View Full Version : گفتگو: علم برنامه نوسی و ارتباط آن با ریاضیات کاربردی
C3phalex1n_0x
جمعه 17 مرداد 1393, 19:34 عصر
سلام دوستان، می خواستم تو این تایپیک با اجازه مدیران عزیز یک بحثی در مورد ارتباط ریاضیات و پروژه های برنامه نویسی داشته باشم. چند تا مسئله رو مطرح می کنم، خوشحال میشم دوستان با سابقه در طراحی، توسعه و اشکال یابی برنامه های کاربردی ویندوز و لینوکس نظرات خودشون مطرح کنند.
سوالات و مسئله های فکری:
1. آیا یادگیری و داشتن بینش دقیق در مورد علم ریاضی در برنامه نویس شدن یک شخص تاثیری دارد؟
2. کاربرد ریاضیات در این علم(برنامه نویسی و یا کدینگ) چقدر است؟ و یک شخص اگر باید آنرا فرا بگیرد دلیلش چه است(تاثیرات آن چیست؟)؟
3. تا به الان ریاضی در عمل برنامه نویسی به شما کمکی کرده است؟!
4. آیا توانایی حل مسائل ریاضیات در بالا بردن توانایی حل مسئله های برنامه نویسی می تواند مفید واقع شود؟
5. و در آخر، چقدر با ریاضیات در تبدیل شدن به یک شخص برنامه نویس حرفه ای موافق هستید!
بحث بهتر است فنی باشد، دوستان تجربیات خودشان را در این زمینه بیان کنند و در حالت کلی بگویند که چه چیزی می تواند به یک شخص در تبدیل شدن به یک برنامه نویس خوب کمک های شایانی کند. البته در گذشته در این زمینه بحث های غیر تخصصی بسیاری شده است، که نتیجه آن خیلی حرفه ای نبود! اما بنده انتظار دارم در این تایپیک دوستانی که برنامه نویسی با زبان C می کنند و نسب به دیگر برنامه نویس ها با سختی و دشواری های سطح پایین بیشتری رو به رو هستند این مبحث را راهبری کنند و در پایان یک نتیجه اجمالی بگیریم که آیا در حالت کلی ریاضیات لازم است و یا خیر. و اگر لازم است چگونه باید آن را با روشی سیستماتیک و دقیق فرا گرفت.
البته قبل از اینکه نظرات خودتان را بیان کنید، قبل از آن بگوید که تجربه برنامه نویسی شما چقدر است و در چه زمینه هایی کار کردید و چه برنامه هایی نوشتید، دیباگ کردید و یا توسعه دادید. لطفا اگر شخص تازه کاری هستید در این تایپیک نظر ندهید، زیرا قصد بنده از این تایپیک جمع آوری نظرات افراد با تجریه است نه افراد آکادمیک. با سپاس از دوستان عزیز در وب سایت برنامه نویس دات اورگ.
کامبیز اسدزاده
شنبه 18 مرداد 1393, 09:17 صبح
سلام دوستان، می خواستم تو این تایپیک با اجازه مدیران عزیز یک بحثی در مورد ارتباط ریاضیات و پروژه های برنامه نویسی داشته باشم. چند تا مسئله رو مطرح می کنم، خوشحال میشم دوستان با سابقه در طراحی، توسعه و اشکال یابی برنامه های کاربردی ویندوز و لینوکس نظرات خودشون مطرح کنند.
سوالات و مسئله های فکری:
1. آیا یادگیری و داشتن بینش دقیق در مورد علم ریاضی در برنامه نویس شدن یک شخص تاثیری دارد؟
2. کاربرد ریاضیات در این علم(برنامه نویسی و یا کدینگ) چقدر است؟ و یک شخص اگر باید آنرا فرا بگیرد دلیلش چه است(تاثیرات آن چیست؟)؟
4. آیا توانایی حل مسائل ریاضیات در بالا بردن توانایی حل مسئله های برنامه نویسی می تواند مفید واقع شود؟
5. و در آخر، چقدر با ریاضیات در تبدیل شدن به یک شخص برنامه نویس حرفه ای موافق هستید!
بحث بهتر است فنی باشد، دوستان تجربیات خودشان را در این زمینه بیان کنند و در حالت کلی بگویند که چه چیزی می تواند به یک شخص در تبدیل شدن به یک برنامه نویس خوب کمک های شایانی کند. البته در گذشته در این زمینه بحث های غیر تخصصی بسیاری شده است، که نتیجه آن خیلی حرفه ای نبود! اما بنده انتظار دارم در این تایپیک دوستانی که برنامه نویسی با زبان C می کنند و نسب به دیگر برنامه نویس ها با سختی و دشواری های سطح پایین بیشتری رو به رو هستند این مبحث را راهبری کنند و در پایان یک نتیجه اجمالی بگیریم که آیا در حالت کلی ریاضیات لازم است و یا خیر. و اگر لازم است چگونه باید آن را با روشی سیستماتیک و دقیق فرا گرفت.
البته قبل از اینکه نظرات خودتان را بیان کنید، قبل از آن بگوید که تجربه برنامه نویسی شما چقدر است و در چه زمینه هایی کار کردید و چه برنامه هایی نوشتید، دیباگ کردید و یا توسعه دادید. لطفا اگر شخص تازه کاری هستید در این تایپیک نظر ندهید، زیرا قصد بنده از این تایپیک جمع آوری نظرات افراد با تجریه است نه افراد آکادمیک. با سپاس از دوستان عزیز در وب سایت برنامه نویس دات اورگ.
سلام
بحث جالبیه حیف بود نظرم رو اعلام نکنم
بله، تا حدی چون هر قوانینی که در ریاضیات هستش در برنامه نویسی نیز صدق میکنه همونطور که جهان روی نظرم و ترتیب و بر اساس الگوریتم های ریاضیاتی که شاید همین الانشم مغز بشر نتونسته خیلی هاشو تجزیه تحلیل کنه پیاده سازی شده.
زمانی لازم هستش که شما لازم باشه وارد یک تجزیه تحلیل الگوریتم کدینگ بشید معمولا مورد این زمانی اتفاق میفته که سورس یا منبع کلاس ها و کتابخانه های از قبل آماده شده نیازمند توسه و به روز رسانی داره زیرا ما در برنامه نویسی در 2 سطح هستیم یکیش توسعه و به روز رسانی خود زبان برنامه نویسی که شامل زبان و کتابخانه ها میشه در این صورت بله داشتن دانش فنی در رابطه با ریاضیات مرتبط با موضوع مهمه ولی در صورتی که در سطح دوم قرار دارید یعنی برنامه نویسی توسط زبان برای توسعه و پیاده سازی هدف ؛ در این صورت نیاز خاصی برای دانش ریاضیات در زمینه انکریپت نیست چون خیلی راحت کلاس را نمونه میگیری و بعد هدفت رو باهاش پیاده میکنی و نیازی نداری وارد بحث این بشی که چه چیزی داخل این توابع وجود داره.
دقیقا مثل این میمونه که شما میخوای یک چیزی رو کد کنی توسط الگوریتم MD5 این حالت دو تا نکته داره ...1 اینکه فقط پیاده سازی میکنی و تمام 2 اینکه خیلی حساسیت نشون میدی دوست داری وارد بحث MD5 بشی تا ببینی اصلا به چه روش و الگوریتمی کار میکنه خب این یه مساله دیگه هست و کاملا سلیقه ای هستش و از واجبات نیست !
بله
از 0 تا 100 یک پروژه کامپیوتری یا هر پروسه ای که در کائنات وجود داره تحت ریاضیات , فیزیک و شیمی هستش وقتی وارد مسائل پیچیده در پروژه های مخصوصا بزرگ میشیم علم ریاضی یکی از واجبات هستش !
در برنامه نویسی رعایت قوانین ریاضیاتی یکی از مهمترین ملاک هاست برای مثال وقتی شما تابعی رو پیاده سازی میکنید ورودی / پردازش و خروجی باید مشخص باشه پس ابتدا قانون ترتیب و اولویت رو رعایت کردی ! سپس وارد پیاده سازی عملیات میشی منظورم قسمت بدنه (عملیات مربوط به نوع پردازش برای هدف) در این قسمت قوانین برنامه نویسی تحت قوانین ریاضی مورد استفاده قرار میگیره در مرحله بعد تجزیه تحلیل نتیجه در خروجی ! این قسمت هم توسط دانش ریاضی شخصی برای اینکه از عملکرد صحیح برنامه مطمئن بشی حتما یکم بار قبل از نوشتن و یک بار بعد از نوشتن نتیجه رو با نمونه دستی که تحت الگوریتم پیاده سازی شده بررسی و مقایسه میکنی.
بذارید چند نکته ای رو بیان کنم :
ساده ترین مبحث برنامه نویسی از نظر بنده مراحل طراحی رابط کاربری در نرم افزار هستش ؛ حالا در این بخش توسط قوانین ریاضی رابط کاربری رو طراحی میکنیم برای مثال برای کشیدن یک فرم ساده اندازه (عرض / طول / ارتفاع و ...) رو تعیین میکنید ...
بنده زیاد نمیتونم کالبد شکافی کنم این موضوع رو ولی در حال حاضر علم برنامه نویسی و توسعه نرم افزار به قدری پیشرفت کرده که طراحی و پیاده سازی در زبان هایی سطح بالا راحتر هستش به عنوان مثال یک پروژه در همین VS ایجاد کنید خواهید دید که به راحتی میشه با درگ دراپ کردن آبجکت ها روی فرم طراحی رو انجام داد و راحت با چند کلیک میتونه فرم و ابعادش رو مشخص کنه و فقط میمونه برنامه نویسی برای پرداش عملیات ولی این موضوع خوشبختانه برای زبان های سطح بالا مختص شده و در زبان هایی چون Assemble , C/C++ داشتن دانش ریاضی واجبتر از زبان های دیگر هستش چون برای مثلا تعیین موقعیت نمایشی یک فرم ساده لازمه ابعادش رو مشخص کنید , که البته بازهم میگم در همین زبان های C/C++ نیز همه این موارد با ساده ترین راه حل قابل انجام هست که به خاطر وجود IDE های قدرتمندی مثل VS و یا Qt Creator امکانپذیره.
پس هرتوضیحی که در رابطه با این موارد دادم که ریاضیات مهمه قابل انکار نیست ولی باید این رو هم در نظر داشته باشیم که هدف دانشمندان افزایش سرعت در عمل هست و قرار نیست هر توسعه دهنده و برنامه نویس ذهنش رو با پردازش و تجزیه تحلیل هدر بده بنابراین بنده به نوبه خودم به عنوان یک برنامه نویس وقتی میبینم یک کلاسی برای من فراهم هست که مثلا عمل جستجوی حبابی رو انجام میده دیگه خیالم از این راحته که نیازی ندارم بشینم وقت بزارم برای باز سازی و پیاده سازی یک کلاس برای این روش جستجو چرا؟ چون از قبل پیاده سازی شده اند.
به یک نکته ای هم ذکر کنم در C/C++ کلاس ها و کتابخانه های بسیار قدرتمند و زیادی آماده برای استفاده هستش که برنامه نویس رو تا حدی بی نیاز میکنه تا با ریاضیات مربوط به پروسه درگیر نشه مگر موارد خاص که در موارد 2 بعدی و 3 بعدی نویسی و گرافیک کلا ریاضی بلد بودن شرطه ! و یا پیاده سازی برنامه های ریاضیاتی خب مسلما ریاضی لازمه...
در مواردی بله و در مواردی خیر !
و اما نکته اصلی :
ریاضیات مهمه ولی اینقدر مهم نیست که از یک شخص برنامه نویس بسازه...
برای مثال شخصی که درس ریاضیش 0 هست دلیل نمیشه که نتونه برنامه نویس بشه ! چون میتونه با یادگیری قوانین برنامه نویسی تا حدی که در برنامه نویسی لازم دانشش رو همزمان در ریاضی و برنامه نویسی بالا ببره به عنوان مثال بارها شده بنده الگوریتم و فرمولی رو اصلا بهش آشنایی نداشتم ولی در برنامه نویسی مجبورا دنبالش رفتم و یاد گرفتم در حالی که از قبل هیچ اطلاعاتی در رابط با فرمول مورد نظر نداشتم پس اینم یک مثال برای اینکه نداشتن دانش ریاضی به صورت فنی و کامل شرطه برنامه نویس شدن نیست.
چون برنامه نویس خلق میکنه توسط تفکر و آنالیز در ذهن خود حالا هرجا فرمولی لازم باشه و بلد نباشه خیلی راحت میره سراغش , به عنوان مثال یک برنامه نویس با پیاده سازی یک الگو میتونه تعریفی کنه که عدد x با عدد y جمع شود ولی حتی اگر دانش جمع کردن این دو عدد رو نداشته باشه ماشین این کار رو براش انجام خواهد داد ! ساده تر از این مثال به ذهنم نمیرسه.
توصیه من برای اینکه یک برنامه نویس در حرفه خودش به درجه استادی برسه این هستش :
داشتن توانایی ابتکار , تخیل , تفکر و تجزیه تحلیل
مهارت یادگیری و داشتن توانایی در عمل (کد نویسی) آزمایش و همچنین سعی در حل مساله توسط جستجو و تحقیقات پی در پی که اینم نیاز به (حوصله درست حسابی) داره.
داشتن مهارت های مهندسی نرم افزار (آشنایی کامل و درست حسابی با ساختار سیستم عامل ها در ایستگاه های Unix و DOS) که شامل Linux , Mac , Android , iOS و Windows و ... خواهد بود
داشتن توانایی طراحی و روانشناسی رنگ ها و طرح ها برای پیاده سازی رابط های کاربری خاص (این مورد هم مهمه شاید پروژه ای پیاده کنید که 90% کد نویسی شده ولی اگه گرافیک درست حسابی و جذب کننده نداشته باشه از نظر بنده 0 ریال هم ارزش نداره) این یکی از رمزهای موفقیت سیستم عامل های امروزی هستش که همیشه کاربران در نکته اول به محیط و UI اون توجه میکنند.
داشتن دانش کافی در زبان بین المللی (English) مهمترین و بهترین استاد یک برنامه نویس مغز خودش و انگشتاش هستش که میتونه تایپ کنه / جستجو کنه تحقیق کنه و به جواب برسه...
اعتماد بنفس ! (مهمه آقا مهمه) دلیلش رو هم خودتون میدونید.
دانش ریاضیات , الگوریتم نویسی (حد اقل در حد قوانین موجود در زبان برنامه نویسی)
ایده (یکی از مواردی هستش که میتونه یک لحظه به ذهن بیاد و زندگیرو از این رو به اون رو کنه) به این فکر کنید تمامی ایده هایی که به نظر ما ناچیز میان الان در دنیای صنعت کامپیوتر برای خودشون غولی هستند که وقتی بهشون فکر میکنیم میگیم اه بابا این که چیزی نبود چرا به ذهن من نیومد !!!
نداشتن غرور (این خیلی مهمه عزیز من غرور داشته باشی نمیتونی برنامه نویس بشی !) بزار بگن بلد نیستی ! (ندانستن و پرسیدن عیب نیست ندانستن و نپرسیدن عیب است) یادمه دیروز بود در انجمن های خارجی سوالی پرسیدم در رابطه با MultiThread یود طرف برگشت گفت به نظر میاد شما به دنیای C++ تازه وارد شده اید ! اگه با من بود و به غرورم بود باید منصرف میشدم ولی سوالم رو پرسیدم و نکته ای که در اون مشکل داشتم رو حلش کردم و روند پروسه پروژه ای که در اون به مشل برخورده بودم به روال عادی خودش برگشت.:لبخندساده:.
در کنار این موارد برای حرفه ای تر شدن پیشنهاد میکنم دانش خودتون رو نه تنها در ریاضیات بلکه حتما در زمینه فیزیک و شیمی ارتقاع و دیگر زمینهها ارتقاء بدین که در پیشرفت فردی بسیار موثره.
موفق باشید.
C3phalex1n_0x
شنبه 18 مرداد 1393, 10:09 صبح
ممنونم بابت جوابی که دادید، کامبیز عزیز!
من کاملا با تمامی حرف های شما موافق هستم جزء یک مورد که آن هم "ریاضیات مهمه ولی اینقدر مهم نیست که از یک شخص برنامه نویس بسازه...". البته حرف شما درست هست، ریاضی به تنهایی نمی تواند یک شخص را برنامه نویس کند! اما داشتن دانش دقیق و بینش عمیق نسبت به علم ریاضیات کاربردی، ار قبیل توابع، توابع تو در تو، عطف، گزاره ها و... می تواند کمک بسیار شایانی در Visualize کردن یک پروسه طراحی با زبان برنامه نویسی از قبیل C کمک های شایانی به برنامه نویس بکند.
به عنوان مثال، زبان های برنامه نویسی سطح بالا و میانی تماما دارای یک اصطلاح به نام تابع و تابع های تو در تو هستند، که شما اگر یک ریاضی دان باشید و علم دقیق نسبت به توابع در ریاضیات کاربردی داشته باشید، به راحتی می تواند با در نظر گرفتن توابع ریاضی مانند f(x) یا f(g(x) نحوه عملکرد توابع موجود در برنامه نویسی را برای خود آشکارسازی کنید و نسبت به عملکرد آن دانش دقیق تری بدست آورید.
با این حال، حرف شما کاملا درست هست، داشتن صرفا علم ریاضیات به یک شخص در تبدیل شدن به یک برنامه نویس کمک نمی کند، اما می تواند پی بدست آوردن یک دید دقیق را برای آن شخص برنامه نویس فراهم آورد. به قول، Mike Lewis برنامه نویس ها دو دسته هستند، برنامه نویس هایی که می نویسند و نمی دونند که چی نوشته اند (صرفا مسئله ای را دریافت کردن و با استفاده از ابزار های آماده آن را حل کرده اند) و دوم برنامه نویس هایی هستند که برنامه نوشته و درک کرده اند که چه چیزی نوشته اند. در انتهای کلام، نظر بنده در حالت کلی این است که دانش ریاضیات در به دست آوردن فهم دقیق نسبت به برنامه نویسی و زبان برنامه نویسی بسیاز الزامی است.
ممنونم از همه دوستان گرامی.
dasssnj
شنبه 18 مرداد 1393, 12:20 عصر
به نظر من که تا حدود اول و دوم دبیرستان هم ریاضی بلد باشی کارت راه میفته چون من بیشتر از کسینوس و سینوس و ... دیگه به چیزی احتیاج پیدا نکردم . ولی همون طور که دوستمون گفتن بعضی وقتا یه به چیزایی بیشتر احتیاج پیدا می کنی که همین امر باعث میشه اونا را یاد بگیری و کارت راه بیفته . یعنی احتیاج نیست همه ی ریاضی را فول باشی . حتی با دانستن چهار عمل اصلی ریاضی هم میشه برنامه های خوبی ساخت .
یه چیز دیگه هم هست که هر برنامه نویسی باید خیلی بهش توجه کنه :
یا خودت کورل دراو را بلد باش یا یکی را پیدا کن که بلد باشه و گرنه برنامه ی بی گرافیک مثل چراغی می مونه که نور میده ولی یه نور بد رنگ که کسی دوستش نداره.
حتی اگه بهرین برنامه ها را هم بسازی باز کابر به اولین چیزی که نگاه می کنه آیکن برنامست . :چشمک:
motherboard
شنبه 18 مرداد 1393, 16:46 عصر
سلام.می خوام یک مثالی رو بزنم تا براتون جا بیفته.ببینید یک دانشجویی که رشته برق رو می خونه ایا اون از برق سر رشته داره و یا اون اوسایی که چندین سال مسوول برق و مدار فرمان یک کارخانه است؟؟!!!! مسلما اون اوسا سر رشته داره و نه اون دانشجو.حالا اگه اون اوسا در کنار شغلش بیاد رشته برق رو هم بخونه چی پیش میاد؟؟ خب معلومه تو کارش موفق تره!!!!.خب این در مورد برنامه نویسی هم صدق می کنه.دانشجویی که به صورت حرفه ای و تجربی برنامه نویسی نکنه خدای ریاضی هم باشه باز تو کارش موفق نیست.ولی خب اگه تو برنامه نویسی سررشته داشته باشه علم ریاضی هم در موقع برنامه نویسی به کمکش میاد.
behnam404
دوشنبه 20 مرداد 1393, 23:42 عصر
بله / تا حدی چون هر قوانینی که در ریاضیات هستش در برنامه نویسی نیز صدق میکنه همونطور که جهان روی نظرم و ترتیب و بر اساس الگوریتم های ریاضیاتی که شاید همین الانشم مغذ بشر نتونسته خیلی هاشو تجزیه تحلیل کنه پیاده سازی شده.
از 0 تا 100 یک پروژه کامپیوتری یا هر پروسه ای که در کائنات وجود داره تحت ریاضیات , فیزیک و شیمی هستش وقتی وارد مسائل پیچیده در پروژه های مخصوصا بزرگ میشیم علم ریاضی یکی از واجبات هستش !
کاملا موافقم
شاید اگه شما چند سال پیش برای کامپیوتر ها برنامه نویسی می کردید و با زبان ها مختلف سطح پایین هم کار می کردید چنین سوالی نمی پرسیدید که "آیا علم ریاضی در برنامه نویسی تاثیر داره یا نه؟"
امروزه با گرافیکی شدن محیط های مختلف و با وجود زبان های برنامه نویسی شی گرایی مثل سی شارپ و همچنین آماده بودن بسیاری از کتابخانه های کاربردی و ... برنامه نویسی هم ساده تر شده و خیلی چیزای دیگه باعث شده تا خیلی ها شک کنند که اصلا ریاضی در برنامه نویسی به چه دردی میخوره.
برنامه نویسی فقط کدنویسی نیست ! حتما خودتون اگه به چند الگوریتم ساده و پیچیده بر بخورید متوجه خواهید شد.
البته اگه منظور شما از علم ریاضی مثلا حل کردن یک مساله انتگرال یا تابعی با فرمول های از قبل حفظ شده و بدون درک راه حل هست فکر نمی کنم این تاثیری در برنامه نویسی داشته باشه.
بهروز عباسی
چهارشنبه 22 مرداد 1393, 22:31 عصر
دوستان بحث تکراریه، قبلا هم بحث شده در این باره.
نظر من؛ ریاضیه مهمه ولی واجب نیست! برای برنامه نویسی باید ذهنیت یک برنامه نویس رو داشته باشید. صرف این که فلانی ریاضی خوبی داره نمیشه گفت میتونه برنامه نویس خوبی باشه، این همه ریاضی فیزیکی داریم تهش میتونن 10 تا ورودی بگیرن و میانگین چاپ کنن! ولی به همون نصبت هم ادمهایی با ریاضی ضعیف داریم که برنامه نویس های خوبی هستن.
دانش ریاضی در فیلد هایی خاصی تاثیر داره، مثلا کی هوش یا پردازش تصویر کار میکنه برای پیاده سازی پروژه ها باید برنامه نویسی بلد باشه و توی این فیلد برنامه نویسی ریاضی به شدت مهمه !
یکی مثل من کار امنیت و برنامه نویسی سیستمی میکنه و نیاز "جدی" به ریاضی نداره.
موفق باشید، شب خوش
Coder#
جمعه 24 مرداد 1393, 21:40 عصر
سوالات و مسئله های فکری:
پاسخ سوال شماره 1:
+ - * / = < > ... 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 تموم. ریاضی یعنی این; عملگرها و اعداد.
پاسخ سوال شماره 2:
کدینگ (Coding) انگلیسیه; کدنویسی درسته. با فرض اینکه منظور تو از 'برنامه نویسی'، زبان C هست، باید بگم که برای برنامه نویسی در این زبان، باید قدرت بازی با اعداد و عملگرهای ریاضی رو داشته باشی. کدهای اصلی در شکم توابع (جمع تابع) نوشته میشن و سپس در زمان نیاز از تابع مورد نظر استفاده میشه. ساختن یک تابع یعنی 'کدنویسی/برنامه نویسی' - استفاده از اون تابع هم یعنی 'کدنویسی/برنامه نویسی' - اما برای 'استفاده' از اون تابع، نیازی به دانش ریاضی نیست; دانش ریاضی برای 'ساخت' تابع لازم هست، و دانش تایپ برای 'استفاده' از اون تابع!
پاسخ سوال شماره 3:
+ - * / = < > ... 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9.
پاسخ سوال شماره 4:
بستگی به نوع مسئله داره، اما در کُل برای تمرین کردن بسیار مفیده. مغز باید فعال باشه.
پاسخ سوال شماره 5:
کلمه 'حرفه ای' یک کلمه اضافه در زبان فارسی هست. بهتره به جای استفاده از 'حرفه ای' از 'با تجربه' استفاده کنیم.
بگذار خیالت رو راحت کنم، 'بحث' در این باره تنها وقت تلف کردنه. اگر قصد یادگیری زبان برنامه نویسی C رو داری، برو کتاب 'زبان C' رو بخون: "The C Programming Language". کتابی بسیار چالش برانگیز و فوق العادست.
به قول، Mike Lewis برنامه نویس ها دو دسته هستند، برنامه نویس هایی که می نویسند و نمی دونند که چی نوشته اند
برنامه نویس هایی که می نویسند و نمی دونند که چی نوشته اند
یعنی برنامه نویسان زبان هایی مثل
Python, PHP, C# , Visual Basic, Java, C++, Objective-C, Ruby. تعداد این نوع زبان ها و این نوع برنامه نویس ها فوق العاده زباده; در این انجمن هم بسیار زیاده.
برنامه نویس هایی هستند که برنامه نوشته و درک کرده اند که چه چیزی نوشته اند
یعنی برنامه نویسان زبان Assembly.
سومین دسته، برنامه نویسان زبان C و زبان های شبیه به C مثل B هستن.
این رو فراموش نکن که زبان C یک زبان سطح پایین نیست، زبان Assembly یک زبان سطح پایینه. زبان C یک زبان سطح متوسطه، که متاسفانه این رو خیلی ها نمی فهمن. من به زبان های مزخرف سطح بالا کاری ندارم، اما برای مقایسه
سه زبان C ,Assembly و ++C، زبان اسمبلی سطح پایین، زبان C سطح متوسط و زبان ++C سطح بالا شمرده میشه. در مورد زبان اسمبلی، منظورم زبان های اسمبلی تمام معماری هاست.
بهتره ذهنت رو آزاد کنی و بچسبی به یادگیری یک زبان، مثل C. اگر میخوای کامپیوترها رو درک کنی، بهتره زبان اسمبلیِ پردازشگر مَد نظرت رو یاد بگیری. از نظر من زبان اسمبلی (با هر سینتکسی و مخصوص هر معماری) اولین زبان شیرین دنیاست، و زبان C دومین زبان شیرین دنیاست. اگر فهمیدن و درک کردنِ کامپیوترها برات مهم نیست و دوست داری چیزی از کدنویسی نفهمی و تنها صبح تا شب تایپ کنی و نهایتا یک نرم افزار قدرتمند توسط ابزارهایی که کُمیته زبان برنامه نویسی x در اختیارت گذاشتن بسازی، بهتره زبان هایی مثل ++C و Java رو مد نظر داشته باشی.
- تا هزارم پله رفت و باز سر پایین گرفت، آن یکی ده پله رفت و گفت "دیدی؟" "دیدی؟" "دیدین؟" "آهای، دیدین؟" به گمونم متوجه شده باشی منظورم چیه. اگر نه، به این انجمن زباد سر بزن.
motherboard
جمعه 24 مرداد 1393, 22:06 عصر
جناب Coder# کلا شما میونه خوبی با زبان های سطح بالا ندارید.و هر تاپیکی که میشه یک نیش و کنایه ای به این زبان های مظلوم می زنید:لبخند:
a.r.khoshghalb
شنبه 01 شهریور 1393, 20:59 عصر
برنامه نویس هایی که می نویسند و نمی دونند که چی نوشته اند
یعنی برنامه نویسان زبان هایی مثل
Python, �PHP, C# , Visual Basic, Java, C++, Objective-C, Ruby. تعداد این نوع زبان ها و این نوع برنامه نویس ها فوق العاده زباده; در این انجمن هم بسیار زیاده.
برنامه نویس هایی هستند که برنامه نوشته و درک کرده اند که چه چیزی نوشته اند
یعنی برنامه نویسان زبان Assembly.
+ - * / = < > ... 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 تموم. ریاضی یعنی این; عملگرها و اعداد.
Coder# (http://barnamenevis.org/member.php?337225-Coder) خیلی سعی می کنم شما رو یک "احمق" خطاب نکنم. :لبخندساده:
motherboard
شنبه 01 شهریور 1393, 21:11 عصر
از نظر من جناب Coder# (http://barnamenevis.org/member.php?337225-Coder) احمق نیست.ایشون چون خیلی دوست دارند با جزییات کار کنند.دوست دارندبروند تو نخ رجیستر و از این جور حرف ها و به خاطر همین هست که زبان های سطح بالا رو خوششون نمیاد.بعضی از پست هایی که می دهند واقعا فنی هستش.البته به جز موجودات فضایی و یکسری جملات دیگه!!!!!!!!
dasssnj
یک شنبه 02 شهریور 1393, 09:17 صبح
من یه بیل و کلنگ و به مقدار کافی آجر به شما میدم و به یکی از دوستان ابزار های بزرگی مثل جرثقیل و لودر و ... و به مقدار کافی از هر نوع موادی که برای ساخت برج لازمه . هر کس زود تر یه برج بسازه معلومه می کنه که شئ گرایی خوبه یا نه.
تازه حین ساخت اون برج شما با مفهوم شئ گرایی آشنا خواهید شد و فرق قدرت بیل و کلنگتون را با لودر می فهمید :قهقهه:
C3phalex1n_0x
یک شنبه 02 شهریور 1393, 15:40 عصر
من متاسف شدم از اینکه در این پست شاهد این بحث های غیر فنی هستم. در ابتدای پست عرض کردم، آیا علم برنامه نویسی با ریاضیات کاربردی ارتباطی دارد یا خیر، حرفی از شی گرایی و سطوح زبان برنامه نویسی به میان نیاوردم، بلکه به مبحث عمیق تری یعنی منطق ریاضیات و تصمیم گیری مبنایی یا فازی پشت زبان های برنامه نویسی اشاره داشتم (یعنی حداقل کلیات بحث این بود). دوست داشتم بحث فنی باشد و عملا اشخاصی با بررسی جزئی و دقیق مباحث پایه و منطقی سیستم های کامپیوتری و برنامه نویسی عملکرد و نیاز برنامه نویسان به ریاضی رو توضیح بدهند. اینطور که بنده مشاهده می کنم، خیلی از شما ها (لحن مودبانه هست) گریز از ریاضیات دارید و در اصل اصلا متعقد به کاربرد آن در دنیای برنامه نویسی و کامپیوتر نیستید. که از نظر من، این یعنی اشتباه.
motherboard
یک شنبه 02 شهریور 1393, 16:14 عصر
همه ی پست ها هم غیر فنی نبود ها!!!!!! من و عده ای از دوستان گفتیم که ریاضیات مهم هست ولی در درجه اخر.مثل این می مونه که یک خیاطی در حین کارش داره از متر استفاده می کنه.خب متر خیاطی هم چیزی است که مربوط به ریاضیات هست!!!! حالا اگه من نوعی که خیاطی بلد نیستم می تونم بگم که با دانستن نحوه استفاده از متر و اصطلاحات فوت و یا سانتی متر و یا متر می تونم خیاط قابلی باشم؟؟؟!!!! ممتها دوستان خیلی با کلمات زیبا بیان کردند و من به طور خیلی ساده بیان کردم.!!!! ساده بیان کردن دلیل بر غیر فنی بودن بحث نیست.در مورد گلایتون از ادامه پست ها که از جناب coder شروع شد باید بگم که حق با شماست و بحث منحرف شد!!!
Coder#
دوشنبه 03 شهریور 1393, 05:40 صبح
من یه بیل و کلنگ و به مقدار کافی آجر به شما میدم و به یکی از دوستان ابزار های بزرگی مثل جرثقیل و لودر و ... و به مقدار کافی از هر نوع موادی که برای ساخت برج لازمه . هر کس زود تر یه برج بسازه معلومه می کنه که شئ گرایی خوبه یا نه. تازه حین ساخت اون برج شما با مفهوم شئ گرایی آشنا خواهید شد و فرق قدرت بیل و کلنگتون را با لودر می فهمید :قهقهه:
تو که 'درک از کار' رو فدای 'سرعت کار' کردی. ضمنا این خنده تو از نادانی توست.
من متاسف شدم از اینکه در این پست شاهد این بحث های غیر فنی هستم. در ابتدای پست عرض کردم، آیا علم برنامه نویسی با ریاضیات کاربردی ارتباطی دارد یا خیر، حرفی از شی گرایی و سطوح زبان برنامه نویسی به میان نیاوردم، بلکه به مبحث عمیق تری یعنی منطق ریاضیات و تصمیم گیری مبنایی یا فازی پشت زبان های برنامه نویسی اشاره داشتم (یعنی حداقل کلیات بحث این بود). دوست داشتم بحث فنی باشد و عملا اشخاصی با بررسی جزئی و دقیق مباحث پایه و منطقی سیستم های کامپیوتری و برنامه نویسی عملکرد و نیاز برنامه نویسان به ریاضی رو توضیح بدهند. اینطور که بنده مشاهده می کنم، خیلی از شما ها (لحن مودبانه هست) گریز از ریاضیات دارید و در اصل اصلا متعقد به کاربرد آن در دنیای برنامه نویسی و کامپیوتر نیستید. که از نظر من، این یعنی اشتباه.
داری کاراگاه بازی درمیاری.
با فرض اینکه منظور تو زبان برنامه نویسی C هست:
به صورت کُلی: از ریاضی در قالب زبان C استفاده میشه.
می دونی مشکلت چیه؟ مشکلت اینه که سوالت رو کُلی پرسیدی. وقتی سوالی رو کُلی بپرسی، پاسخ کُلی هم نصیبت میشه.
یعنی چی وقتی که میگی 'ریاضی' ؟ مگه ریاضی دسته بندی شده نیست؟ وقتی کُلی سوال می کنی، من هم جوابت رو کُلی میدم.
ریاضی رو تِکه تِکه کن و برای مثال بپرس: "آیا عملگر + در زبان برنامه نویسی C کاربرد دارد یا خیر؟"، و پاسخ بله خواهد بود، اما وقتی میگی 'ریاضی'، یعنی کُل عملگرها و اعداد و فرمول ها و همه رو باهم جمع بستی. و می پرسی: "آیا اینها لازم هستن یا خیر؟". برخی از اونها بله، و برخی از اونها خیر. ممکنه تو نفهمی که ++ چه کاربردی در زبان C داره. در زبان C، ++ یکی از عملگرهای محاسباتیه; ممکنه چنین عملگری در کُل ریاضی وجود نداشته باشه. (این تنها مثالی بر وجود قوانین تازه بود).
ما به ابزارهایی برای بازی با اعداد احتیاج داریم. تو سعی در پرسیدن این داری که آیا ابزارهای شناخته شده برای من در ریاضی، کاربردی در برنامه نویسی دارند یا خیر؟ ضعیفه دیگه. سوال مبهمه، چرا چون ابزار و زبان برنامه نویسی مورد نظرت رو ذکر نکردی، به همین دلیل این یک سوال کُلی در نظر گرفته میشه.
در پُست بالا اشاره کردم که بحث در این باره بی ارزشه. برو زبان C رو یاد بگیر تا متوجه بشی. با یادگیری این زبان، کم کم به سوالات خودت پاسخ میدی.
و دیگه اینکه به نظرم تو تنبلی.
omid_kma
دوشنبه 03 شهریور 1393, 09:00 صبح
فکر می کنم مبحثی که هر برنامه نویسی باید بلد باشه آشنایی با الگوریتم و انواع data structure هاست که پیش نیازش ریاضیات گسسته هست (گراف و جبر) ( یا برای بعضی الگوریتم ها آمار)
ضمنا شما برای تجزیه و تحلیل الگوریتم ها و پیچیدگی زمانی نیاز به دونستن روش محاسبه دنباله ها و سیگما دارید .
2 تا مورد بالا چیز هایی بودن که هر برنامه نویسی فکر می کنم نیاز داشته باشه !
این که نیاز به قسمت های دیگری هم هست یا نه بستگی به کاری که انجام میدید داره .
آره بدلایلی که برای سوال قبل گفتم کسی که روش های بیشتر و بهتری بلد باشه میتونه برنامه های به مراتب بهتر و حرفه ای تری بنویسه
IamOverlord
پنج شنبه 13 شهریور 1393, 04:32 صبح
سلام دوستان!
کسی که یه زبان functional مثل Haskell (http://en.wikipedia.org/wiki/Haskell_(programming_language)) رو یاد بگیره، هیچ وقت شک نمی کنه که ریاضی چه قدر در برنامه نویسی کاربرد داره!
پیشنهاد من اینه که اگه می خواید ارتباط ریاضی با برنامه نویسی رو حس کنید، با این زبان آشنا بشید...
C3phalex1n_0x
جمعه 14 شهریور 1393, 00:03 صبح
داری کاراگاه بازی درمیاری.
با فرض اینکه منظور تو زبان برنامه نویسی C هست:
به صورت کُلی: از ریاضی در قالب زبان C استفاده میشه.
می دونی مشکلت چیه؟ مشکلت اینه که سوالت رو کُلی پرسیدی. وقتی سوالی رو کُلی بپرسی، پاسخ کُلی هم نصیبت میشه.
یعنی چی وقتی که میگی 'ریاضی' ؟ مگه ریاضی دسته بندی شده نیست؟ وقتی کُلی سوال می کنی، من هم جوابت رو کُلی میدم.
سلام، شما خیلی دیدت سطحی هست. به نظرم هنوز که هنوزه فرق ریاضیات کاربردی رو از ریاضیات پایه و ... نمی دونی، به همین دلیل هم هست که میگی من حرفم رو کلی بیان کردم. مشکل از شما نیست، مشکل از اینه که چیزی در مورد فلسفه ریاضیات درک نکردی. از کل ریاضی فقط + و - رو فهمیدی و اگر خوشبینانه نگاه کنم کمی هم در مورد گزاره ها اطلاعات داری که خیلی خوبه، اما کافی نیست. همچنین خیلی دردناک هست که شخصیتی مانند شما که می خواد یک سیستم عامل بسازه که دنیا رو تکون بده، درکی به این سطح از ریاضیات پشت زبان های برنامه نویسی داشته باشد.
دوست عزیز، کمی دقت به خرج می دادی، می فهمیدی که من در مورد ریاضی کاربردی حرف زدم که شامل مباحث تابع، حد، پیوستگی، مشتق و انتگرال می شد. مبحث ریاضیات عمومی هم که پایه تمامی ریاضیات هست (نظریه اعداد، مبنا ها و ...) که در مورد آن ها بحثی نداریم و تکلیفش مشخص است، چونکه اساس علوم رایانه رو تشکیل می دهند. شما باید بیشتر دقت می کردی. چگونه با این دقت سطحی خودت رو Coder خطاب می کنی؟
ریاضی رو تِکه تِکه کن و برای مثال بپرس: "آیا عملگر + در زبان برنامه نویسی C کاربرد دارد یا خیر؟"، و پاسخ بله خواهد بود، اما وقتی میگی 'ریاضی'، یعنی کُل عملگرها و اعداد و فرمول ها و همه رو باهم جمع بستی. و می پرسی: "آیا اینها لازم هستن یا خیر؟". برخی از اونها بله، و برخی از اونها خیر. ممکنه تو نفهمی که ++ چه کاربردی در زبان C داره. در زبان C، ++ یکی از عملگرهای محاسباتیه; ممکنه چنین عملگری در کُل ریاضی وجود نداشته باشه. (این تنها مثالی بر وجود قوانین تازه بود).
همین قسمت اثبات می کنه که شما حتی خود ریاضیات استفاده شده در زبان برنامه نویسی رو هنوز درک نکردی که این مثال های مزحک رو می زنی. تایپیک رو می خوندی متوجه ریاضیات کاربردی می شدی. ریاضیات کاربردی هم آنقدر فیلد بزرگی نیست که نتوان به کاربرد آن در دیگر علوم پاسخ داد. ریاضیات در فیزیک که نیست که چند صد شاخه داشته باشد.
تو سعی در پرسیدن این داری که آیا ابزارهای شناخته شده برای من در ریاضی، کاربردی در برنامه نویسی دارند یا خیر؟
خیر، من اصلا همچین قصدی نداشتم کدر عزیز، این سوالات خیلی مزحک و خنده دار هست که من بخوام اینجا به دنبال جواب آنها باشم، درست هست که برنامه نویسی C رو به تازگی شروع کردم ولی اینقدر هم ابله و نادان نیستم که نتونم به جواب این نوع سوالات برسم..
در ضمن، بگونه ای حرف می زنی که انگار دیگران یک مشت ابله هستند و شما دانشمند و عالم به تمامی علوم هستی. طرز حرف زدنت خیلی زننده هست. حداقلش تو این چند تا تایپیکی که از شما مشاهده کردم، از نوع حرف زدن شما و پاسخگویی سوالات از طرف شما رو اصلا مودبانه ندیدم! به نظر میاد یک شخص مغروری هستی که دوست داری به هر شکل خودت رو عالم نشون بدی که این یک نوع بیماری از نوع Mania هست که خیلی از شخصیت های ایرانی دچارش هستند. عالم بودن خیلی خوبه، اما اسرار به اینکه نشان بدی من خیلی عالم هستم بده.
توسیعه ای از طرف یک پزشک برنامه نویس، به منظور غلبه بر بیماری Mania : روزی صد بار روی یک کاغذ بنویسید من هیچی بلد نیستم و همیشه وقتی خواستید برای دیگران چیزی رو توضیح بدید، حرف خودتون رو با این جمله شروع کنید ("با اینکه من بیسواد هستم، اما....") انشالله که بر این بیماری غلبه می کنید.
a.r.khoshghalb
جمعه 14 شهریور 1393, 03:40 صبح
سلام، شما خیلی دیدت سطحی هست. به نظرم هنوز که هنوزه فرق ریاضیات کاربردی رو از ریاضیات پایه و ... نمی دونی، به همین دلیل هم هست که میگی من حرفم رو کلی بیان کردم. مشکل از شما نیست، مشکل از اینه که چیزی در مورد فلسفه ریاضیات درک نکردی. از کل ریاضی فقط + و - رو فهمیدی و اگر خوشبینانه نگاه کنم کمی هم در مورد گزاره ها اطلاعات داری که خیلی خوبه، اما کافی نیست. همچنین خیلی دردناک هست که شخصیتی مانند شما که می خواد یک سیستم عامل بسازه که دنیا رو تکون بده، درکی به این سطح از ریاضیات پشت زبان های برنامه نویسی داشته باشد.دوست عزیز، کمی دقت به خرج می دادی، می فهمیدی که من در مورد ریاضی کاربردی حرف زدم که شامل مباحث تابع، حد، پیوستگی، مشتق و انتگرال می شد. مبحث ریاضیات عمومی هم که پایه تمامی ریاضیات هست (نظریه اعداد، مبنا ها و ...) که در مورد آن ها بحثی نداریم و تکلیفش مشخص است، چونکه اساس علوم رایانه رو تشکیل می دهند. شما باید بیشتر دقت می کردی. چگونه با این دقت سطحی خودت رو Coder خطاب می کنی؟همین قسمت اثبات می کنه که شما حتی خود ریاضیات استفاده شده در زبان برنامه نویسی رو هنوز درک نکردی که این مثال های مزحک رو می زنی. تایپیک رو می خوندی متوجه ریاضیات کاربردی می شدی. ریاضیات کاربردی هم آنقدر فیلد بزرگی نیست که نتوان به کاربرد آن در دیگر علوم پاسخ داد. ریاضیات در فیزیک که نیست که چند صد شاخه داشته باشد.خیر، من اصلا همچین قصدی نداشتم کدر عزیز، این سوالات خیلی مزحک و خنده دار هست که من بخوام اینجا به دنبال جواب آنها باشم، درست هست که برنامه نویسی C رو به تازگی شروع کردم ولی اینقدر هم ابله و نادان نیستم که نتونم به جواب این نوع سوالات برسم..در ضمن، بگونه ای حرف می زنی که انگار دیگران یک مشت ابله هستند و شما دانشمند و عالم به تمامی علوم هستی. طرز حرف زدنت خیلی زننده هست. حداقلش تو این چند تا تایپیکی که از شما مشاهده کردم، از نوع حرف زدن شما و پاسخگویی سوالات از طرف شما رو اصلا مودبانه ندیدم! به نظر میاد یک شخص مغروری هستی که دوست داری به هر شکل خودت رو عالم نشون بدی که این یک نوع بیماری از نوع Mania هست که خیلی از شخصیت های ایرانی دچارش هستند. عالم بودن خیلی خوبه، اما اسرار به اینکه نشان بدی من خیلی عالم هستم بده.توسیعه ای از طرف یک پزشک برنامه نویس، به منظور غلبه بر بیماری Mania : روزی صد بار روی یک کاغذ بنویسید من هیچی بلد نیستم و همیشه وقتی خواستید برای دیگران چیزی رو توضیح بدید، حرف خودتون رو با این جمله شروع کنید ("با اینکه من بیسواد هستم، اما....") انشالله که بر این بیماری غلبه می کنید.آقا دمت گرم... هرچی تو دلم بود میخواستم بگم و حال تایپ نداشتم رو گفتی...
dasssnj
جمعه 14 شهریور 1393, 12:44 عصر
من فکر کنم اینطوری شما هر چی درک داشته باشی با سرعت نزدیک به صفر هیچ کاری نمی تونی بکنی . به هر حال نمیشه از سرعت صرف نظر کرد .
حالا شما که کارو درک می کنی برای بازی ساختن موتورشم خودت می نویسی ؟
از توابع داخلی زبان c استفاده نمی کنی ؟
هیچوقت از لایبرری ها و کد های آماده استفاده نمی کنی ؟
و .....
در ضمن فکر می کنم شما همون نادانی را هم هنوز درک نکردید وگر نه کس دیگه ای را نادان خطاب می کردید.
motherboard
جمعه 14 شهریور 1393, 13:58 عصر
به نظر من در اینده نزدیک coder یک متخصص به تمام معنا در زمینه کامپیوتر میشه.میگید نه!! این خط و این نشان.فقط حیف که اخلاق نداره.
dasssnj
جمعه 14 شهریور 1393, 15:21 عصر
به نظر من در اینده نزدیک coder یک متخصص به تمام معنا در زمینه کامپیوتر میشه.میگید نه!! این خط و این نشان.فقط حیف که اخلاق نداره.
از کجا معلوم همین الان نباشه؟
به نظر من coder جان یا خیلی حرفه ای هستن یا خیلی ساده و تازه کار . هیچی به جز این دو نمی تونه باشه که یه آدم همچین حرفایی را با قاطعیت بگه و با این شدت با شئ گرایی مخالف باشه . یا ایشون خیلی توی سی حرفه ای هستن یا تازه کارن و به اشتباه راهنمایی شدن . که دومی احتمالش بیشتره.
خودش که لو نمی ده.
motherboard
جمعه 14 شهریور 1393, 16:01 عصر
جناب coder در واقع همان شخصی است که این تاپیک (http://barnamenevis.org/showthread.php?450927-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D9%82%D9%87-%DA%A9%D8%AF-%D9%86%D9%88%DB%8C%D8%B3%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%88-%D8%A7%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%B7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86-C-Cpp&p=2016625&viewfull=1#post2016625) رو ایجاد کرده بود.علت تند صحبت کردن ایشون با کاربرها برمی گرده به زمانی که ایشون در یک تاپیکی (http://barnamenevis.org/showthread.php?453810-%D8%A7%DB%8C%D8%A7-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%AA%D8%BA%DB%8C%D8%B1-%D8%AA%D8%B9%D8%B1%DB%8C%D9%81-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D8%9F&p=2032657&viewfull=1#post2032657)با جناب رهنما بحث شون شد و به همین خاطر با انجمن قهر کردند.
کامبیز اسدزاده
جمعه 14 شهریور 1393, 16:11 عصر
به جای این حرفا 4 تا مطلب یاد بگیرید 4 تا هم برای ما یاد بدین استفاده کنیم.
دفعه بعد جریمه خواهید شد آقایان :رضاس1000 (https://barnamenevis.org/member.php?320555-%D8%B1%D8%B6%D8%A7%D8%B31000) و dasssnj (https://barnamenevis.org/member.php?262850-dasssnj)
فکر میکنم بحث های فنی که در این تاپیک شده به اندازه کافی پاسخگوی جناب استارتر بوده پس دیگه نیازی برای ادامه Spam نیست.
تاپیک قفل شد.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.