نمایش نتایج 1 تا 24 از 24

نام تاپیک: ساخت یک دیتابیس از همه تاپیک‌ها و پست‌های تالار اکسس - Web Scraping in Access VBA

  1. #1
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    ساخت یک دیتابیس از همه تاپیک‌ها و پست‌های تالار اکسس - Web Scraping in Access VBA

    1. در این تاپیک روش بیرون کشیدن دیتا از برگه‌های وب (Web Scraping یا Harvesting) با استفاده از اکسس آموزش داده میشود.
    2. فرض بر این است که خواننده اطلاعات کافی از HTML DOM و Browser DevTools دارد.
    3. آموزش روی همین تالار اکسس از فروم برنامه نویس پیاده میشود.
    4. ابتدا برگه‌های تالار و هر تاپیک آنالیز شده و سپس متدهای دسترسی به هر بخش از دیتا طراحی و تست میشود. کد نویسی آخرین بخش کار خواهد بود.

  2. #2
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    بررسی برگه نخست فروم اکسس

    بخش‌هایی که در برگه نخست دیده میشود و دیتا آن بتنهایی یا برای انجام کار نیاز است:

    بخش صفحه‌بندی - برای پیدا کردن تعداد کل برگه‌ها نیاز به آن داریم
    a_page_count.png
    این بخش در همه برگه‌ها هست - ولی باید در همان برگه نخست از روی آن تعداد کل برگه‌ها را پیدا کرد تا بتوانیم حلقه پیمایش را بنویسیم.


    بخش تاپیکهای اعلان (stickies)
    a_stickies.png
    این بخش فقط در برگه نخست دیده میشود. پس باید در همان برگه نخست دیتا آن را بیرون بکشیم.


    بخش تاپیک‌های عادی
    a_normal.png
    دیتا این بخش در هر برگه باید جداگانه بیرون کشیده شود.

  3. #3
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    بررسی تاپیک‌ها

    از نظر ساختاری و محتوا تفاوتی بین تاپیک‌های اعلان و عادی نیست.
    بخش‌هایی که دیتا آن ارزشمند بنظر میرسد:
    • نام کاربری سازنده تاپیک
    • عنوان
    • تاریخ ساخت
    • برچسب‌ها (tags)
    • تعداد پیوست‌ها
    • تعداد پاسخ‌ها
    • تاریخ بروزرسانی (برای دانستن این که تاپیک پس از آخرین درو آپدیت شده یا نه)


    a_thread.png

  4. #4
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    پیدا کردن element ها در Browser DevTools

    پیش از هر چیز باید روش آدرس‌دهی برگه‌ها را بدانیم.

    آدرس برگه نخست تالار اکسس به شکل زیر است:
    https://barnamenevis.org/forumdisplay.php?23-Access


    و برای آدرس‌دهی عمومی برگه Nام:
    https://barnamenevis.org/forumdisplay.php?23-Access/pageN


    پس ما برای آدرس‌دهی برگه اول هم از همین فرمت عمومی استفاده میکنیم تا کد بهتری داشته باشیم (یک کد برای همه برگه ها)

    -----------------

    در مرورگر آدرس برگه نخست رو میزنیم و سپس DevTools رو باز میکنیم:

    از بخش page navigation شروع میکنیم تا تعدادکل برگه‌ها رو ببینیم
    page_count.png


    بخش تاپیک‌های اعلان (stickies)
    thread_stickies.png


    بخش تاپیک‌های عادی
    thread_normal.png


    سازنده تاپیک
    thread_author_1.png
    thread_author_2.png

  5. #5
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    پیدا کردن element ها در Browser DevTools


  6. #6
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    پیدا کردن element ها در Browser DevTools

    تاریخ بروزرسانی
    update_time_1.png
    update_time_2.png

  7. #7
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    نوشتن selector ها : تعداد برگه‌های تالار

    حالا میتونیم در DevTools مرورگر برای هر بخش یک selector مناسب بنویسیم و تست کنیم:

    در زمان کدنویسی همین selector هست که باید پیاده بشه.

    xthread_page_count.png

  8. #8
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    نوشتن selector ها : تاپیک‌های اعلان (stickies)

    تاپیک‌های اعلان (stickies)

    xthread_stickies.png

  9. #9
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    نوشتن selector ها : تاپیک‌های عادی (threads)

    تاپیک‌های عادی (threads)

    xthread_threads_1.png

    xthread_threads_2.png

    مشخصا در هر برگه ۲۰ تاپیک هست.

  10. #10
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    نقل قول: نوشتن selector ها : شماره پاسخ‌ها (replies)

    شماره پاسخ‌ها (replies)

    xthread_replies.png

    اگر این بخش خالی باشه به معنای این هسا که تاپیک در دسترس نیست (منتقل شده یا پاک شده)

    برای همین در هر thread نخست این رو بررسی میکنیم و اگر مقدار نداشت میریم سراغ تاپیک بعدی.

  11. #11
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    نوشتن selector ها : عنوان تاپیک (title)

    عنوان تاپیک (title)

    xthread_title.png

  12. #12
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    نوشتن selector ها : زمان ساخت تاپیک

    زمان ساخت تاپیک

    xthread_create_time.png

    نگهداری زمان به این شکل در دیتابیس درست نیست.
    در زمان کدنویسی این مقدار باید به شکل مناسب تبدیل شود.

  13. #13
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    نوشتن selector ها : سازنده تاپیک (author)

    سازنده تاپیک (author)

    xthread_author.png

  14. #14
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    نوشتن selector ها : زمان بروزرسانی

    زمان بروزرسانی

    xthread_update_time.png

    مشابه زمان ساخت این مقدار نیز در زمان کدنویسی باید ویرایش شود.

  15. #15
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    نوشتن selector ها : برچسب‌ها (tags)

    برچسب‌ها (tags)

    xthread_tags.png

    این بخش ممکن است خالی باشد بنابراین در زمان کدنویسی نخست وجود آن را چک میکنیم.

  16. #16
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    نوشتن selector ها : پیوست‌ها (attachments)

    پیوست‌ها (attachments)

    xthread_attachments.png

    این بخش نیز ممکن است وجود نداشته باشد.
    مشابه برچسب‌ها عمل میکنیم.

  17. #17
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    کدنویسی : انتخاب ابزار مناسب برای parse کردن HTML Document در اکسس

    در این پروژه از کتابخانه mshtml استفاده میکنیم.
    mshtml موتور رندرینگ internet explorer و انتخاب کاملا مناسبی است
    که تمام نیازهای ما (و خیلی بیشتر از آن) را بسادگی برآورده میکند.

    پس کافی هست رفرنس آن را به برنامه اضافه کنیم:

    x_mshtml_refrence.png

  18. #18
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    کدنویسی : طراحی جدول تاپیک‌ها (Threads)

    x_thread_table_design.png

    از فیلد UpdateRequired برای تشخیص این که آیا تاپیک از زمان آخرین scraping آپدیت شده استفاده میکنیم.
    کاربرد آن زمانی است که بخواهیم همه پست‌های یک تاپیک را بیرون بکشیم.

  19. #19
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    کدنویسی : فلوچارت

    در این مبحث فرآیند بیرون کشیدن دیتا را در 2 مرحله انجام میدهیم:
    1- پر کردن جدول Threads از همه تاپیک‌های فروم اکسس با پیمایش در همه برگه‌های آن
    ۲- پر کردن جدول Posts با پیمایش همه برگه‌های همه Threadها (مرحله بعدی آموزش)

    قبل از شروع کدنویسی مرحله ۱، نخست فلوچارت کلی پروسه رو آماده میکنیم:
    flowchart_Scrape_Forum_Pages.png

    flowchart_Scrape_Forum_Page.png

  20. #20
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    کدنویسی : آماده‌سازی چند روتین‌ سودمند - GetDocument

    پیش از هر چیز نیاز به تابعی داریم که با گرفتن یک url ، محتوای آن را به صورت یک html document برگرداند:
    Public HTML As HTMLDocument

    Public Function GetDocument(url As String) As HTMLDocument
    Set HTML = New HTMLDocument
    Set GetDocument = HTML.createDocumentFromUrl(url, vbNullString)
    Do Until GetDocument.ReadyState = "complete"
    DoEvents
    Loop
    GetDocument.Close
    End Function

  21. #21
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    کدنویسی : آماده‌سازی چند روتین‌ سودمند - Persix و Ripx

    متن بخش‌های زمان ساخت و زمان بروزرسانی به دلایل زیر مستقیما قابل استفاده نیست:
    ۱- بودن کارآکترهای اضافی (احتمالی) مانند non-breaking space یا کاما (فارسی یا انگلیسی) یا rtl و ...
    ۲- بودن بخش‌های اضافی مانند روز هفته
    ۳- اسم ماه فارسی

    برای همین به توابع زیر برای برداشتن این بخشها از زمان نیاز داریم:

    Public blank, dbl_blank, ay, py, ak, pk, nbsp, ltr, rtl As String
    Public st(1 To 13) As String
    Public mt(1 To 12) As String

    Public Function PersiX(x) As String
    x = Nz(x, blank)
    x = Replace(x, nbsp, blank)
    x = Replace(x, ltr, blank)
    x = Replace(x, rtl, blank)
    x = Replace(x, ay, py)
    x = Replace(x, ak, pk)
    PersiX = RipX(x)
    End Function

    Public Function RipX(x) As String
    x = Nz(x, blank)
    Do While InStr(x, dbl_blank) > 0
    x = Replace(x, dbl_blank, blank)
    Loop
    RipX = Trim(x)
    End Function

    Public Sub Init()
    blank = ChrW(&H20) ' space
    dbl_blank = blank + blank
    ay = ChrW(&H64A) ' arabic ye
    py = ChrW(&H6CC) ' persian ye
    ak = ChrW(&H643) ' arabic ke
    pk = ChrW(&H6A9) ' persian ke
    nbsp = ChrW(&HA0) ' non-breaking space
    ltr = ChrW(&H200E) ' left-to-right
    rtl = ChrW(&H200F) ' right-to-left
    '------------------------
    st(1) = PersiX("در تاریخ")
    st(2) = PersiX("ساعت")
    st(3) = PersiX("صبح")
    st(4) = PersiX("عصر")
    st(5) = PersiX("یک شنبه")
    st(6) = PersiX("دوشنبه")
    st(7) = PersiX("سه شنبه")
    st(8) = PersiX("چهارشنبه")
    st(9) = PersiX("پنج شنبه")
    st(10) = PersiX("جمعه")
    st(11) = PersiX("شنبه")
    st(12) = ","
    st(13) = "،"
    '------------------------
    mt(1) = PersiX("فروردین")
    mt(2) = PersiX("اردیبهشت")
    mt(3) = PersiX("خرداد")
    mt(4) = PersiX("تیر")
    mt(5) = PersiX("مرداد")
    mt(6) = PersiX("شهریور")
    mt(7) = PersiX("مهر")
    mt(8) = PersiX("آبان")
    mt(9) = PersiX("آذر")
    mt(10) = PersiX("دی")
    mt(11) = PersiX("بهمن")
    mt(12) = PersiX("اسفند")
    End Sub

  22. #22
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    کدنویسی : آماده‌سازی چند روتین‌ سودمند - GetTime

    اکنون میتوانیم تابع تبدیل GetTime را برای تبدیل فرمت زمان به شکل مناسب بنویسیم:
    Public Function GetTime(s As String) As String
    s = PersiX(s)
    Dim i As Integer
    For i = 1 To 13
    s = Replace(s, st(i), blank) ' remove extra text
    Next

    For i = 1 To 12
    s = Replace(s, mt(i), Format(i, "00")) ' Replace Persian Month-names to number
    Next

    s = RipX(s)

    Dim x
    x = Split(s, blank)
    GetTime = x(2) + "/" + x(1) + "/" + x(0) + " - " + x(3) ' YYYY/MM/DD - HH:MM
    End Function


    به این ترتیب زمان به شکل زیر:
    thread_create_time_3.png
    به فرمت مناسب زیر برای نگهداری در دیتابیس و مقایسه تبدیل میشود:
    1385/06/26 - 08:07

  23. #23
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    کدنویسی : Scrape Forum Threads

    Option Compare Database
    Option Explicit

    Const PageUrl = "https://barnamenevis.org/forumdisplay.php?23-Access/page"
    Private Document As HTMLDocument
    Private PagesCount As Integer
    Private RS_threads As Recordset
    Private temp_object, temp_array As Variant
    Private StopProcess As Boolean

    Sub Scrape_Forum_Pages()
    'DoCmd.RunSQL "DELETE * FROM Threads"
    Init
    Dim PageNumber As Integer: PageNumber = 1
    PagesCount = 1
    StopProcess = False
    Set RS_threads = CurrentDb.OpenRecordset("Threads", dbOpenDynaset)


    Do While PageNumber <= PagesCount And (Not StopProcess)
    Scrape_Forum_Page (PageNumber)
    PageNumber = PageNumber + 1
    Loop

    RS_threads.Close
    Set RS_threads = Nothing
    Set HTML = Nothing

    Scrape_New_Or_Updated_Threads
    MsgBox ("Access Forum Scraping Done!")
    End Sub

    Sub Scrape_Forum_Page(PageNumber As Integer)

    Set Document = GetDocument(PageUrl + Trim(PageNumber))

    If PageNumber = 1 Then
    GetForumPagesCount
    ScrapePageThreads ("stickies") ' sticky threads
    End If

    ScrapePageThreads ("threads") ' normal threads

    Set Document = Nothing
    Debug.Print "Page " & PageNumber & " done! " & Time
    End Sub

    Sub ScrapePageThreads(ThreadsID As String)
    Dim Threads As HTMLListElement
    Dim Thread As HTMLListElement
    Set Threads = Document.getElementById(ThreadsID)
    StopProcess = False

    For Each Thread In Threads.Children
    If StopProcess Then
    Exit For
    Else
    GetThreadInfo Thread
    End If
    Next

    Set Threads = Nothing
    Set Thread = Nothing
    End Sub

    Sub GetThreadInfo(ByRef Thread As HTMLLIElement)

    Dim ThreadID, Title, Author, CreateTime, UpdateTime, Tags As String
    Dim Replies, Attachments As Integer
    Dim img As HTMLImg
    Dim span As HTMLSpanElement

    temp_object = Trim(Thread.querySelector(".threadstats > li").innerText)
    If temp_object = vbNullString Then Exit Sub ' Moved Thread
    temp_array = Split(temp_object, blank)
    Replies = CInt(temp_array(1))

    temp_array = Split(Thread.Id, "_")
    ThreadID = temp_array(1)

    Title = Document.getElementById("thread_title_" & ThreadID).innerText

    Set span = Thread.querySelector(".author .label")
    CreateTime = GetTime(span.childNodes.Item(2).Data)
    Author = span.querySelector("a").innerText

    Set img = NzImg(Thread.querySelector(".author .threaddetails img[src*='tag']"))
    If img Is Nothing Then
    Tags = vbNullString
    Else
    Tags = img.Title
    End If

    Set img = NzImg(Thread.querySelector(".author .threaddetails img[src*='paperclip']"))
    If img Is Nothing Then
    Attachments = 0
    Else
    temp_array = Split(img.Title, blank)
    Attachments = CInt(temp_array(0))
    End If

    UpdateTime = GetTime(Thread.querySelector(".threadlastpost>dd:l ast-of-type").innerText)

    With RS_threads
    .FindFirst "ThreadID=" & ThreadID
    If .NoMatch Then ' New Thread
    .AddNew
    !ThreadID = CLng(ThreadID)
    !Title = Title
    !Tags = Tags
    !Author = Author
    !CreateTime = CreateTime
    !UpdateTime = UpdateTime
    !Replies = Replies
    !Attachments = Attachments
    !UpdateRequired = True
    .Update
    Else ' Old Thread
    If !UpdateTime = UpdateTime Then ' Unchanged Old Thread
    StopProcess = True
    Else ' Old Thread - Updated or New Post
    .Edit
    !Title = Title
    !Tags = Tags
    !UpdateTime = UpdateTime
    !Replies = Replies
    !Attachments = Attachments
    !UpdateRequired = True
    .Update
    End If
    End If
    End With

    Set img = Nothing
    Set span = Nothing
    End Sub

    Sub GetForumPagesCount()
    Dim a As HTMLAnchorElement
    Set a = Document.querySelector(".threadpagenav span.first_last > a")
    If a Is Nothing Then
    PagesCount = 1
    Else
    temp_array = Split(a.href, "/page")
    PagesCount = CInt(temp_array(1))
    End If
    Set a = Nothing
    End Sub

    Function NzImg(ByRef v As Variant) As HTMLImg
    If IsNull(v) Then
    Set NzImg = Nothing
    Else
    Set NzImg = v
    End If
    End Function

  24. #24
    کاربر دائمی آواتار mazoolagh
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت 1384
    سن
    72
    پست
    3,187

    Web Scraping in Access VBA - Phase 1 - Threads Only

    دیتابیس فاز ۱ : تاپیک‌ها

    1. دیتابیس تا تاریخ ارسال این پست بروز است.
    2. در یک سیستم معمولی و با یک اتصال اینترنت سالم خواندن دیتا حدود ۷۰۰ برگه فروم اکسس (۱۴۰۰۰ تاپیک) باید در کمتر از ۱۰ دقیقه (حدود ۷ دقیقه یا 100 برگه در دقیقه) به پایان برسد.
    3. با توجه به منطق برنامه هیچگاه نیازی به پاک کردن جدول Threads و پر کردن دوباره آن نیست، برای بروزرسانی‌های بعدی کافی است روتین Scrape_Forum_Pages را اجرا کنید.
    4. از این برنامه فقط با هدف یادگیری استفاده کنید، و از اجرای پیاپی آن که باعث بار ترافیکی روی سرور برنامه‌نویس میشود خودداری کنید.


    threads_sample.jpg

    به دلیل محدودیت سایز فایل پیوست به 480 کیلوبایت، برنامه نمونه به اندازه 567 کیلوبایت را از اینجا بگیرید.

تاپیک های مشابه

  1. پاسخ: 3
    آخرین پست: پنج شنبه 12 مرداد 1402, 00:07 صبح
  2. مبتدی: حفاظت جداول اکسس دیتابیس از عملگر Insert From Access
    نوشته شده توسط ahmadzadeh.shahram در بخش Access
    پاسخ: 37
    آخرین پست: چهارشنبه 21 دی 1401, 16:30 عصر
  3. سوال: استفاده از دیتابیس اکسس بدون نصب Office , Microsoft Access Database Engine
    نوشته شده توسط سی ساید در بخش C#‎‎
    پاسخ: 3
    آخرین پست: شنبه 31 مرداد 1394, 16:57 عصر
  4. سوال: کار با دیتابیس اکسس و پیکچر باکس
    نوشته شده توسط hadi vafaii در بخش C#‎‎
    پاسخ: 4
    آخرین پست: شنبه 29 آذر 1393, 18:23 عصر
  5. سوال: import کردن دیتابیس اکسس درون دیتابیس اکسس دیگر
    نوشته شده توسط duji6967 در بخش C#‎‎
    پاسخ: 2
    آخرین پست: سه شنبه 23 مهر 1392, 07:01 صبح

برچسب های این تاپیک

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •