View Full Version : گفتگو: کوچ کردن از Windows به Linux
JaVa
سه شنبه 08 فروردین 1391, 23:34 عصر
با سلام و خسته نباشید خدمت همه ی دوستان...
من یه مدت که می خوام تصمیم بگیرم که OS Window بزارم کنار و از توزیع های لینوکس استفاده کنم.
حالا چند تایی هم سوال داشتم که می خواستم پاسخ بدید تا هم من و دیگر دوستان استفاده کنن.
1- برای یک دانشجو که مسلما نیاز به نرم افزارهای مختلف داره آیا امکان استفاده از نرم افزارهای مثل (Adobe ,Visual Studio,C++ ,Sql) و خیلی نرم افزارهای دیگه در محیط لینوکس هست ؟
امکانات و توابعی که یک زبان برنامه نویسی در اختیارمون میذاره توی لینوکس هم همینطوره ؟
2- از چه توزیع ای استفاده کنیم ؟ یا بهتر بپرسم توزیع که می خواهیم انتخاب کنیم باید چه ویژگی هایی داشته باشند؟
3- آیا هم می توانیم OS Window 7 رو داشته باشیم هم یکی از توزیع های لینوکس ؟
4- سرعت ، پایداری و پشتیبانی سیستم عامل های Linux در مقابل Windows چطور است ؟
با تشکر
از گذاشتن تایپیک های فرعی هم خودداری کنید[/B][/COLOR]
بازم مرسی از همتون/.
en-keramat
چهارشنبه 09 فروردین 1391, 00:35 صبح
با سلام و خسته نباشید خدمت همه ی دوستان...
1- برای یک دانشجو که مسلما نیاز به نرم افزارهای مختلف داره آیا امکان استفاده از نرم افزارهای مثل (Adobe ,Visual Studio,C++ ,Sql) و خیلی نرم افزارهای دیگه در محیط لینوکس هست ؟
امکانات و توابعی که یک زبان برنامه نویسی در اختیارمون میذاره توی لینوکس هم همینطوره ؟
/.
هر سیسنم عاملی یک سری برنامه های مختص خودش داره ، در لینوکس بعضی از برنامه های نمونه ویندوز ای اش وجود داره ولی به قدرت و انعطاف ویندوز نیستن مثل GIMP که برنامه مشابه Adobe Photo shop هستش
در زمبنه زبانهای برنامه نویسی دات نت در لینوکس پشتیبانی نمی شود که در حال پروژه ای به اسم Mono هستش که داران دانت تو لینوکس بیارن که فکر کنم تا حالا تونستند قابلیت دات نت 1 پیاده سازی کنن ، لینوکس زبانهای برنامه نوییسی زیادی داره مثل PHP,C++، Q ML,QT و ..
در زمینه برنامه های پایگاه داده MySQL,PostgreSQL ,... پشتیبانی می شوند ، اما Sql Server در لینوکس پشتیانی نمی شود
کلا تکنولوژی های مایکروسافت فقط در ویندوز کار می کنن
2- از چه توزیع ای استفاده کنیم ؟ یا بهتر بپرسم توزیع که می خواهیم انتخاب کنیم باید چه ویژگی هایی داشته باشند؟
در زمبنه توزیع های لینوکس بستگی بر اساس نیازتون میتونید از Ubuntu,Fedora , Open SUSE ,Debian,Parsix و ... استفاده کنید ، این که چه ویژه گی داشته باشه باید بر اساس نیازهای خودتون باشه ، ولی اگه تازه وارد هستید من Ubuntu رو براتون پیشنهاد می کنم.
3- آیا هم می توانیم OS Window 7 رو داشته باشیم هم یکی از توزیع های لینوکس ؟
بله می تونید ، در توزیع این کار بسیار راحت هستش که با نصب آن بصورت برنامه ویندوز می تونید بعد از ریست کردن ، می تونید هر دو سیستم عامل داشته باشید .
همچنین می توانید از نرم افزار مجازی سازی مثل virtual box می توانید هر دو سیستم همزمان داشته باشید.
4- سرعت ، پایداری و پشتیبانی سیستم عامل های Linux در مقابل Windows چطور است ؟
سرعت و پایداری سیستم عامل لینوکس بهتر هستش ، اما به علت اینکه لینوکس رایگان هستش ، ولی ویندوز تجاری ، ویندوز از پشتیبانی بالاتری نسبت به لینوکس برخوردار هستش.
JaVa
چهارشنبه 09 فروردین 1391, 10:23 صبح
با سلام و مرسی از جواب خوبتون....
آیا با نصب کردن نرم افزار wine باز هم امکان نصب کردن VS 2010 و Adobe ,... وجود ندارد؟البته توی این سایت http://www.linuxforums.org/forum/applications/32796-how-do-install-exe-file.html یه اشاره ای بهش شده اما اگر کاملترش بکنی ممنون می شم؟
باز هم مرسی از پاسخ های خوبتون./:تشویق:
black phoenix
پنج شنبه 17 فروردین 1391, 00:06 صبح
آیا با نصب کردن نرم افزار wine باز هم امکان نصب کردن VS 2010 و Adobe ,... وجود ندارد؟
خب،بذارید فکر کنیم که با هزار بدبختی این کار رو انجام دادید.بزرگترین اشتباهی که ممکنه در اوایل سال 91 مرتکب بشید اینه که فکر کنید نرم افزار هایی مثل photoshop و ... در محیط لینوکس به خوبی ویندوز عمل میکنن.مطمئن باشید که خیلی از امکانات برنامه از کار میوفته.نرم افزار بسیار کند عمل میکنه و در هر لحظه باید منتظر یه error کوفتی باشین.در مورد visual studio هم همین موارد صادقه.اصلا برنامه نویسیه ویندوز ماله خود ویندوزه و این پروژه مونو فکر نکنم که چندان موفق بوده باشه.
بهترین کار اینه که شما ویندوز و لینوکس رو در کنار هم داشته باشید و به فراخور نیازتون از هر دوشون استفاده کنید.
چیزی که اول از همه باید بدونید اینه که لینوکس مثل ویندوز یه سیستم عامل همه کاره نیست.امروزه بیشتر از لینوکس(منظورم موارد شخصیه)برای برنامه نویسی استفاده میشه چون انجام این کار در لینوکس بسیار لذت بخش تر از ویندوزه.(حداقل در مورد من که این طوره.برای من خیلی هیجان انگیز بود وقتی که متوجه شدم بسیاری از ابزار های برنامه نویسی در لینوکس به طور پیش فرض نصب بودن.)
تقریبا میشه گفت که امروزه فعالیت برنامه نویسی به دو بخش ویندوزی و لینوکسی تقسیم شده.بخش ویندوز همون برنامه نویسی در پلت فرم NET. و بخش لینوکسی ،برنامه نویسی با ابزار هایی مثل C,python,PHP وغیرهست(البته تمام این ابزار ها در ویندوز هم قابل استفاده هستند ولی رگ و ریشهشون به لینوکس یا در حالت کلی تر به یونیکس بر می گرده.)
ضمنا اگر تازه کار هستید من به شما توزیع mint رو پیشنهاد میکنم.
JaVa
سه شنبه 22 فروردین 1391, 11:29 صبح
خب،بذارید فکر کنیم که با هزار بدبختی این کار رو انجام دادید.بزرگترین اشتباهی که ممکنه در اوایل سال 91 مرتکب بشید اینه که فکر کنید نرم افزار هایی مثل photoshop و ... در محیط لینوکس به خوبی ویندوز عمل میکنن.مطمئن باشید که خیلی از امکانات برنامه از کار میوفته.نرم افزار بسیار کند عمل میکنه و در هر لحظه باید منتظر یه error کوفتی باشین.در مورد visual studio هم همین موارد صادقه.اصلا برنامه نویسیه ویندوز ماله خود ویندوزه و این پروژه مونو فکر نکنم که چندان موفق بوده باشه.
بهترین کار اینه که شما ویندوز و لینوکس رو در کنار هم داشته باشید و به فراخور نیازتون از هر دوشون استفاده کنید.
چیزی که اول از همه باید بدونید اینه که لینوکس مثل ویندوز یه سیستم عامل همه کاره نیست.امروزه بیشتر از لینوکس(منظورم موارد شخصیه)برای برنامه نویسی استفاده میشه چون انجام این کار در لینوکس بسیار لذت بخش تر از ویندوزه.(حداقل در مورد من که این طوره.برای من خیلی هیجان انگیز بود وقتی که متوجه شدم بسیاری از ابزار های برنامه نویسی در لینوکس به طور پیش فرض نصب بودن.)
تقریبا میشه گفت که امروزه فعالیت برنامه نویسی به دو بخش ویندوزی و لینوکسی تقسیم شده.بخش ویندوز همون برنامه نویسی در پلت فرم NET. و بخش لینوکسی ،برنامه نویسی با ابزار هایی مثل C,python,PHP وغیرهست(البته تمام این ابزار ها در ویندوز هم قابل استفاده هستند ولی رگ و ریشهشون به لینوکس یا در حالت کلی تر به یونیکس بر می گرده.)
ضمنا اگر تازه کار هستید من به شما توزیع mint رو پیشنهاد میکنم.
دوست گرامی در مورد سیستم عامل های مکنتاش چطور؟
black phoenix
سه شنبه 22 فروردین 1391, 13:01 عصر
اگر شما یک کاربر معمولی کامپیوتر هستید،یعنی از کامپیوتر فقط برای نت گردی،فیلم دیدن و از این جور چیزا استفاده می کنید مکینتاش گزینه خوبی برای شما خواهد بود.البته باید بگم انجام کار های گرافیکی هم در این سیستم عامل رواج داره و تمام نرم افزار های گرافیکی مطرح،نسخه مک دارن که البته فکر کنم گیر آوردنشون تو ایران یکم سخت باشه.همین طور باید بگم به قول یکی از دوستان رابط گرافیکی مک در حد شاهکاره و زیبا ترین محیط رو در بین سیستم عامل های مشهور داره.
قیمت گران و محدودیت شدیدی که اپل در این سیستم عامل اعمال کرده هم از معایبشه.
kiarashk
سه شنبه 22 فروردین 1391, 20:38 عصر
اگر شما یک کاربر معمولی کامپیوتر هستید،یعنی از کامپیوتر فقط برای نت گردی،فیلم دیدن و از این جور چیزا استفاده می کنید مکینتاش گزینه خوبی برای شما خواهد بود.البته باید بگم انجام کار های گرافیکی هم در این سیستم عامل رواج داره و تمام نرم افزار های گرافیکی مطرح،نسخه مک دارن که البته فکر کنم گیر آوردنشون تو ایران یکم سخت باشه.همین طور باید بگم به قول یکی از دوستان رابط گرافیکی مک در حد شاهکاره و زیبا ترین محیط رو در بین سیستم عامل های مشهور داره.
قیمت گران و محدودیت شدیدی که اپل در این سیستم عامل اعمال کرده هم از معایبشه.
اولا به عنوان کسی که ۳ سال هست کاربر مک بوک هست می گم.
مکینتاش مثل خیلی از سیستم عامل های دیگه یونیکس بیس هست و از نسخه ۱۰ به بعد از هسته یونیکس freeBSD استفاده می کنه که این یونیکس در بین توزیع ها شاخص هست من الان ۳ ساله دارم کار می کنم و هیچوقت به ویندوز احتیاج نداشتم. در ضمن نرم افزار می خوای برو http://www.i-phone.ir/forums/
اما ...
اولا .NET تحت انحصار ماکروسافت هست درسته که مونو هم وجود داره اما همین چند وقت پیش رو مک نصب کردم واقعا به نظرم مزخرف بود!! اما اپل هم IDE مخصوص خودش رو داره که xcode نام داره و از زبان های C++ , Objective C, Python پشتیبانی می کنه انصافا خوب هم هست البته باید یادش گرفت ربطی به ویژوال استدیو نداره!
مک محیط کار خوبی هم داره قشنگ هست ولی همچین قکر هم نکنید چیز عجیب غریبی هست!!
درضمن باید بگید "گنو/لینوکس" بجای "لینوکس" .این سیستم عامل ها رو وقتی اسمش رو صدا می زنی همه فکر می کنن واااااای جقدر خفن اینا مال هکراست و ...... اما اینطور نیست این سیستم ها برای کاربرای عادی نوشته شده و هدف از ساختشون طراحی یک سیستم عامل ازاد هست برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فلسفه ازاد به : http://www.fsf.org
در مورد توزیع های گنو/لینوکس بهتر خودتون توزیع های مختلف رو امتحان کنید ولی بشخصه از توزیع های که از میزکار KDE استفاده می کنه خوشم نمی اد. اگه تازه وارد هستید ubuntu رو پیشنهاد می کنم اما تجربه زیاد دارید ArchLinux و اگه خیلی دیگه به قول بچه ها خفن هستی parabola رو پیشنهاد می کنم
نرم افزار های گنو/لینوکس هم خوب هستند الان خیلی از نمونه هاش رو توی مک استفاده می کنم و خیلی به نظرم بهتر از نمونه های انحصاری هست.
و در اخر برنامه نویسی در مک و گنو/لینوکس خیلی لذت بخش هست اگه کار با IDE های خوب را یاد بگیرید مثل NetBeans , QtCreator, eclipse,.....
مک بوک ها هم می شه روش هم ویندوز نصب کرد هم گنو/لینوکس
و در اخر اگه به یک سیستم عامل دیگه کوچ می کنید سعی نکید مثل ویندوز باهاش کار کنید یادمه وقی اولین بار گنو/لینوکس نصب کردم می خواستم یه فایل setup دانلود کنم و برنامه مورد نظرم رو نصب کنم که نشد و اعصاب ریخت به هم!!!
black phoenix
پنج شنبه 24 فروردین 1391, 11:10 صبح
از نسخه ۱۰ به بعد از هسته یونیکس freeBSD استفاده می کنه
مطمئنید؟
در اینجا (http://en.wikipedia.org/wiki/Mac_os_x_lion) که حتی یه بارم از کلمه FreeBSD استفاده نشده.
در ضمن اگر هستهی مک FreeBSD باشه یعنی که اپن سورسه!!!:متعجب:
لطفا منبع ادعاتون رو بیان کنید.
درضمن باید بگید "گنو/لینوکس" بجای "لینوکس" .این سیستم عامل ها رو وقتی اسمش رو صدا می زنی همه فکر می کنن واااااای جقدر خفن اینا مال هکراست
مگه تو لینوکس کار دیگهایی غیر از برنامه نویسی و امور مربوط به شبکه و هاست و سرور میشه انجام داد؟
و از اونجا که این سوال استفهام انکاریه باید بگم لینوکس مخصوص کاربران حرفهایی کامپیوتره که فکر کنم هکر ها هم عضو این دسته باشن.
kiarashk
شنبه 26 فروردین 1391, 11:44 صبح
مطمئنید؟
در اینجا که حتی یه بارم از کلمه FreeBSD استفاده نشده.
در ضمن اگر هستهی مک FreeBSD باشه یعنی که اپن سورسه!!!
لطفا منبع ادعاتون رو بیان کنید.
http://en.wikipedia.org/wiki/OS_X
بخش History مطالعه کنید.
چه ربطی داره freeBSD تحت مجوز BSD هست لطفا این :
http://fa.wikipedia.org/wiki/پروانه_بی%E2%80%8Cاس%E2%80%8Cدی
را مطاله کنید تا متوجه بشید که نرم افزار تحت مجوز بی اس دی می تونه در توزیع بعدی بدون سورس منتشر بشه .احتمالا شما با مجوز جی پی ال اشتباه گرفتید.
مگه تو لینوکس کار دیگهایی غیر از برنامه نویسی و امور مربوط به شبکه و هاست و سرور میشه انجام داد؟
و از اونجا که این سوال استفهام انکاریه باید بگم لینوکس مخصوص کاربران حرفهایی کامپیوتره که فکر کنم هکر ها هم عضو این دسته باشن.
من نمی دونم چرا شما انقدر با اعتماد بنفس حرف می زنی شاید یک جا اشتباه کنی همه اشتباه می کنن.
این حرف شما نشون می ده درباره فلسفه ازاد و پروژه گنو اطلاع ندارید لطفا به :
http://www.gnu.org
مراجعه کنید.
من عرض کردم که این سیستم عامل ها یا هدف ساخت یک سیستم عامل ازاد برای کاربر های عادی هست بله توزیع هایی مخصوص هکر ها هم وجود داره مثل backtrack اما این که شما نمی تونی همه کارهات رو به تنهایی با گنو/لینوکس انجام بدی بحثش جداست که البته برای من این مشکل وجود نداره برای مثال
بجای MS Office از OpenOffice استفاده می کنم که بسیاری از کاربرهای مک هم از همین افیس استفاده می کنن
برای تورنت از Transmission استفاده می کنم
مرورگر از گوگل کروم اسفاده می کنم
برنامه نویسی از eclipse, NetBeans
اهنگ گوش دادن و پلیر از XBMC و VLC
و ....
من نمی دونم از نظر شما یه کاربر عادی چه چیزی از یک سیستم عامل انتظار داره که توی هیچ توزیع گنو/لینوکس نمی شه پیداش کرد؟؟؟؟؟
black phoenix
شنبه 26 فروردین 1391, 15:02 عصر
در مورد هسته،حرف شما درست بود و من عذر خواهی می کنم.
اما در مورد کاربران عادی:
من به هیچ وجه مدعی این نیستم که استفاده از لینوکس سخته و فقط کاربران حرفه ایی می تونن ازش استفاده کنن.منظور من از اینکه جامعه کاربری لینوکس رو بیشتر افراد حرفه ایی و یا علاقه مند به حوزه کامپیوتر تشکیل می دن، این بود چون میزان استفاده از لینوکس در دسکتاپ نسبت به ویندوز خیلی کمتره افراد عادی یا اصلا اسمی ازش نشنیدن و یا اطلاع بسیار کمی درباره اون دارن.
کسی که تنها استفادش از کامپیوتر بازی کردن و فیلم دیدن و در حرفه ایی ترین حالت وب گردیه چرا باید بیاد به جای استفاده از ویندوز زحمت نصب لینوکس رو به خودش بده؟
برای نشان دادن میزان اطلاعات یک کاربر عادی کامپیوتر خواندن داستان زیر خالی از لطف نیست.
همون طور که می دونید بچه های ریاضی در سال سوم درسی به نام مبانیه کامپیوتر دارن.در بخشی از این کتاب مقاله ایی به عنوان بیشتر بدانیم درباره معرفی سیستم عامل لینوکس اومده.بعد از اتمام قرائت چند صفحه ایی که مربوط به لینوکس بود یکی از هم کلاسی های اینجانب دستش رو بالا برد و پرسید:این لینوکس،ویندوزه؟معلم عزیز ما هم در پاسخ فرمودند:بله!!!البته این ویندوز ساخت شرکت مایکروسافت نیست!!!:قهقهه:
حالا دوست عزیز خودت قضاوت کن همچین کسایی میان به جای ویندوز از لینوکس استفاده کنن؟
از اون گذشته خیلی از کاربران حرفه ایی کامپیوتر هم نمیان از لینوکس استفاده کنن.
خیلی ممنون میشم اگه معادل نرم افزار های adobe photoshop,3d max,maya,autocad و... در لینوکس نام ببرید.
همون طور که گفتم لینوکس سیستم عاملی مخصوصه توسعه دهندگانه نرم افزاره و بهتره برای همون قشر ،باقی بمونه.
هر چند که استفاده ازش در چندسال اخیر بسیار ساده و لذت بخش شده.
kiarashk
شنبه 26 فروردین 1391, 16:23 عصر
در مورد هسته،حرف شما درست بود و من عذر خواهی می کنم.
اما در مورد کاربران عادی:
من به هیچ وجه مدعی این نیستم که استفاده از لینوکس سخته و فقط کاربران حرفه ایی می تونن ازش استفاده کنن.منظور من از اینکه جامعه کاربری لینوکس رو بیشتر افراد حرفه ایی و یا علاقه مند به حوزه کامپیوتر تشکیل می دن، این بود چون میزان استفاده از لینوکس در دسکتاپ نسبت به ویندوز خیلی کمتره افراد عادی یا اصلا اسمی ازش نشنیدن و یا اطلاع بسیار کمی درباره اون دارن.
کسی که تنها استفادش از کامپیوتر بازی کردن و فیلم دیدن و در حرفه ایی ترین حالت وب گردیه چرا باید بیاد به جای استفاده از ویندوز زحمت نصب لینوکس رو به خودش بده؟
برای نشان دادن میزان اطلاعات یک کاربر عادی کامپیوتر خواندن داستان زیر خالی از لطف نیست.
همون طور که می دونید بچه های ریاضی در سال سوم درسی به نام مبانیه کامپیوتر دارن.در بخشی از این کتاب مقاله ایی به عنوان بیشتر بدانیم درباره معرفی سیستم عامل لینوکس اومده.بعد از اتمام قرائت چند صفحه ایی که مربوط به لینوکس بود یکی از هم کلاسی های اینجانب دستش رو بالا برد و پرسید:این لینوکس،ویندوزه؟معلم عزیز ما هم در پاسخ فرمودند:بله!!!البته این ویندوز ساخت شرکت مایکروسافت نیست!!!:قهقهه:
حالا دوست عزیز خودت قضاوت کن همچین کسایی میان به جای ویندوز از لینوکس استفاده کنن؟
از اون گذشته خیلی از کاربران حرفه ایی کامپیوتر هم نمیان از لینوکس استفاده کنن.
خیلی ممنون میشم اگه معادل نرم افزار های adobe photoshop,3d max,maya,autocad و... در لینوکس نام ببرید.
همون طور که گفتم لینوکس سیستم عاملی مخصوصه توسعه دهندگانه نرم افزاره و بهتره برای همون قشر ،باقی بمونه.
هر چند که استفاده ازش در چندسال اخیر بسیار ساده و لذت بخش شده.
نمی خوام اینجا بحث فلسفی راه بندازم که چرا گنو/لینکس. برای همین چندبار تاکید کردم که به سایت گنو مراجعه کنید اما حالا مجبورم یه توضیح کوچک بدم.
هدف از نرم افزار ازاد یا همون FreeSoftware این هست که ازادی کاربران و حقوق انها پایمال نشه که اولین قدم انتشار سورس نرم افزار هست. فرض کنید شما یک کتاب می خرید و بعد از این که اون رو مطالعه کردید به دوستون می دید و یا بخش هاییش رو دوستتون کپی می کنه مسلما شما تعجب می کنید که اگه انتشارات مربوطه از شما بخاطر این کار شکایت کنه یا فطعا حاضر نخواهید بود به عنوان مثال ماشین سمندی رو خریداری کنید که حتی حق ندارید سیستم ضبط اون رو عوض کنید. نرم افزار ازاد هم دقیقا بر همین امر تکیه داره یعنی شما حق داری نرم افزار رو که مال خودت هست و خریداری کردی بدون اجازه کسی بهبود ببخشی یا به همسایت قرض بدی تا اون هم بتونه ازش استفاده کنه.
اما حالا چرا یه فرد عادی که از این مزایا نمی خواد استفاده کنه باید به سمت نرم افزار های ازاد بره؟
چند ماه پیش سایت خبری ویکی لیکس پرونده ای رو منتشر کرد که براساس اون شرکت ها انحصاری در کد های خودشون تروجان هایی رو مخفی می کردن و اطلاعات کاربران رو به سازمان های جاسوسی بدون مجوز قانونی برای شنود می فروختند که از این دسته به مکان یابی با جی پی اس و سیستم تشخیص هویت از طریق صدا و عکس برداری بدون اجازه کاربر می شه اشاره کرد این مسله که شما نمی دونید توی سورس نرم افزار چی هست ممکنه باعث بروز چنین مشکلاتی بشه. برای همین به کاربران عادی توصیه می شه تا به سمت نرم افزار های ازاد بروند.
برای نمونه دیگه این مطلب رو که توسط اقای ریچارد استالمن درباره زیان های محصولات انحصاری اپل بیان می کنن رو مطالعه کنید:
http://www.fsf.org/blogs/rms/mac-osx-mistakes-and-malfeatures
من از همه نرم افزار هایی که شما گفتید استفاده نمی کنم اما معادل Photoshop رو می شه GIMP دونست هرچند بعضی ها می گن قابلیت های پایینی داره اما من یک بار اماکانتش رو از سایت خودش نگاه می کردم کافی و خوب بود شاید کسانی که مخالفن بلد نیستن با اون کار کنن شاید هم واقعا خوب نیست اما بشخصه با اون در حد چند دقیقه فقط کار کردم. اما در مقابل اتوکد نرم افزاری رو از یکی شنیدم که حتی می گفت بهتر عمل می کنه باز هم چون خودم کار نکردم نمی تونم باقاطعیت چیزی بگم.
black phoenix
شنبه 26 فروردین 1391, 19:23 عصر
من فکر می کنم که ما داریم راجع به دو موضوعی که هیچ ربطی به هم ندارن بحث میکنیم.
شما نظراتتون رو درباره فلسفه و مزایای نرم افزار آزاد بیان میکنید و من درباره میزان نفوذ اون در جامعه و بلاخص کاربران عادی.
یک کاربر میتدی کامپیوتر حتی از وجود چیزی به نام نرم افزار آزاد بی خبره چه برسه به اینکه آگاهانه بخواد از استفادش سر باز بزنه.
ا معادل Photoshop رو می شه GIMP دونست
خب راستش من تا بحال کار گرافیکی انجام ندادم اما در جایی خوندم که گیمپ فقط در سطح آماتور گرافیک بیت مپ کاربرد داره و به هیچ وجه پاسخ گوی کاربر حرفه ایی نیست
kiarashk
شنبه 26 فروردین 1391, 19:50 عصر
من فکر می کنم که ما داریم راجع به دو موضوعی که هیچ ربطی به هم ندارن بحث میکنیم.
شما نظراتتون رو درباره فلسفه و مزایای نرم افزار آزاد بیان میکنید و من درباره میزان نفوذ اون در جامعه و بلاخص کاربران عادی.
یک کاربر میتدی کامپیوتر حتی از وجود چیزی به نام نرم افزار آزاد بی خبره چه برسه به اینکه آگاهانه بخواد از استفادش سر باز بزنه.
خب راستش من تا بحال کار گرافیکی انجام ندادم اما در جایی خوندم که گیمپ فقط در سطح آماتور گرافیک بیت مپ کاربرد داره و به هیچ وجه پاسخ گوی کاربر حرفه ایی نیست
در این که خیلی از کاربر ها ازش اظلاعی ندارند شکی نیست و من یکی از دلایل عدم نفوذ نرم افزار ازاد در جامعه رو پایین بودن سطح اطلاعات عمومی و مطلع نبودن افراد به حقوق خودشون می دونم که امیدوارم این اگاهی به مردم داده بشه حداقل ما برنامه نویسان و کسانیکه اطلاع دارن این وظیفه رو داریم که به دیگران هم اطلاع رسانی کنیم در مورد گیمپ هم در بسیاری از موارد (نه همه موارد)نقد های جهت دار با قصد تخریب نوشته می شه اما چون قبلا هم گفتم به شخصه باهاش کار نکردم نمی تونم نظری بدم
en-keramat
دوشنبه 28 فروردین 1391, 23:14 عصر
د
برنامه های Bricscad (http://www.bricsys.com/en_INTL/bricscad/index.jsp) , QCad (http://www.qcad.org/qcad_downloads.html) , VariCAD (http://www.varicad.com/en/home/online-store/)و.. میشه معادلی برای اتوکد دونست ، ولی از نظر قدرت و امکانات خیلی ضعیف تر اتوکد هستند و بعضی از ورژن این نرم افزار ها هم رایگان نیستند .
برای 3d max میشه belendr رو جایگزین کرد.
Imgv جایگزین ACDSee
Gimp جایگزین Adobe Photoshop
Xara XL جایگزین CoralDRAW
تا حدودی در زمینه های نرم افزار میشه ، جایگزین های برای گنو/لینوکس پیدا کرد ، ولی خوب از نظر امکانات و .. به پای نرم افزارهای ویندوز نمیرسن
در مورد نرم افزار wine هم که دوستان گفتن ، من نصب کردم خیلی از نرم افزارها رو پشتیبانی نمیکنه و خوب کار نمیکنه
kiarashk
سه شنبه 29 فروردین 1391, 08:50 صبح
برنامه های Bricscad (http://www.bricsys.com/en_INTL/bricscad/index.jsp) , QCad (http://www.qcad.org/qcad_downloads.html) , VariCAD (http://www.varicad.com/en/home/online-store/)و.. میشه معادلی برای اتوکد دونست ، ولی از نظر قدرت و امکانات خیلی ضعیف تر اتوکد هستند و بعضی از ورژن این نرم افزار ها هم رایگان نیستند .
برای 3d max میشه belendr رو جایگزین کرد.
Imgv جایگزین ACDSee
Gimp جایگزین Adobe Photoshop
Xara XL جایگزین CoralDRAW
تا حدودی در زمینه های نرم افزار میشه ، جایگزین های برای گنو/لینوکس پیدا کرد ، ولی خوب از نظر امکانات و .. به پای نرم افزارهای ویندوز نمیرسن
در مورد نرم افزار wine هم که دوستان گفتن ، من نصب کردم خیلی از نرم افزارها رو پشتیبانی نمیکنه و خوب کار نمیکنه
شما خودتون با اونها كار كردين يا در موردشون خوانديد؟
en-keramat
سه شنبه 29 فروردین 1391, 17:50 عصر
شما خودتون با اونها كار كردين يا در موردشون خوانديد؟
قبلا یه مدتی با Ubuntu کار کردم ،دنبال این بودم که بتونم معادل نرم افزار Auto Cad پیدا کنم ، qcad , varicad نصب کردم ، زیاد جالب نیود ، معمولا وقتی برای اولین بار با یک نرم افزار کار می کنید ،اگر تامل خوبی باهات داشته باشه ، علاقه مند میشی باهشون کار کنی ، متاسفانه نرم افزار ها و محیط گنو/ لینوکس از نظر User friend بودن خلی ضعیف هستند ، با Gimp در حد خیلی کم کار کردم و لی با بقیه در حد مطالعه در فروم های گنو/لینوکس بود، من چون کار گرافیکی انجام نمیدم ، زیاد مایل نبودم با این نرم افزار ها بیشتر اشنا بشم
kiarashk
دوشنبه 18 اردیبهشت 1391, 14:22 عصر
دوستان داشتم توي اينترنت گشت مي زدم كه چيز جالبي پيدا كردم گفتم با شما به اشتراك بزارم
خيلي سر اين كه Gimp توانايي داره يا نه بحث شد و چون من با اين نرم افزار اشناييتي نداشتم نمي تونستم نظري بدم اما يه مدرك كه همه بتونن خودشن به راحتي توانايي Gimp رو محك بزنن اين لينك هست
http://gimp-tutorials.net/gimp-contaminated-effect-tutorial/
اين سايت اموزش ساخت تصاوير ويژه فقط توسط گيمپ رو مي ده تصاوير ساخته شده گوياي همه چيز هست و به نظر من نشون مي ده كه خيلي ها چون بلد نيستن با اون كار كنن تقصير رو گردن نرم افزار گذاشتن
senior_foe
پنج شنبه 28 اردیبهشت 1391, 20:20 عصر
این چند سوال در یک سوال است.
کتاب Ubuntu for Non-Geeks (http://www.amazon.com/Ubuntu-Non-Geeks-Pain-Free-Get-Things-Done-Guide/dp/159327257X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1337263810&sr=8-1) دقیقا سوالات شما را به طور مفصل جواب می دهد و به فردی در شرایط مشابه شما قدم به قدم کمک می کند که اوبونتو لینوکس (پر طرفدارترین توزیع لینوکس برای دسک تاپ و سیستم عاملی که الآن دارم با آن کار می کنم) رو نصب کنید و با آن کار کنید.
خُب این هم جواب خود من:
آیا امکان استفاده از نرم افزارهای مثل (Adobe ,Visual Studio,C++ ,Sql) و خیلی نرم افزارهای دیگه در محیط لینوکس هست ؟
- بعضی نرم افزار ها در لینوکس و ویندوز مشترک هستند و نه همه. برای اینکه بدانی نرم افزار مورد علاقه ات در لینوکس هم هست یا خیر می توانی در سایت خود نرم افزار (که از جستجو در گوگل پیدایش می کنی) ببینی، یا اینکه در ویکی پدیا (http://en.wikipedia.org) پیدایش کنی. معمولا در قسمت توضیحات کلی سمت راست صفحه platform (ها) را نوشته.
- بعضی نرم افزار ها جایگزین آزادشان در لینوکس وجود دارد. مثلا آفیس که Open Office یا Libre Office برای لینوکس به طور پیش فرض معمولا نصب هستند. یا نرم افزار های Multimedia و Player ها و بسیاری دیگر از این قبیل. با معادل ویندوزیشان فرق دارند اما بعد از مدتی که با محیط جدید عادت کنی می توان گفت برای کار های روزمره با کامپیوتر به هیچ مشکلی بر نخواهی خورد. حتی خیلی از این جایگزین ها از جهاتی کار آمدتر هم هستند مثلا فایل پکیج قابل نصب Blender که دوستان اشاره کردند؛ ۲۰ مگا بایت است! برای یک نرم افزار طراحی گرافیک سه بعدی! از سایت osalt.com (http://osalt.com) می توانی این جایگزین ها را بشناسی. سایت های مشابه هم هستند.
- بعضی نرم افزار های حرفه ای مثل نمونه هایی که دوستان مثال زدند نسخه سازگار با لینوکس (به اصطلاح، پورت لینوکس) ندارند و جایگزین لینوکسشان نیز یا به اندازه نرم افزار تحت ویندوز کارا نیست یا اگر هم هست، حرفه ای ها در بازار خودشان عرف خودشان را دارند. دقت کنید که شما اگر حتی با Adobe Illustrator تحت ویندوز یک Banner طراحی کنید خیلی از چاپ دیجیتالی ها چون از قبل با Corel عادت دارند اصلا فایل شما را قبول نمی کنند چه برسد به مثلا Inkscape که نرم افزار طراحی گرافیک برداری در لینوکس است. یا مثلا فرض کنید مکانیک خوانده اید و دنبال شغل می گردید، همه آگهی ها می گویند طراح Catia می خواهیم!!! این مشکل لینوکس نیست. صرفا عرف است و زمان می برد تا عوض شود. تا آن موقع من به این قبیل افراد توصیه نمی کنم کاملا به لینوکس کوچ کنند. چه می شود کرد؟
می شود در بعضی موارد wine را امتحان کرد. اما شخصا پشیمان شدم. چیزی نیست که بتوان کاملا رویش حساب باز کرد. wine یک پروژه نرم افزار آزاد برای پیاده سازی API های ویندوز از طریق آزمون جعبه سیاه است. حدود بیست سال است که دارند با سختی زیاد با ویندوز را تعقیب می کنند. پیشرفت زیادی داشته اند. می توانی تجربه کاربران دیگر را برای نصب نرم افزار مورد علاقه ات روی wine در سایت winehq.org (http://winehq.org) جستجو کنی. راهنمایی های دیگر هم در همان سایت هستند و فروم کاربرانش هم در همانجاست.
بستگی به زبان برنامه نویسی دارد. دات نت برای مایکروسافت است و به پلات فورم های دیگر روی خوش نشان نمی دهد. اما تقریبا برای همه زبان های معروف دیگر مثل ++C یا C یا Python و یک دنیا زبان و کتابخانه های کد و API و Framework و ... لینوکس حتی جای بهتری است. حتی Java نویس ها تمایل بیشتری به لینوکس دارند (نمونه اش خودم). با اینکه جاوا پلاتفورم خودش (JVM) را دارد و ارتباط نزدیکی با سیستم عامل ندارد.
از چه توزیع ای استفاده کنیم ؟ یا بهتر بپرسم توزیع که می خواهیم انتخاب کنیم باید چه ویژگی هایی داشته باشند؟
خب برای کسانی که می خواهند شروع کنند توزیع های ساده تر وجود دارد. همین اوبونتو یک نمونه آن است. و من آن را پیشنهاد می کنم. Mint هم که بر اساس اوبونتو است نمونه خوبی هست دقیقا برای شرایط شما. من امتحان نکرده ام.
می توانید از تست های آنلاین هم استفاده کنید که چند سوال می پرسند و به شما یک سری توزیع را پیشنهاد می دهند. مثل این (http://www.zegeniestudios.net/ldc/) .
آیا هم می توانیم OS Window 7 رو داشته باشیم هم یکی از توزیع های لینوکس ؟
بله. بله حتما. اصطلاحا به این کار می گویند "Dual Boot ". اکثرا همین کار را می کنند. این طور بگویم. من الآن دارم از یک مرور گر فایر فاکس این متن را می نویسم در دسک تاپ KDE و در سیستم عامل اوبونتو در سیستمی که هم ویندوز ۷ نصب است و هم اوبونتو. فقط به خاطر داشته باش که پارتیشن های مخصوص لینوکس توسط ویندوز شناسایی نمی شوند. اما لینوکس می تواند NTFS و FAT ها را بشناسد.
راهنما های زیادی برای Dual Boot وجود دارد. مثل این (https://help.ubuntu.com/community/WindowsDualBoot) برای اوبونتو.
سرعت، پایداری و پشتیبانی سیستم عامل های Linux در مقابل Windows چطور است ؟
احتمالا قبلا هم شنیده ای:
- سرعت به عوامل زیادی بستگی دارد اما به طور کلی در این زمینه لینوکس بهتر از ویندوز است. بعضا خیلی بهتر.
- پایداری لینوکس بسیار بالاتر از ویندوز است. server های لینوکس به راحتی می توانند چند سال uptime داشته باشند. و در اثر استفاده زیاد لزوما مثل ویندوز فرسوده نمی شود.
- پشتیبانی لینوکس عموما از طریق تالار های گفتگوی کاربران است. (Community) مثل ubuntuforums.org (http://ubuntuforums.org/) برای اوبونتو. هر چند برخی شرکت های میزبان توزیع ها بابت پشتیبانی حرفه ای مبالغی را دریافت می کنند. اما من در ایران کسی را ندیده ام که این پشتیبانی ها اقدام کرده باشد (احتمالا بابت تحریم) و کاربران خانگی هم معمولا طرف پشتیبانی حرفه ای نمی روند. در اکثر موارد کاربران تالار های گفتگو پشتیبانی های عالی ارائه می دهند.
prpe26
پنج شنبه 28 اردیبهشت 1391, 20:37 عصر
من یک توضیحی راجع به لینوکس و مک بدم ؛ لینوکس یونیکس-لایک هست ؛ البته درستش گنو هست ؛ گنو به همراه لینوکس که میشن گنو/لینوکس و علتش هم اینه که کرنل هرد مورد استفاده در سیستم عامل گنو/هرد خیلی داغون بوده و از لینوکس روش استفاده کردند ؛ این از این.
مک هم نوعی از یونیکس هست به هسته (( داروین)) که یکی از هم خانواده های FreeBSD هست اما شباهتش به OpenDarwin و PureDarwin بیشتره.
لینوکس خوبیش انعطاف و دسترسی همه جانبه هست. مثلا من مدت زیادی هست که کاربر لینوکس هستم و خودم توزیع جبیر رو ساختم (بر مبنای اوبونتو ؛ در اصل کانفیگی که خودم از اوبونتو داشتم رو به عنوان یک توزیع ارائه کردم) ؛ اما مک علیرغم استفاده از پلتفرم های آزاد در سیستمش؛ نصف بیشتر راه های دسترسی به اونا رو بسته! پس اصولا انعطاف ندارید. اما مک و لینوکس برتری بزرگشون نسبت به ویندوز عدم وجود ویروس و همچنین تعداد بسیار کم بدافزار هست ! البته نمیشه جامعه کاربری رو علت این امر دونست ؛ چون تعدادی که روی سرورها هست رو نمیشه نادیده گرفت. :چشمک:
senior_foe
پنج شنبه 28 اردیبهشت 1391, 21:00 عصر
در مورد بحث توانایی نرم افزار های آزاد در رقابت کیفی با نرم افزار های تجاری:
- مجله آزاد Full Circle Magazine (http://fullcirclemagazine.org/) که مجله اوبونتو هست. با Gimp طراحی گرافیکی، با Scribus صفحه بندی و با Libre Office حروفچینی می شه. از این قبیل کم نیستن.
- Blender یکی از ابزار های قوی طراحی سه بعدیه که در ویندوز هم طرفدار زیادی داره. Blender Foundation چند انیمیشن رو فقط با استفاده از همین نرم افزار ارائه داده که نمونش در سال ۲۰۱۰ فیلم ۱۵ دقیقه ای Sintel بوده. خود فیلم ها با کلیه اجزای گرافیکی که استفاده شده از اینجا (http://www.blender.org/features-gallery/movies/) قابل دانلوده. مجانی و آزاد. البته نسخه تجاریش هم وجود داره فقط برای کمک مالی. یا مثلا این لینک (http://www.blenderguru.com/videos/introduction-to-camera-tracking) رو ببینید!
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.