حتما لینک منبع چیزی رو که گفتید پیدا کنید، لازمش دارم، این مساله مهمی که شما پیدا کردید در سایت اینتل که نبود، چیزی که اینتل عمومی اعلامش نکنه حتما ارزشمنده.
شما اگر از این بچه های سخت افزار کسی رو سراغ دارید که معلوماتشون در حد جزئیات پردازنده های مدرن اینتل باشه معرفی شون کنید ولی توقع نداشته باشید که یک دانشجو یا استاد رشته سخت افزار اینها رو بدونه.
چون در ایران فناوری سخت افزاری و سطح آموزشی در این موارد خیلی سطح پایین و منسوخ ئه و همچین افرادی کیمیا هستند.
بله شما درست میگید، لابد اینتل داره اشتباه میگه. من عین متن سوال و جواب رو از FAQ اینتل نقل قول کردم :
https://www.intel.com/content/www/us...rocessors.html
که متن کاملش رو هم پیوست همین پست کردم.
بله. اصلا مورد عجیبی نیست. خیلی عادیه. سازنده لپ تاپ با توجه به توان تغذیه باطری و سیستم خنک کننده ای که بکار برده ممکنه ببینه نمیتونه از عهده تامین انرژی و حرارت فرکانس بالاتر پردازنده بربیاد و در نتیجه ترجیح بده غیر فعال نگهش داره.
من هم دونه به دونه گزینه های BIOS سیستم ام رو میشناسم و هم با انواع مختلف BIOS ها کار کردم.
گمان نمی کنم کسی که برای تغییر تنظیمات BIOS برنامه اسمبلی مینوشته برای اینکه تشخیص بده یک مورد ساده ای مثل Turbo Boost در بین تنظیمات هست یا نه نیاز به راهنمایی داشته باشه.
اجرای یک نخ به تنهایی در یک برنامه و بدون محدودیت در انتخاب هسته دقیقا مشابه همون کاری است برنامه در 10 ثانیه ابتدایی میکنه و باید 100 یا نزدیک به 100 باشه، به قول شما هم ربطی به فرکانس پردازنده نداره، چون مقایسه نسبی است، وقتی یکسان باشند باید 100 درصد باشه.
ارتباط مستقیمی هم به توان هسته نداره، یک زمانی طول میکشه که اون تک نخ اجرا بشه که اون زمان میشه معیار مقایسه.
اما برسیم به مقایسه اون معیار با اجرای دو نخ در دو برنامه مجزا. شما مدعی شدید که Turbo Boost در حالتی که یک هسته کارکرد بالا داره نسبت به حالتی که تعداد هسته بیشتری کارکرد بالا دارن فرکانس بالاتری اعمال میکنه.
و گفتید به همین خاطر در اجرای دو نخ در دو برنامه که بیشتر از یک هسته درگیر شدن کارکرد هر نخ کمتر از اون اجرای تک نخی 100% یا فرضا 98% شده.
اینکه ربطی به برنامه من نداره که فرکانس هسته چی باشه، هر چقدر فرکانس بالاتر باشه پردازش سریعتر میشه و زمان اجرای نخ کمتر میشه. برنامه زمانی درصد رو کمتر یا بیشتر نشون میده که زمان سپری شده از زمان اجرای تک نخی اول برنامه کمتر یا بیشتر باشه.
اگر این تغییر فرکانس بین اجرای تک نخی و چند نخی بوجود بیاد، در برنامه خودش رو بصورت درصد بالا و پایین نشون میده. اگر دلیل شما دخالت Turbo Boost در فرکانس هسته ها است، حالا که غیر فعال ئه، چرا همچنان همون شرایط برقرار ئه؟