نقل قول نوشته شده توسط javanddev مشاهده تاپیک
منم میخوام به عنوان کسی که شاید تجربش تو این زمینه بیشتر باشه یه مطلبی رو عرض کنم:

من الان ترم 2 نرم افزار هستم و در دانشگاه فنی و حرفه ای دولتی شهرمون درس میخونم
من اول رشته ی ریاضی رو انتخاب کردم. سال دوم رو کامل خوندم و آذرماه سال سوم دبیرستان تغییر رشته دادم به کامپیوتر و رفتم هنرستان و خوب در هر کدوم تجربه ای دارم

یه مقایسه کوچیک انجام میدم بین رشته ریاضی و کامپیوتر فنی حرفه ای:

شما که هدفت نرم افزاره وقتی بری رشته ریاضی:

یه مشت درس بدردنخور (به درد نرم افزار نخور در واقع ) و سخت میخونی. مثل چی؟ شیمی، فیزیک (در سال دوم دبیرستان مباحث استاتیک و دینامیک و در سال سوم ترمودینامیک و الکتریسیته و مغناطیس)، هندسه (معلم میومد سرکلاس دوتا مثلث می کشید و نیم ساعت ثابت میکرد این دوتا باهم برابرند خب که چی؟) و دیگر مزخرفاتی که نه در رشته موردنظرت و نه در زندگیت به هیچ دردی نمیخورن! که دلیل اصلی من هم برای تغییر رشته همین بود. البته منظورم رو اشتباه متوجه نشی، ریاضی به طور کلی تا حدی برای برنامه نویسی لازمه ولی در اون حدی که تو دبیرستان بهتون میگن!

البته مزیت رشته ریاضی (کلا رشته های دبیرستان) رو هم عرض می کنم خدمتت: شما میتونی وارد بهترین دانشگاه های ایران بشی! (البته با تلاش خیلی زیاد به دلیل وجود رقابت شدید)

اگر بری هنرستان:

تو هنرستان سال دوم، ترم اول یه سری چیزای خیلی ساده بهتون یاد میدن مثلا کارباویندوز و ورد و اکسل و پاورپوینت و مبانی کامپیوتر ولی در ترم دوم برنامه سازی 1 رو دارید که فکر کنم از امسال سی شارپ شده ولی زمان ما vb6 بود. و در سال سوم هم برنامه سازی 2 و 3 و شبکه و بانک اطلاعاتی و برنامه نویسی وب با php (البته مقدماتی). شما دیگه وقتی هنرستان رو تموم میکنی از تمام زمینه ها یه سررشته ای میاد دستت و میفهمی به کدوم علاقه داری و در دانشگاه مسیرتو انتخاب می کنی

ولی بزرگترین عیب رفتن به هنرستان: میشه گفت برای فنی و حرفه ای ها دانشگاه خوب وجود نداره غیر از مهاجر اصفهان و شمسی پور تهران و باهنر شیراز که تازه اوناهم همچین آش دهن سوزی نیستن (البته تعریف مهاجر رو زیاد شنیدم). شما باید تا کارشناسی در دانشگاه های فنی و حرفه ای درس بخونی و بعد برای ارشد میتونی بری به دانشگاه های سراسری و معروف

یه نکته دیگه هم بگم، در دانشگاه (اگر بری هنرستان) اون حد ریاضی رو که برای برنامه نویسی مفیده رو بهتون یاد میدن نه چیز اضافه! پس از این جهت نگرانی نداشته باشید

اگر با چیزایی که در مورد ریاضی گفتم مشکل نداری و میتونی اون همه مطلب رو با علاقه بخونی و یادبگیری برو ریاضی اگر نه برو فنی حرفه ای (فکر کاردانش رو اصلا نکن)

امیدوارم تونسته باشم کمکی به این تصمیم گیری سرنوشت ساز بکنم
من در بالا هم اشاره کردم من خب الان php و C#‎ و sql server و چیز هایی که تو هنرستان میگن بیشتر از اون چیزی که در اونجا آموزش میدن بلدم فرضا کتاب آموزش php در 24 ساعت رو آموزش بدن من کتاب Beginning PHP and MySQL. From Novice to Professional می خونم منظور من این بود که اگه هنرستان برم چون اکثر درس هاشون رو بلدم مثلا می تونم در سه سال در حد حرفه ای مثلا php رو یاد بگیرم یا C#‎ یا c و اگه ادم یکی از این هارو خوب بلد باشه طبیعتا می تونه زبان های دیگه رو به راحتی یاد بگیره(حلقه تو همه زبان ها حلقه هست و شرط تو همه زبان ها شرط هست و کلا مفهوم مهمه)