من تا حالا دوبار در گرداب انتخاب فریم ورک گرفتار شدم، بار اول دو سال پیش بود که بحث mvc سر زبون بود و من از نوشتن php به روش خودم خسته شده بودم، بار دوم همین چند روز گذشته!
من توی این مدت با Yii کار کردم، فریم ورک پخته و مطمعنی هست. شاید چیزی بین سادگی و توسعه پذیری بالا. اما الان حس میکنم بیشتر از اینکه فریم ورک بهم برای حل سریع تر و کم دردسرتر مساعل کمک کنه برام حکم ابزاری رو داره که مدام باید تلاش کنم نیازهامو بر اساس محدودیتهاش تعیین کنم. یعنی اگر بخوام از اون قالب استانداردی که فریم ورک برای توسعه و ساخت پروژه پیش بینی کرده کمی به سمت دیگه ای برم دردسرهام بیش از پیش میشه.
حالا خیلی ها متوجه شدن که مثلا zend نمیتونه به "سرعت" یا "راحت" پروژه شون رو پیش ببره، هر چند yii، CI، cake و اینها وضع بهتری دارن. اما چیزی که فهمیدم و دیدم، Laravel این وضعیت امر کردن و مجبور کردن سبک توسعه رو کم رنگ کرده و در عوض زیرساخت یه فریم ورک خوب رو فراهم کرده. بی شک این انتخاب جدید من در بین جنگل فریم ورکهای php هست، منتها الان توی یکسال از عمرش 3 نسخه ی اصلی داده و چهارمیشم در راهه. هر نسخه تغییرات اساسی داره اعمال میشه و این چندان احساس خوبی به من نمیده. طوری که خودش گفته از نسخه 4 روند تغییرات کندتر میشه و به سمت اصلاحات میره تا تغییر کلی. پس فعلا منتظر میمونم... خیلی مشتافم زودتر شروع کنم!
یک فریم ورک کوچیک هم به اسم F3 یا fat-FREE FRAMEWORK هست که حتی mvc رو هم در ساختارش دخیل نکرده، یک زیرساخت ساخت برای هر پروژه php هست که کلا گمانم 57 کیلوبایت حجم کلش هست. ارزش دیدن رو داره شک نکنید - اما برای پروژه های دراز مدت و بزرگ تر من yii یا در آینده Laravel رو اکیدا توصیه میکنم!! مرسی