دوست عزیز شاید بهتر باشه کاربرانتون رو اجبار کنید به استفاده از آفیس 2010. دلایل :فراموش نکنیم که همه ما (حرفه ای ها و غیر حرفه ای ها ) سعی میکنیم برنامه ای که تحت اکسس برای خود و دیگران تهیه و ارائه می نمائیم بدور از هرگونه خطا و ایرادی و با هر ورژنی از اکسس(حداقل نسخه 32 بیتی اکسس2007 به بالا) و با هر نوع ویندوزی اجرا شود . بنابراین برای جلوگیری از وقوع ایرادات و صدور خطاهای احتمالی که بعضاً مشخص نمیباشد و در زمان اجرا ء آشکار میشود (نمونه این خطا که یکی از همان خطاهای احتمالی و پیش بینی نشده است ) چاره ای بیندیشیم.
1. برای کاربر فرقی نمیکنه که آفیس 2007 یا 2010 نصب باشه چون عملکردشون برای کاربر تفاوتی نداره ولی برای برنامه شما خیلی فرق میکنه. کاربر نهایتا آفیس 2007 رو حذف میکنه و سی دی 2010 رو نصب میکنه. ورد، اکسل و پاورپوینت 2010 تفاوت انقلابی با 2007 نداره که نگران پس زدن کاربران باشیم.
ضمنا خیلی از نرم افزارها و سرویس های بزرگ رو دیدیم و دیدید که برای نصب نیاز به یک پیش نیاز دارند. مثلا تا اونجایی که یادمه نرم افزارهایی که با ویژال استودیو .net نوشته میشن باید برای کارکرد درستشون .net framework روی سیستم کاربر نصب باشه. یا مثلا امضای الکترونیک بانک ملت که یک فلش هست که باید به usb وصل بشه و تازه باید نسخه خاصی از جاوا (فکر کنم 6.45) باید نصب باشه و مثلا اگر جاوا 7 هم باشه کار نمیکنه ! حالا مورد شما که نصب ساده یک آفیس 2010 هست که اختلالی در سایر کارها کاربر ایجاد نمیکنه.
2. یک دلیل دیگه که بهتون پیشنهاد میکنم که اجبار نصب بودن آفیس 2010 رو اعمال کنید اینه که زیاد به اینجور کدهایی که خودتون داشتید یا من دادم اعتماد نکنید. واقعیت اینه که اکسس یک پلت فرم کاملا مستقل نیست و زیر مجموعه ای از آفیس هست. به همین دلیله که کد شما یا کد من یا کدی که از اینترنت پیدا میکنید ممکنه کار بکنه و ممکنه کار نکنه ! چون اگه اشکالاتی یا کمبودهایی در پکیج های نصب شده ی آفیس وجود داشته باشه ممکنه کل کد شما از کار بیفته و دردسرهای عجیب و غریب برای شما بوجود بیاره.
3. ممکنه کدهایی که شما برای اینکار پیدا میکنه در ورژن های بالاتر دیگه توسط آفیس ساپورت نشده باشه که خود این باعث دردسر میشه. چون در این چند وقت که در مورد ورژن های جدید اکسس بررسی میکردم دیدم کدهایی رو که در ورژن های قبلی درست کار میکرده و در ورژن های جدید دچار تغییراتی شده و باید بصورت دیگری استفاده بشه.
به دلایل فوق پیشنهاد میکنم اگر در پیدا کردن کد مورد نظرتون موفق نشدید، از اجبار کاربر به نصب آفیس 2010 دل چرکین نباشید چون به نظر من دردسرش خیلی خیلی خیلی کمتر از اینه که توسط کد vba بخواید این موارد رو مدیریت کنید. پیشنهاد من همیشه این بوده که تا جایی که امکان داره اکسس رو بصورت بیسیک استفاده کنید و تا به مشکل نخورید چون پلت فرم مستقلی نیست...