سلام
ببخشید یه مدت دیر شد
در جواب باید بگم:اگه یه کتاب خوب هم معرفی کنید ممنون میشم.
-----------------------------------------سلام می تونی کتاب فارسی رو در
ببینی.
ادامه ی بحث حلقه ها:
For
یه راه دیگه برای اوردن حلقه ها در پایتون استفاده از for هستش....ما نمونه ی شمارش معکوس رو که در پست های قبلی گفته شده رو با for بازسازی می کنیم:
می بینید که چیز زیاد جدیدی نیست و تقریبا هم مشابه با ویژوال بیسیک هستش...counter = input("Enter a number to start the countdown: ")
for x in range(counter, 0, -1):
print x
در اونجا گفته شده که برای x در گروه counter(که مقدارش قبلا توسط کد خط اول توسط کاربر وارد میشه) تا صفر و به صورت منفی به پایین رو در نظر بگیر و در خط سوم هم گفته شده که x رو چاپ کن!
نکته ی جالب در مورد کد بالا اینه که شما دیگه لازم نیست که از قبل مقدار x رو با چیزی پر کنید و این کار خودکار انجام میگیره!
این یه مثال کوچیک از سرعت برنامه نویسی در پایتونه و اینکه با یه کد کوچیک جای چند تا کد نوشته شده....
for می تونه که با اعداد کار کنه یا اینکه لیست رشته ها !
اما لیستی که من ازش حرف می زنم کجاست؟! همون range یا منطقه ای که در کد ها هست ایجاد کننده ی لیست است.
اولین مقدار برای range مبدا هستش....دومین مقدار اخر یا یکی به اخر کده(برای این یکی به اخر چون اخری رو محاسبه نمی کنه!) و سومین مقدار هم مربوط به نوع حرکته(به سمت بالا یا پایین و...)
توجه کنید که سومین مقداری که وارد میشه اختیاریه و اگر شما شما براش عددی رو مشخص نکنید برنامه از مقدار پیشفرض استفاده می کنه که معادل 1 است.
یعنی اگر در نوعی کد نویسی شما برای قسمت سوم که همون نوع حرکته (به سمت بیشتر شدن یا کمتر شدن!پشت سر هم یا چند در میان و ....)برنامه چجوریعمل می کنه:
من کدی به شکل زیر نوشتم و اجرا کردم که به این شکل می نویسم:
که البته نتیجش میشه:for x in range(1, 10):
print x
12345678خوب ما به برنامه گفتیم که در لیست x از 1 تا 10 رو بنویس و سیستم هم این کار رو انجام داده و اگر ما برنامه رو اینجوری می نوشتیم :9
نتیجه میشه:for x in range(1, 10 ,2):
print x
1357یعنی 2 در میان عمل میکنه......9
امیدوارم که بحث حلقه ها رو کاملا یاد گرفته باشید....