الآن کی گفته لاراول فریمورک ساله؟ لابد همون مقاله وبلاگ توی SitePoint رو میخواین لینک بدین! ضمناً اصطلاح آبگوشتی رو اول بنده مطرح نکردم و دوستمون گفتن و من هم گفتم لابد ازنظرشون این اصطلاح اشکالی نداره و همون رو به کار بردم و گفتم سیستم کاری لاراول همون وضع رو داره اما اسپاگتی کد، اصلاً بی ادبی نیست و یک اصطلاح علمی برای مواقعی هست که جوری کدنویسی میشه که سر و تهش معلوم نیست (لینک). ضمناً لاراول یه توزیع از سیمفونی نیست، بلکه اومده بخشهایی از سورس اون رو برداشته و موارد خودش رو بهش اضافه کرده. این موضوع بد هم نیست چون بهرحال دنیای Open Source هست و قطعاً امتیازش رو اگه مستلزم هزینه بوده، خریده. درست مثل کاری که Yii کرده و بخشهایی از خودش رو مدیون سیمفونی هست ولی لاراول ابداً یک توزیع از سیمفونی محسوب نمیشه و قرار هم نیست هر کسی بخشهایی از اون رو توی کار خودش استفاده کرد و یک فریمورک دیگه نوشت، توزیع سیمفونی محسوب بشه. این حرفهایی هم که از بی نظمی در لاراول میزنم فقط حرف من نیست. کافیه کمی توی اینترنت جستجو کنید. بعلاوه Community لاراول عملاً مرده و اگه توی سایتش دقت کنید، میبینید که فقط به یکسری سؤالات یش پا افتاده جواب داده میشه و وقتی پای مسائل جدی و پیچیده مطرح میشه، همه سکوت اختیار میکنن. اینها برای یک فریمورک نقطه ضعفه ولی بهرحال لاراول Syntax قوی و قدرتمندی داره و جای کار هم زیاد داره. همین که مرتباً داره نسخه های جدید بیرون میده و توی هر نسخه هم تغییرات اساسی و بنیادی داره، معناش اینه که هنوز به اون ثبات لازم نرسیده و خیلی هنوز جای رشد و پیشرفت داره اما درهرحال میشه بعنوان یک فریمورک Stable روش تکیه کرد. تمام صحبت من اینه که این مواردی که بیان شده و فقط موجب راحتی در بی قید و بند نوشتن کدها میشه و امتیاز خاص دیگری نداره، مزیتهای این فریمورک نیستن و اگه کسی میخواد از این فریمورک دفاع کنه، باید دست روی موارد مهمتر بگذاره چون قطعاً بد دفاع کردن بدتر از حمله کردنه. بعلاوه همین عبارت بی قید و بند هم عبارت بدی نیست. نمیدونم چرا تا توی یک بحث علمی، یکم جدی میشیم و میخوایم حرفها رو رک بزنیم، بهمون بر میخوره و باید قبلش کلی معذرت خواهی کنیم درحالی که مباحث علمی جای تعارف و صحبتهای گل و بلبل نیست. هیچ قصدی هم برای توهین وجود نداره. برای مثال، همین اصطلاح بی قید و بند، معناش انجام یک کار بدون قاعده و اصوله. درسته که این اصطلاح بار منفی داره ولی به معنای توهین نیست. کما اینکه توی همون مباحث اجتماعی هم اگه یکنفر واقعاً بی قید و بند باشه و بهش این لقب رو بدن، کسی ایراد نمیگیره. شما ثابت کنید که لاراول اولاً قید و بند داره و چهارچوب کاریش دقیقاً مشخصه و ثانیاً نمیگذاره از اون چهارچوب خارج بشین، بنده هم اصطلاح بی قید و بند رو از روی صحبتهام درخصوص لاراول بر میدارم.
صحبت شما درسته، نوع دید برنامه نویس در سبک کدنویسیش اثر میگذاره ولی اینکه همه جور امکانات بدیم بعد بگیم خودت انتخاب کن که نشد چهارچوب کاری. مثل اینه که بگیم هیچ قانونی توی جامعه نیست ولی شما درست رفتار کنید! اگه قرار باشه همه چیز رو بعهده برنامه نویس بگذاریم برای انتخاب، میشه همون حالت عدم استفاده از فریمورک. نمیدونم چرا اکثراً فکر میکنن فریمورک فقط برای راحتی کار برنامه نویس اومده درحالی که همه جا توی مقالات معتبر نوشته شده فریمورک برای مقید کردن اعضا به اصولی که ازنظر تولیدکننده فریمورک صحیحه ایجاد میشه. برای مثال چرا توی NET. کسی نمیتونه Unsafe Code بنویسه؟ تا حالا کسی اومده بگه خوب این قابلیت رو هم به NET. اضافه کنن تا کاربرانش بیشتر بشه و کار برنامه نویسان راحت بشه؟ اینجور وقتها مایکروسافت به همه درخواستهایی که میخوان چنین قابلیتی رو اضافه کنن فقط یک جواب میده: اگه Unsafe Code میخواین، از NET. استفاده نکنید. اینجا هم همینه. اگه کسی ساختار MVC نمیخواد، با Yii کار نکنه. اگه قرار باشه لاراول بیاد بگه من همه جوره میگذارم کارتون رو انجام بدین و کلاسهای لازم رو براتون تأمین میکنم، بنظرم دیگه نباید اسمش رو بگذاریم فریمورک چون اصلاً چهارچوبی برای کارکردن وجود نداره و بیشتر اسم «کتابخانه کلاسهای لاراول» براش مناسبه (Laravel Class Library) که متأسفانه اصلاً در شأن یک فریمورک نیست.
باز شاید بیاین بگین من دارم با تعصب حرف میزنم ولی اگه کمی منصف باشین و منطقی به قضیه نگاه کنید، تأیید خواهید کرد که دارم درست میگم.
درمورد اینکه گفتین جناب rezakho هم با Yii کار کردن، باید بگم که توی مقایسه، باید امکانات روز رو درنظر گرفت. شاید اون موقع که به لاراول رو آوردن Yii اینقدر قوی نبوده یا بحث سلیقه و... مطرح باشه (این مسئله ارمورد آقای مقیمی که اشاره کردین هم صدق میکنه و اینکه ایشون از لاراول به Yii رو آوردن رو دلیل ضعف لاراول نمیدونم).