب سیلورمن بسیار حجیم هست و تقریبا برهان همه قضایا رو آورده که برای شما لازم نیست. شما کتاب توماس رو بخونی بهتر هست. کتابهای کوچک ریاضی انتشارات مدرسه رو هم فراموش نکنید.
www.nimad.org (http://www.nimad.org)
teardrop
شنبه 15 مرداد 1390, 23:34 عصر
کتاب توماس رو گرفتم قسمت lim کم آوردم یعنی حالیم نشد(مفهوم ظاهری رو فهمیدم)ولی اونی که می خواستم نشد.(شاید بخاطر ماه رمضانه).اگر راهکار های بهتری دارید دریغ نکنید.من هم بقیه کتابو می خونم ببینم چی میشه.
teardrop
شنبه 15 مرداد 1390, 23:37 عصر
سلام دوست عزیز.همینکه شما متوجه شدین که باید ریاضیتون رو توی این رشته قوی کنید نصف راهو اومدین بقیش دیگه راحته من کتاب حساب دیفرانسیل و انتگرال با هندسه ی تحلیلی (کتاب عام-جلد 1)نوشته ی ریچارد ا.سیلورمن-ترجمه ی دکتر علی اکبر عالم زاده رو به شدت توصیه میکنم حتی واسه کسایی که جمع و تفریق رو هم بلد نیستن عالیه در واقع کل ریاضی رو که واسه درسای ریاضی باید بلد باشی تقریبا" همینه(واسه درسای نرم افزار ریاضیات گسسته کاربرد بیشتری داره) کتاب حل المسایل هم داره که میتونی ازش کمک بگیری در مورد روش خوندن هم بستگی به خودت داره باید ببینی با چه روشی بهتر نتیجه میگیری.موفق باشی.
من دیگه باید واقعا مطمئن بشم که کتاب خوبی چون اینطوری پیش بره کتابای ریاضیم بیشتر از کامپیوترم میشه.حالا واقا انقدر سطح پایین گفته؟از گرفتنش پشیمون نمیشم.
mohammadamingh
یک شنبه 16 مرداد 1390, 00:13 صبح
کتاب توماس رو گرفتم قسمت lim کم آوردم یعنی حالیم نشد(مفهوم ظاهری رو فهمیدم)ولی اونی که می خواستم نشد.(شاید بخاطر ماه رمضانه).اگر راهکار های بهتری دارید دریغ نکنید.من هم بقیه کتابو می خونم ببینم چی میشه.
سلام دوست عزیز:لبخندساده:
به نظر من بهتره از کتابای دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی رشته ریاضی واسه شروع کمک بگیری
کتابای مثل حسابان و حساب دیفرانسیل به شدت میتونه مفید باشه
بعد که اینا رو خوندی و با بیس مطالب آشنا شدی حال میتونی کتب دانشگاهی رو شروع کنی
اصلا هم نگران نباش
مهم اینه که به اهمیت ریاضی پی بردی و علاقه هم داری:تشویق:
پس نا امید نشو و به تلاشت ادامه بده
vcldeveloper
یک شنبه 16 مرداد 1390, 01:58 صبح
اگر مشکل اساسی با زبان انگلیسی ندارید، می تونید در Khan Academy (http://www.khanacademy.org/) به طور رایگان ثبت نام کنید. مباحث مختلف ریاضی، مثل جبر، حساب دیفرانسیل، احتمال، و غیره را بهتون آموزش میده. هر مبحث از تعدادی ویدئوی آموزشی ساده و چندین تمرین تشکیل شده. می تونید از داخل سایت وضعیت پیشرفت خودتان، و مهارت خودتان در هر یک از مباحث را به صورت گرافیکی پیگیری کنید، یا اگر فردی به عنوان راهنما یا مربی می شناسید، ازش بخواید بر روند یادگیری شما از طریق این سایت نظارت داشته باشه، یا ترتیب مباحث را برای شما به نحوی که برای شما مناسب تر هست، چینش کنه.
اگر به اینترنت پر سرعت برای تماشای ویدئوها دسترسی ندارید، یا اینکه سرور های گوگل به خاطر IP ایران براتون محدودیت هایی اعمال می کنند، سایت به شما امکان دانلود کامل نرم افزار خودش و ویدئوهای مورد نظرتان را به شما میده. در این صورت می تونید یک بار کل محتوای مورد نظرتان را دانلود کنید، و به صورت لوکال با سایت روی کامپیوتر خودتان کار کنید.
البته Khan Academy صرفا برای یادگیری ریاضی نیست، و مباحث مختلف درسی مربوط به مدارس و دانشگاه ها را ارائه میکنه، ولی عمده فعالیتش در حوزه تدریس ساده ریاضیات هست. ویدئوها عموما کوتاه و با زبان ساده مطرح میشند. با دانش متوسط انگلیسی هم می تونید به خوبی ازشون استفاده کنید.
eshpilen
یک شنبه 16 مرداد 1390, 09:05 صبح
کاربرد ریاضیات در سطح پیشرفته بیشتر در زمینه های پایه ای هست.
مثلا وقتی با گرافیک دو بعدی و 3D و انیمیشن بخصوص در سطح پایین کار کنید.
اگر بخواید یک انجین گرافیکی ایجاد کنید که دیگه باید واقعا ریاضی کار کنید.
جای دیگری که ریاضیات کاربرد سنگینی داره در زمینهء رمزنگاری (Cryptography) هست.
و بجز اینها کلا در مباحث و الگوریتم های پایه ای کاربرد ریاضیات زیاد هست.
اما در برنامه های عادی هم گاه و بیگاه پیش میاد که نیاز به ریاضیاتی بیش از ریاضیات پایه و ساده هست.
البته یادگیری ریاضیات خیلی خوبه، اما وقتی از زمان درس و تحصیلش گذشت فکر میکنم بهتر باشه روی الگوریتم هایی که عملا باهاشون درگیر هستید کار کنید و ببینید به چه مباحثی از ریاضی نیاز دارن و برید دنبال اون مباحث و سعی کنید اون الگوریتم رو بفهمید. خیلی از الگوریتم ها رو خودتون هم با مطالعه دقیق و تفکر میتونید بفهمید و این باعث میشه تفکر ریاضی شما هم تقویت بشه. درواقع الگوریتم خودش یک نوع ریاضیات هست و کار روی اون تاثیر چشمگیری بر افزایش قدرت درک ریاضیات داره.
بنده با اینکه بارها گفتم که ریاضیات پایه و اساس این علم و الگوریتم هست، اما اعتقاد ندارم که مثلا باید بریم ریاضیات رو بصورت دبیرستانی و از روی کتابهای تئوریک بصورت ترتیبی و کامل مطالعه کنیم. البته اگر این کار رو بکنیم اشکالی نداره که خیلی هم خوبه، ولی آخه با اینهمه مباحث برنامه نویسی و اجزای دیگری که داره آدم وقت نمیکنه اول بره ریاضیدان بشه و بعد تازه بره سراغ برنامه نویسی. بنابراین باید اولویت بندی کرد و لابلای مطالعهء برنامه نویسی به ریاضیاتش هم تا حدی که برای درک و احاطه بر الگوریتم لازمه پرداخت. چون برنامه نویسی دیگه اونطور هم نیست که همش ریاضیات و بخصوص ریاضیات پیشرفته باشه. خیلی چیزها در سطح محاسبات عادی و مفاهیم ساده هستن. البته گفتم که این بستگی به فیلد کاری شما هم داره. مثلا اگر بخواید در زمینهء گرافیک یا رمزنگاری کار کنید مسلما ریاضیات خیلی بیشتر و پیشرفته تری نیاز خواهید داشت.
فعلا فکر میکنم عاقلانه تر این باشه که سعی کنید زودتر بتونید برنامه های تجاری بنویسید. نه؟
برنامه نویسی فارق از ریاضیات پیشرفته ای که درش هست، خودش وسعت و پیچیدگی زیادی داره و هرچقدر هم وقت و انرژی داشته باشید مثل خوره مصرف میکنه.
البته اینا نظر و تجربهء بنده بودن گفتم بگم شاید برای کسی مفید باشه یا دیگران هم نظر و بحث در این ارتباط ارائه بدن که بازم چیز بیشتری یاد بگیرم.
teardrop
یک شنبه 16 مرداد 1390, 10:40 صبح
سلام دوست عزیز:لبخندساده:
به نظر من بهتره از کتابای دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی رشته ریاضی واسه شروع کمک بگیری
کتابای مثل حسابان و حساب دیفرانسیل به شدت میتونه مفید باشه
بعد که اینا رو خوندی و با بیس مطالب آشنا شدی حال میتونی کتب دانشگاهی رو شروع کنی
اصلا هم نگران نباش
مهم اینه که به اهمیت ریاضی پی بردی و علاقه هم داری:تشویق:
پس نا امید نشو و به تلاشت ادامه بده
2تا از کتابهای قلم چی رو خوندم(یادم گرفتم) ولی در درس مثلا آمار و احتمالات اصلا کاربردی نداشت.(الان دیگه هیچی یادم نیست)و باز در بحث مفهومی موندم.
کتابهای دبیرستانی هم از دوستم گرفتم اینا که خیلی خلاصه هستند.و از نظر دوستم "بدرد نمی خوره"
فرمول های مشتق و انتگرال رو یاد گرفتم ولی در مثال های دیگه اصلا معلوم نیست چطوری از اونا استفاده شده!
این که نمیشه یاد گرفتن فردا که بخوای مهندس بشیم باید مفهوم رو بلد باشیم تا ازشون کاربرد بکشیم.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.