View Full Version : معادل فارسی Statement
shockley
چهارشنبه 14 آذر 1386, 15:34 عصر
سلام،
تو کتابهای معتبر C مثل کتاب Schildt و Ritchie بعد از expression مفهوم statement رو معرفی کردند. در اکثر کتاب های فارسی به جای expression از "عبارت" استفاده میشه و statemnt رو هم "ساختار" ترجمه می کنند. از اونجایی که معادل فارسی Statement واقعا ساختار نیست و همچنین این کلمه ممکنه با Struct اشتباه بشه، سوالم اینه که به نظرتون واقعا معادلی برای Statement در زبان فارسی وجود نداره یا اینکه معادل مناسبی هست و من ازش بی اطلاعم.
ممنون.
sasan_vm
چهارشنبه 14 آذر 1386, 16:50 عصر
سلام
statemnt به معنی مجموعه ای از دستورات یا عبارات (expression) که می تواند شامل یک دستور هم باشد است.
مانند دستورات کنترلی یا یک block از دستورات:
switch, while, do...while,...
حالا چرا عبارت 'ساختار' را در ترجمه بکار می برند ؟! :چشمک:
Arman_gh
چهارشنبه 14 آذر 1386, 18:01 عصر
گزاره هم میشه ترجمه کرد.
Nima_NF
پنج شنبه 15 آذر 1386, 16:03 عصر
از آنجایی بسیاری ار مترجمان بدون تجربه و یا بعضی از روی تجربه ولی به دلیل زیبا تر کردن ، ترجمه غیر علمی می کنند این مشکلات به وجود می آید.
statement بیش از 10 معنی دارد : بیانیه , اعلامیه, شرح و ...
ولی در علم کامپیوتر به یکی از این معانی است : "دستور" و در بعضی موارد "حکم" است.
که خود یک دستور می تواند یا تنها یک عبارت (expression) باشد و یا شامل یک یا چند عبارت نیز باشد . X=Y+2
در هر حال تا کنون کلمه ساختار برای آن جایی ندیدم و از نظر من اشتباه ترین ترجمه هست.
shockley
جمعه 16 آذر 1386, 02:27 صبح
سلام و ممنون از نظرات شما،
به نظر میاد با توجه به اینکه در پارادایم برنامه نویسی Imperative، از Side effect ایجاد شده توسط یک Statement، برای تغییر State برنامه استفاده می شود، Statement اسم State بوده که با پسوند ment تبدیل به اسم شده است. بنابراین اگر بخواهیم به صورت تاریخی به این مسئله نگاه کنیم، با توجه به اینکه اولین زبان های Imperative، اسمبلی و زبان های سطح پایین بوده اند و در آنجا آنچه State برنامه را تغییر می دهد دستورهایی می باشند که رجیستر Status در CPU را تحت تاثیر قرار می دهند، این لفظ در زبان های Imperative بعدی مثل زبان های Structural حفظ شده و همچنان به دستوراتی مانند if و while که State برنامه را می توانند تغییر دهند، Statement می گویند. بنابراین فکر می کنم نزدیک ترین لفظ همان طور که دوستمون گفتند "دستور" باشد. البته در مورد "گزاره" هم آقای Arman_gh اگر ممکنه بیشتر توضیح بدید.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.