View Full Version : سوال: بازگشت به نسخه پایین تر
aria2006
دوشنبه 29 آبان 1391, 13:01 عصر
با سلام
از دوستان با تجربه راهنمایی میخوام:
من بدلایلی یک فایل پشتیبان از اوراکل 11جی دارم که میخوام اون رو در اوراکل 10جی برگردونم.میدونم امکانش هست که بک آپ ورژن بالاتر رو به پایگاه داده ورژن پایین تر ریستور کنی... ولی نمیدونم چطوری؟؟؟؟
یا اگه دستوری باشه که موقع بک گرفتن از اوراکل یازده بیاد ورژن هم ازت بپرسه و بگه بر اساس چه ورژنی بک آپ بردارم مشکل حله... ولی اون دستور هم بلد نیستم...
ممنون از پاسختون
رسول_57
دوشنبه 29 آبان 1391, 15:13 عصر
با سلام
از دوستان با تجربه راهنمایی میخوام:
من بدلایلی یک فایل پشتیبان از اوراکل 11جی دارم که میخوام اون رو در اوراکل 10جی برگردونم.میدونم امکانش هست که بک آپ ورژن بالاتر رو به پایگاه داده ورژن پایین تر ریستور کنی... ولی نمیدونم چطوری؟؟؟؟
یا اگه دستوری باشه که موقع بک گرفتن از اوراکل یازده بیاد ورژن هم ازت بپرسه و بگه بر اساس چه ورژنی بک آپ بردارم مشکل حله... ولی اون دستور هم بلد نیستم...
ممنون از پاسختون
کدام نوع فایل پشتیبان مد نظر شماست . احتمالا منظورتان بک آپ RMAN است (Recovery Manager) . دقیق تر بگویید تا برایتان توضیح دهم .
aria2006
دوشنبه 29 آبان 1391, 15:58 عصر
کدام نوع فایل پشتیبان مد نظر شماست . احتمالا منظورتان بک آپ RMAN است (Recovery Manager) . دقیق تر بگویید تا برایتان توضیح دهم .
با سلام و تشکر از رسول_57 عزیز
من قصد دارم فایل پشتیبان(DMP) از پایگاه داده اوراکل با ورژن 11.1.0.7.0 را به داخل پایگاه داده اوراکل با ورژن 10.2.0.1.0 برگردونم(restore)-
import کردن از ورژن پایین به بالا مشکلی نداره ولی معکوس اون فرق میکنه و خطا میده...یعنی همین کاری که من میخوام انجام بدم...
با تشکر
رسول_57
دوشنبه 29 آبان 1391, 18:16 عصر
با سلام و تشکر از رسول_57 عزیز
من قصد دارم فایل پشتیبان(DMP) از پایگاه داده اوراکل با ورژن 11.1.0.7.0 را به داخل پایگاه داده اوراکل با ورژن 10.2.0.1.0 برگردونم(restore)-
import کردن از ورژن پایین به بالا مشکلی نداره ولی معکوس اون فرق میکنه و خطا میده...یعنی همین کاری که من میخوام انجام بدم...
با تشکر
شما می توانید فایل دامپ 11g را در اوراکل 10g ایمپورت کنید اگر در هنگام اکسپورت کردن از اوراکل 11 پارامتر "VERSION=10.2" را اضافه کنید .
به عنوان مثال کد هنگام اکسپورت کردن باید به صورت زیر باشد :
expdp hr/hr TABLES=hr.employees2 VERSION=10.2 DIRECTORY=data_pump_dir DUMPFILE=emp2.dmp LOGFILE=emp2.log
سپس باید فایل دامپ را از فولدر 11g به دایرکتوری دامپ 10g منتقل کنیم و expdp را در اینستنس 10g اجرا کنید ، دقت کنید که حق Read و Write را به فولدر دامپ 10g داده باشید .
حالا به راحتی می توانید با دستور impdp ، فایل بک آپ را ایمپورت کنید .
رسول_57
دوشنبه 29 آبان 1391, 20:15 عصر
البته توجه داشته باید که اوراکل 11 خصوصیات و قابلیت هایی دارد که در اوراکل 10 جود ندارد و بنابراین معلوم نیست که بک آپ 11 در اوراکل 10 به درستی کار کند (اگر بک آپ به صورت استاندارد و با استفاده از Recovery Manager انجام گردد) . استفاده از فایل های دامپ به معنای بک آپ نیست بلکه صرفا انتقال داده ها می باشد که در بسیاری از مواقع از بک آپ کلی بهتر و بهینه تر است .
aria2006
سه شنبه 30 آبان 1391, 09:27 صبح
شما می توانید فایل دامپ 11g را در اوراکل 10g ایمپورت کنید اگر در هنگام اکسپورت کردن از اوراکل 11 پارامتر "VERSION=10.2" را اضافه کنید .
به عنوان مثال کد هنگام اکسپورت کردن باید به صورت زیر باشد :
expdp hr/hr TABLES=hr.employees2 VERSION=10.2 DIRECTORY=data_pump_dir DUMPFILE=emp2.dmp LOGFILE=emp2.log
سپس باید فایل دامپ را از فولدر 11g به دایرکتوری دامپ 10g منتقل کنیم و expdp را در اینستنس 10g اجرا کنید ، دقت کنید که حق Read و Write را به فولدر دامپ 10g داده باشید .
حالا به راحتی می توانید با دستور impdp ، فایل بک آپ را ایمپورت کنید .
آقا رسول ضمن تشکر
من قبلا با این خط دستور برخورد کرده بودم ولی متاسفانه تا بحال نتونستم ازش استفاده کنم. مثلا باید بجای hr چی باید بنویسم یا مسیر دایرکتوری که معرفی میکنم دقیقا باید چی بنویسم-خطاهای زیر رو دارم:
invalid operation
unable to open the log file
directory name c:\test\ is invalid...
رسول جان میشه کمی ساده تر بگید تا منم بفهمم. مثلا جای پارامترها چی باید بگذارم با یک مثال عینی..
ممنونم ازت:لبخندساده:
رسول_57
سه شنبه 30 آبان 1391, 09:57 صبح
آقا رسول ضمن تشکر
من قبلا با این خط دستور برخورد کرده بودم ولی متاسفانه تا بحال نتونستم ازش استفاده کنم. مثلا باید بجای hr چی باید بنویسم یا مسیر دایرکتوری که معرفی میکنم دقیقا باید چی بنویسم-خطاهای زیر رو دارم:
invalid operation
unable to open the log file
directory name c:\test\ is invalid...
رسول جان میشه کمی ساده تر بگید تا منم بفهمم. مثلا جای پارامترها چی باید بگذارم با یک مثال عینی..
ممنونم ازت:لبخندساده:
به سوالات زیر دقیق جواب بده تا بتوانم عین دستور را برایت بنویسم :
1-به Control Panel:System:Advanced:Environment Variables برو و ببین متغیری به نام ORACLE_BASE مقداردهی شده است یانه . اگر مقداردهی شده است مقدار آن را ذکر کنید ؟
2-در چه سطحی از اطلاعات بک آپ گرفته اید : 1-کل بانک اطلاعاتی 2-اسکیما 3- تیبل اسپیس 4 -جدول
3-نام فایل بک آپ تان را ذکر کنید ؟
aria2006
سه شنبه 30 آبان 1391, 13:08 عصر
به سوالات زیر دقیق جواب بده تا بتوانم عین دستور را برایت بنویسم :
1-به Control Panel:System:Advanced:Environment Variables برو و ببین متغیری به نام ORACLE_BASE مقداردهی شده است یانه . اگر مقداردهی شده است مقدار آن را ذکر کنید ؟
2-در چه سطحی از اطلاعات بک آپ گرفته اید : 1-کل بانک اطلاعاتی 2-اسکیما 3- تیبل اسپیس 4 -جدول
3-نام فایل بک آپ تان را ذکر کنید ؟
1-به مسیر فوق رفتم ولی متغیری بنام ORACLE_BASE وجود نداشت(اینم بگم که من 5 تا سرور اوراکل دارم با ویندوز 2003 و ویندوز 2008 اما این متغیر رو در هیچ کدومشون ندیدم)
2-بک آپ من در سطح کل بانک اطلاعاتی هستش.
3-نام فایل مثلا: BAK910830.DMP
بازم ممنونم از وقت و حوصله ای که بخرج میدهید.
رسول_57
سه شنبه 30 آبان 1391, 13:41 عصر
1-به مسیر فوق رفتم ولی متغیری بنام ORACLE_BASE وجود نداشت(اینم بگم که من 5 تا سرور اوراکل دارم با ویندوز 2003 و ویندوز 2008 اما این متغیر رو در هیچ کدومشون ندیدم)
2-بک آپ من در سطح کل بانک اطلاعاتی هستش.
3-نام فایل مثلا: BAK910830.DMP
بازم ممنونم از وقت و حوصله ای که بخرج میدهید.
1:فایل تان را در آدرس ORACLE_HOME/admin/db_name/dpdump (که ORACLE_HOME مسیر نصب نرم افزار اوراکل است و db_name نام دیتابیس تان است مثل orcl )کپی کنید .
2:باید با یکی از کاربران sys و system وارد گردید .
3:دستور زیر را تایپ کنید :
impdp DUMPFILE=BAK910830.DMP NOLOGFILE=Y
aria2006
چهارشنبه 01 آذر 1391, 09:37 صبح
1:فایل تان را در آدرس ORACLE_HOME/admin/db_name/dpdump (که ORACLE_HOME مسیر نصب نرم افزار اوراکل است و db_name نام دیتابیس تان است مثل orcl )کپی کنید .
2:باید با یکی از کاربران sys و system وارد گردید .
3:دستور زیر را تایپ کنید :
impdp DUMPFILE=BAK910830.DMP NOLOGFILE=Y
سلام
نمیدونم چرا نمیخواد که بشه :افسرده:
دستورات بالا رو اجرا کردم
فایل تصویری cmd بهمراه پیغام خطاهای مربوطه پیوسته
تصویر: 95334
رسول_57
چهارشنبه 01 آذر 1391, 10:09 صبح
سلام
نمیدونم چرا نمیخواد که بشه :افسرده:
دستورات بالا رو اجرا کردم
فایل تصویری cmd بهمراه پیغام خطاهای مربوطه پیوسته
تصویر: 95334
به جای impdp از دستور imp استفاده کن .
aria2006
چهارشنبه 01 آذر 1391, 15:12 عصر
به جای impdp از دستور imp استفاده کن .
سلام آقا رسول
imp با ادامه این دستورات اصلا جواب نمیده و خط دستور هر طور که میشد تغییر دادم ولی نتیجه نگرفتم.
فایل خطا ضمیمه شده
95355
رسول_57
چهارشنبه 01 آذر 1391, 17:19 عصر
سلام آقا رسول
imp با ادامه این دستورات اصلا جواب نمیده و خط دستور هر طور که میشد تغییر دادم ولی نتیجه نگرفتم.
فایل خطا ضمیمه شده
95355
با سلام . بهتر است یک بار دستور exp را به صورت جدا بنویسید تا ابتدا طریقه Export کردن را بیاموزید . Import هم مشابه Export است و همانطور که در شکل پایین نشان می دهم بهتر است صرفا از دستور imp خالی استفاده کنید تا به سادگی پارامتر ها را از شما بخواهد به ترتیب زیر :
بعد از وارد کردن imp خالی یوز و پس ورد را از شما می خواهد : یوزر را : sys as sysdba و پسورد sys وارد کنید .
حالا نام فایل بک آپ با پسوند dmp را می آورد ، اینتر را بزنید . اندازه بافر را هم اینتر بزنید و در پاسخ به بقیه سوالات گزینه yes را تایپ کنید همانند شکل . به سادگی انجام می گردد. اگر در هر مرحله مشکل دارید بپرسید .
95362
aria2006
پنج شنبه 02 آذر 1391, 11:32 صبح
با سلام . بهتر است یک بار دستور exp را به صورت جدا بنویسید تا ابتدا طریقه Export کردن را بیاموزید . Import هم مشابه Export است و همانطور که در شکل پایین نشان می دهم بهتر است صرفا از دستور imp خالی استفاده کنید تا به سادگی پارامتر ها را از شما بخواهد به ترتیب زیر :
بعد از وارد کردن imp خالی یوز و پس ورد را از شما می خواهد : یوزر را : sys as sysdba و پسورد sys وارد کنید .
حالا نام فایل بک آپ با پسوند dmp را می آورد ، اینتر را بزنید . اندازه بافر را هم اینتر بزنید و در پاسخ به بقیه سوالات گزینه yes را تایپ کنید همانند شکل . به سادگی انجام می گردد. اگر در هر مرحله مشکل دارید بپرسید .
با سلام
رسول جان مشکل من در ایمپورت یا اکسپورت معمولی نیست-چون من میخوام فایل دامپ اوراکل 11 رو ایمپورت کنم درون اوراکل 10 مشکل دارم و باید از یک دستور خاص استفاده کنم - حالا این دستور خاص یا باید هنگام اکسپورت کردن از دیتابیس یازده استفاده بشه یا هنگام ایمپورت کردن در دیتابیس ده-به هرحال باید در یک سمت این فایل دامپ برای اوراکل ده آماده بشه...
این دستور ایمپورتیه که من در حالت عادی همیشه استفاده میکنم:(در فرمان زیر نام دیتابیس و یوزر هر دو پوریاست و پسورد 2012 ):
IMP PORYA/2012@PORYA FILE=D:\BACKUP\910830.DMP FROMUSER=PORYA TOUSER=PORYA
ولی خوب فرمان بالا برای دو تا دیتابیس با نام و یوزر و ورژن یکسان هستش...
فرمایش شما رو در بالا هم انجام دادم و همانطور که در شکل مشخص کردم از هدر فایل دامپ یازده اشکال میگیره...خوب طبیعیه چون با این فرمان نمیشه فایل ورژن بالا رو در دیتابیس ورژن پایین ایمپورت کرد...
تصویر 95398
رسول_57
پنج شنبه 02 آذر 1391, 12:48 عصر
به نظر می رسد این مشکل به علت عدم تناسب import/export در نسخه های متفاوت اوراکل باشد . همانطور که گفتم اگر پارامتر VERSION در هنگام اکسپورت برای نسخه مورد نظر شما ذکر شده باشد می توانید این کار را انجام دهید . ظاهرا فایل را خود اکسپورت نکرده اید و احتمالا این مورد برای آن در نظر گرفته نشده است . سواد اندک من می گوید نمی توانید این کار را انجام دهید مگر اینکه در نسخه 11 ایمپورت کنید دوباره اکسپورت کرده و پارامتر نسخه 10 را در هنگام اکسپورت وارد کرده و سپس دوباره در نسخه 10 ایمپورت کنید .
aria2006
دوشنبه 06 آذر 1391, 14:56 عصر
به نظر می رسد این مشکل به علت عدم تناسب import/export در نسخه های متفاوت اوراکل باشد . همانطور که گفتم اگر پارامتر VERSION در هنگام اکسپورت برای نسخه مورد نظر شما ذکر شده باشد می توانید این کار را انجام دهید . ظاهرا فایل را خود اکسپورت نکرده اید و احتمالا این مورد برای آن در نظر گرفته نشده است . سواد اندک من می گوید نمی توانید این کار را انجام دهید مگر اینکه در نسخه 11 ایمپورت کنید دوباره اکسپورت کرده و پارامتر نسخه 10 را در هنگام اکسپورت وارد کرده و سپس دوباره در نسخه 10 ایمپورت کنید .
با سلام و تشکر از شما دوست عزیز رسول_57
ایمپورت فایل دامپ دیتابیس اوراکل از ورژن بالاتر به دیتابیس ورژن پایین تر توسط دستورات زیر امکان پذیر میباشد: برای مثال از دیتابیس 11g به دیتابیس 10g
1- در ابتدا توسط فرمان زیر از دیتابیس اوراکل 11g فایل دامپ ویژه اوراکل 10g اکسپورت میکنیم:
expdp user_name/pass@db_name dumpfile=expdb_export.dmp full=y version=10.2.0.4.0 logfile=expdp_export.log
2-سپس فایل دامپ موجود را در مسیر فولدر dpdump اوراکل 10g کیی میکنیم و توسط فرمان زیر ایمپورت صورت میگیرد:
impdp DUMPFILE=expdp_export.dmp NOLOGFILE=Y
در ادامه نام کاربری و رمز عبور از شما سوال میشود که باید آنها را صحیح وارد کنید.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.