PDA

View Full Version : Live CD و دوگانگی در حالت متنی و گرافیک

dkhatibi
چهارشنبه 25 بهمن 1385, 22:00 عصر
لینوکس من مشکل پیدا کرد.
می خوام فایلهای مهم را ازروی سیستم بردارم که حجم زیادی هم دارند.
یک cd زنده ی Ubuntau را گذاشتم با دستور rescue به حالت متنی رفتم و به پوشه ی مورد نظر که فایله در اونجا بود رفتم. فایلها سر جاشون بودن.
بعد وارد محیط گرافیکی شدم اما هر چی دنبال فایلها گشتم نتونشتم پیداشون کنم. لازم به ذکر است که فایلها در usr/share/ قرار دارند.

چه جوری می تونم به اونا دسترسی پیدا کنم.
ضمنا اگه لینوکس رو دوباره نصب کنم و اونو Upgrade کنم آیا مشکلی برای فایلها پیش می اد؟

oxygenws
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 08:23 صبح
ضمنا اگه لینوکس رو دوباره نصب کنم و اونو Upgrade کنم آیا مشکلی برای فایلها پیش می اد؟
لینوکست چیه؟؟
اگر اوبونتو باشه **ممکنه** مجبورت کنه که پارتیشن ات رو فرمت کنی... اگر مجبورت نکرد که درست نصب میشه، در غیر این صورت باید فرمت کنی که خوب اینو نمی خوای :)

dkhatibi
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 09:55 صبح
لینوکست چیه؟؟
اگر اوبونتو باشه **ممکنه** مجبورت کنه که پارتیشن ات رو فرمت کنی... اگر مجبورت نکرد که درست نصب میشه، در غیر این صورت باید فرمت کنی که خوب اینو نمی خوای :)

خوشبختانه لینوکسم فدورا 4 است.
چرا پارتیشنها رو ندارم؟ باید یک جوری اونو مونت کنم.
ولی فقط درایوهای ویندوز مونت می شن؟ چه جوری می تونم Ext3 را مونت کنم؟

oxygenws
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 10:20 صبح
ولی فقط درایوهای ویندوز مونت می شن؟ چه جوری می تونم Ext3 را مونت کنم؟
قاعدتا باید مونت بشن و نباید مشکلی باشه!! دقیقا چکار می کنی، هاردت چیه و ...؟؟

dkhatibi
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 11:02 صبح
من با fdisk-l پارتیشنها رو دیدم با sda2 پارتیشن Ext3 را دارم. به شکل زیر هم مونت می کنم.

mount /dev/sda2 /home/desktop

اما خطایی مبنی بر اینکه باید شما نوع فایل-سیستم را مشخص کنید ظاهر می گردد.

ext3 را اضافه کردم.مفید فایده نیفتاد.
چون رایانه ی شخصی نیستنوع هارد رو نمی دونم احتمالا ماکستور.

mr_esmaily
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 19:59 عصر
سلام
من هم با SUSE به مشکلی مثله شما بارها بر خوردم , برای اینجور مواقع از Slax Live استفاده کردم, تا الان به هر کس هم که پیشنهاد کردم راضی بوده , البته فقط برای مواقع اضطراری !

oxygenws
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 22:16 عصر
اما خطایی مبنی بر اینکه باید شما نوع فایل-سیستم را مشخص کنید ظاهر می گردد.
این ارور رو معمولا زمانی می ده که واقعا اون پارتیشن رو نشناسه یا اینکه داخل کرنل کامپایل نشده باشه... مثل NTFS ای که داخل کرنل کامپایل نشده باشه.
sda2 دومین فضای پرایمری هاردته!!! روی این لینوکست نصب بوده؟؟ روی پرایمری؟؟

dkhatibi
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 22:27 عصر
sda2 دومین فضای پرایمری هاردته!!! روی این لینوکست نصب بوده؟؟ روی پرایمری؟؟

البته NTFS که نیست.
باید LIVE CD اونو بشناسه؟ چرا مستقیما LIVE CD پارتیشن را تشخیص نمی ده؟
ضمنا نمی دونم پارتیشن مذکور پرایمری هست یا نه.

من برای نصب لینوکس همیشه یک فضا از هارد را آزاد می کنم. (پارتیشن مجیک یا خود ویندوز)
بعد برای نصب فدورا جایی که نصب را انتخاب می کنیم. گزینه ی استفاده از فضای آزاد هارد را می زنم.

rezaTavak
جمعه 27 بهمن 1385, 13:37 عصر
قاعدتا هر پارتیشنی که ساخته میشه اولیش پرایمری است و بعدیش معمولا منطقی بوده و شما به آن دسترسی ندارید و شماره بعد قابل دسترسی ۵ است. یعنی ۱و۵و۶و۷و...

ویندوز یکی پرایمری می سازد و بقیه منطقی.

اگر پرایمری بسازیذ حداکثر ۴ پارتیشن بیشتر نخواهید داشت: ۱و۲و۳و۴

با fdisk -l مشخص میشود چه پارتیشنهایی دارید.

tux-world
جمعه 27 بهمن 1385, 15:02 عصر
لینوکس من مشکل پیدا کرد.
می خوام فایلهای مهم را ازروی سیستم بردارم که حجم زیادی هم دارند.
یک cd زنده ی Ubuntau را گذاشتم با دستور rescue به حالت متنی رفتم و به پوشه ی مورد نظر که فایله در اونجا بود رفتم. فایلها سر جاشون بودن.
...
...
...
خوب دوست من وقتی می خوایی فقط بک آپ بگیری دیگه لازم نیست بری محیط گرافیکی همونجا کارتو بکن خط فرمان لینوکس کم و کسری از محیط گرافیکیش نداره مطمئن باش :چشمک:

dkhatibi
جمعه 27 بهمن 1385, 16:20 عصر
خوب دوست من وقتی می خوایی فقط بک آپ بگیری دیگه لازم نیست بری محیط گرافیکی همونجا کارتو بکن خط فرمان لینوکس کم و کسری از محیط گرافیکیش نداره مطمئن باش :چشمک:
حجم فایلها زیاده ؛ سرعت چی؟
آخه نتونستم درایوهای ویندوزو اونجا مونت کنم چی کار باید کرد؟فلاش را می شه شناسوند؟

oxygenws
جمعه 27 بهمن 1385, 17:42 عصر
حجم فایلها زیاده ؛ سرعت چی؟
محیط متنی و گرافیکی در لینوکس مثل داس و ویندوز نیست!!!!!

tux-world
جمعه 27 بهمن 1385, 22:56 عصر
سلام ببین دوست من سعی کن در صورتی که اطلاعی از پارتیشن های ویندوزی خود نداری از پارامتر a- در دستور mount استفاده کن و از دستور fdisk -l هم می تونین اطلاعات خوبی بدست بیارین .
موفق باشید

dkhatibi
شنبه 28 بهمن 1385, 06:03 صبح
محیط متنی و گرافیکی در لینوکس مثل داس و ویندوز نیست!!!!!
ولی ظاهرا اجرای دستورات در ترمینال در محیط گرافیکی با اجرا در محیط متنی بی تفاوت نیستند!

سلام ببین دوست من سعی کن در صورتی که اطلاعی از پارتیشن های ویندوزی خود نداری از پارامتر a- در دستور mount استفاده کن و از دستور fdisk -l هم می تونین اطلاعات خوبی بدست بیارین .
موفق باشید
این دستور هیچ چیز را در محیط متنی بر نمی گردونه؟
ضمنا این سوال را مجدد مطرح می کنم که آیا می تونم فدورا رو طوری مجدد نصب کنم که اطلاعات قبلی نیز پابرجا بمانند؟(شما و دوستان دیگر تجربه ای در این امر دارند؟)

الان هدفمم بیشتر نگه داشتن اطلاعات هست.لطفا این بحث را هم در نظر داشته باشید.
http://www.barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=61541

oxygenws
شنبه 28 بهمن 1385, 08:00 صبح
ولی ظاهرا اجرای دستورات در ترمینال در محیط گرافیکی با اجرا در محیط متنی بی تفاوت نیستند!
در محیط متنی قاعدتا باید سریعتر باشه :)

tux-world
شنبه 28 بهمن 1385, 08:08 صبح
این دستور هیچ چیز را در محیط متنی بر نمی گردونه؟
ضمنا این سوال را مجدد مطرح می کنم که آیا می تونم فدورا رو طوری مجدد نصب کنم که اطلاعات قبلی نیز پابرجا بمانند؟(شما و دوستان دیگر تجربه ای در این امر دارند؟)

ببینید من از این دستور بارها و بارها استفاده کردم منظورم خروجی یا چیزی شبیهش نیستش منظورم اینه که دستور mount با این پارامتر خودش اتوماتیک پارتیشن رو شناسایی و مونت می کنه.
در مورد نصب فدورا عرض کنم که بلی میشه ولی زمانی که شما یه پارتیشن رو به عنوان home/ در نظر بگیرید اون وقت اطلاعات شما هیچ آسیبی نمی بینند در واقع این عمل برای تمام توزیع های لینوکس صادق هستش .
موفق باشید

dkhatibi
شنبه 28 بهمن 1385, 13:00 عصر
ببینید من از این دستور بارها و بارها استفاده کردم منظورم خروجی یا چیزی شبیهش نیستش منظورم اینه که دستور mount با این پارامتر خودش اتوماتیک پارتیشن رو شناسایی و مونت می کنه.

موفق باشید
منظورم fdisk -l بود.خطای cannot open proc/partitions را می ده.

به شرط آنکه در fstab موجود باشد نه؟!!!

tux-world
شنبه 28 بهمن 1385, 14:23 عصر
محتویات فایل fstab رو میشه بذارید اینجا

dkhatibi
شنبه 28 بهمن 1385, 16:18 عصر
محتویات فایل fstab رو میشه بذارید اینجا

وقتی با Live CD بالا می ام. همون fstab خودشو می بینم که ...!

dkhatibi
یک شنبه 29 بهمن 1385, 19:03 عصر
یک جمع بندی کلی از کارهای به دست آمده برای حل مشکل لینوکسم را اعلام می کنم.
بدیهی است که این تاپیک و تاپیک
http://www.barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=61541
به هم مرتبط می باشند و نتایج خوبی را می تونیم به دست آوریم.

اول Live CD لینوکس UBUNTU را گذاشته و از روی سی دی ابالا آمدم.
2-در قسمت User And Group پسورد کاربر روت را به یک چیز دلخواه تغییر دادم.
3-ترمینال را باز کرده و su را نوشته Enter را زده و پسورد تعیین شده برای روت را دادم.
4-سپس یک پوشه به اسم a روی Desktop ساختم.
5-دستور زیر را تو ترمینال اجرا کردم.

mount /dev/LogGroup00/VolLog00 /home/ubuntu/Desktop/a

پارتیشن لینوکس توی a ظاهر می شود.
7-با دستور fdisk -l پارتیشنهای ویندوز را هم شناسایی کرده تا یکی از اونا را برای کپی فایلها به آن مونت کنیم.
8-بعد از مونت کردن پارتیشن به پوشه ی /a/mnt دستور زیر را برای کپی فایله به کار بردم.
9-

cp -r محل مونت شده در ام.ان.تی. محل فایلهای مورد نظر

- 10 پابن کار

این بار که به خیر گذشت.