خب من به قول و وظیفهء خودم عمل کردم و بالاخره نمونه کد شما رو دیدم.
بد نیست. بهرحال حجمش از کد دات نت بیشتره، و خوانایی کمتری هم داره.
بعدم اون فقط یه مثال کوچیک بود و جایی که هیچ امکانات و پیچیدگی دیگری درکار نبود جز ارسال و دریافت یکسری اطلاعات ثابت از جانب کاربر.
چیزی که هست، شما میتونید در دات نت خیلی چیزهای دیگه رو در داخل UpdatePanel بذارید و تفاوت حالت غیرایجکسی با حالت ایجکسی فقط همین هست. به همین سادگی میشه این تغییرات رو اعمال کرد یا برداشت. نیازی به هیچ تغییری در جای دیگری از کد و اضافه کردن فایل خاصی نیست. درواقع در دات نت بین ایجکس و حالت معمولی تفاوت خاصی وجود نداره جز تجربهء عینی اون برای کاربر.
شما میتونید یه کامپوننت پیچیده رو که با دیتابیس ارتباط داره به همین سادگی تبدیل به حالت ایجکس و برعکس بکنید. آیا در PHP هم میشه به سادگی اینکار رو کرد؟ آیا یه بخشی از سیستم که با دیتابیس ارتباط داره و اطلاعات رو میخونه و درج میکنه، میشه به همین سادگی و با حجم کد نزدیک به ASP.NET ایجکسی کرد؟ تاجایی که بنده اطلاع و تجربه دارم شما نیاز دارید کلی کد بنویسید و فایلهای جدید و مخصوص خودش رو ایجاد کنید؛ تازه مسائل امنیتی به کنار.
هرکس بخنده یا نخنده بحث ما نیست.اينطور كه dotNET داره كاربران خودش رو (با عرض شرمندگي) تنبل بار مياره، چند وقت ديگه احتمالاً توي كنفرانس مطبوعاتي Microsoft خواهيم شنيد كه اعلام ميشه: از اين به بعد طراحان سايت عزيز كافيه با ميكروفون به موتور ASPX بگن چي ميخوان و اون يك سايت آماده در قالب فايل ZIP بهشون تحويل بده. همه طراح وب خواهيم شد! همه خوشحال خواهيم بود!!!
بهرحال اگر اینطور بشه دیگه جایی برای برنامه نویسان PHP در بازار و رقابت تجاری باقی میمونه؟