تقریبا همه نظرات رو خوندم، به معنای واقعی گرانبها بودند، شاید چند سال زمان میخواست تا این همه نکته زندگی یاد بگیرم. از همه متشکرم و لذت می برم که دوستانی با این سطح فرهنگ دارم.
من به این نتایج رسیدم، حتما بخونید شاید برای شما هم جالب باشد:
1.برنامه نویسی شغل هست ولی نباید شغل ثابتی باشه، یعنی بالاخره باید پیشرفت کرد. مثالی میزینم: کارمند یک بانک را فرض کنید که در ابتدا پشت باجه میشینه، چند سال بعد میشه معاون شعبه، بعدش رئیس شعبه و ....یا کشاورزی که ابتدا رعیت یک اربابه، بعد برای خودش زمین کوچکی میخرد، زمینش را گسترش میدهد، باغدار میشود، وسائل کشاورزی میخرد، دامداری میزند، رعیت و کارگر استخدام میکند، و بالاخره خودش ارباب میشود.
2.به فکر این نباشیم که چیزی را بسازیم که قبلا نمونه اش بوده، حداقل بهتر از آن را بسازیم، شاید در 10 سال پیش به برنامه های مدریت دانلود نیازی احساس نمی شد ولی الان چه؟ نمونه های دیگری هم هستند، وضعیت فعلی هم همینگونه است، باید دنبال چیزی بود که در آینده حرفی برای گفتن داشته باشد.
3.برای برنامه خود احترام قائل شوید! قسمت مهمی از عمرتان را صرف آن کرده اید، آن را بی ارزش جلوه ندهید. ارزش ....
4.برای مشتری هم احترام قائل شوید و با او طوری صحبت کنید که برای شما احترام قائل شود.عمق قضیه و زحمتی که کشیده اید را برایش توضیح دهید. یه جایی خوندم: برنامه نویسان بالاترن ضریب هوشی را دارند.
5. این ها که با گذروندن چند دوره وارد بازار شدن ماندگار نخواهند بود.تو بازار همیشه قدرتمند ها ماندگار هستند. باید زحمت کشید. در این راه حتما شکستهای تلخی وجود خواهد داشت. نگران این جمله هم نشیم«دست زیاد شده»، همه مشاغل این معضل را دارند. اصلا معضل نیست یک حقیقته، مگر من می توانم برای 70 میلیون نفر برنامه بنویسم؟
6.میگن این رشته تو آمریکا تکه ولی تو ایران ........ خب یکی بگه آمریکا رو کی ساخت؟ همون مردمش، ما هم باید روی پای خودمون بایستیم. من موندم چرا زرتی میگن آمریکا!!؟؟ خوب یکبار بگید ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، سوییس .... آیا این کشور ها توان مقابله با آمریکا رو دارن؟ اصلا آمریکا که کشور نیست! محلی است برای تجمع دانشمندان دنیا! هرچی مخه میره اونجا فقط هم مخهای ایران نیستن.
7.در طول تحصیل یابرنامه نویسی، سراغ علوم دیگر ولی مرتبط هم بروید. مثلا مدیریت پروژه یا اقتصاد.
8.فقط چسبیدیم به برنامه های مالی و حسابداری!!!! مگه نمیشه پلیر ساخت؟ مگه نمیشه آفیس ساخت .....
9.تحقیق کنیم، و نیاز بازار را بسنجیم.
10.مگه بقیه رشته ها چه چور بازار کاری دارن که ما حسرت اونو میخوریم؟! اعتماد به نفس داشته بایم، ما بهترین رشته دنیا را انتخاب کرده ایم.
یه چیزی هم میگم خداوکیلی برای تعریف از خودم نیست:
چند روز پیش برای شرکت در جشنواره خوارزمی اقدام کردم، از آنجایی که ثبت نامش اینترنتی بود ماهم سری به سایتش زدیم .... خدا نصیبتان نکند!! حالتان از اینترفیس و امکانات سایت ثبت نام بهم می خورد!!! بدون اغراق میتوانم در عرض یک هفته چیزی صد برابر اون بهتر رو طراحی کنم(aspx)
نکته آخر و مهمترین نکته:
قانون زمانی ارزش خودشو نشون میده که برای همه باشه،موفقیت محصول داخلی، در گرو حمایت از محصول خارجی نیز هست.