خیر ؛
قبلا چند بار گفتم ، باز هم میگم ، سیاست هایی که Embarcadero پیش گرفته سیاست های بسیار غیر معقولانه ای هست ، افتاده دنبال یکسری جنگولک بازی تا یکسری کاربر تازه وارد رو با لیست Feature هاش جذب کنه در صورتی که هیچ کدوم مثل آدم کار نمیکنن ( Visual Live Bindings , iOS Development , Datasnap ، Firemonkey , Metropolice UI و ... ) ، واقعا از نسخه XE2 به بعد به شخصه ازش نا امید شدم و خیلی از دوستان رو میشناسم که نظرشون با من موافق هست ، دلفی تازه داشت جون میگرفت که سیاست های عجیب و غریب Embarcadero و Roadmap های خنده دارش شروع شد ، اون هم از مدیر پروژه جدیدش ( Marc Cantu ) که واقعا در حد و اندازه های این پروژه نیست .
بی تعارف مایکروسافت داره تو حوزه توسعه نرم افزار خیلی تخصصی و مهندسی کار میکنه ، تکنولوژی هایی مثل WPF , WCF , Entity Framework و ... ، من یکی از طرفداران سرسخت Delphi بودم ولی در حال حاظر سیاست های غلط Embarcadero جایی برای طرفداری از این محصول نذاشته ، برای پروژه های سازمانی بزرگ واقعا دلفی در مقابل #C حرفی برای گفتن نداره ، کتابخانه های غنی ، کامپوننت های متعدد و فراگیر ، پشتیبانی بسیار قوی مایکروسافت ، ORM های متعدد و بسیار قوی ، Document ها و نمونه کدهای بسیار غنی ، یکپارچگی ابزارهای مایکروسافتی ( SQL Server , Visual Studio , Team Foundation و ... ) این موارد واقعا توسعه یک نرم افزار Enterprise رو ساده میکنه و در بلند مدت روند توسعه نرم افزار ، خوانایی برنامه . هزینه های جانبی توسعه نرم افزار رو به صورت چشمگیری کاهش میده .
در مورد نرم افزارهای سیستمی ، ++VC واقعا خارق العاده داره عمل میکنه ، نمونه کدهای بسیار غنی و افزایش روزانه کتابخانه های مایکروسافتی این زبان رو به سمت یکه تازی بازار نرم افزارهای سیستمی داره پیش میبره ، به شخصه دهنم سرویس شد اینقدر کدهای ++C رو برای نرم افزار های سیستمی و امنیتی که مینویسم به Delphi ترجمه کردم ، تو این چند ماهی که حرفه ای دارم باهاش کار میکنم خیلی ازش راضی هستم .
خلاصه فعلا اصلا نمیشه رو Delphi برای آینده حرفه ای ، شغلی و ... حساب باز کرد ، به شخصه چند ماه هست دیگه با دلفی کد خاصی نمیزنم مگر در موارد خاص ، در حال حاظر دلفی فقط برای توسعه Tools ها و برنامه های دم دستی ولی قوی مناسب هست نه بیشتر .
برای کسانی که تازه میخوان کار با این زبان رو شروع کنن :
به هیچ عنوان به عنوان آینده شغلی روی این زبان حساب باز نکنید ، دلفی از زبان رفتن Andres Hejlsberg و به خصوص از زمان بورلند به بعد چندین بار ثابت کرده که دیگه نمیتونه مثل قبل قابل اعتماد باشه و عقل سلیم حکم میکنه در این شرایط و با این سیاست ها حداقل تا 2 سال آینده سراغش نرید .
* لطفا الکی پست تعصبی ندید و ازش دفاع نکنید که این دل من خونه ! و برای هر مطلبی یه دنیا حرف دارم :)
موفق باشید .