PDA

View Full Version : علاقه به برنامه نویسی تحت dos

kiasary
پنج شنبه 28 مهر 1390, 12:22 عصر
سلام من در سال ۱۳۶۸ اولین دوره برنامه نویسی c را در سازمان برنامه و بودجه گذراندم و با gwbasic آشنا شدم و از لحاظ ساحتاری برایم بیشتر قابل قبول بود زیرا آن هنگام سی دارای اشکالات زیادی بود و با آمدن qbasic و آشنائی با آن سرعت برنامه نویسی من بیشتر شد و من در یک دیسکت که همیشه همراهم بود ۱۴ فایل به همراه داشتم و هر شرکتی هر برنامه ا ی را میخواست با توجه به دانشم آنرا آماده و در کوتاه ترین زمان در اختیارش میگذاشتم البیته چون رشته کاری و تحصیلی من حسابداری بود بیشتر این جنبه کار ملاک عمل من بود برای نمونه در یک شرکت در سال ۱۳۷۷ برنامه حسابداری و حقوق و انبار و تحویل شیر را تحت شبکه برایشان نصب کردم که تا الان هنوز استفاده میشود و هرگز اشکالی در آن دیده نشده است با اینکه ابتدا در محیط dos و سپس در محیط ویندوز قرار گرفت شاید جنبه مثبتی که نتوانستم هنوز از این سیستم دل بکنم حلال بودن استفاده از آن باشد که بظور رایگان قابل استفاده برای عموم بود و انصافا هم برنامه های آن زمان از استحکام خوبی برخوردار بوددر حال حاضر بازنشسته شده ام و تاکنون بیش از ۵۰ برنامه خوب نوشته ام که بعضی از آنها هزاران استفاده کننده دارندمیخواهم بدانم آیا سیستمی وجود دارد که مانند آن دیسکت کم حجم قابل انتقال و سریع النصب بوده و بتوان خواسته مشتری را فراهم و وابسته به سخت افزار نباشد ممنون میشوم که بتوانم در دوران بازنشستگی هم مفید فایده قرار گیرم ضمنا اگر تمایلی بود از برنامه های قبلی نمونه ای را برایتان قرار دهم تا آن را ملاحظه نمائیددر پایان اشاره میکنم که شغل اصلی من مدیریت مالی بود نه برنامه نویسی و اینکار را بطور تفننی انجام میدادم باتشکر صفائی

FastCode
پنج شنبه 28 مهر 1390, 21:57 عصر
الان در محیط ویندوز gwbasic qbasic و foxpro از رده خارج شدند.
foxpro ویندوز هنوز کار میکنه ولی پشتیبانی نمیشه.
نزدیک ترین زبون به gwbasic که میتونید چند ماهه یاد بگیرید Visual Basic ه که سری Native ش آخرین بار سال ۱۹۹۸ منتش شد و از رده خارج شده.
الان سری Managed که از Visual Basic 7 تا آخرین ورژن آن 12 موجود هست میتونه میاز های شما رو برآورده کنه.
Visual Basic های Managed یا همون VisualBasic .Net = VB.Net میتونن برنامه های کنسول (شبیه داس) و گرافیکی رو پشتیبانی کنند.
مایکروسافت فعلاْ پشتیبانی VB.Net رو قطع نمیکنه.

تالار های Foxpro, Visual Basic 6 و Visual Basic .Net در همین سایت موجود هستند.
برای نصب یک برنامه داتنت باید یک فلش مموری به حجم حداقل یک گیگابایت و حداکثر ۸ گیگ برای همه امکاناتی که ممکنه لازمتون بشه نیاز دارید.
برای اصتفاده از بانک اطلاعاتی در محیط داتنت گزینه های زیادی رو در اختیار ندارید ولی این گزینه ها گزینه های خوبی هستند.
شامل MSSQL Serevr
MSSQl server Compact یا SqlCE
Sqlite با نصب برنامه مربوطه.
Oracle با نصب برنامه مربوطه.
MySql با نصب برنامه مربوطه.
DBase
Access
Excel

amin1softco
پنج شنبه 28 مهر 1390, 22:25 عصر
... جنبه کار ملاکعمل من بود برای نمونه در یک شرکت در سال ۱۳۷۷ برنامه حسابداری و حقوق و انبار و تحویل شیر را تحت شبکه برایشان نصب کردم که تا الان هنوز استفاده میشود و هرگز اشکالی در آن دیده نشده است با اینکه ابتدا در محیط dos و سپس در محیط ویندوز قرار گرفت شاید جنبه مثبتی که نتوانستم هنوز از این سیستم دل بکنم جلال بودن استفاده از آن باشد که بظور رایگان قابل استفاده برای عموم بود و انصافا هم برنامه های آن زمان از استحکام خوبی برخوردار بود
من فقط گفتم بیا اینجا یک ایولا به شما بگم .

من 68 متولد شدم اون موقع که شما اون برنامتون رو نوشتید من 9 سالم بوده یعنی تو کوچه ها اون شعر باز باران با ترانه رو می خوندم الان هم اگه خدا بخواهد سال دیگه یک مدرکی نصیبمون می شه.
فقط می خواستم بدونم چی باعث شد که اینقدر به روز باشید؟!

kiasary
جمعه 29 مهر 1390, 19:58 عصر
سلام و تشکر از اظهار لطف شما

من با ویژوال بیسیک آشنا هستم وروز بروز هم بر حجم آن افزوده میشود به اعتقاد من سیستم هایی که بزرگ میشوند بجای مفید بودن دائما باید مراقب خودشان باشند و همین امر باعث دلسردی استفاده کنندگان میشود شاید علت موفقیت شرکتهای مانند گوگل این موضوع است که توسعه ابزار را به برنامه نویسان واگذار میکند و خودش را دایه مهربان تر از مادر نمی داند.

درتصور خودم میخواستم با پایتون شروع کنم لذا از دوستانی که در رابطه تبحر دارند تقاضا میکنم در این رابطه مرا راهنمایی کنند با توجه به اینکه بیشتر نیتم نوشتن برنامه های کاربردی در حوزه اداری و مالی میباشد. متشکرم

returnx
جمعه 29 مهر 1390, 21:37 عصر
درتصور خودم میخواستم با پایتون شروع کنم لذا از دوستانی که در رابطه تبحر دارند تقاضا میکنم در این رابطه مرا راهنمایی کنند با توجه به اینکه بیشتر نیتم نوشتن برنامه های کاربردی در حوزه اداری و مالی میباشد. متشکرم

فکر کنم Cobol برای شما مناسب تر باشه ، هر چند خودم باهاش تا حالا کد نزدم ، اما خوب برای برنامه نویسی حوزه اداری مالی طراحی شده...

زبان برنامه‌نویسی کوبول (تلفظ: کوبول) یکی از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی (https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D9%87%D8%A7%DB%8C_%D8%A8 %D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87_%D9%86%D9%88%DB%8C% D8%B3%DB%8C) است. نام کوبول که مخفف (https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%AE%D9%81%D9%81) کلمهٔ COmmon Business-Oriented Language است، حوزهٔ اصلی کار خود را در زمینه تجارت (https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA)، امور مالی و سیستم های اجرایی برای شرکت ها و دولت ها قرار داد. کوبول استاندارد ۲۰۰۲، از زبان های برنامه نویسی شی گرا (https://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D9%87%D8 %A7%DB%8C_%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87_%D9 %86%D9%88%DB%8C%D8%B3%DB%8C_%D8%B4%DB%8C_%DA%AF%D8 %B1%D8%A7&action=edit&redlink=1&preload=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8%A C%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%E2%80%8 C%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C&editintro=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8 %AC%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D9%86%D9%88%D8%A A%DB%8C%D8%B3&summary=%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF+%DB%8C%DA%A 9+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D9%86%D9%88+%D8% A7%D8%B2+%D8%B7%D8%B1%DB%8C%D9%82+%D8%A7%DB%8C%D8% AC%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%B1&nosummary=&prefix=&minor=&create=%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA+%DA%A9%D8%B1%D8%AF %D9%86+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D8%AC%D8%AF %DB%8C%D8%AF) و ویژگی های دیگر زبا ن های مدرن حمایت می کند. [۱] (https://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%A9%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%84#cite_note-0)

مهران رسا
شنبه 30 مهر 1390, 00:03 صبح
دوست گرامی اگه میخواید داخل ایران از نرم افزار پول در بیارید باید زبان های دات نتی (مثل C#‎‎‎.net) اون هم از نوع تحت وبش رو یاد بگیرید و با غولی به اسم Visual Studio کد بنویسید. QBasic ، VB6 ، پایتون ، Cobol و فسیل هایی از این دست رو هم کلاً فراموش کنید.

Hooman.Prog
شنبه 30 مهر 1390, 09:34 صبح
پایتون رو کنار اونای دیگه که نام بردید گذاشتن، چندان تناسبی نداره.
پایتون مال عهد بوق نیست.
پایتون مدرن و فعاله. کاملا سطح بالاست. کاملا شیء گراست. بازمتنه. تفسیریه. مال میکروسافت هم نیست که هروقت فناوری و سیاست جدیدی داشت از دور خارج بشه (منظورم اشاره به سرنوشت VB6 هست).
محدودهء کاربرد پایتون هم محدودهء خاص خودشه. هرچند باهاش میشه خیلی اپلیکیشن ها رو هم نوشت (اما نه تمام اپلیکیشن ها رو در همه جا - برای اپلیکیشن نویسی تجاری توصیه نمیکنم).
پایتون در دنیای بازمتن و گنو/لینوکس و کاربردهای خاص خودش ابزاری دوست‌داشتنی است.

همهء اونا رو که گفتید میشه به دلایلی دارای اشتراک با هم دونست (منسوخ شده بودن). اما پایتون وجه مشترک خاصی با بقیه نداره. شاید تنها وجه مشترکی که بشه براش پیدا کرد اینه که کسی برای برنامه نویسی تجاری و اپلیکیشن (اونم در ایران) دنبالش نمیره. اما اینکه پایتون رو کنار اونای دیگه گذاشتید، در درجهء اول این ارتباط رو در ذهن متبادر میکنه که منظور شما اینه که پایتون یه زبان قدیمی و بدردنخور و منسوخ شده هست.
بهرحال پایتون هیچوقت برای برنامه نویسی تجاری و اپلیکیشن، بخصوص روی ویندوز و بخصوص در ایران، مطرح نبوده و نیست. اما اینکه فکر کنید ارزش و کاربرد یک زبان فقط به همینه، درست بنظر نمیاد!

Felony
شنبه 30 مهر 1390, 09:42 صبح
QBasic ، VB6 ، پایتون ، Cobol و فسیل هایی از این دست رو هم کلاً فراموش کنید.
Python فسیل شده ؟! عجب !

مهران رسا
شنبه 30 مهر 1390, 12:14 عصر
پایتون رو کنار اونای دیگه که نام بردید گذاشتن، چندان تناسبی نداره.
پایتون مال عهد بوق نیست.
پایتون مدرن و فعاله. کاملا سطح بالاست. کاملا شیء گراست. بازمتنه. تفسیریه. مال میکروسافت هم نیست که هروقت فناوری و سیاست جدیدی داشت از دور خارج بشه (منظورم اشاره به سرنوشت VB6 هست).
محدودهء کاربرد پایتون هم محدودهء خاص خودشه. هرچند باهاش میشه خیلی اپلیکیشن ها رو هم نوشت (اما نه تمام اپلیکیشن ها رو در همه جا - برای اپلیکیشن نویسی تجاری توصیه نمیکنم).
پایتون در دنیای بازمتن و گنو/لینوکس و کاربردهای خاص خودش ابزاری دوست‌داشتنی است.

همهء اونا رو که گفتید میشه به دلایلی دارای اشتراک با هم دونست (منسوخ شده بودن). اما پایتون وجه مشترک خاصی با بقیه نداره. شاید تنها وجه مشترکی که بشه براش پیدا کرد اینه که کسی برای برنامه نویسی تجاری و اپلیکیشن (اونم در ایران) دنبالش نمیره. اما اینکه پایتون رو کنار اونای دیگه گذاشتید، در درجهء اول این ارتباط رو در ذهن متبادر میکنه که منظور شما اینه که پایتون یه زبان قدیمی و بدردنخور و منسوخ شده هست.
بهرحال پایتون هیچوقت برای برنامه نویسی تجاری و اپلیکیشن، بخصوص روی ویندوز و بخصوص در ایران، مطرح نبوده و نیست. اما اینکه فکر کنید ارزش و کاربرد یک زبان فقط به همینه، درست بنظر نمیاد!

Python فسیل شده ؟! عجب !
از توضیحاتتون ممنونم. هدفم این بود که ایشون متوجه بشن برای کسب درآمد از طریق برنامه نویسی در ایران باید تمرکزشون رو روی دات نت بگذارند.