PDA

View Full Version : سورنا ادیتور

kochol
پنج شنبه 16 فروردین 1386, 14:14 عصر
سلام
یه پروژه ای رو ساختیم که یک ادیتور برای IrrLicht هست و امکانات جالبی هم داره که خود IrrEdit نداره.
اگر که از IrrLicht استفاده می کنید با این ادیتور می تونید صحنه هاتونو طراحی کنید.
البته اپن سورس نیست ولی قابل استفاده هست.

http://sourena.gamedev.ir/

http://sourena.gamedev.ir/images/editor-2.jpg

سپول
شنبه 18 فروردین 1386, 13:25 عصر
ایول خیلی خوبه
من سایت جدیدتون هم تازگی ها دیدم، البته فکر می کردم فعالیتتون کمتر شده.

در مورد این ادیتور هم بهتره یک کم کنترل ها کوچک تر باشه، اگر هم چندتا Screenshot ازش تو سایت بگذارین بهتره

kochol
یک شنبه 19 فروردین 1386, 18:43 عصر
سلام
خیلی ممنون بالاخره یکی درباره ی کار ما یه نظری داد.
در مورد دکمه باید بگم که این پروژه را برای کسی نوشتیم و باید طبق نظر اونا عمل کنیم ولی بهمون اجازه داد که قیافشو عوض کنیم و باینریشو تو اینترنت بزاریم.
اگه وقت داشتی دانلودش کن و سیستم Move اونو یه امتحان بکن.
فرستادیمش برای نیکولاس(سازنده انجین IrrLicht) کفش برید و اون بهمون گفت براش سایت بزنید و قراره که تو اخباراش این ادیتور را معرفی کنه.

خیلی ممنون از اینکه نظرتو دادی.
این پروژه هیچی برای ما داشت کمترینش این بود که من یه اعتماد به نفس خیلی بالا بدست آوردم.

سپول
دوشنبه 20 فروردین 1386, 18:02 عصر
دارم دانلودش می کنم، البته GTK رو هم باید بگیرم که 12 مگابایت هست.
چرا از MFC استفاده نکردید که مجبور نباشیم runtime های GTK هم نصب کنیم ؟

kochol
دوشنبه 20 فروردین 1386, 22:18 عصر
سلام
این GTK خیلی راحتتر از MFC هست و یه GUI دیزاینر داره به اسمه Glade که تمام کنترل ها رو اونجا می کشیم حتی از وی بی 6 هم اسون تره و یه دکمه می زنیم و کدشو خودش می نویسه و ما این طوری اصلا کاری به کد های پنجره نداریم فقط روال ها رو تنظیم می کنیم که به صورت اشاره گر به تابع هست.

اگر هم که تو قسمت ریساز و اینها کار کنید می بینید که همه اتوماتیک هست که با MFC پوست آدم کنده می شه.

عجیب این GTK بهمون حال داد.

سپول
سه شنبه 21 فروردین 1386, 02:26 صبح
ادیتور رو دانلود کردم و GTK هم گرفتم، بله GTK راحت و باحال هست، منتهی باید بیشتر باحاش کار کنم ببینم کلا چجوریه.
چون از اونجا که با MFC زیاد کار کردم، راه انداختنش سخت هست یک مقدار، ولی به محض اینکه کلاس های کنترل هاتون آماده بشه کارهاتون سریع پیش می ره و در ضمن سرعت user interface هم سریعتر از GTK یا wxWidgets هست و Dependency هم نداره.
در ضمن یک library برای MFC هست به نام Prof-UIS که ساختن رابط کاربرهای پیشرفته شبیه ویژوال استودیو رو بسیار راحت می کنه و کلاس های آماده برای کنترل های layout صفحه و toolbar و اینجور چیزها داره که خیلی از کارهای سخت رو آسون می کنه.
نکته دیگه ای که زیاد در موردش با اینجور library ها راحت نیستم اینه که کنترل هاشون استاندارد نیستن و اون احساس استاندارد بودن کنترل های ویندوز رو به کاربر نمی دن، البته این یک نکته کاملا سلیغه ای هست.

در مورد ادیتور هم بعد از دیدن نرم افزار یک سری پیشنهاد و اشکالات توش دیدم که اگه توی سایت خودتون یک تاپیک در موردش باز کنید اونجا توضیح می دم

فعلا

kochol
دوشنبه 27 فروردین 1386, 16:09 عصر
همین جا هم بگی فرقی نمی کنه.

سپول
چهارشنبه 29 فروردین 1386, 14:30 عصر
سیستم move و rotate خوبه، گرچه Rotate کردن چندتا mesh با هم زیاد برای من کاربرد نداره !
البته اگه برای move کردن مثل 3dsmax می شد عمل کرد، که Axis مورد نظر رو بگیری و تکون بدی باحالتر می شد که البته احتیاجی نیست.

یک مشکل تو Grid هست که عملا بی فایده هست، فکر کنم که شما یک mesh رو جای grid قرار دادید، البته درست از ساختارش نمی دونم ولی درستش اینه که Grid بی انتها باشه و هر جا که با دوربین می روید وجود داشته باشه.

در قسمت material setup هم مثلا گزینه ای مثل Transparent باید قابل تنظیم باشه و شدتش رو بشه تنظیم کرد.

در قسمت light setup وقتی نوری در صحنه نداریم، روی Debug Data کلیک می کنه برنامه Crash می کنه.

در قسمت material setup تعیین رنگ های Diffuse، Specular، Emissive و Ambient هیچ تاثیری نمیگذاره. فکر می کنم emissive تاثیر داره ولی تاثیرش روی ambient هست در واقع !

برای انتخاب ویدیو کلا گزینه ای جز AVI ندارم، هر AVI ای هم انتخاب می کنم نمایش داده نمی شه یا نمی دونم چجوری باید نمایش داده بشه.

اینها یک سری نکاتی بود که تو برنامه چرخ زدم دیدم، احتمالا این برنامه کاملا ناقص هست، به هر حال منتظر نسخه های کاملتر هستم.

kochol
جمعه 31 فروردین 1386, 07:48 صبح
سلام
خیلی ممنون از اینکه وقت گذاشتی و ادیتور رو تست کردی.
چرخوندن چندتا مش با هم تو ادیتور ما زیاد فایده ای نداره درستش اینه که مرکز ثقل اون مش ها رو پیدا کنی و دور اون اشیا چرخونده بشن تازه از اون بدتر scale هست که هر کی برای خودش scale می شه.

راستش من کلی وقت گذاشتم که move رو اینطوری کنم که هر جایی از مش رو می گیری بتونی دنبال ماوس تکون بدی و دقیقا روی همون جا بزاری که دو روز طول کشید تا بتونم بسازمش.

در مورد Grid هم باید بگم که من یه SceneNode نوشتم که بهش فاصله هر خط رو می گی و تعدادشونو اون وقت با خط رندر می کنه. البته ما تو منو می خواهیم گزینه ای بزاریم که دوباره بتونن سایز گرید رو تغییر بدن.

تو سیستم متریال IrrLicht فقط یه گزینه داره که شفاف می کنه و رنگ مشکی رو هم کلا حذف می کنه باید بیشتر با ساختار IrrLicht اشنا بشم ببینم می شه این کارو کرد.

خیلی ممنون که این باگ رو گفتی باگ هایی که کراش می ده برنامه رو خیلی مهم هستند.

در مورد این رنگ ها من خیلی به کد نگاه کردم و کد ایرادی نداره رفتم و با خود IrrEdit کار کردم دیدم که اون هم همینطور هست و فقط emissive کار می کنه.
مگه emissive رنگ سایه نیست اگه یه نور بزاری و یه مش می بینی که قسمت تیره ی جسم اون رنگی می شه.

ویدئو رو هم تازه اظافه کردم که به جای هر تکستچری می تونی بندازی برای ویدئو از direct show استفاده شده که هر فرمتی اون بخونه رو نمایش می دیم ولی نمی دونم چه فرمت هایی می خونه من هی به این دوستم که بیشتر روی GUI کار کرده گفتم دکمشو بردار و بعد ریلیز کن.
ولی فکر کنم تو status bar می نویسه که اماده نیست.

باز هم ممنونم.

یه آمار جالب هم بگم که از وقتی که تو اخبار سایت IrrLicht معرفی شده 800 تا بازدید کننده سایت داشته و 175 دانلود . 1.20 گیگ هم پهنای باند سایت رفته احتمال این میره که پهنای باند سایتم این ماه کم بیاره.
اگر هم که بتونم تبلیغات گوگل رو توی سایت بزارم احتمالا با در امدی که از طریق اون دربیاد ادیتور رو هم اپگرید کنم و تا 2 یا 3 ماهه دیگه شاید بتونم سورسش هم بزارم.

kochol
چهارشنبه 27 تیر 1386, 22:51 عصر
سلام
این لینک از کجا پیدا شده؟
http://en.wikipedia.org/wiki/Sourena_3D_World_Editor