PDA

View Full Version : تبدیل مبنا

mina.m
شنبه 13 خرداد 1385, 03:07 صبح
با سلام

اگر بخواهم عددی را از ورودی دریافت کنم با هر مبنای دلخواهی و سپس از سیستم بخواهم که دو برابر این عدد را با به مبنای خواسته شده ببرد ( هر مبنایی) , آیا باید ابتدا عدد را از مبنایی که دارد به مبنای 2 ببرم و سپس آن را دو برابر کرده و از مبنای 2 به مبنای مورد نظر ببرم ؟
به نظر شما الگوریتم من درست است ? ممنون می شوم الگوریتم پیشنهادیتان را بگویید .

با تشکر

SYSMAN
یک شنبه 14 خرداد 1385, 12:35 عصر
نه خیر نیازی به این کار نیست
می توانید در هر مبنایی که هست دو برابرش کنید سپس به مبنای خواسته شده تبدیلش کنید

Mahdi_Delphi
یک شنبه 14 خرداد 1385, 19:21 عصر
با سلام

اگر بخواهم عددی را از ورودی دریافت کنم با هر مبنای دلخواهی و سپس از سیستم بخواهم که دو برابر این عدد را با به مبنای خواسته شده ببرد ( هر مبنایی) , آیا باید ابتدا عدد را از مبنایی که دارد به مبنای 2 ببرم و سپس آن را دو برابر کرده و از مبنای 2 به مبنای مورد نظر ببرم ؟
به نظر شما الگوریتم من درست است ? ممنون می شوم الگوریتم پیشنهادیتان را بگویید .

با تشکر

اولا دقت کنید که نمیتوانید از هر مبنایی استفاده کنید. چون برای نمایش اعداد در همه مبناها مشکل وجود دارد. باید محدودیتی برای مبناها در نظر بگیرید. حداکثر میتونید از حروف A تا Z و a تا z استفاده کنید.

میتونید :

1) ابتدا عدد رو از هر مبنایی که هست به مبنای 10 ببرید.
2) عدد رو دو برابر کنید.
3)عدد رو از مبنای 10 به مبنای مورد نظر ببرید.

چون ضرب و تبدیل مبنا در مبنای 10 ساده است.

اَرژنگ
دوشنبه 15 خرداد 1385, 16:28 عصر
اولا دقت کنید که نمیتوانید از هر مبنایی استفاده کنید. چون برای نمایش اعداد در همه مبناها مشکل وجود دارد. باید محدودیتی برای مبناها در نظر بگیرید. حداکثر میتونید از حروف A تا Z و a تا z استفاده کنید.

میتونید :

1) ابتدا عدد رو از هر مبنایی که هست به مبنای 10 ببرید.
2) عدد رو دو برابر کنید.
3)عدد رو از مبنای 10 به مبنای مورد نظر ببرید.

چون ضرب و تبدیل مبنا در مبنای 10 ساده است.
میشه از یونیکد استفاده کرد و روشهایه دیگری هم وجود دارند، مثلاً میشه ۲ را مبنایه جذره ۲ نوشت.
اتفاقاً ضرب کردن بر ۲ در مبنایه ۲ راحتره، عدد را بر مبنایه ۲ ببرید، یک صفر جلوش اضافه کنید مثل اینه که بر ۲ ضرب کردید.در ضمن از نظره الگریتمی ضرب کردن در مبنایه ۱۰ از ضرب کردن در مبنایه دیگری نه ساده تر و یا سخت تر نیست.

barzegar370
جمعه 17 دی 1389, 23:22 عصر
سلام
آخه من هر چی فک میکنم نمیتونم حلش کنم خواهشا کمک کنید :گریه:-اگه اینجا جاش نیست پس جاش کجاس