PDA

View Full Version : سیستم گردش کار در دلفی

حرفه ای
پنج شنبه 21 دی 1385, 08:48 صبح
دوستان عزیز !

همانطور که می دانی چند سالی است که موضوع سیستمهای گردش کار (WorkFolw ) مبحثی داغ و کاربردی در طراحی نرم افزار شده و در نرم افزارهای مختلفی مانند اتوماسیون اداری ، انبار و ... کاربردی گسترده دارد .
اما تمامی Source Code هایی که تاکنون از این سیستم به دست آوردم در حوزه برنامه نویسی Java است و در دلفی تاکنون کامپوننت و یا سورس کد خوبی را ندیده ام که بتوانم این سیستم را تهیه کنم !

اگر منبع و یا سورس کد خاصی سراغ دارید راهنمایی کنید ممنون می شوم

Touska
پنج شنبه 21 دی 1385, 09:48 صبح
ببینید سیستم گردش کار به یک Source code خاتمه پیدا نمی کند و تنها به زبان Java پیاده سازی

نشده است. من یکشو ولی تا حدودی Basic شو طراحی کردم. اصل سیستم WorkFlow طراحی آن و پیاده سازی آن هست .

در حد یک Component یا یک Source code نمیشه روش نظر داد.
برای مثال PDF سیستم اتوماسیون اداری Chargoon (http://www.chargoon.com/) که با نام تجاری دیدگاه توزیع می شود نگاهی بیندازید.

برای مثال به این WorkFlow Engine که Open Source هست نگاهی بیندازید که در زبانهای perl یا Php و حتی C# .net

قابل استفاده هست : OpenWFE (http://www.openwfe.org/)

در حقیقت می خواهم بگم یک Engine هست نه یک Component

موفق باشید :)

Saeid59_m
پنج شنبه 21 دی 1385, 11:06 صبح
ببخشید سیستم گردش کار همان سیستم پیگیری نامه هاست .

فرزاد دلفی باز
پنج شنبه 21 دی 1385, 14:21 عصر
شما چرا هادی جان ......
شما که استاد WorkFolw هستی

حرفه ای
جمعه 22 دی 1385, 09:58 صبح
ببخشید سیستم گردش کار همان سیستم پیگیری نامه هاست .

سعید عزیز سیستم گردش کار یا همان WorkFlow سیستم پیگیری نامه ها نمی باشد تا کنون با فرآیندها یا همان روند اجرای کار مسلماً برخورد کرده اید حال به منظور مکانیزه کردن این فرآیندها ، فرآیندهای مذکور را در سیستم رایانه ای ترسیم و ارجاعات به طور مکانیزه توسط نرم افزار صورت می گیرد
به عنوان مثال شما تصور کنید در سیستم درخواست کالا از انبار شما فرآیند خاصی را در شرکت یا سازمانتان دارید که ابتدا فردی کالاهای خاصی را درخواست می کند سپس مسئول وی کالاها را تایید کرده و نوبت به مدیر شرکت می رسد و او درخواست را تایید و به انباردار ارسال می کند
حال در سیستم گردش کار تمامی ارجاعات ، شرطها و ... توسط سیستم مدیریت و کنترل می شود .
این سیستم یکی از ابزارهای BPR می باشد

حرفه ای
جمعه 22 دی 1385, 10:04 صبح
آقای سرباز زاده عزیز !
با تشکر از راهنمایتون ، من موفق به طراحی Engine سیستم گردش کار شدم اما برای طراحی لایه طراحی WorkFlow یا همان طراحی فرآیندها از کامپوننت TSimpleGraph آقای خجسته استفاده می کنم که نسبتاً کار من رو راه انداخته اما اگه کامپوننت خوبی برای این لایه سراغ دارید معرفی نمایید .

مچکرم !

Touska
شنبه 23 دی 1385, 08:47 صبح
من هم دقیقا برای Diagram گردش کارم از SimpleGraph (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=54274&page=3) آقای خجسته استفاده کردم.

عجب حسن تصادفی - و کلی تغییرش دادم.

من خیلی چیزها رو تست کردم ولی چون این SimpleGraph باسورس بود بهترین انتخاب شد.

حتی من دیاگرام شرکت DevExpress رو هم تست و کلی تغریش دادم ولی این Simplegraph یک چیزه دیگه بود.

موفق باشید :) اگه بتونی یکم در مورد Engine که طراحی کردی توضیح مختصری بدی ممنون میشم ;)

حرفه ای
شنبه 23 دی 1385, 12:19 عصر
آقای سرباز زاده عزیز ! صحبت کردن پیش شما زیره به کرمان بردنه امیدوارم بنده را به خاطر جسارتم ببخشید .
اما طبق دستور حضرتعالی در این تاپیک کمی راجع به workflow توضیح می دهم امیدوارم اشکالات من را بیان کنید :

سیستم Workflow سیستم اتوماسیون مستندات اطلاعات وTask هایی است که میان متقاضیان (نیروی انسانی ویا کامپیوتر ) یک سازمان بر اساس یک مجموعه قوانین تعریف شده به منظور دستیابی به اهداف تجاری ، قابل تعریف می باشد.

اجزاء Workflow
Workflow Management Systemسیستمی است که تعریف، ایجاد، مدیریت و اجرای Workflow ها را از طریق نرم‌افزار کنترل می‌کند و قادر است که پروسه‌ها و ارتباطات بین آنها را از طریق ابزارهایی تعریف نماید. پیاده‌سازی این سیستم بر اساس مدل Workflow Reference Model خواهد بود .
Workflow Reference Modelبیان کننده نمای معماری سیستم مدیریت Workflow که مشخص کننده اجزاء و Interface های اصلی هستند، می‌باشد که توسط سیستم مدیریت Workflow راهبری می‌شود. این مدل توسط کمیته WFMC به منظور یکپارچگی و هماهنگی بین تمامی سیستم های Workflow جهان و پیروی آنها از یک استاندارد جهانی ارائه شده است. این کمیته شامل دهها کارشناس خبره از کشورهای مختلف جهان می باشد.

Workflow بر اساس استاندارد WFMC از سه جز اصلی زیر تشکیل شده است:

Workflow Process definition : در این قسمت طراحی و تعریف جریان کار سازمان انجام می گیرد که از دو قسمت دیگر کاملا مجزاست.
Workflow Engine : این قسمت هسته اصلی workflow می باشد که وظیفه انجام کارها بر حسب تعاریف انجام شده در Definition را بر عهده دارد.
Worklist handler : این قسمت واسطه کاربر و workfloe engine می باشد و وظیفه نمایش کارهای اختصاص داده شده به کاربران رابر عهده دارد.

مزایای اصلی سیستم گردش کار

استفاده از سیستم‌های Workflow برای سازمان‌ها مزایای مستقیم و غیر مستقیم متعددی را به همراه دارد. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بهبود کارائی
کنترل بهتر فرآیندها
بهبود خدمات به مشتریان
انعطاف پذیری
بهبود فرایندهای سازمان
کاهش دادن هزینه‏های زنجیره تامین مواد و منابع
کوتاه نمودن زمان کل تولید
کاهش انبارداری به حداقل
گسترده نمودن تنوع در تولید
افزایش بهبود کیفیت
ایجاد زمان مطمئن برای تحویل
سامان‌دهی کارآمد دریافت تقاضا، تولید و تامین منابع در سطح جهانی

Process Definition Tool
ابزارهای مختلفی ممکن است برای تجزیه وتحلیل، مدلسازی، شرح ومستند سازی یک فرایند تجاری مورد استفاده قرار گیرند، که مدل به ویژگیهای خاص این ابزارها ونحوه تعامل آنها وابسته نیست. وظیفه این ابزارها به شرح زیر می باشد:
تعریف مدل سازمانی فرایند درسازمان
تعریف نقشها، وظایف، مسئولیتهاوسلسله درمراتب درسازمان
مشخص کردن نقشها وانتساب افراد به نقشها
مدل سازی وبهینه سازی مدل درحین کار
خروجی نهایی این مدلسازی , طراحی یک Process definitionاست که می تواند در زمان اجرا توسط workflow engine تفسیر می شود

( که مشکل من بیشتر در این قسمت می باشد به عنوان مثال در کامپوننت TSimpleGraph در زمان اتصال خطوط در شناسائی ابجکت شروع و ابجکت پایان با مشکل مواجه شده ام )

Workflow engine

Workflow engine یک سرویس یا موتور نرم افزاری است که مسؤل مدیریت گردش فرآیند (آنچه که توسط Definition Tool ارائه شده) می باشد که بدین منظور یک محیط اجرایی Runtime برای یک نمونه Workflow ایجاد کرد وتسهیلات زیر را فراهم می کند.
تغییرتعریف انجام شده برای فرآیند
کنترل نمونه های فرآیند ( ایجاد ,شروع, خاتمه, توقف, تعویق.....)
هدایت فعالیتهای یک فرایند که ممکن است شامل عملیات زمانبندی وتغییر داده مربوط به Workflow باشد که به صورت موازی یا متوالی انجام می شوند .
نگهداریcontrol Data Workflowو Relevant Data Workflow وارسال داده مربوط به Workflow به Application و یا کاربران
مشخص کردن زمانهای کاری برای کاربر وایجاد یک واسطه برای پشتیبانی تعاملات کاربر
اعمال نظارتی برای اهداف کنترلی , مدیریتی وبازرسی یک Workflow Engine می تواند اجرای یک مجموعه از فرایند ها یا زیر پروسه ها ,نمونه هایی با محدودهُ مشخص وتعریف شده ای از انواع object ها و ویژگیهای آنها ,را کنترل کند .

Workflow list handler

سیستم نمایشگر لیست کارها یک سیستم نرم افزاری است که تبادل اطلاعات بین کاربر(گروهی کاربران) را با سیستم workflow engine انجام می دهد. این سیستم امکان مبادله کارها رابین یک سیستم workflow engine فراهم کرده وعملیاتی نظیر گزارش دادن به کاربران در مورد وضعیت یک کار را نیز عهده دار است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت کمیته WFMC مراجعه کنید :

http://www.wfmc.org/

Touska
شنبه 23 دی 1385, 16:06 عصر
( که مشکل من بیشتر در این قسمت می باشد به عنوان مثال در کامپوننت TSimpleGraph در زمان اتصال خطوط در شناسائی ابجکت شروع و ابجکت پایان با مشکل مواجه شده ام )

این نسخه که من دارم - خودم درستش کردم این مشکلو توش حل کردم برات تا فردا UP می کنم با مثال :چشمک:

موفق باشید :لبخند:

حرفه ای
شنبه 23 دی 1385, 16:12 عصر
دوست عزیزم !

آقای سرباززاده از لطف و محبت شما متشکرم !

Valadi
شنبه 23 دی 1385, 21:29 عصر
آقای سرباز زاده در همین سایت آپلود کن تا دیگران هم استفاده کنند
با تشکر