View Full Version : گفتگو: سيستم عاملي مخصوص بازي براي پلتفرم pc
mazdadoost
شنبه 22 بهمن 1390, 17:47 عصر
با عرض سلام خدمت دوستان گرامي و اساتيد محترم:
سوالي كه مدتي است ذهنم را مشغول كرده است اين است كه چرا علي رغم ويژگي هاي بالاي pc براي اجراي بازي ها سيستم عاملي كه به نوعي همگرايي در ميان سخت افزار هاي بسيار متنوع ايجاد كند وجود ندارد؟
در واقع اگر يك pc را با كنسول هايي مانند ps3 و xbox مقايسه سخت افزاري كنيم ميفهميم كه چيزي كم ندارد.
به نظر بنده نوعي سيستم عامل كه كنسرسيومي از شركت هاي مطرح مانند AMD -NVIDIA-INTEL مي تواند راهگشاي واگرايي در سيستم هاي pc باشد.
چرا اتفاقي از اين دست در صنعت pc نمي افتد.
با تشكر.
aryasoft2872
شنبه 22 بهمن 1390, 18:36 عصر
منم قبلنا به این قضیه فک کرده بودم ولی دو چیز بود که توجیهم کرد
1-انویدیا و ای ام دی چطوری گرافیکشونو بفروشن اگر قرار باشه همچین توپ سیستم عاملی ساخته بشه. مثلا مایکروسافت توی دایرکت ایکس 11 تغییرات زیادی نداده به نسبت سخت افزار مورد نیازش فقط جهت افزایش نرمی دل سازنده کارت گرافیک ها ظاهرا این کارا رو می کنن.کلا این انویدیا جهانخوار وقتی بازی می سازن اسپانسر بازی ها میشه و هزینه زیادی می کنه تا مدل های جدید گرافیکش فروش برن
2-دلیل بازدهی پی اس تری و ایکس باکس اونطوری که از سازنده ها هم شنیدم ثابت بودن سخت افزاره که انگار کارو خیلی براشون راحت می کنه
IamOverlord
شنبه 22 بهمن 1390, 21:39 عصر
آخ خیلی عالی شد که این تاپیکو راه انداختی! منم خیلی به این فکر کردم... قطعا به نفع همشونه که هر دو بازارو تو صنعت بازی در تعادل داشته باشن، بازار PC و بازار Console... بازی ها روی Console از لحاظ نرم افزاری در بهینه ترین حالت ممکن اجرا می شن با همون سخت افزار در PC، اما روی PC یه کم توجه کنی می بینی یه کرمایی ریخته می شه که اصلا آدم هیچ سودی غیر از سود تجاری برای توجیه به ذهنش نمی رسه. مثلا بازی های الان رو اگر با همون گرافیکی که 2 3 سال پیش بازی ها داشتن ازشون کار بکشی، می بینی همچنان به شدت همون سخت افزار بالاشونو می خوان! در صورتی که تو انتظار گرافیکی خاصی ازشون نداری! فقط همون گرافیک قبلی رو (حتی در افتضاح ترین حالت ممکن) ازشون می خوای. حتی اگه توجه کنی می بینی این که موتور بازی سازیشون پیشرفته شده، این مسئله رو توجیه نمی کنه...
آقا در کل بگم پول و پول پول ... دلیل این مسخره بازی هاس. حالا اگه این وسط یکی پیدا شه (یه فرد خیّر!) که بیاد همین PC ها رو از نظر نرم افزاری Console کنه ... :لبخند:
pswin.pooya
شنبه 22 بهمن 1390, 21:54 عصر
در واقع اگر يك pc را با كنسول هايي مانند ps3 و xbox مقايسه سخت افزاري كنيم ميفهميم كه چيزي كم ندارد.
تو مرحله اول بايد بگم كه كاملا اشتباه مي كنيد. پردازنده كنسولها كاملا متفاوت با پردازنده PC هست. اغلب اين پردازندها DSP (پردازنده سيگنال ديجيتال هستند) بر خلاف PC كه پردازنده همه منظوره داره (General purpose( در مرجله ديگه نوع داده هاي پردازشي هم فرق ميكنه به عنوان مثال در PC بيشتر از داده، دستور وجود داره ولي در كنسولها بر عكس هست يه تكه برنامه مرتبا براي دادههاي زياد تكرار ميشه و اين مساله اونها رو براي معماري SIMD و MIMD مناسب مي كنه. اين معماري اين امكان رو فراهم ميكنن كه چندين داده به صورت همزمان پردازش بشن و در نتيجه سرعت پردازش بالا بره اما اين معماري ها براي پردازنده PC مناسب نيستند. دليل اول گرون بودنشون و بي استفاده بودنشون توي روند اون هست و دليل دوم هم مشكلات اين معماري ها با پرش (jump) و انشعاب (branch) هست.
از يه ديدگاه ديگه پردازنده PC با اعداد صحيح كار ميكنه اما پردازنده كنسولها و كارت گرافيك با اعداد اعشاري (دادههاي بازي معمولا اعشاري هستند). PC براي كارهاي اعشاري از يك كمك پردازنده اعشاري كه معمولا از خانواده x87 هست استفاده ميكنه.
دليلهاي زياد ديگه اي هست كه شمردنشون تا صبح طول ميكشه.
| به نظر بنده نوعي سيستم عامل كه كنسرسيومي از شركت هاي مطرح مانند AMD -NVIDIA-INTEL مي تواند راهگشاي واگرايي در سيستم هاي pc باشد.
اين قضيه شايد 1% به سيستم عامل مربوط بشه.
1-انویدیا و ای ام دی چطوری گرافیکشونو بفروشن اگر قرار باشه همچین توپ سیستم عاملی ساخته بشه. مثلا مایکروسافت توی دایرکت ایکس 11 تغییرات زیادی نداده به نسبت سخت افزار مورد نیازش فقط جهت افزایش نرمی دل سازنده کارت گرافیک ها ظاهرا این کارا رو می کنن.
بدون مطالعه نظر نديد. كي ميگه مايكروسافت تو دايركت 11 تغيير نداده. كوچكترينش اضافه شدن دو واحد قابل برنامه ريزي ديگه هست.
کلا این انویدیا جهانخوار وقتی بازی می سازن اسپانسر بازی ها میشه و هزینه زیادی می کنه تا مدل های جدید گرافیکش فروش برن
يه تظاهرات ضد جهان خواري و ديكتاتوري آمريكايي راه ميندازيم حل ميشه. عزيزم اين شرط عقله بايد سرمايه گذاري كنه تا نتيجه بگيره وگرنه ميشه يكي مثل من و شما.
2-دلیل بازدهی پی اس تری و ایکس باکس اونطوری که از سازنده ها هم شنیدم ثابت بودن سخت افزاره که انگار کارو خیلی براشون راحت می کنه
ثابت بودن تا يه حدي كمك كرده اما همين امسال unreal اعلام كرد كه ثابت بودن باعث شده كه نتونن يك نسل جديد رو پايه ريزي كنن.
دوستان قبل از اينكه مطالعه بكنيد نه سوال بپرسيد و از اون مهمتر سعي كنيد نظر اون هم به اين قاطعي نديد.
مصطفی ساتکی
شنبه 22 بهمن 1390, 22:43 عصر
از يه ديدگاه ديگه پردازنده PC با اعداد صحيح كار ميكنه
پس FPU Instruction چیه . حدوداً 80 تا دستور برای کار با اعداد اعشاری وجو داره که این دستورات با F شروع میشن.
آقا بخدا کارت گرافیک فقط مختص بازی نیست امروزه از gpu و زبان cuda تو زمینه های مختلف استفاده میشه
تو computational biology, cryptography و image processing و ده ها زمینه دیگه.
کارت ها tesla که دیگه بازار هدفشون game نیست که شما می فرماید پول پول پول
mazdadoost
شنبه 22 بهمن 1390, 23:10 عصر
باتشکر از دوستان:
درابتدا چند تا سوال دیگه برام ایجاد شد .
1-ایا در دنیای سخت افزار کنسول هایی مثل xbox و ps3 به لحاظ سخت افزاری از هر x86/64 ری قویترند؟این ایا بر اساس معماری ساخت, نوع CPU, نوع کارت گرافیک بوده؟
تو مرحله اول بايد بگم كه كاملا اشتباه مي كنيد. پردازنده كنسولها كاملا متفاوت با پردازنده PC هست.
من فکر میکنم حتی در این صورت هم این تفاوت علتی بر ضعف و قوت کنسول و pc نیست .
2-میشخ این قسمت رو بیشتر توضیح بدین؟
اغلب اين پردازندها DSP (پردازنده سيگنال ديجيتال هستند) بر خلاف PC كه پردازنده همه منظوره داره (General purpose( در مرجله ديگه نوع داده هاي پردازشي هم فرق ميكنه به عنوان مثال در PC بيشتر از داده، دستور وجود داره ولي در كنسولها بر عكس هست يه تكه برنامه مرتبا براي دادههاي زياد تكرار ميشه و اين مساله اونها رو براي معماري SIMD و MIMD مناسب مي كنه. اين معماري اين امكان رو فراهم ميكنن كه چندين داده به صورت همزمان پردازش بشن و در نتيجه سرعت پردازش بالا بره اما اين معماري ها براي پردازنده PC مناسب نيستند. دليل اول گرون بودنشون و بي استفاده بودنشون توي روند اون هست و دليل دوم هم مشكلات اين معماري ها با پرش (jump) و انشعاب (branch) هست.
از يه ديدگاه ديگه پردازنده PC با اعداد صحيح كار ميكنه اما پردازنده كنسولها و كارت گرافيك با اعداد اعشاري (دادههاي بازي معمولا اعشاري هستند). PC براي كارهاي اعشاري از يك كمك پردازنده اعشاري كه معمولا از خانواده x87 هست استفاده ميكنه.
3-
دليلهاي زياد ديگه اي هست كه شمردنشون تا صبح طول ميكشه.
خوب سوال من شامل همین ها میشه دیگه!:قلب:
4-به نظر من همگرایی بین شرکت های سخت افزاری چیز پول سازیه!میشه برسی کرد!
فعلا رو اینا بحث رو ادامه بدیم!
pswin.pooya
شنبه 22 بهمن 1390, 23:46 عصر
پس FPU Instruction چیه . حدوداً 80 تا دستور برای کار با اعداد اعشاری وجو داره که این دستورات با F شروع میشن.
اشاره كردم كه اين دستورات بوسيله يك كمك پردازنده انجام ميگيره. نه پردازنده اصلي.
آقا بخدا کارت گرافیک فقط مختص بازی نیست امروزه از gpu و زبان cuda تو زمینه های مختلف استفاده میشه
اصطلاحا بهش gpgpu ميگن. اتفاقا چند روزه كه من روي همين مورد متمركز شدم (براي مقاله ام)
1-ایا در دنیای سخت افزار کنسول هایی مثل xbox و ps3 به لحاظ سخت افزاری از هر x86/64 ری قویترند؟این ایا بر اساس معماری ساخت, نوع CPU, نوع کارت گرافیک بوده؟
نميشه مقايسه كرد. بستگي به كاربرد داره.
2-میشخ این قسمت رو بیشتر توضیح بدین؟
دقيقا اشاره كنيد كه توضيح بدم. اون قسمت هر كدوم از اصطلاحاتش سرفصل يك كتاب هست.
-به نظر من همگرایی بین شرکت های سخت افزاری چیز پول سازیه!میشه برسی کرد!
فعلا رو اینا بحث رو ادامه بدیم!
بله يه همچين قضيه اي وجود داره و يكسري كارها پشت پرده انجام ميگيره اما مساله اينه كه حتي اگر كشف هم بشن هيچ دردي از من شما ....
فقط به طور خلاصه ميتونم بگم كه مساله پردازنده ها كاملا بستگي به پردازش داره و نوع پردازش هست كه تصميم گيري ميكنه مثلا همه ما PS3 رو به عنوان كنسول بازي ميشناسيم اما ارتش نيروي دريايي ايالات متحده اون رو به عنوان يك پردازنده قوي براي كارهاي كه با دادههاي جرياني هستن ميشناسه و نتيجه اون هم يك كلاستر كامپيوتر (نوعي از ابر كامپيوتر) براي ارتش كشورش به منظور پردازش تصوير و ... شده:
http://blog.cleveland.com/metro/2010/11/defense_department_discusses_n.html
http://www.gamasutra.com/view/news/31784/US_Air_Force_Creates_Powerful_Supercomputer_Out_Of _PS3s.php
aryasoft2872
یک شنبه 23 بهمن 1390, 12:55 عصر
بدون مطالعه نظر نديد. كي ميگه مايكروسافت تو دايركت 11 تغيير نداده. كوچكترينش اضافه شدن دو واحد قابل برنامه ريزي ديگه هست.
يه تظاهرات ضد جهان خواري و ديكتاتوري آمريكايي راه ميندازيم حل ميشه. عزيزم اين شرط عقله بايد سرمايه گذاري كنه تا نتيجه بگيره وگرنه ميشه يكي مثل من و شما.
ثابت بودن تا يه حدي كمك كرده اما همين امسال unreal اعلام كرد كه ثابت بودن باعث شده كه نتونن يك نسل جديد رو پايه ريزي كنن.
دوستان قبل از اينكه مطالعه بكنيد نه سوال بپرسيد و از اون مهمتر سعي كنيد نظر اون هم به اين قاطعي نديد.
من تغییرات رو براساس مقاله ای که توی بازی رایانه خونده بودم گفتم و همونطور که عرض کردم به نسبت تغییراتی که دادن نیازی نبود سخت افزار مورد نیاز رو اینقدر بالاتر ببرن.اون بحث جهانخوار هم این کلمه اش جنبه مزاح داشت برای اونایی که همه چی رو به آمریکا نسبت میدن و گرنه من هم انتقادی نکردم گفتم اینطوری هست نگفتم برای چی هست و کی بهشون اجازه داده باشه
شما هم بهتره متنو با دقت بخونید و بعد جواب بدید نه این که تا یکجاییش رو بخونید انگار میخواید از طرفتون مچ بگیرید و برتری بهش اثبات کنید.من و شما شاید نتونیم بفهمیم توی پس زمینه دایرکت ایکس چه میگذره چون سورسشو ولی می تونیم از قراین حدس بزنیم که اینطوره نظر شما برای من هم محترمه.
mazdadoost
یک شنبه 23 بهمن 1390, 17:52 عصر
سلام مجدد!
من یه مطالعه ای کردم .
۱-سخت افزار کنسول ها اونقدر ها هم قوی نیست به لحاظ محاسبات میز اعشاری! cpu ها ی core i 7 اینتل میتونند به flpos های بالایی برسند!(حالا من نمی دونم این با چیپست خاصی هست یا هرچی!) به هر حال اگر برای محاسبات ریاضی قدرت پردازش با واحد flops باشه در دنیای pc قطعا cpu هایی هستند که بتونند سخت افزار کنسول رو شکست بدند.
۲- تو این زمینه gpu ها که غوغا کردن ! اصلا cpu سل و یا اونی که در xbox هستند حرفی برای گفتن ندارند! و تازه اگر کار اصلی بازی های ویدیویی با کارت گرافیک باشه که باز هم کارت گرافیک ۵ سال پیش انویدیا و ای ام دی در مقابل کارت گرافیک های امروزی حرفی برای گفتن نخواهند داشت!
من فکر میکنم گرچه cpu هایی مانند سل برای کار های خاصی تخصصی شدند اما cpu هایی مانند cori۷ هم با وجودی که برای کار های عمومی بهینه شدن میتونند از پس پردازش های اینچنین بربیان.
مسیله بعدی قدرت کارت های گرافیکی هست. که برای مثال قدرت AA بسیار بالایی نسبت به کنسول ها دارند. من این مسیله رو به عینه دیدم. بازی بتل فیلد ۳ رو هم در ps3 و هم در pc دیدم . لطافطی که در نمونه pc بود حقیقتا زیبا بود. به طور کلی من بازی ندیدم که در pc نسبت به کنسول بی کیفیت تر یا کند تر باشه!
میتونم بگم اگر قرار باشه بر سر سیستم عاملی برای game روی pc صحبت کنیم آخرین چیز نا امید کننده قدرت cpu هست!
من تصورم اینه که باید روی بهینه نبودن نرم افزار pc برای game بحث کنیم!
pswin.pooya
یک شنبه 23 بهمن 1390, 23:02 عصر
۱-سخت افزار کنسول ها اونقدر ها هم قوی نیست به لحاظ محاسبات میز اعشاری! cpu ها ی core i 7 اینتل میتونند به flpos های بالایی برسند!(حالا من نمی دونم این با چیپست خاصی هست یا هرچی!) به هر حال اگر برای محاسبات ریاضی قدرت پردازش با واحد flops باشه در دنیای pc قطعا cpu هایی هستند که بتونند سخت افزار کنسول رو شکست بدند.
1. تحقيقات من توي زمينه پردازشهاي ابري و گريد و كلا محاسبات توزيع شده هست. با اينكه ميزان مطالعه ام تو اين زمينه كم بوده اما به عين ميتونم ثابت كنم كه پردازندهايي همانند corei7 با برد گرافيكي ( كه شامل GPU هم ميشه ) با همون رنج قيمت به مراتب توي دو نوع پردازش كم ميران ( كه در ادامه توضيح ميدم) مورد اول پردازشهاي اعشاري مخصوصا با دقت بالا هست كه كلا معماري x86 با اون مشكل داره. و مورد دوم پردازشهاي موازي مبتي بر داده هست. با اينكه ساختار CPU هاي خانواده x86 براي موازي سازي در سطح برنامه (task) مناسب هستن اما در مورد موازي سازي در سطح داده و دستور كم ميارن و اين دقيقا نقطه متقابل پردازندهاي گرافيكي و DSPها هست. ساختار اين پردازندها بشكلي هست كه بتونن داده زيادي ( معمولا دادهاي جرياني) رو سريعا واكشي (fetch) بكنن و تمام دادها رو تحويل يك نمونه برنامه بدن اما در مقابل پردازندهاي PC براي واكشي دستورهاي متوالي بهينه شدن ( به عنوان نمونه ميشه و حافظه كش و كانال پردازش اشاره كرد.)
اين تصور كه پردازندهاي كنسول، گرافيكي و ... قويتر از مثلا corei7 هستن كاملا اشتباه هست مثلا اگر از بعد فركانس كاري نگاه كنيم پردازنده كارت گرافيكي من 600Mhz هست با اينكه CPU من 3.8 GHz هست. ( تقريبا از نظر فركانس چهار برابر كمتر). كلا مقايسه اين دو مورد كاملا اشتباه هست چون مورد كاربريشون فرق ميكنه اگر همون كاري رو كه از CPU انتظار ميره انجام بدن رو به GPU بدين شايد 200 برابر كندتر كار كنه و دقيقا همون كاري رو كه GPU انتظار ميره رو به CPU بدي همين مشكل به وجود مياد.
از يك ديدگاه ديگه DSPها معماري هاي مختلف دارن كه يكي از معروفترين اونها هاروارد هست. توي اين معماري بجاي يك حافظه (RAM) واحد دو حافظه يكي براي دستور و يكي ديگه هم براي داده وجود داره تا پردازنده همزمان بتونه هم داده و هم دستور رو واكشي كنه. من دقيقا نمي دونم داخل كنسول چه خبره. اما فقط مي تونم اشاره كنم كه دست طراح ها خيلي بازتر از اون چيزي هست كه فكر ميكنيم.
من فکر میکنم گرچه cpu هایی مانند سل برای کار های خاصی تخصصی شدند اما cpu هایی مانند cori۷ هم با وجودی که برای کار های عمومی بهینه شدن میتونند از پس پردازش های اینچنین بربیان.
براي كاربردهاي خاص بايد پردازنده خاص منظوره داشته باشي. دو تا دليل داره:
1. كاهش هزينه
2. افزايش كارايي
مسیله بعدی قدرت کارت های گرافیکی هست. که برای مثال قدرت AA بسیار بالایی نسبت به کنسول ها دارند. من این مسیله رو به عینه دیدم. بازی بتل فیلد ۳ رو هم در ps3 و هم در pc دیدم . لطافطی که در نمونه pc بود حقیقتا زیبا بود. به طور کلی من بازی ندیدم که در pc نسبت به کنسول بی کیفیت تر یا کند تر باشه!
البته پارامترهاي خيلي زيادي درگيرند و نميشه اينجوري نتيجه گيري كرد. شايد بزرگترين دليل استفاده از OpenGL ES بجاي دايركت داخل ps3 باشه. تو اينجور موارد چون دقيقا تناسب مابين دو API وجود نداره طراح ها مجبور به حذف و يا اضافه كردن بعضي از موارد ميشن. مثلا تعدادي زيادي از امكانات دايركت 11 داخل OpenGL ES وجود نداره و در نتيجه ...
همين تفاوت رو ميشه مابين بازيهاي كنسول Xboxو PS3 هم ديد. مثلا بازهاي ناتيو PS3 و يا OpenGL مثل Range بعد از پورت به كنسولهايي مثل xbox يك افت محسوسي رو بهمراه دارن. و دقيقا بر عكس اون هم صادقه.
من تصورم اینه که باید روی بهینه نبودن نرم افزار pc برای game بحث کنیم!
و براي اولين بار توي اين تاپيك كاملا موافقم. بحث بهينه سازي نرم افزاري داغترين بحث بوده و باقي خواهد ماند.
mazdadoost
سه شنبه 25 بهمن 1390, 18:41 عصر
خوب من واقعا از همگی ممنونم!
ردازشهاي اعشاري مخصوصا با دقت بالا
مگر نه اینکه cpu های جدید اینتل با معماری سندی بیرج و amd با معماری بولدوزر در خودشون این محاسبات رو انجام میدن! جایی مطالعه کردم که معماری amd در بولدوزر :
ه واحد ساختاری AMD در این معماری Bulldozer module یا «ماژول بولدوزر» است. هر ماژول از یک هسته integer یا «اعداد صحیح» به اضافه یک هسته FP یا «واحد ممیز شناور» مشترک ساخته میشود. با این که سختافزار FP بزرگتر است ولی تاکنون کمتر در کامپیوترهای رومیزی (و عملیات سرور) استفاده شده است. پس AMD تصمیم گرفت تا به جای ارائه نسبت 1 به 1 بین هستههای integer و FP آن را بین 2 هسته «بولدوزر» تقسیم کند. اعلام شده که تفاوت «بولدوزر» و قطعات سری FX بر تعداد هستههای integer میباشد. پس یک قطعه چهار ماژوله FX با 8 هسته integer یک «پردازنده 8 هستهای» نام گرفته است.[به نقل از بازی سنتر (http://www.bazicenter.com/pc/articles/171/page/1?pt=item)]
راستش من هنوزم معتقدم وقتی معیار های ما برای یک پارامتر یکسان باشه مثلا flops فرقی نمیکنه که چطور پیاده بشه. و از اون مهمتر اینکه اگر بحث هزینه مطرح باشه موضوع خیلی پیچیده میشه!
در کل مطمینم که در مقطعی گسترده بعد از ارزون شدن ps3 از طرف سونی این سخت افزار رو با ضرر میفروخته و امیدش روی عناوین انحصاری و مشارکت در سود ناشر های مختلف و فروش امتیاز ها بوده . به عبارتی cpu cell -nvidaia rsx -و رم بسیار سریع ۲۵۶ مگابایتی در کنسول ها کم ارزون نیست!(درایو بلو ری با کیفیت هم بماند!)
از طرفی میتونم با توجه به دنبال کردن اخبار کنسول نسل بعد و اینکه هم ms و هم سونی خبر های نسل بعد کنسول هاشون رو در e3 امسال تکذیب کردن ( چه بسا اگر تکذیب نمی کردن تو این شرایط بحران کلی مثل اپل که خبر ای پد ۳ رو داد روی سهامشون میومد) بگم که کنسول ها با اومدن محاسبات ابری و قوی تر شدن زیر ساخت ها احتمالا یواش یواش کوچ کنند روی کلود . ( من به شخصه معتقدم در حال حاظر بزرگترین دشمنان پیشرفت بازی ها کنسول ها هستند چرا : چون با وجود کارت های گرافیک بسیار قوی - رم های بالا و سریع هم سیستم و هم کارت گرافیک cpu های هرچه بهتر و سریعتر ما هنوز هم شاهد بازی هایی هستیم که تا حد کنسول ها پایین اومدن و برای کنسول بهینه شدن و pc بخاطر مسایل به قول دوستان پشت پرده روز بروز برای بازی کردن کم رنگ تر میشه و تازه بعضا برای بازی های بدون زرق و برق هم با همه عظمتش اونقدر برای بازی دلچسب نیست!!).
در مقابل بزرگترین دشمن pc تنوع گسترده سخت افزاریش هست! و اولین قدم برای استفاده بهینه و منسجم در این زمینه یک نرم افزار سیستمی پایه یعنی سیستم عامل هست.سیستم عاملی که برای :
محاسبات مربوط به بازی ( ممیز اعشاری - محاسبات جریانی -) بهینه شده باشه . حجم کمی در حد یک فریم ور داشته باشه و خودش رو به سیستم تحمیل نکنه- برای درایور های کارت های گرافیک الویت های خاصی داشته باشه و بتونه حد اکثر بار کاری رو از cpu و gpu و رم های مختلف بکشه.
و چیزهایی که علاقمندم شما دوستان عزیز ادامش بدین.
hi.alir
یک شنبه 30 بهمن 1390, 17:58 عصر
و چرا باید یه سیستم عامل مخصوص بازی داشته باشیم؟ مگه سخت افزاری قابلیتی داره که ویندوز پشتیبانی نکنه؟!
mazdadoost
پنج شنبه 04 اسفند 1390, 21:40 عصر
خوب دوستان اشاره کردن. خود شما هم!
ویندوز یک سیستم عامل همه کاره هست!
pc جز کامپیوتر های چند منظوره تعریف میشه . و این نیازمند سیستم عاملی چند منظورست. اما این باعث میشه که طراحان این سیستم مجبور بشند بین این چند منظورگی تعادل ایجاد کنند. من میگم میشه سیستم عاملی طراحی کرد که pc رو برای اجرای بازی تک منظوره کنه.
و چرا باید یه سیستم عامل مخصوص بازی داشته باشیم؟ مگه سخت افزاری قابلیتی داره که ویندوز پشتیبانی نکنه؟!
hi.alir
جمعه 05 اسفند 1390, 00:23 صبح
ولی من هنوز نفهمیدم براچی باید تک منظوره بشه؟ بین چیش قراره تعادل ایجاد بشه؟
( منم قدیما تو این فکر بودم ولی بعدا فهمیدم که اصلا نیازی به چنین چیزی نیست، چون سیستم عامل های کنونی کم و کاستی در مورد بازی ندارند و بازی ساختن براشون هم راحتر از کنسول هست. از طرف دیگه خریدار پول بیشتری بابت pc میده چون قابلیت هاش بیشتره، نمیشه نصف pc رو بخاطر بازی نابود کرد که و اگر هم چنین سیستم عاملی بیاد اون وقت کاربر ها باید علاوه بر سیستم عامل اصلیشون، یکی هم برای بازی خریداری کنند که چیز جالبی به نظر نمیاد. )
Mr'Jamshidy
شنبه 06 اسفند 1390, 14:41 عصر
سلام به همه
بحث جالبی راه انداختین
ولی من هنوز نفهمیدم براچی باید تک منظوره بشه؟ بین چیش قراره تعادل ایجاد بشه؟
( منم قدیما تو این فکر بودم ولی بعدا فهمیدم که اصلا نیازی به چنین چیزی نیست، چون سیستم عامل های کنونی کم و کاستی در مورد بازی ندارند و بازی ساختن براشون هم راحتر از کنسول هست. از طرف دیگه خریدار پول بیشتری بابت pc میده چون قابلیت هاش بیشتره، نمیشه نصف pc رو بخاطر بازی نابود کرد که و اگر هم چنین سیستم عاملی بیاد اون وقت کاربر ها باید علاوه بر سیستم عامل اصلیشون، یکی هم برای بازی خریداری کنند که چیز جالبی به نظر نمیاد. )
ببین دوست من
تا اینجا توضیحاتی که بقیه گفتن مد نظر داشته باش
ببین یک سیستم عامل در هر لحظه میلیون ها کار انجام میده که شما حتی از اون ها خبر هم نداری
اما اگر سیستم عامل فقط برای بازی باشه دیگه از قسمت هایی که بازی بهشون نیازی نداره استفاده نمیکنه.
به عنوان مثال:
نمیدونم تا حالا با ویندوز سرور کار کردی یا نه!
عمده ترین تفاوت ویندوز سرور با ویندوز معمولی اینه که ویندوز معمولی همه سرویس هاش رانه ولی ویندوز سرور نه!
ویندوز سرور هر موقع به سرویسی نیاز بیدا کنه اونو اجرا میکنه!
حالا حساب کن این کار برای بازی منظور بشه
وقتی بازی نیازی به شبکه نداره دیگه سرویس مربوط به شبکه اجرا نمیشه که الکی از سیستم بار اضافه بکشه (این یک مثال بود)
حالا شما سرویس های اضافه رو حذف کن و بعد روند سیستم و کنترل کن
میبینی که به حد قابل توجهی سیستم از این رو به اون رو میشه!
-----
کسی هم نیاز نیست یک سیستم برای بازی بخره یک سیستم برای کار دیگه
میره یک سیستم میخره و 2 تا سیستم عامل روش نصب میکنه
-----
و یک چیز دیگه:
فکر میکنی این نرم افزار هایی که سیستم رو بهینه میکنن تا بازی روش راحت تر اجرا بشه چی کار میکنن؟ دقیقا همون کاری رو میکنن که من بهت گفتم
سرویس های خیلی خیلی اضافه رو حذف میکنن (اما خیلی از سرویس ها رو نمیتونن حذف کنن چون سیستم عامل چند منظورس و اگر حذف بشه، سیستم عامل از ادامه کار باز می ایسته)
امیدوارم قانع شده باشی
hi.alir
شنبه 06 اسفند 1390, 19:20 عصر
ولی وقتی برنامه ای باز نیست و فقط و فقط خود ویندوز هست با یک cpu metter که نگاه کنید، cpu usage برابر 0% هست! در واقع اگر یه سرویس هم run باشه، خود سرویس الکی از سیستم بی گاری نمی کشه تا وقتی که کار داشته باشه.
منظورم این نبود که یه نفر یه pc برای بازی و یکی برای کار های دیگه خریداری کنه. منظورم این بود که باید دو تا سیستم عامل بخره.
و اون نرم افزار هایی که سیستم رو بهینه می کنن تا بازی روش بهتره اجرا بشه نمی دونم کاری که شما گفتی رو انجام میدن یا نه ولی کار های زیاد دیگری انجام میدن و وقتی من در مورد بعضی از اون ها مطالعه کردم، هیچ کدومشون به سرویس های ویندوز کاری نداشتند.
از طرف دیگه کنسول ها اصلا سیستم عامل ندارند. اگر کامپیوتر هم فقط بخواد واسه بازی باشه اصلا سیستم عامل لازم نداره. یعنی نباید داشته باشه.
Mr'Jamshidy
یک شنبه 07 اسفند 1390, 15:05 عصر
ولی وقتی برنامه ای باز نیست و فقط و فقط خود ویندوز هست با یک cpu metter که نگاه کنید، cpu usage برابر 0% هست! در واقع اگر یه سرویس هم run باشه، خود سرویس الکی از سیستم بی گاری نمی کشه تا وقتی که کار داشته باشه.
منظورم این نبود که یه نفر یه pc برای بازی و یکی برای کار های دیگه خریداری کنه. منظورم این بود که باید دو تا سیستم عامل بخره.
و اون نرم افزار هایی که سیستم رو بهینه می کنن تا بازی روش بهتره اجرا بشه نمی دونم کاری که شما گفتی رو انجام میدن یا نه ولی کار های زیاد دیگری انجام میدن و وقتی من در مورد بعضی از اون ها مطالعه کردم، هیچ کدومشون به سرویس های ویندوز کاری نداشتند.
از طرف دیگه کنسول ها اصلا سیستم عامل ندارند. اگر کامپیوتر هم فقط بخواد واسه بازی باشه اصلا سیستم عامل لازم نداره. یعنی نباید داشته باشه.
ایراد شما همینجاست
کنسول ها تک منظوره هستن و هیچ کار دیگه ای جز بازی نمیشه باهاشون انجام داد مگر اینکه شما دیده باشی مثلا با XBox دارن حسابداری میکنن!
اما سیستم نه
سیستم عملا همه کار میشه باهاش کرد
پس نتیجه میگیریم که کنسول برنامه ریزی شده!! این خیلی مهمه
اما سیستم برنامه ریزی نشده!!
پس چیزی که برنامه ریزی نشده باشه نمیتونه کاری انجام بده!!
در اینجا بحث سیستم عامل میاد وسط
سیستم عامل میاد منابع سیستم و مدیریت میکنه و قدرت کنترل اون ها رو به کاربر میده
به عنوان مثال شما میتونید با سیستمی که سیستم عامل نداره تو اینترنت چرخ بزنید؟
یا باهاش بازی کنید؟
یا هزاران کار دیگه؟
نه نمیتونید، پس اینجاست که لزوم وجود سیستم عامل احساس میشه.
--------
مورد دوم
وجود عدد 0% در تسک منجر چیزی رو ثابت نمیکنه
و اگر هم دقت کنید میبینید همیشه 0 نیست
و باز اگر دقت کرده باشید میبینید اگر 100 تا برنامه هم باز کنید موقعی هست که 0% رو نشون بده
نمیدونم چقدر در مورد سیستم عامل میدونید اما همینو بگم سیستم عامل دایما داره سیستم رو کنترل میکنه
اگر میگی نه پس چرا تا یک CD میزاری داخل دستگاه سیستم عامل عکس العمل نشون میده؟
تا موس رو تکون میدی همینطور؟
یا کلید های کیبورد؟
یا اتصال و جدا کردن یک دستگاه مثلا USB؟
اتصال یا جدا کردن شبکه؟
و هزاران مثال مثل این موارد
بقیه موارد هم مثل همینا
اگر سرویس ها هیچ کاری انجام نمیدن
پس چطور با استفاده از سرویس TelNet شما هک میشی؟
چطور با استفاده از سرویس Remote Desktop سیستم شما کنترل میشه؟
این هم مثل بالا؟
و میلیون ها موارد که ما هم هنوز ازش خبر نداریم و سیستم عامل اون ها رو انجام میده؟
اینا مواردی بودن تا دلیل وجود یک سیستم عامل فقط برای بازی رو بدونی
mazdadoost
یک شنبه 07 اسفند 1390, 21:34 عصر
عرض شود گه :
۱-کامپیوتر بدون سیستم عامل نمیشه!
کنسول ها هم همینطورند.اسم سیستم عامل ps3 هست : GameOS! که نوعی Linux میباشد.
در ادامه صحبت های دوستمون : سیستم عامل مدیریت منبع سخت افزازی و ارتباط اونها با هم رو برقرار میکنه. پس هر کامپیوتری سیستم عامل می خواد.
۲-تا قبل از هک شدن ps3 در فریم ور ps3 شما این امکان رو داشتین که بوت لودر ps3 رو سفارشی کنید و Other Os نصب کنید . و از اونجایی که linux رو برای معماری PPC پورت کرده بودن مییشد لینوکس رو روش نصب کرد . و اتفاقا علی رغم اینکه میگن معماری سل برای یک سیستم عامل چند منظوره مثل windows یا Linux مناسب نیست کارایی بدی نداشت منتها چون رم ۲۵۶ مگابایتی ps3 کم هست کارایی پایین میاد!
۳-همونطور که اشاره کردم چنانچه کنسرسیومی از کمپانی های بزرگ سیستم عاملی برای Game طراحی کنند میشه امید وار بود که Open Source باشه .
۴- میدونید که سیستم عامل ها میتونند معماری های مختلفی داشته باشند . مدیریت منابع کار اصلی سیتم عامل هست. در ویندوز با توجه به معماری بسته اون در مدیریت منابع سطح پایین و معماری میکروکرنل هسته مدیریت منابعی چون فرایند ها - حافظه - ورودی خروجی به شکل ثابتی در هسته جاگذاری شده و این مدیریت گرچه کارا هست ولی برای همه کاربرد های کامپیوتری از خدمات دهنده برنامه کاربردی تا ویرایش تصاویر تا بازی به یک نسبت ثابت به نحوی که سیستم در همه این امور بتونه کارایی ایستا و قابل اعتمادی ارایه کنه.(البته به شکل محدود میتونید کنترلی روی بعضی چیزها داشته باشید ولی تحت کنترل ویندوز و تا حدی که خرابکاری در کلیت ویندوز نشه .مثلا میتونید اولویت مدیریت فرایند رو برای فرایند های پس زمینه و برنامه های ماربردی بهینه کنید.)
در دنیای لینوکس اما وضع به شکل دیگری است شما میتونید مدیریت ورودی خروجی - حافظه- فرایند و... رو طوری تنظیم کنید تا با کاربرد خواصی به حد اکثر توان لازم رسید .مثلا برای مدیریت ورودی خروجی میتونید از مدیری استفاده کنید که حداکثر سرعت رو به شما بده یا حداکثر قابلیت بازیابی اطلاعات رو. یا درمورد مدیریت فرایند میتونید مدیر فاین رو طوری تنظیم کنید که مثلا برای کامپیوتر سرور(با کسر cpu کم برای تغیر محتوا)-یا امور دسکتاپی و یا کامپیوتری با چند پردازنده تنظیم کنید (البته ویندوز هم چنین مساپلی داره ولی باز هم خودکاره و مسلما تنوع لینوکس و انعطاف پذیری اون رو نداره.)
حالا چرا سیستم عاملی برای بازی نداشته باشیم؟
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.