ببینید مشکل اینجاست که همه چیز در این مملکت از صفر تا 100 مشکل داره!! ریشه و عامل اصلی همه این کمبود ها و قصور ها هم فرهنگ ملتی هست که طی یکی دو هزار سال اخیر شکل گرفته. موارد زیادی هست که میشه راجع بهشون صحبت کرد. ریشه های اصلی رو دقیقا میشه بیان کرد و با علم و برهان و منطق ثابت شون کرد. عقاید و سنت هایی که شکل گرفته ذهن این جامعه رو مسموم کرده. رفع سم هم کار راحتی نیست و برای خودش انقلاب ها می خواهد. چیزی هست نزدیک به غیر ممکن!! ممکن شدنش هم بسیار زحمت و رنج و عذاب در پی خواهد داشت برای همه! چیزی نیست که من و شما بتونیم تغییر بدهیم، مگر شخص خودمان!! تنها چیزی که هر یک از ما توانایی تغییر اون رو داریم خودمان هستیم و هرچند امر راحتی نیست ولی امکا پذیر هست. و وقتی تک تک ما به این درک و آگاهی رسیدیم و تونستیم با خودمان رو راست باشیم و مشکلاتمون رو برطرف کنیم آن وقت مملکتی خواهیم داشت که در آستانه تغییرات اساسی قرار گرفته و غیر ممکن ها رو دور زده و حالا آمادگی هر تغییر و تحول اساسی رو داره. در این پروسه ملت باید یاد بگیرند که امکان خدشه دار شدن عقایدشان هست. ممکن است تمامی آنچه فکر می کنند و می دانند اشتباه باشد و باید تک تک آن ها این اشتباهات و مشکلات را بپذیرند، باید ذهن هایشان آماده تغییر و درک واقعیات شود.

من مدت هاست بر روی این قبیل مسائل تحقیق و مطالعه می کنم، ایران را با کشور ها و فرهنگ ایرانیان را با فرهنگ های دیگر سنجیده ام. از خود مردم و سیاست و دین و مذهب و ... و ... و ... چیز های زیادی برای گفتن دارم. از نقطه نظر من مسئله پیچیده ای است و ملت حال حاضر ایران همانند گذشته، توانایی درک و برخورد با این مسئله را ندارند. تنها کاری که افراد آگاه تر می توانند انجام دهند اصلاح امور مربوط به خودشان است و غیر. آن هایی که ایران را به مقصد کشور های غربی ترک می کنند معمولا به این مسئله واقف هستند که کار چندانی از دست آن ها ساخته نیست و در راه تحولات حتما از پشت خنجر خواهند خورد زیرا اکثر جامعه توانایی هضم افکار وی را ندارند.