- از يك طرف صحبت از برنامه نويسي ساختيافته است و درك اصول مهندسي نرم افزار، از يك طرف ميگه، اي آقا بنداز بره، كي به كيه؟! اين تناقض نيست؟
- اگر من نوعي مثلا نمي‌دونم چگونه بايد از داخل يك ترد رابط كاربر را به روز كرد، مشكل من است يا دات نت يا دلفي يا امثال اينها؟ اين تاپيك بحث دات نت است نه بحث "من" نوعي كه يك سري از مفاهيم رو مطالعه نكردم.
آینده دات نت که به تنهایی ارزشی برای من و شما نداره! بلکه مهم این هست که در این مسیری که دات نت طی میکنه، ما کجا هستیم، و نسبت به تغییرات یا آینده آن، چه رفتاری از خودمان نشان می دهیم. در واقع تعامل ما با دات نت باید در طول زمان به چه شکلی باشد که ما بیشتر استفاده را از آن بکنیم، و کمترین ضرر را از اشتباهات احتمالی مایکروسافت متحمل بشیم.

امروز صبح چیزی در حدود 3 صفحه در اینجا نوشتم، ولی بخاطر یک کلیک اشتباه، همگی پاک شدند. :-(
یک ساعت وقتم هدر رفت! یک سری نکاتی مدت ها در ذهنم بود که ظاهرا تقدیر نبود فعلا در این تاپیک نوشته بشه.

بعد از پاک شدن مطلب با علیرضا مداح چت می کردم که در حین چت، بصورت جسته و گریخته بعضی از اون نکات یادم اومد و براش نوشتم. همون تکه های ناقص را که بخش کوچکی از مطلب کلی بود، از همون چت جدا کردم، و با اجازه آقای مداح، اینجا میزارم، شاید فایده ایی داشت:

Ali: akhe in matlab az hamoon aval ke topic ro zadi, tooy zehnam bood
Ali: vali toolani bood, hey tooy zehnam miomad, vali hese neveshtanesh nabood
Ali: agar kasi shafahi mikhast, mitoonestam tozih bedam, vali neveshtanesh ro hosele nadashtam
Ali: hata yeki dobar omadam benvisam, monsaref shodam
Ali: ta emrooz sobh!
Ali: kolan ham manzooram in bood ke mokhalefat ba .Net nist
gates: bhah bah
Ali: balke masale chize digaee hast
Ali: kholase 2 safheye aval in mishod ke...
Ali: ما به دات نت به عنوان ابزاری برای رسیدن به هدف خودمان نگاه کنیم، نه اینکه مایکروسافت از ما برای رسیدن به هدفش استفاده کنه!
Ali: البته ممکن هست جایی مسیرمون با هم یکی باشه، ولی نباید مقهور یک شرکت خاص شد
Ali: و گفته بودم که فقط مایکروسافت نیست، و این مسئله برای سایر شرکت ها هم صادق هست.
Ali: بعدش به یکسری تکنولوژی ها که در دات نت اومده اشاره کردم، و اینکه از قبل در کجا وجود داشتند
Ali: و اینکه تصور اینکه اینها نوآوری هستند، اشتباه هست
Ali: مایکروسافت آنها را بهبود داد، ولی چیز جدیدی خلق نکرد
Ali: و گفتم برنامه نویس باید نگاه مستقل خودش را داشته باشه
gates: are , kheili khoube
gates: vali kashki pak nemishod
Ali: مثلا بحث چند هسته ایی شدن سی پی یو ها، و مشکلاتی که در صنعت نرم افزار بوجود آورده، چند سالی هست که وجود داره
Ali: درباره اینکه متمایل شدن به سمت Functional Programming میتونه تا حدودی این مشکل را کم کنه هم از قبل بحث شده
Ali: برنامه نویس مستقل، خودش این جریان را احساس میکنه، و به سمت مطالعه در این زمینه حرکت میکنه، حتی اگر مایکروسافت هم هنوز در این زمینه اقدام نکرده باشه
Ali: ولی برنامه نویس مقهور مایکروسافت، وقتی مایکروسافت F#‎ را عرضه میکنه
Ali: یادش میاد که Functional Programming اصلا چی هست
Ali: و فکر میکنه که مایکروسافت یک ایده جدید برای رفع مشکل چند هسته ایی ها داده!
Ali: در واقع از نظر این افراد، اگر مایکروسافت بگه چیزی هست، پس حتما هست
Ali: اگر مایکروسافت نگه، که عالم بگه، پس نیست!
Ali: و البته گفته بودم که شرکت های دیگه مثل گوگل هم اگر جایگاه مایکروسافت را داشته باشند، همین رفتار را می کنند
Ali: ما خودمان باید آگاهانه رفتار کنیم.
Ali: یعنی همیشه نگاهمون به دست مایکروسافت نباشه
Ali: یک مثالی هم زده بودم از یک برنامه نویس حرفه ایی و معروف
Ali: که رشته تحصیلی اش ریاضی بود
Ali: بیش از یک دهه در تولید کامپایلر کار می کرد
Ali: ولی بعدش یک دفعه رفت به گوگل
Ali: و با PHP و Python کار کرد
gates: bah bah
Ali: بعد از چند ماه رفت به مایکروسافت، و در Windows Live مشغول شد
Ali: با ASP و دات نت
Ali: بعد از یک سال رفت به یک شرکت دیگه و مشغول نوشتن پلاگین برای IE شد!
Ali: این آدم چطور می تونست از اسمبلی و کدهای سطح پایین C
Ali: یکدفعه بره سراغ
Ali: PHP, Python, ASP.net, IE Plug in, va...?
Ali: یا همین اندرس هلزبرگ و دیگران
Ali: این مثال رو زده بودم که بگم برنامه نویسان بزرگ مقهور یک تکنولوژی خاص نمیشند
Ali: وقت خودشان را هم زیاد صرف یادگیری متدهای این کلاس و آن کلاس نمی کنند
Ali: بلکه وقتی مفهوم را خوب متوجه بشی، اون تکنولوژی مثل موم در دستت هست
Ali: این فردی هم که اول مثال زدم
Ali: Danny Thorpe بود
Ali: bgzarim.....
Ali: parid
Ali: :))
gates: bah bah
gates: agha khob haminaro benevis dg
gates: albate az in tike
gates: ke gofti
Ali: hesesh nist

گاهی اوقات فکر می کنم که اگر ما هم در این سایت PodCast داشتیم، چیز خوبی بود. آدم مجبور نبود اینقدر تایپ کنه! :-p