View Full Version : سوال: حلال یا حرام بودن ویدیوهای آموزشی
Sina.iRoid
شنبه 17 بهمن 1394, 13:55 عصر
سلام
دوستان من ویدیوهای آموزشی شرکتهای مختلف مثل لیندا رو دانلود میکنم. خیلی آموزشهای خوبی هستن. فقط میخواستم بدونم واقعا این کاری که میکنم درسته یا نه؟ چون ما که در ایران هستیم نمیتونیم بخریم و جز دانلود رایگان راه دیگهای نداریم. میخواستم نظره شما رو در این مورد بدونم؟ ممنون.
محمد فدوی
شنبه 17 بهمن 1394, 19:39 عصر
اولا اینکه این موضوع به جاوا مربوط نمیشه.. ولی خب چون موضوع خوبیه به نظرم بد نیست در موردش حرف زده بشه.
نیاز نیست صرفا برای توجیه کردن این مطلب به دین و «حلال یا حرام بودن» رجوع کنیم. استفاده به ناحق از یه محصول مثل سیستمعامل، نرمافزار کاربردی، کتاب، ویدیو و امثالهم به نوعی دزدیه و به نظرم از هر نگاهی که بررسی کنیم دزدی کار بدیه و نباید انجام شه!
ما که در ایران هستیم نمیتونیم بخریم و جز دانلود رایگان راه دیگهای نداریم
اینکه ما به هر دلیل شرایط خریدن ویدیوهای آموزشی یا مثلا سیستمعامل ویندوز رو نداریم، باعث نمیشه دزدی ما توجیه بشه! زیر پا گذاشتن حقنشر دزدیه تحت هر شرایطی؛ حتی اگه سازندهٔ محصول ما رو تحریم کرده باشه! :)
- راه حل چیه؟ از محصولات آزاد و رایگان استفاده کنیم. درسته سختتره و زحمت داره.. و این بهاییه که باید برای انجام دادن کار خوب بپردازیم :)
Sina.iRoid
شنبه 17 بهمن 1394, 22:11 عصر
البته منظورم از حلال و حرام بودن، دین نبود. همون راضی بودن یا نبودن صاحب اثر هست که با حلال و حروم مثال زدم.
من چند روزی هست که رفتم تو فکر که دارم از نرم افزار هایی استفاده می کنم که رایگان نیستند. مثل فتوشاپ. نرم افزار آموزشی رزتا استون. آفیس و همین ویندوز خودمون. ولی خب واقعا چیکار می تونیم بکنیم. اگه بخوایم بریم سمت نرم افزار های آزاد واقعا کاره سختیه که بخوایم مشابه این نرم افزار ها رو پیدا کنیم. من الان دارم از همین ابزار ها استفاده می کنم و یه مقدار از خرج زندگی مو از این راه در میارم. یعنی حرومه؟ واقعا اگه حروم باشه نمی دونم باید چیکار کنم. به زودی می رم سراغ نرم افزار های آزاد.
ممنون از نظرتون.
[younes]
یک شنبه 18 بهمن 1394, 15:35 عصر
به نظر منم کار درستی نیست.
فکر میکنم بهتره از چیزی استفاده نکنیم مگر اینکه اجازه صاحبشو داشته باشیم. یا باید این اجازه رو خرید و یا از مشابه رایگانش استفاده کنیم.
محمد فدوی
یک شنبه 18 بهمن 1394, 20:36 عصر
البته منظورم از حلال و حرام بودن، دین نبود. همون راضی بودن یا نبودن صاحب اثر هست که با حلال و حروم مثال زدم.
من چند روزی هست که رفتم تو فکر که دارم از نرم افزار هایی استفاده می کنم که رایگان نیستند. مثل فتوشاپ. نرم افزار آموزشی رزتا استون. آفیس و همین ویندوز خودمون. ولی خب واقعا چیکار می تونیم بکنیم. اگه بخوایم بریم سمت نرم افزار های آزاد واقعا کاره سختیه که بخوایم مشابه این نرم افزار ها رو پیدا کنیم. من الان دارم از همین ابزار ها استفاده می کنم و یه مقدار از خرج زندگی مو از این راه در میارم. یعنی حرومه؟ واقعا اگه حروم باشه نمی دونم باید چیکار کنم. به زودی می رم سراغ نرم افزار های آزاد.
ممنون از نظرتون.
من الان بیشتر از سه ساله که به طور کامل به گنو-لینوکس مهاجرت کردم و صرفا از نرمافزارای آزاد\متنباز استفاده میکنم. نه واقعا کار سختی نیست..
حداقل برای من که در حال حاضر استفاده از LibreOffice لذتبخشتر از Microsoft Officeئه، محیط Gimp رو بیشتر از Photoshop میپسندم و...
Sina.iRoid
دوشنبه 19 بهمن 1394, 12:05 عصر
سلام
ممنون از شما آقای فدوی. فقط یک سوال؟ شما از چه توزیعی استفاده می کنید؟
joker
دوشنبه 19 بهمن 1394, 13:12 عصر
حرام است . استفاده نکنید.
ali_72
دوشنبه 19 بهمن 1394, 14:23 عصر
اینا تحریم میکنن مگه حلاله :لبخند:
بذار اینطوری جبران کنیم یه خورده از بار گناهانشون کم شه :لبخند:
BORHAN TEC
دوشنبه 19 بهمن 1394, 15:49 عصر
اگه عذاب وجدان میگیرین از توزیعهایی مثل اوبونتو استفاده کنید. اینقدر نرم افزار درست و حسابی و رایگان هم هست که کارتون رو راه بندازه. اگر هم برنامه نویسی میکنید بهترین راه اینه که برنامه نویسی وب با php انجام بدین که اکثر نرم افزارهاش رایگان هست و بازار خوبی هم داره.
Mahmoud Zaad
دوشنبه 19 بهمن 1394, 20:36 عصر
این موضوع مخصوصاً برای ما که کارمون به راحتی کپی میشه خیلی ملموسه، فرض کن دو سال نشستی صبح تا شب بعضاً شب تا صبح کار کردی یه نفر بیاد تو چند ثانیه کپی کنه و بره، تصور کردنش سخته!!!
اما اگه بخوایم دقیق بشیم؛ مهاجرت به سمت نرم افزارهای آزاد پیشنهادی برای آینده است، اینهایی که تا حالا استفاده کردیم تکلیفش چیه؟ آیا درهای توبه بازه؟ یا بستن رفتن؟! یا باید قبلش جبران کنیم بعد توبه کنیم! (بفرض که توبه گرگ مرگ نباشه)
به نظرم اگه واقعاً درصدد جبران هستید یه ایمیل به شرکتهایی که از سیستمهاشون استفاده کردید بزنید و شرایط رو توضیح بدید، من فکر میکنم اگه تو اینترپل واست پرونده درست نکنن:لبخند:، یه خیریه ای چیزی رو پیشنهاد بدن!!! ولی احتمالاً یه چند ده میلیونی باید کنار بذاری!
Sina.iRoid
دوشنبه 19 بهمن 1394, 21:11 عصر
این موضوع مخصوصاً برای ما که کارمون به راحتی کپی میشه خیلی ملموسه، فرض کن دو سال نشستی صبح تا شب بعضاً شب تا صبح کار کردی یه نفر بیاد تو چند ثانیه کپی کنه و بره، تصور کردنش سخته!!!
اما اگه بخوایم دقیق بشیم؛ مهاجرت به سمت نرم افزارهای آزاد پیشنهادی برای آینده است، اینهایی که تا حالا استفاده کردیم تکلیفش چیه؟ آیا درهای توبه بازه؟ یا بستن رفتن؟! یا باید قبلش جبران کنیم بعد توبه کنیم! (بفرض که توبه گرگ مرگ نباشه)
به نظرم اگه واقعاً درصدد جبران هستید یه ایمیل به شرکتهایی که از سیستمهاشون استفاده کردید بزنید و شرایط رو توضیح بدید، من فکر میکنم اگه تو اینترپل واست پرونده درست نکنن:لبخند:، یه خیریه ای چیزی رو پیشنهاد بدن!!! ولی احتمالاً یه چند ده میلیونی باید کنار بذاری!
دقیقا مشکلی که من و خیلی از ماها داریم همینه. ناخواسته وارد این قضیه شدیم. از ابتدا با ویندوز شروع کردیم و همینطوری هم پیش اومدیم. بدون اینکه یه نفر پیدا بشه و راهنماییمون کنه. به نظرم اگر درهای توبه هم باز باشه، تو این چند ساله من خودم شخصا انقدر از نرم افزارهای غیر رایگان به صورت غیر قانونی استفاده کردم که فک نکنم توبه هم کارساز باشه. به هرحال کاریه که شده. آبی که ریخته شده رو نمیشه جمعش کرد. ولی به نظرم میشه درستش کرد. حالا یا با خیریه، یا با توبه یا با یه چیزه دیگه. امیدوارم این مشکل هرچی سریع تر به صورت ریشه ای در ایران حل بشه که مردم ناخواسته وارد این قضایا نشن :)
golbafan
سه شنبه 20 بهمن 1394, 01:52 صبح
آخی... چقدر شما جوانان خوب و پاکی هستین :گریه:
اما بد نیست گاهی به این موضوع هم فکر کنیم که این تولید کنندگان مهربانِ تکنولوژی، چطور در سالهای پیش و البته همین الان هم کشورهای جهان رو جهت امر خطیر استعمار، بین خودشون تقسیم کرده و میکنن فقط برای اینکه جلوی پیشرفت اونها رو بگیرند و کالاهای خودشون (شامل کالای فرهنگی هم میشه) رو بفروشند...
صحبت من حلال و حروم و درستی و نادرستی این موضوع نیست!
اما مگه وقتی اسرائیلی ها فلستین رو قصب کردن حق کپی رایت رعایت کردن؟
مگه وقتی اروپاییا قاره آمریکا رو کشف کردن به سرخپوستها رحم کردن؟
مگه وقتی انگلیسی ها جنوب کشور و نفت ما رو سالها غارت کردند کسی توی کشورشون بهشون گفت دزدی نکنید؟
مگه وقتی روسها شمال کشورمون رو ازمون جداکردن و ضمیمه کشورشون کردن مردم شوروی از این کار ایراد گرفتن؟
مگه نمیدونید ثروت های عظیم آفریقا تو جیب فرانسه میره و البته کسی هم ایراد نمیگیره؟ حالا مهم نیست که مردم آفریقا از گشنگی بمیرن... نه؟ فقط این مهمه که یک وقت از جیب آقای بیل گیتس چیزی کم نشه؟؟؟
مگه نمیدونید شرکت های انگلیسی سالها قبل برای اینکه نساجی های خودشون رونق بگیره صنعت نساجی کشمیر رو آتش زدند و تمام افراد متخصص رو سربه نیست کردن؟
ازین مثالها زیاده برای گفتن
اما از همه دردناکتر
قحطی عمدی دهه 20 شمسی در ایران توسط انگلیس بود که جون صدها هزار ایرانی رو گرفت؟
و البته ویروسهایی که دستکاری ژنتیک میشن و صرفا برای یک تست ارزان قیمت اونها رو روی مردم بیچاره آفریقا تست میکنن...
ای بابا
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/161531/%D9%87%D9%88%D9%84%D9%88%DA%A9%D8%A7%D8%B3%D8%AA-9-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D B%8C-%DA%A9%D8%A8%DB%8C%D8%B1-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1
http://www.mwfpress.com/vdcbagba.rhbf8piuur.html
(http://www.mwfpress.com/vdcbagba.rhbf8piuur.html)https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%B4_%D9%86%D8%A7%D9%86_%D8%AF %D8%B1_%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86
Mahmoud Zaad
سه شنبه 20 بهمن 1394, 10:01 صبح
جناب گلبافان، شما از این دو تا لینکی که آوردی مشخصه کیهان هم میخونی! الان همه اینکارهایی که گفتید رو مایکروسافت و اپل و ادوبی و... انجام دادن؟ گنه کرد در بلخ آهنگری و...؟
اینهایی که گفتید توجیه میشه که ما نرم افزار کپی کنیم؟ الان عربستان شیخ نمر رو اعدام کرده به یمن حمله کرده، به داعش کمک میکنه ما بریم گوشی تلفن سفارتش رو بدزدیم؟
حالا آمریکا، اسرائیل، انگلیس، روسیه هیچی، با فتوای شما آیا ما نرم افزارهای سوئدی، سوئیسی، نروژی، برزیلی، مالزیایی، هندی و ... رو هم می تونیم کپی کنیم یا نه؟ اینها که استعمار و غارت و ... انجام ندادن، بعضیاشون مستعمره هم بودن. خود ایران قبلاً به کشورهای دیگه لشکر کشی میکرده شما حاضری اتباع همین کشورها نرم افزار شما رو با این توجیهات کپی کنن؟
مشکل اینه که فردا اگه یه ایرانی هم اگه حرفی مخالف ما زد ما با همین توجیهات میریزیم تو خونه و دفترش و هرچی داره غارت میکنیم. کلاً دستورات ما طوری هست که نسبی اند یعنی قطعیتی درشون نیست، به ما یاد دادن که باید فلان بلا رو سر کافر آورد ولی تعریف کافر در هاله ای از ابهامه و هر کی برا خودش یه تفسیری میکنه، ما با همین تفکر رشد کردیم نتیجه اش همین چیزی هست که می بینید.
این حرفها معنیش این نیست که من خودم نرم افزار کپی نکردم یا خودم آیت الله ام ولی با نظر شما مخالفم و می دونم که این کار استفاده بدون اجازه از دسترنج دیگران هست و نادرسته.
Sina.iRoid
سه شنبه 20 بهمن 1394, 10:58 صبح
شدیدا با گلبافان مخالفم. یعنی چی؟ گیرن که تمام چیزهایی که شما گفتین درست باشه. ولی باز هم این دلیل نمیشه که آدم بره دزدی کنه. مثل این می مونه که کسی می خواد با تاکسی کار کنه. بعد بیاد بگه که شرکت های ایران خودرو و سایپا دارن ماشین ها رو خیلی گرون میفروشن و طرف بیاد بره یه ماشین از ایران خودرو و یا سایپا بدزده بعد باش کار کنه. خوده شما در مورد این کار چی فکر می کنید. شدیدا این شرکت ها دارن سره مردم کلاه می ذارن ولی این دلیل نمیشه که ما هم عین کاره اونا رو انجام بدیم و بگیم این به اون در. این کار دزدیه. حالا اونا دارن دزدی می کنن به ما ربطی نداره.
joker
سه شنبه 20 بهمن 1394, 11:16 صبح
دوستان مسلمون و مقید به رعایت حلال و حروم ، الان به چشم غنائم جنگی به این چیزها نگاه کنند ما الان رسما در حال جنگ با کفار هستیم :)
ایشالا هر وقت صلح کردیم چشششم. پول میدیم بهشون میخریم. تا جنگه هر نوع ضربه ای به کفاررررررررر واجب است. حتی در حد نپرداختن 1 دلار که میدونید 10تا 60 درصدش مالیات میشه و میره توی جیب دولتهاشون و ممکنه تبدیل به بمبی بشه بر سر زنان و کودکان .:چشمک:
نمیخواین که غیرمستقیم شریک جرم این قتلها باشین و سرتون را بکنید زیربرفها و خودتون را گول بزنید که به ما چه ما فقط فلان نرم افزار را خریدیم؟:لبخند:
محمد فدوی
سه شنبه 20 بهمن 1394, 13:48 عصر
سلام
ممنون از شما آقای فدوی. فقط یک سوال؟ شما از چه توزیعی استفاده می کنید؟
اوبونتو و آرچلینوکس
دوستان مسلمون و مقید به رعایت حلال و حروم ، الان به چشم غنائم جنگی به این چیزها نگاه کنند ما الان رسما در حال جنگ با کفار هستیم :)
ایشالا هر وقت صلح کردیم چشششم. پول میدیم بهشون میخریم. تا جنگه هر نوع ضربه ای به کفاررررررررر واجب است. حتی در حد نپرداختن 1 دلار که میدونید 10تا 60 درصدش مالیات میشه و میره توی جیب دولتهاشون و ممکنه تبدیل به بمبی بشه بر سر زنان و کودکان .:چشمک:
نمیخواین که غیرمستقیم شریک جرم این قتلها باشین و سرتون را بکنید زیربرفها و خودتون را گول بزنید که به ما چه ما فقط فلان نرم افزار را خریدیم؟:لبخند:
اینکه ما با کشوری جنگ باشیم، معنیش اینه که حق داریم باش ارتباطمون رو قطع کنیم تا پول کمتری بش بپردازیم. ولی تحت هر شرایطی، به هر دلیلی، دزدی بده و نباید انجام بشه.. غنیمت جنگی توی جبههٔ جنگ به دست میآد نه توی دزدیدن یه نرمافزار از یه شرکت نرمافزاری، اونم در حالی که میشه با استفاده از نرمافزار آزاد به همون هدف شما (پول ندادن به دشمن) هم نزدیک شد و البته خیلی هم بهتر؛ اما به هرحال اگه داریم از یه سرویس تجاری استفاده میکنیم باید قیمتش رو هم بپردازیم. :)
دوستان این بحث به اندازهٔ کافی به تکنولوژی جاوا نامربوط هست. لطفا اگر هم قصد شرکت در بحث رو دارید در حیطهٔ همین موضوع صحبت کنید و مسائل دیگهای مثل سیاست و اعتقادات رو مبنای استدلالهاتون قرار ندید. در غیر اینصورت مجبورم موضوع رو قفل کنم. ممنون.
golbafan
سه شنبه 20 بهمن 1394, 14:40 عصر
سلام
منظور آقای joker جنگ نرم هست!
amin1softco
سه شنبه 20 بهمن 1394, 22:09 عصر
من کاری به اصل موضوع ندارم ولی شما به شخصی که خیلی به تمیزی و اینا گیر میده چی میگی؟ اینقدر تمیزی براش مهم می شه که زندگیشو مختل می کنه ؟ وسواسی. حالا به نظرت اون شخص وسواسی می تونی به 100% تمیزی برسه ؟ خوب جواب منتفی مثلاً چشم انسان که در حد نانو نمی تونه تشخیص بده تمیزی را پس هر چقدرم اون طرف دستمال بکشه باز به تمییز 100% نمی رسه البته وسواس در برنامه نویسی خیلی خوبه و باعث ایجاد یک برنامه بدون نقص می شه اما در زمینه حرام و حلال کامپیوتری باید نسبی عمل کرد حالا ما هر چقدرم بتونیم تفکیک کنیم برنامه ها را باز شاید نویسنده یک برنامه ایی اومده از کتابخونه یک برنامه دیگه بدون اجازه استفاده کرده (برای مثال بعضی پروژه های لینوکس) و از اینجور داستانا پس زیاد نباید سخت گرفت حداقل من اینجوری هستم
و حتی دیدگاه جوکر برام جالب تره...
محمد فدوی
چهارشنبه 21 بهمن 1394, 02:42 صبح
من کاری به اصل موضوع ندارم ولی شما به شخصی که خیلی به تمیزی و اینا گیر میده چی میگی؟ اینقدر تمیزی براش مهم می شه که زندگیشو مختل می کنه ؟ وسواسی. حالا به نظرت اون شخص وسواسی می تونی به 100% تمیزی برسه ؟ خوب جواب منتفی مثلاً چشم انسان که در حد نانو نمی تونه تشخیص بده تمیزی را پس هر چقدرم اون طرف دستمال بکشه باز به تمییز 100% نمی رسه البته وسواس در برنامه نویسی خیلی خوبه و باعث ایجاد یک برنامه بدون نقص می شه اما در زمینه حرام و حلال کامپیوتری باید نسبی عمل کرد حالا ما هر چقدرم بتونیم تفکیک کنیم برنامه ها را باز شاید نویسنده یک برنامه ایی اومده از کتابخونه یک برنامه دیگه بدون اجازه استفاده کرده (برای مثال بعضی پروژه های لینوکس) و از اینجور داستانا پس زیاد نباید سخت گرفت حداقل من اینجوری هستم
و حتی دیدگاه جوکر برام جالب تره...
قیاسی که انجام دادید اشتباهه. تمیز بودن یه امر نسبیه اما دزدی نکردن یه امر مطلق. نتیجتا تمیز بودن بیش از حد بده ولی دزدی نکردن هرچه بیشتر (وسواسیتر) مورد توجه باشه بهتره!
در مورد حرفی هم که در مورد کتابخانههای برنامهنویسی گفتید، وقتی یه نرمافزار با پروانهٔ آزاد منتشر میشه یعنی شرایطش رو هم داشته و در ضمن نرمافزارهای آزاد، به صورت متنباز توسعه داده میشن و در دنیا تعداد خیلی زیادی برنامهنویسی کدمنبعشون رو مطالعه میکنن. شما هم اگر مایل باشید میتونید بخونید و ببینید آیا کتابخانهای که ناقض حقنشر باشه توی پروژهای مثل لینوکس به کار رفته یا نه.
amin1softco
چهارشنبه 21 بهمن 1394, 08:57 صبح
قیاسی که انجام دادید اشتباهه. تمیز بودن یه امر نسبیه اما دزدی نکردن یه امر مطلق. نتیجتا تمیز بودن بیش از حد بده ولی دزدی نکردن هرچه بیشتر (وسواسیتر) مورد توجه باشه بهتره!
در مورد حرفی هم که در مورد کتابخانههای برنامهنویسی گفتید، وقتی یه نرمافزار با پروانهٔ آزاد منتشر میشه یعنی شرایطش رو هم داشته و در ضمن نرمافزارهای آزاد، به صورت متنباز توسعه داده میشن و در دنیا تعداد خیلی زیادی برنامهنویسی کدمنبعشون رو مطالعه میکنن. شما هم اگر مایل باشید میتونید بخونید و ببینید آیا کتابخانهای که ناقض حقنشر باشه توی پروژهای مثل لینوکس به کار رفته یا نه.
اگرم این کار دزدی باشه ما دیگه تا گردن تو منجلاب استفاده از کپی ها غیر قانونی نرم افزار فرو رفتیم و دیگه میلی به بیرون اومدن نداریم و همون بهتر که به اینا به چشم غنائم جنگی نگاه کنیم.:لبخندساده:
ویندوز غیر قانونی - ویژوال استادیو غیر قانونی - سی شارپ غیر قانونی - کامپوننت های سی شارپ غیر قانونی - مجموعه آفیسی که در هر اداره نصب شده به شکل غیر قانونی - نرم افزار های مالی تولید شده با این بستر به شکل قانونی - آموزش با استفاده از این موارد غیر قانونی و کسب پول های غیر قانونی و جامعه ایی قریب به اتفاق غیر قانونی....
joker
چهارشنبه 21 بهمن 1394, 10:40 صبح
واقعا دوستان فکر میکنند استفاده از ویندوز خریداری نشده دزدیه یا دیدن فلان فیلم آموزشی حررررررررررررررررام است ؟
دزد ما نیستیم ، اقایون اصطلاحا یقه سفید اونور ابی دزدهای واقعی هستند.
قیاسی که انجام دادید اشتباهه. تمیز بودن یه امر نسبیه اما دزدی نکردن یه امر مطلق.
به استناد نسبی بودن جوابتون را میدم :
اموال خودتونه باور کنید... دزدی نیست.. شما سهامدار تمام شرکتهای آمریکایی و اروپائی هستین با پول نفت ایرانی ، با پول پدران ما ، با دزدیدن مغزهای ایرانی ،با استفاده مجانی از منابع معدنی ما طی400 سال گذشته و پولهای بلوکه شده و سودهاش که هورررتی بالا کشیدن و انواع تحریمها (از اقتصادی تا بستن IP ) و ....( و البته داشتن مدیران لایق ) تونستن رشد کنند و بشن اینی که دارید میبینید... بخدا مال خودتونه دزدی نیست.... سود سهام را که نقدی نمیدن بهمون ، بجاش مجبوریم جنسی حساب کنیم :چشمک: والی همینم از دستمون رفته
Mahmoud Zaad
چهارشنبه 21 بهمن 1394, 11:32 صبح
مساله جالب شد! من خیلی خوشحال میشم که این بحث سهامداری درست باشه از پول خرج نکردن که بدمون نمیاد:لبخند:
در مورد بی عدالتی ها و تبعیض ها و تحریم ها و غارتها با شما موافقم. ولی باید بررسی کنیم ببینیم چقدر از اموالی که از ما بردن واقعاً در اثر دزدی اونها بوده یا بی لیاقتی حاکمان گذشته. مثلاً با یه زنی، خروس قندی چیزی یه دفعه نصف کشور رو رد نکردن بره! اگه اینطور باشه که قرارداد فسخ نمیشه، میشه؟ حالا جدی آیا ما می تونیم در مورد آذربایجان و هرات و بحرین و ... ادعا داشته باشیم؟ یا مثلاً در مورد نفت همینطور مفتی که نفت رو نمی بردن یه درصدی از سود رو به ایرانیها میدادن ولی هم درصد کم بود هم ایرانیها نظارتی به میزان فروش نداشتند (https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA_%D9%86%D9%81%D8%AA_%D8%A7 %DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86_%D9%88_%D8%A7%D9%86%DA%AF %D9%84%DB%8C%D8%B3).:متفکر:
ولی کلاً موضوع جالب و خیلی ظریفیه، اینکه اجداد اونها اموال اجداد ما رو بردن و هیچ دادگاه منصفی هم نیست که بگه حق با کیه و ما هم باید از اموال فرزندان اونها استفاده کنیم و احتمالاً کسانیکه اجداد ما اموال اونها رو آوردن هم باید از اموال ما بدون اجازه استفاده کنن... عجب بخور بخوریه!
باید به یه کارشناس حقوق و یه کارشناس تاریخ مشورت کنم! به نظر میرسه همه از اموال همدیگه یه درصدی سهامداریم!:لبخند:
البته اینم بگم من وکیل خارجی ها نیستم فقط می خوام به یه جمع بندی منصفانه و منطقی برسم.
محمد فدوی
چهارشنبه 21 بهمن 1394, 13:54 عصر
واقعا دوستان فکر میکنند استفاده از ویندوز خریداری نشده دزدیه یا دیدن فلان فیلم آموزشی حررررررررررررررررام است ؟
دزد ما نیستیم ، اقایون اصطلاحا یقه سفید اونور ابی دزدهای واقعی هستند.
به استناد نسبی بودن جوابتون را میدم :
اموال خودتونه باور کنید... دزدی نیست.. شما سهامدار تمام شرکتهای آمریکایی و اروپائی هستین با پول نفت ایرانی ، با پول پدران ما ، با دزدیدن مغزهای ایرانی ،با استفاده مجانی از منابع معدنی ما طی400 سال گذشته و پولهای بلوکه شده و سودهاش که هورررتی بالا کشیدن و انواع تحریمها (از اقتصادی تا بستن IP ) و ....( و البته داشتن مدیران لایق ) تونستن رشد کنند و بشن اینی که دارید میبینید... بخدا مال خودتونه دزدی نیست.... سود سهام را که نقدی نمیدن بهمون ، بجاش مجبوریم جنسی حساب کنیم :چشمک: والی همینم از دستمون رفته
نه قبول ندارم. بهتره سعی نکنیم کار اشتباه رو با اتهام زدن به دیگران درست جلوه بدیم. دزدی توجیهپذیر نیست تحت هیچ شرایطی. حتی اگه کسی بیاد از خونهٔ شما دزدی کنه شما اخلاقا حق نداری بری ازش دزدی کنی!
Mahmoud Zaad
چهارشنبه 21 بهمن 1394, 14:32 عصر
نه قبول ندارم. بهتره سعی نکنیم کار اشتباه رو با اتهام زدن به دیگران درست جلوه بدیم. دزدی توجیهپذیر نیست تحت هیچ شرایطی. حتی اگه کسی بیاد از خونهٔ شما دزدی کنه شما اخلاقا حق نداری بری ازش دزدی کنی!
واقعاً بعضیاش اتهام نیست البته این توجیه خوبی برای کپی کردن نیست، همونطور که مثال زدم با این منطق دنیا جنگلی میشه از الان بدتر. اگه به قانون پایبند باشیم قبلش باید سهام ما رو به ناممون زده باشن! (هر چند این دوستان الان میگن قانون اونها به نفع خودشونه و ...) کلاً به نظرم داستان یه مقدار ظریفه ولی فکر میکنم اگه الان از یه نفر بیرون از این سایت بپرسید چرا نرم افزار کپی میکنه بیشتر از اینکه دنبال احقاق حقوقش از غرب و شرق باشه بیشتر برمیگرده به مفت خوری نهادینه شده در وجودش! البته باز بحث عقیدتی میشه ولی ما رو از بچگی میفرستادن تو صف نذری و غذای مفت و بعدش برای اینکه حتماً بریم میگفتن خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت باش. کلاً بحث ظریفیه:لبخند:
golbafan
جمعه 23 بهمن 1394, 01:55 صبح
دوستان عزیز و زحمت کشم
ای کسانی که بخاطر نون حلال مغز خود را شب و روز به فشار های مختلف وادار میکنبد تا 2 خط کد بنویسید
ای کسانی که نگاهتان به جیب دولت نیست
بیخیال بشید و همون کاری رو که سالهاست میکنید ادامه بدید. یا که بروید دنبال بک شغلی دیگر .....
rahmatipoor
جمعه 23 بهمن 1394, 09:44 صبح
دوستان البته در نظر داشته باشید که شرکت بزرگی مثل مایکروسافت اگه بخواد خیلی راحت میتونه جلوی استفاده غیرقانونی نرم افزارهاش رو بگیره
این وسط اونا اهداف دیگه ای دارن که خودشون خیلی سفت و سخت برخورد نمیکنن
مثلا همین الآن اکثر کامپیوترهای کشور از سیستم عامل ویندوز استفاده میکنن و خیلی هاشون هم به اینترنت وصلن . ویندوز هم که اوپن سورس نیست و معلوم نیست پشت صحنه داره چیکار میکنه. اینجا بحث جمع آوری اطلاعات و جاسوسی و خیلی چیزهای دیگه پیش میاد
Mahmoud Zaad
جمعه 23 بهمن 1394, 10:55 صبح
دوستان عزیز و زحمت کشم
ای کسانی که بخاطر نون حلال مغز خود را شب و روز به فشار های مختلف وادار میکنبد تا 2 خط کد بنویسید
ای کسانی که نگاهتان به جیب دولت نیست
بیخیال بشید و همون کاری رو که سالهاست میکنید ادامه بدید. یا که بروید دنبال بک شغلی دیگر .....
اتفاقا بنده چون از این مراحل رد شدم دنبال جواب این سوال هستم. ولی به نظر میرسه نون حلال تو ایران خیلی معنی نداره همین که یه سری حداقل ها (در حد یورو 2) رو پاس کنه کفایت میکنه!:لبخند:
joker
جمعه 23 بهمن 1394, 11:49 صبح
بعله ، دزدی کار خوبی نیست ، خیلی هم بد هست . بر منکرش هم لعنت.
ببین کلمه سرقت یا دزدی معنیش به صورت واضح و مشخص : ربودن مال دیگران ./.
بزار برات یک مثال بزنم ببینم جواب چیه
توی محله شما ، به فاصله چندتا کوچه یک دزد هست ، ماشین شما را میدزده ، قفل درشو عوض میکنه ،چند روزی صبح تا شب میره باهاش چرخاشو میزنه شب هم در خونش پارک میکنه... حالا شما از اون کوچه رد میشی... ماشینتو میبینی.... چیکار میکنی؟ برم پلیس شکایت کنم؟( که البته پلیس هم بیاد طرف گردن نمیگیره ، میگه این ماشین اینجا پارک بوده )
حس کاراگاهیت گل میکنه ؟صبر میکنی ببینی کی میاد سوارش بشه خفتش کنی؟ ( ممکنه طرف یک هفته نیاد بیرون )
مطابق چارچوبهای اخلاقی شما ، احتمالا ماشینتو سوار نمیشی بری و اخلاقا میگی ماشین فعلا که ماله آقا دزده هست باید صبر کنم ی چند روز دیگه بی ماشین باشم و از زندگی عقب بیفتم تا ببینم قانون چی حکم میکنه.
من بهتون تبریک میگم :)
این حالت دقیقا برای ما ایرانیها اتفاق افتاده... منتظر صدور حکم هم نباشید.. حدود 400 ساله اموال خودمون را دزدیدن و دارن باهاش حال میکنند... من ماشینمو ببینم که قفل درشم عوض شده ، قفلشو میشکنم سوارش میشم میرم میرسم به کارو زندگیم . آقا دزده هم هرچقدر میخواد جیغ بزنه و یهو اخلاق مدار بشه :)
golbafan
جمعه 23 بهمن 1394, 13:48 عصر
البته من کسانی رو که نرم افزار های ایرانی رو هک میکنن واقعا دزد میدونم
حتی اگر اون ایرانی از ویژوال استودیو یا دلفی کرک شده استفاده کرده باشه یا از برنامه های کرک شده adobe برای ساخت آموزش های مختلف استفاده کنه
لطفا اینا رو باهم قاطی نکنیم
من معتقدم کسی که بجای رفتن به سینما فیلم های ایرانی رو مجانی دانلود میکنه اون هم دزد هست
یا کسانی که سریالهای خانگی رو بجای اینکه خرید کنن میرن از رفیقشون میگیرن و کپی میزنن هم دزد هستند و باید فردای قیامت جواب بدن
اما...
از این صحبت هایی که بعضی دوستان میکنن و میگن کسانی که از ویندوز و ویژوال استودیوی کرک شده دارن استفاده میکنن دزد هستند فقط 2 برداشت میتونم بکنم:
1- توجیهی برای استفاده غیر مجاز از نرم افزارها ، فیلم ها ، و کتابهای ایرانی... مثلا: چون با نرم افزارهای کرک شده مثلا آفیس طرف کتابشو تایپ کرده پس ماهم میتونیم کتابشو کپی کنیم
2- بعضی ها هم که تازه اسم لینوکس و php و موزیلا رو یاد گرفتن دائم دوس دارن باهاش کلاس بزارن: (انگار اولین و آخرین سیستم عاملی که بهش دست زدن لینوکس بوده)
پس لطفا اینقدر ****... ما ایرانیا همدیگر رو خوب میشناسیم (ریا کاری گناه بزرگتریه)
golbafan
جمعه 23 بهمن 1394, 13:54 عصر
در ضمن همین الان که ما اینجا نشستیم کلیه اطلاعات خصوصی مردم کشورمون داره توسط همون شرکت هایی که طرفداریشونو میکنید دزدیده میشه و تحلیل میشه و با قیمت های گزافی به سازمانهایی مثل M آی 6 و صیا و موساD فروخته میشه دوستان عزیزم
Mahmoud Zaad
جمعه 23 بهمن 1394, 15:46 عصر
من به شخصه هیچ نسبت و رابطه ای با خارج و خارجی ندارم و صرفاً دلیل اینکه اسم خارجی اومده وسط به این خاطر هست که اکثراً از نرم افزار رایگان خارجی استفاده میکنیم و نرم افزار فارسی آنچنان روی سیستم ها مون نداریم.
اما نتیجه تمام حرف بنده اینه که کسی که چندین نرم افزار خیلی بزرگ و مطرح رو با قیمت چند هزار تومن می خره یا حتی به رایگان از دوستش میگیره و با این تفکر رشد میکنه دیگه حاضر نیست چند صد هزار تومان پول نرم افزار ایرانی بده. حالا یا دنبال کرک نرم افزار ایرانی میگرده یا با همون خارجی ها به نحوی کارش رو راه میندازه و در هر صورت نتیجه این میشه که نرم افزار ایرانی و برنامه نویس ایرانی چندان رشد نمی کنه در صورتیکه ایران بازار کوچکی نیست.
بر خلاف اینها دیدم خیلی از کسانیکه از من نرم افزار خریدن، ویندوز اورجینال و آنتی ویروس اورجینال هم داشتن یعنی به هر دلیلی کپی کردن رو گذاشتن کنار.
Sina.iRoid
جمعه 23 بهمن 1394, 18:38 عصر
من واقعا فک نمی کردم که این تاپیک به این جاها بکشه. وگرنه اصلا این موضوع و مطرح نمی کردم.
جانماز آب کشیدن و ریاکاری نیست. شما فک کن خودت صبح تا شب میری سره کار، توقع داری که سره ماه حقوق بگیری. مسلما اگه سره ماه بت حقوق ندن اعتراض می کنی و اگر هم اعتراضت به جایی نرسه آخره آخرش میگی که من راضی نیستم. آقای گلبافان خدایی شما اگه حقوقت و بت ندن ساکت میشینی؟ خداییش ساکت میشینی؟ اگر هم زورت نرسه نمیگی من راضی نیستم؟ حالا شما داری از چیزی استفاده می کنی که سازنده اون از ساخت اون محصول داره خرج زندگیشو درمیاره. صبح تا شب کار می کنه و شما هم آخره ماه حقوق شو نمیدی. مطمئن باش که اون راضی نیست. کاری هم به دولت ها و سیاست ها نداریم که اونا چی از ما دزدیدن و یا ما چی از اونا دزدیدم. من و شما که توی این دفتر و دستک نبودیم که بخوایم طلبکار یا بدهکار شیم. آدم های عادی هستیم. بنابراین اصلا نباید خودمون و قاطی این ماجراها کنیم. مگر اینکه شخص خودمون جوری باشه که دزدی و غیر دزدی براش مهم نباشه. خیلی معذرت می خوام بگه گوره پدرش ازش استفاده می کنم و کسب درآمد هم می کنم تا چشش دربیاد.
به هر حال ما ایرانی ها به قول یکی از همین دوستامون با مفت خوری بزرگ شدیم. البته خیلی ها وقتی بزرگ شدن مفت خوری گذاشتن کنار. ولی 99 درصد مردم ایران مفت خور هستن. می خوان کار نکنن بعد هم ماه به ماه یکی بیاد زنگ خونشو بزنه بگه بیا این پول.
من خودم شخصا تصمیم گرفتم از این به بعد تا جایی که می تونم از چیزهایی استفاده کنم که یا اجازه صاحبشو بگیرم و یا اصلا اون محصول رایگان باشه. وژدان خودم اینطوری راحت تره و احساس می کنم هم که این کار کاره درستی.
حرف آخر اینکه یه سری از دوستان نظراتی و ارسال می کنن که من خودم شخصا از ایرانی بودنم متاسف میشم. چون همچین آدم هایی هم ایرانی ان. از آقای فدوی تقاضا دارم که این تاپیک و قفل کنه. ممنون.
محمد فدوی
شنبه 24 بهمن 1394, 12:58 عصر
...
مطابق چارچوبهای اخلاقی شما ، احتمالا ماشینتو سوار نمیشی بری و اخلاقا میگی ماشین فعلا که ماله آقا دزده هست باید صبر کنم ی چند روز دیگه بی ماشین باشم و از زندگی عقب بیفتم تا ببینم قانون چی حکم میکنه.
...
این حالت دقیقا برای ما ایرانیها اتفاق افتاده... منتظر صدور حکم هم نباشید.. حدود 400 ساله اموال خودمون را دزدیدن و دارن باهاش حال میکنند... من ماشینمو ببینم که قفل درشم عوض شده ، قفلشو میشکنم سوارش میشم میرم میرسم به کارو زندگیم . آقا دزده هم هرچقدر میخواد جیغ بزنه و یهو اخلاق مدار بشه :)
بحث حقوقی رو با بحث اخلاقی اشتباه نگیریم. فردی که اونقدر به فکر نبوده که نتونه اثبات کنه فلان ماشین، ماشین منه، سزاوار این اتفاق هم هست.. در بحث اخلاق هم، اگر من با تفکر شما میخواستم رفتار کنم، چهار حلقه لاستیک میخریدم و بعد ماشینم رو سوار میشدم میرفتم. همونطور که گفتم، تحت هیچ شرایطی دزدی خوب نیست حتی اگه قبلا ازت دزدی شده باشه.
و مسئلهٔ دیگه اینکه یه شرکت مستقل که برنامهنویساش زحمت کشیدن و یه سیستمعامل یا نرمافزار رو تولید کردن، دزد نیستن و شریفتر از این حرفان.
...
از این صحبت هایی که بعضی دوستان میکنن و میگن کسانی که از ویندوز و ویژوال استودیوی کرک شده دارن استفاده میکنن دزد هستند فقط 2 برداشت میتونم بکنم:
1- توجیهی برای استفاده غیر مجاز از نرم افزارها ، فیلم ها ، و کتابهای ایرانی... مثلا: چون با نرم افزارهای کرک شده مثلا آفیس طرف کتابشو تایپ کرده پس ماهم میتونیم کتابشو کپی کنیم
2- بعضی ها هم که تازه اسم لینوکس و php و موزیلا رو یاد گرفتن دائم دوس دارن باهاش کلاس بزارن: (انگار اولین و آخرین سیستم عاملی که بهش دست زدن لینوکس بوده)
...
من جزو اون افرادی هستم که میگم استفاده از نرمافزارهای تجاری بدون پرداخت هزینهٔ اونها دزدیه، پس روی این مواردی که شمردید با افرادی مثل من بود.
۱. خیر نه من و نه افرادی مثل من اهل کپیبرداری غیرمجاز از محصولات فرهنگیای مثل کتاب نیستم.
۲. خیر. شما از طرفهای بحث شناخت دقیقی ندارید پس از پیش قضاوت نکنید.
دوستان البته در نظر داشته باشید که شرکت بزرگی مثل مایکروسافت اگه بخواد خیلی راحت میتونه جلوی استفاده غیرقانونی نرم افزارهاش رو بگیره
مثلا همین الآن اکثر کامپیوترهای کشور از سیستم عامل ویندوز استفاده میکنن و خیلی هاشون هم به اینترنت وصلن . ویندوز هم که اوپن سورس نیست و معلوم نیست پشت صحنه داره چیکار میکنه. اینجا بحث جمع آوری اطلاعات و جاسوسی و خیلی چیزهای دیگه پیش میاد
در ضمن همین الان که ما اینجا نشستیم کلیه اطلاعات خصوصی مردم کشورمون داره توسط همون شرکت هایی که طرفداریشونو میکنید دزدیده میشه و تحلیل میشه و با قیمت های گزافی به سازمانهایی مثل M آی 6 و صیا و موساD فروخته میشه دوستان عزیزم
یکی از راههای مقابلهٔ مؤثر با جاسوسی اطلاعات و چنین مواردی، روی آوردن به استفاده از نرمافزارهای آزاده. چون کدمنبعشون به صورت آزاد منتشر میشه و سالانه تعداد قابل توجهی برنامهنویس علاقهمند کدشون رو مطالعه میکنه.
مجددا برای دومین بار، در استدلالهاتون مبانی سیاسی/اعتقادی/اقتصادی رو دخیل نکنید چون اینجا جای چنین بحثهایی نیست.
mostafabahrami
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 03:58 صبح
به به بحث به کجا ها که نکشید!!!!
بنده خدا
Sina.iRoid (http://barnamenevis.org/member.php?339040-Sina-iRoid)میخاست ابهام تو ذهنش رفع بشه و از سردرگمی و احیانا عذاب وجدانش رها بشه. نه تنها نشد بلکه بر ابهاماتش هم افزوده شد.
amin1softco
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 05:02 صبح
اگر واقعا می خواهید بدونید حکم استفاده از این برنامه ها حرام است و اکثر قریب به اتفاق مراجع تقلیدم همینو گفتند یعنی چه ویندوز چه محصولات ادوب چه هر برنامه ایی که به نحوی کرک می شه مشکل داره و حرام است و شما یا می تونید اقدام به تهیه لایسنس کنید یا اینکه اقدام به مهاجرت به سمت نرم افزار های متن باز
http://www.pasokhgoo.ir/node/20699
https://rasekhoon.net/conference/print/613104/%D8%A8%D8%A7-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%AD%D9%83%D9%85-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%D9%8A-%D9%83%D8%B1%D9%83-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%28%D9%85%D8%AB%D9%84-%D9%88%D9%8A%D9%86%D8%AF%D9%88%E2%80%8D%D8%B2%29-%D9%88-%D8%A7%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82-%D8%A2%D9%86-%DA%86%D9%8A%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D8%B4%D9%83%D8%B1/
golbafan
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 05:41 صبح
اگر واقعا می خواهید بدونید حکم استفاده از این برنامه ها حرام است و اکثر قریب به اتفاق مراجع تقلیدم همینو گفتند یعنی چه ویندوز چه محصولات ادوب چه هر برنامه ایی که به نحوی کرک می شه مشکل داره و حرام است و شما یا می تونید اقدام به تهیه لایسنس کنید یا اینکه اقدام به مهاجرت به سمت نرم افزار های متن باز
http://www.pasokhgoo.ir/node/20699
https://rasekhoon.net/conference/print/613104/%D8%A8%D8%A7-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%AD%D9%83%D9%85-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%D9%8A-%D9%83%D8%B1%D9%83-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%28%D9%85%D8%AB%D9%84-%D9%88%D9%8A%D9%86%D8%AF%D9%88%E2%80%8D%D8%B2%29-%D9%88-%D8%A7%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82-%D8%A2%D9%86-%DA%86%D9%8A%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D8%B4%D9%83%D8%B1/
بنابرابن با توجه به فتوای مرجع من (آیتالله خامنه ای) تا زمانی که قرارداد نرم افزاری بین ایران و کشور تولید کننده نرم افزار موجود نیست کپی و استفاده مجاز است
"اما نظر آيه الله خامنه اي اين است كه بنا بر احتياط واجب در نسخه برداری و تکثیر نرم افزار های کامپیوتری که در داخل تولید شده است، حقوق صاحبان شان از طریق کسب اجازه از آنان رعایت شود . در مورد خارج از کشور تابع قرارداد بین دولت ها می باشد.(1)"
پي نوشت ها:
1 . پاسخ سوال های مورد ابتلا ،سوال93 .
golbafan
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 05:44 صبح
اینهم نظر آیت الله بهجت در رابطه با نرم افزار خارجی:
آیت الله بهجت: تکثیر سی دی های ممنوع التکثیر جایز نیست. اگر کسی تکثیر کرد و خرید وفروش نمود، پولش را باید به صاحب سی دی بر گرداند. اگر نمی شناسد، به مرجع تقلیدش مراجعه نماید. بعد از تکثیر هم کسی نمی تواند آن را بخرد.
نرم افزار های تولید خارجی هم همین حکم را دارد . اگر آن کفار از کسانی باشند که مال شان محترم (یعنی حوزه اسلام یا قراردادهای دولتی اسلامی) نباشد و موجب فتنه نشود، تكثیر آن جایز است.(3)
golbafan
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 05:47 صبح
و نظر آیت الله مکارم:
آيت الله مكارم:
تفاوتي بين توليد داخل و خارج نمي كند مگر آن كه توليد آمريكا يا اسرائيل باشد،
خدارو شکر اغلب برنامه ها امریکایی هستند
golbafan
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 05:49 صبح
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در پاسخ به سؤال مذکور چنین فرموده اند:
ایجاد یک امر معنوی؛ مانند تألیف کتاب، اختراع یک دستگاه و یا تولید یک نرم افزار برای شخص ایجاد کننده، حق خاصی را بوجود می آورد که بدون اجازه صاحب حق نمی توان از محصول معنوی وی استفاده کرد. اگر تولید کننده غیر مسلمان باشد، رعایت حق معنوی وی منوط به قراردادی است که بین کشور اسلامی و کشور متبوع وی منعقد می شود.
بااین وصف، در فرض مزبور رعایت حق معنوی لازم نیست؛ زیرا نه تنها قراردادی با دولت مزبور برای رعایت حقوق معنوی وجود ندارد، بلکه حقوق فراوانی از ملت ایران توسط آن دولت تضییع شده است.
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa5809
golbafan
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 05:51 صبح
این هم جواب کاملتر
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-3920.html
golbafan
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 05:53 صبح
پرسش 3: کپي کردن نرم افزارهاي خارجي جه حکمي دارد؟اگرکشورتوليدکننده ازکفار حربي(آمريکا-انگليس-اسراييل)باشد چطور؟ پاسخ: کپي کردن نرم افزارهاي خارجي تابع قرار داد است. (1) ظاهرا ايران با کشور هاي خارجي در اين خصوص قرار داد ندارد مخصوصا با آمريکا و انگليس و اسراييل؛ بنابراين کپي از نرم افزار خارجي اشکال ندارد. پي نوشت: 1. آيت الله خامنه اي، اجوبه الاستفتائات، س 1343.
پرسش 4: اگردرجواب سوال3بگوييدتابع قرارداد است ،مشکل ما اين است که نمي دانيم ايران با کدام کشورها چه قراردادي دارد.اگر مي دانيد به ما هم بگوييد ياجايي رامعرفي کنيد که ماازآن جا بپرسيم. پاسخ: اگر کسي نسبت به نرم افزار خارجي نداند که آيا جمهوري اسلامي با کشور توليد کننده نرم افزار قراردادي بر حفظ و رعايت قانون کپي رايت دارد ، استفاده از نرم افزار مذکور و تکثير و رايت آن اشکال ندارد.(1) پي نوشت: 1. سؤال تلفني(7746666-0251) از دفتر آيت الله خامنه اي.
پرسش 5: اگر نرم افزاريک کشور خارجي راتهيه کنيم وندانيم که ايران باآن کشور قرارداد دارديا نه مي توان ازآن کپي کرد؟آيا تحقيق کردن لازم است؟ پاسخ: در فرض سؤال تحقيق کردن لازم نيست و مي توانيد از آن کپي بگيريد و تکثير کنيد.(1) پي نوشت: 1. سؤال تلفني(7746666-0251) از دفتر رهبري.
amin1softco
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 06:05 صبح
خوب این مشکلم به یاری مراجع حل شد بخورید و بیاشامید اما اصراف چی ؟ نکنید :تشویق:
Mahmoud Zaad
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 06:57 صبح
چندتا نکته هست، یکی اینکه معمولاً جواب مراجع با توجه به صورت و فرض سوال هست و معمولاً در جواب میگن با توجه به صورت یا فرض سوال ... در حالیکه فرض سوال لزوماً عمومیت نداره.
دوم اینکه الان این همه آدم متخصص اهل فن داریم با هم بحث میکنیم به نتیجه نرسیدیم بعد چطور کسی که شاید سی دی و کامپیوتر رو از نزدیک ندیده باید صاحب نظر باشه؟!
سوم اینکه آمریکا و اسرائیل و کلاً استکبار جهانی با همین استدلال که ما با هم قرارداد نداریم ما رو تحریم میکنن و منابعمون رو میدزدن و ... پس دیگه هی داد و بیداد نکنید تحریم هستیم و ... به قول اون بنده خدا: زدی ضربتی ضربتی نوش کن.
amin1softco
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 10:54 صبح
ببین اگر از لحاظ شرافت و انسانیت به قضیه نگاه کنیم که معلومه نباید استفاده کرد چون طبق اون license agreement اول ویندوز و بقیه برنامه ها شما عملاً قوانین و مقرارات را قبول کردید و خودتون واقف هستید که دارید از یک نسخه غیر قانونی استفاده می کنید. پس دیگه تعارف نداره این داستان حرام, شاخ دم که نباید داشته باشه.
اگر به چشم دشمنی بهش نگاه کنیم که خود آمریکا کلاً با شاکله جمهوری اسلامی مشکل داره و اونو دشمن درجه یک خودش می دونه و عملاً هر جور تونسته به ایران ضربه زده مثل همین داستان استاکس نت پس گور پدر همشون خخخخخخخ.
اگرم بخواهیم از دید استراتژیک نگاه کنیم الان ایران عملاً بازار بورس شرکت هایی مثل مایکروسافت و گوگل را در اختیار نداره برای همین بی کله بودن های ایرانی ها ,بعد 4 تا شیخ عرب کلی سهام های گوگل و یاهو و اینا را خریدن پس می بینید که ضرر اصلی را خود ما آخرش متحمل شدیم. یعنی درسته که از نظر کوتاه مدت ما برد کردیم و به قولی ارزی از کشور برای 4 تا لایسنس الکی خارج نشده اما از طرفی هم سودی که می شده از این بازار بدست آورد را از دست دادیم و می بینید که یاهو مکتوب داریم و یاهو پارسی جایی نیست!!!
اما اگر قرار باشه واقعا با جامعه جهانی تعامل داشته باشیم بهتر این قوانین را بپذیریم و از محیطی که برای رشد ایجاد شده استفاده کنیم اگرم نه که فبها مثل کره شمالی در و بوم کشورو ببندیم و فقط موشک بسازیم.
rahnema1
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 10:59 صبح
سلام
من تعدادی از پستها را بررسی کردم و سعی کردم بعضی از کلمات کلیدی که در برخی پستها در مخالفت با دیدگاه استارتر به کار برده شده بود جمع آوری کنم که برام جالب بود:
استعمار - اسرائیل - فلسطین - غصب - سرخپوستها - رحم نکردن - انگلیسی ها - غارت نفت - روسها - شوروی -آفریقا - ازگشنگی مردن - آتش زدن - سر به نیست کردن - دردناک - قحطی عمده - ویروس - غنائم جنگی - جنگ با کفار - بمب - شریک جرم - قتل - گول زدن خود - جنگ نرم - پولهای بلوکه شده - تحریم - جمع آوری اطلاعات - جاسوسی - ریاکاری - سازمان M آی 6 - سیا - موساD , ....
در خصوص ویدئو ها و نرم افزار ها از لحاظ خرید مشکلی وجود نداره و موسساتی در کشور هستند که کارتهایی مثل VISA صادر می کنند و به راحتی می شه خریداری کرد. من توی همون سایت linda رفتم که دیدم مثلا دسترسی نامحدود به تمام ویدئو ها هزینه خیلی زیادی نداره. یا مثلا الان خیلی از لپ تاپها که می خریم معمولا یک ویندوز اوریجینال روی اون نصبه. در داخل کشور به راحتی می شه نرم افزارهای اورجینال مثل ویندوز و آفیس را خرید و حتی خریدن ویندوز هزینه بالایی نداره. نسخه های لینوکس هم که رایگانه
الان برنامه نوشتن با بیشتر زبانهای برنامه نویسی هزینه برای برنامه نویس نداره. مثل Java PHP و asp یا JS یا ++C یا Python و حتی سی شارپ یا sqlserver هم در ویندوز می شه از نسخه رایگان express ویژوال استادیو استفاده کرد یا sharpdevelop یا در لینوکس از mono یا mysql یا sqlite و postgreSQL و ... با همین ابزاهای رایگان کار کرد و اگه لازم شد کار به نحوی توسعه داده بشه که به ابزارهای پولی نیاز بشه می شه اینها را خرید
با این اوصاف خدمت استارتر عرض کنم حتی اگه توجیه ها و آسمون و ریسمون بافتنهای دوستان مخالف واقعیت داشته باشه** اگه شما به عقیده خودتون عمل کنید و از نرم افزارهای آزاد و رایگان استفاده کنید ضرری نمی کنید (نه دنیوی و نه اخروی)
اما از این عمل شما و امثال شما ممکنه بعضی متضرر بشن:
۱- دشمنان :نکته ای که جناب مدیر محترم بخش به خوبی عنوان کردند: «با استفاده از نرمافزار آزاد به همون هدف (پول ندادن به دشمن) هم نزدیک شد»
۲- اگه شما به عنوان یک برنامه نویس یا حتی مشتری به سمت برنامه نوشتن بازبانها و ابزارهای آزاد یا خرید نرم افزار های مبتنی بر اینها مهاجرت کنید تعداد توسعه دهندگان و مشتری های ابزارهای کرک شده کم می شه و شاید از نظر برخی همین باعث بشه بازار اینها پایین تر بیفته. یعنی منافعشون در خطر می افته. یک مساله دیگه هم بازدیدی هست که ممکنه از این تاپیک بشه و روی اذهان افراد دیگه تاثیر بذاره
با توجه به این فرهنگی که توی ایران از قبل جا افتاده بوده خیلی ها با ابزارها و زبانها یا کامپوننتهای پولی یا کرک شده (مثل دلفی ) کار می کنند و با اینها بزرگ شده اند و زندگیشون بر پایه اینها شکل گرفته حالا اینها باید چه کار بکنند؟
-مهاجرت: شاید اعتقاد، علاقه یااین توانایی را ندارند که مثل خیلی ها (از جمله طراح دلفی به سمت دات نت یا ...) مهاجرات کنند
- خرید نرم افزار: حالا فرض کنید یه وقت بخواهند این نرم افزار را بخرند( که برای کسی که در آمد ثابتی داره فکر کنم هزینه چندانی نیست)اما مساله در همین خلاصه نمی شه چون کامپوننتهای کرک شده بعضا قیمتش از خود محیط برنامه نویسی مثلا دلفی هم بیشتره
- اگه هم نمیتونن به یکباره این کار را بکنند ذره ذره انجام بدهند
- اگه باز هم نمیتونن، حداقل به این مساله اعتقاد داشته باشند که استفاده از این نرم افزارها درست نیست
**در مورد مساله احکام و تقلید و مسايل شرعی فکر کنم خوندن مقاله زیر خالی از فایده نباشه:
شعور شهروندی (http://soroosh-mahallati.com/fa/131)
[younes]
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 14:33 عصر
فکر میکنم این تاپیک مربوط به زبان جاوا باشه پس اصلا مربوط به دلفی و دات نت و مایکروسافت نمیشه.
ما تو جاوا openJDK و GCJ رو داریم لینوکس و نتبینز و اکلیپس برای هیچ کدوم اینها نیاز به پرداخت پول نیست نیاز به استفاده از نسخه کرک شده هم نیست.. و برنامه های کراس پلتفورم خروجی که روی هر سیستمی اجرا میشه (یعنی نیازی نیست نگران بازار هدف باشیم که بیشتر کاربرا ویندوزی هستند , جاوا این کارو برای ما میکنه). همین که به عنوان یه آدم عادی اخلاق و حق نشر ناشر رو رعایت کنیم کافیه. منابع آموزشی رایگان هم که تو اینترنت پره. پس مشکلتون چیه؟
شما که عادت کردید به تعرض به حقوق دیگران و استفاده از برنامه های قفل شکسته. چطوری میخواهید از حق کپی و نشر خودتون تو جامعه ای که ساختید دفاع کنید؟ نسل بعد و نسل های بعدش چی میشه؟ سینمای خانگی و موسیقی و هنر چی میشه نمیخواهید از هنر مندا حمایت کنید ؟ عادت کردید به کپی غیر مجاز؟
golbafan
چهارشنبه 28 بهمن 1394, 16:04 عصر
;2305181']فکر میکنم این تاپیک مربوط به زبان جاوا باشه پس اصلا مربوط به دلفی و دات نت و مایکروسافت نمیشه.
ما تو جاوا openJDK و GCJ رو داریم لینوکس و نتبینز و اکلیپس برای هیچ کدوم اینها نیاز به پرداخت پول نیست نیاز به استفاده از نسخه کرک شده هم نیست.. و برنامه های کراس پلتفورم خروجی که روی هر سیستمی اجرا میشه (یعنی نیازی نیست نگران بازار هدف باشیم که بیشتر کاربرا ویندوزی هستند , جاوا این کارو برای ما میکنه). همین که به عنوان یه آدم عادی اخلاق و حق نشر ناشر رو رعایت کنیم کافیه. منابع آموزشی رایگان هم که تو اینترنت پره. پس مشکلتون چیه؟
شما که عادت کردید به تعرض به حقوق دیگران و استفاده از برنامه های قفل شکسته. چطوری میخواهید از حق کپی و نشر خودتون تو جامعه ای که ساختید دفاع کنید؟ نسل بعد و نسل های بعدش چی میشه؟ سینمای خانگی و موسیقی و هنر چی میشه نمیخواهید از هنر مندا حمایت کنید ؟ عادت کردید به کپی غیر مجاز؟
صحبت ما این نبوده که کلا هر نوع کپی غیر مجاز رو مجاز اعلام کنیم!
صحبت بر سر استفاده بدون اجازه از محصولات کشورهایی هست که باهاشون دشمنی داریم...
الان اگر مثلا سپاه بیاد و یکی از بانک های آمریکا رو هک کنه و مقداری بهش ضرر بزنه در واقع یک ضربه به دشمن وارد کرده یا مثلا بیاد سایت موشکی آمریکا رو هک کنه و تمام بمب ها رو تخریب کنه
حالا ماهم در حد وسع خودمون با استفاده غیر مجاز از ویندوز! داریم همون کار رو میکنیم و به اقتصاد امریکا ضربه میزنیم :لبخند:
Mahmoud Zaad
پنج شنبه 29 بهمن 1394, 03:48 صبح
والله بحث دوستی و دشمنی مطرح نبود شما بحث رو بردید به این سمت.
حالا اگه مثلاً روابط کشور با آمریکا خوب بشه شما دیگه از نرم افزار کپی استفاده نمی کنید؟
راستی روابط ایران که با روسیه خوبه چرا از کپی نرم افزارهای روسی استفاده میشه؟:لبخند:
joker
پنج شنبه 29 بهمن 1394, 06:35 صبح
دیشب توی یکی از گروههای تلگرام مربوط به دلفی یه متن جالب دیدم میزارم شما هم بخونید:
------------------------------------------
سلام دوستان
امروز با یکی از دوستان کرکر صحبتی داشتم(از همون روسا که فحششون میدین☺️)
تو یکی از سایتای گنده کرکه
گفت: "به کسایی که از دست ما ناراحت هستند بگین، اگه ما نبودیم هیچ کدوم از شما الان برنامه نویس نبودین!
هیچکدوم تو نوجوانی پول خریدن همین رو دلفی رو نداشتین!
اکثرا ما باعث شدیم شما اینکاره بشید.
محسن=0
پنج شنبه 29 بهمن 1394, 08:47 صبح
استفاده از کپی نرم افزار ایرانی حرام و استفاده از کپی نرم افزار خارجی حلال و حتی در بعضی مواقع واجب میباشد:لبخند:
[younes]
پنج شنبه 29 بهمن 1394, 11:36 صبح
حالا ماهم در حد وسع خودمون با استفاده غیر مجاز از ویندوز! داریم همون کار رو میکنیم و به اقتصاد امریکا ضربه میزنیم
با قاشق میخواهید اقیانوس رو خالی کنید:متفکر:؟ مطمعنا میدونید گردش مالی یک سال بعضی از این شرکت ها چند برابر بودجه و در آمد کل یک کشوره و اون چند دلار شما تقریبا هیچ تاثیری روی بلاد کفر نداره. اگر فکر کردید که با یه کامپونت کرک شده دلفی بلاد کفر رو زیر رو میکنید سخت در اشتباهید.
صحبت ما این نبوده که کلا هر نوع کپی غیر مجاز رو مجاز اعلام کنیم!
چه فرقی میکنه ؟ همون قدر که برای تلاش های یک عده برنامه نویس اهمیت قاعل بشید به یک هنرمند,بازیگر یا نویسنده اهمیت میدید. سادست اگر بی تفاوت باشید نتیجه اش به خودتون بر میگرده.
دیشب توی یکی از گروههای تلگرام مربوط به دلفی یه متن جالب دیدم میزارم شما هم بخونید:
------------------------------------------
سلام دوستان
امروز با یکی از دوستان کرکر صحبتی داشتم(از همون روسا که فحششون میدین☺️)
تو یکی از سایتای گنده کرکه
گفت: "به کسایی که از دست ما ناراحت هستند بگین، اگه ما نبودیم هیچ کدوم از شما الان برنامه نویس نبودین!
هیچکدوم تو نوجوانی پول خریدن همین رو دلفی رو نداشتین!
اکثرا ما باعث شدیم شما اینکاره بشید.
جالبه قبلا استدلال به این صورت بود که میگفتند تو اینترنت خوندم حالا میگند خودم تو تلگرام دیدم.(بدون منبع معتبر ارزش بازنشر نداره)
نژاد پرست نیستم و نباید به ساکنین یک کشور دیگه بر چسب بد بزنم اما خب فکر نمیکنم روس های خراب کار تاثیر زیادی رو دنیای نرم افزار های آزاد ما داشته باشند خراب کاری که افتخار نداره اگر توانایش رو دارن چرا تو راه درستش استفاده نمیکنند چرا انحصار مادی نرم افزاری رو نمیشکنند؟ هم فکرای ما با گنو لینوکس شروع کردند محیط های برنامه نویسی آزاد و رایگان ابزار های رایگان منابع گسترده مستندات که کل جامعه برای رشدش تلاش کرده اند.
golbafan
پنج شنبه 29 بهمن 1394, 11:59 صبح
والله بحث دوستی و دشمنی مطرح نبود شما بحث رو بردید به این سمت.
حالا اگه مثلاً روابط کشور با آمریکا خوب بشه شما دیگه از نرم افزار کپی استفاده نمی کنید؟
راستی روابط ایران که با روسیه خوبه چرا از کپی نرم افزارهای روسی استفاده میشه؟:لبخند:
شما علم غیب داری؟
من کدوم برنامه روسی رو استفاده کردم؟؟؟
تاحالا فقط برنامه های امریکایی رو استفاده کردم حتی آنتی ویروس من همین آنتی ویروس ویندوزه!
اما هرکس استفاده میکنه خودش باید جواب بده
و البته با روسیه هم درسته روابط داریم اما قرارداد در حوزه نرم افزار نداریم
golbafan
پنج شنبه 29 بهمن 1394, 12:08 عصر
خب معلومه که ما ها الان 2 دسته شدیم:
1- کسانی که قائل به حلال بودن این استفاده ها هستند
2- کسانی که قائل به حرام بودن این استفاده ها هستند
و هیچ کس هم از اعتقاد خودش کوتاه نمیاد
بنابراین برای جمع شدن این بحث شیرین پیشنهاد میکنم نگران دنیا و آخرت همدیگه نباشیم
بقول خداوند رحمان و رحیم: لَکُم دینُکُم وَلِیَ الدّین
Mahmoud Zaad
پنج شنبه 29 بهمن 1394, 12:21 عصر
شما علم غیب داری؟
نه فعلاً به اون درجات نرسیدم!
من کدوم برنامه روسی رو استفاده کردم؟؟؟
نگفتم استفاده میکنید، گفتم استفاده میشه. فاعل مجهوله! اکثر گزارش سازهای خوب روسی هستن.
اما هرکس استفاده میکنه خودش باید جواب بده
و البته با روسیه هم درسته روابط داریم اما قرارداد در حوزه نرم افزار نداریم
آقا استفاده کنید تا انشاالله زودتر ریشه آمریکا قطع بشه.
در کل نه من می تونم نظر شما رو عوض کنم نه شما می تونید نظر من رو عوض کنید. ولی انصافاً ته دلتون یه مقدار با این تفکر کپی کاری مبارزه کنید تا 30-40 سال دیگه اثر خودش رو بذاره و به یه جاهایی برسیم با وضع موجود که شرکتهای بزرگ و به اصطلاح نرم افزاری ایران، فروشنده دی وی دی های کپی هستند امیدی به پیشرفت صنعت نرم افزار ایران نیست. البته دوست و دشمن بازی در نیارید چون الان یکی هم با من لج بیفته من میشم دشمن و اون حق داره نرم افزار منو کپی کنه!
Mahmoud Zaad
پنج شنبه 29 بهمن 1394, 12:42 عصر
خب معلومه که ما ها الان 2 دسته شدیم:
1- کسانی که قائل به حلال بودن این استفاده ها هستند
2- کسانی که قائل به حرام بودن این استفاده ها هستند
و هیچ کس هم از اعتقاد خودش کوتاه نمیاد
بنابراین برای جمع شدن این بحث شیرین پیشنهاد میکنم نگران دنیا و آخرت همدیگه نباشیم
بقول خداوند رحمان و رحیم: لَکُم دینُکُم وَلِیَ الدّین
اگه کارها و تفکرات شما که ازش دفاع هم میکنید به دین و دنیای ما ضرر نزنه ما مشکلی نداریم و کاری هم به دنیا و آخرت شما نداریم! با این تفکر کپی کاری و دوست و دشمن بازی، بازار من و امثال من و خود شما کوچک شده.
و تمام حرف دین و اخلاق و انسانیت هم همینه که کاری نکنیم که به خودمون و کسی ضرر برسه.
محمد آشتیانی
پنج شنبه 29 بهمن 1394, 16:26 عصر
سلام
هرچند قصد نداشتم در این تاپیک نظری ارسال کنم ، اما بعضی نظرات واقعا نامعقوله و البته برخی دوستان هم نظرات قابل تاملی دادند ، به نظر میرسه اندکی تفکر پاسخ تمام این سوالات رو میده و نیاز نیست برای توجیه یک کار غلط به نظر مراجع رجوع کنیم ، خاطرم هست زمانی سایت های شرط بندی هم با طرح زیرکانه صورت مسئله خودشون از دفتر مراجع ، پاسخ دلخواهشون رو میگرفتن و با افتخار هم اعلامش میکردند و جالب اینجاست که همشون هم بعدا فیلتر شدند و باهاشون برخورد شد.
بنابراین هیچ موقع از فکر کردن غافل نشید.
موفق باشید.
تاپیک هم چون بیش از اندازه به حاشیه رفته قفل میکنم.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.