PDA

View Full Version : کامپوننت‌های ریز QML

حامد مصافی
شنبه 13 تیر 1394, 08:35 صبح
با سلام.
یکی از نکات مهم در برنامه‌نویسی سرعت توسعه کار است و نکته مهم دیگری عدم اختراع مججد چرخ. به همین دلیل تصمیم گرفتم این تاپیک را راه‌اندازی کنم. در این تاپیک کامپوننت‌های QML را که می‌توانند در پروژه‌های دیگر استفاده شوند را قرار دهید. این کار می‌تواند به بهبود توسعه سایر دوستان شما کمک کند.
نکات مهمی که باید در نظر داشته باشید به این قرار است:

کامپوننت شما باید قابل استفاده باشد.
کامپوننت شما باید در قالب یک یا چند فایل qml و تصاویر و یا فایل js می‌تواند باشد. تمام چیزی که ارائه می‌کنید نباید وابسته به سایر فایل‌های پروژه که ارائه نکردید باشد.
می‌توانید برای کامپوننت‌های خود لایسنس مشخص کنید. اگر این کار را نکنید، بدون لایسنس و کاملاً آزاد در نظر گرفته خواهد شد.
کامپوننت‌های خود را در قابل یک پروژه نمونه ساده آپلود کنید تا دیگران به محض دانلود امکان دیدن آن را داشته باشند.

اولین کامپوننت را نیز خود بنده آپلود می‌کنم.

-----------------------------------------------------------------------
حتماً دکمه منو در نرم‌افزار‌های جدید را دیده‌اید که با یک افکت ازحالت منو به back و یا close و سایر حالات تبدیل می‌شود. من کامپوننتی برای خودم آماده کرده (فعلاً در پروژه‌ام استفاده نکردم و ممکن است در آینده تغییر یابد) این دکمه در تغییر وضعیت‌های menu، close، next و back با یک انیمیشن عمل می‌کند و می‌توانید از آن در پروژه‌های موبایلی خود استفاده کنید.

لایسنس: این کامپوننت کاملاً آزاد است، فقط اگر تغییری در آن اعمال کردید برای من هم ارسال کنید.

حامد مصافی
شنبه 13 تیر 1394, 09:17 صبح
کامپوننت بعدی که ازش استفاده کردم یک دکمه دایره‌ای هست. روی موبایل اگر یک بک‌گراند fade از یک عکس بندازیر کل صفحه ظاهر شیک و امروزی به برنامتون میده

حامد مصافی
شنبه 13 تیر 1394, 19:17 عصر
چطور به برنامه‌های خود فرم About شبیه تلگرام اضافه کنید.

حامد مصافی
شنبه 13 تیر 1394, 20:14 عصر
چطور به برنامه‌های خود یک منوی سایدبار با افکت بازشو اضافه کنید.
با توجه به اینکه در برنامه‌های جدید اندرویدی منوها معمولاً زیباتر شده‌اند تصمیم گرفتم در یکی از برنامه‌هایم از یک منو با افکت استفاده کنم تا به بقیه نشان دهم قدرت qml فراتر از این حرفهاست.

حامد مصافی
پنج شنبه 18 تیر 1394, 09:16 صبح
اگر میخوانید در برنامه‌های خود یک تصویر را در یک قالب دایره‌ای قرار دهید این کامپوننت می‌تواند به شما کمک کند

حامد مصافی
پنج شنبه 18 تیر 1394, 10:26 صبح
امکان ندارد یک برنامه (مخصوصاً برای موبایل) بنویسید و تصمیم نگیرید از FontAwesome استفاده کنید.
FontAwesome مجموعه‌ای از آیکون‌هاست که در قالب یک فایل فونت آماده شدند. این فونت مزیت‌هایی نسبت به آیکون‌های تصویر دارد:

امروزی هستند و در بسیاری از سایت‌ها (مخصوصاً آنهایی که با bootstrap پیاده‌سازی شده‌اند) استفاده می‌شود.
به دلیل برداری بودن فونت امکان بزرگ‌نمایی دارند.
چون در واقع یک فونت هستند می‌توانید رنگ آنها را عوض کنید.

چند پیاده‌سازی از این فونت در qml وجود دارد اما مشکل همگی آنها این است که لیست آیکون‌های فونت را در فایل js درج می‌کنند مشکل این روش این است که در context هایی مانند repeater نمی‌توان از کد‌های js استفاده کرد. به همین دلیل من آنها را در فایل cpp به صورت یک خصوصیت درج کرده‌ام. در یکی از پروژه‌هایم از این فونت استفاده فراوانی بردم و پروژه نمونه‌ای که در ضمیمه قابل دسترس است از دل همین پروژه بیرون کشیده شده است. در این پروژه نمونه شما ۳ امکان مختلف را دریافت می‌کنید:

IconButton می‌توانید از این دکمه برای اعمالی مانند منو که فقط به صورت آیکون هستند استفاده کنید. این دکمه با FontAwesome کار می‌کند.
CircleButton این دکمه یک دکمه دایره‌ای است که قبلاً در همین تاپیک معرفی کردم. این نسخه‌ای که ضمیمه شده یک آیکون از FontAwesome به همراه یک متن نمایش می‌دهد.
نحوه استفاده از FontAwesome و کد‌های مربوط به لیست آیکون‌ها نیز در این پروژه وجود دارند.