به به
شمع و گل و پروانه وم بلبل همه جمعند
همه دوستان حرفای خوبی زدند منم نظرم رو می گم
من خودم با جاوا و سی شارپ و سی پلاس پلاس و پایتون در هر دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس برنامه نویسی کرده ام
محصولات مایکروسافت کتابخانه گرافیکی مخصوص خودشون رو دارند که می تونید ازشون استفاده کنید و GUI بسازید و واقعا راحتند اما اینکه شما چند سکویی می خواهید مسلما با مایکروسافت کارتون سخت می شه
جاوا هم کتابخانه های گرافیکی مخصوص خودش رو داره و کار با اون هم بسیار راحته و البته با توجه به اینکه بدون نیاز به کامپایل و بعد از تبدیل به بایت کد تفسیر می شه یعنی اوج چند سکویی بودن
همچین وضعی رو در پایتون هم داری چون اون هم یه زبان تفسیریه و به شرطی که از کتابخونه های اختصاصی یه سیستم عامل استفاده نکنی براحتی همه جا قابل اجرا است
سی پلاس پلاس یه کم متفاوته بهتر از سی شارپ و در رتبه ی بعد از دو زبان پایتون و جاوا قرار می گیره چون کامپایل می شه پس باید برای هر سیستم عامل به طور مجزا کامپایلش کنی ولی می تونی مطمئن باشی که اگر از کتابخونه های اختصاصی یه سیستم عامل استفاده نکرده باشی براحتی در هر سیستم عاملی کامپایل و اجرا می شه
خوب بحث می رسه به رابط گرافیکی : گفتیم کا سی شارپ کتابخونه های دات نت رو استفاده می کنه و جاوا کتابخونه های خودش رو استفاده می کنه که البته هر دو هم عالی هستند ولی در مورد سی پلاس پلاس و پایتون اینطور نیست و باید انتخاب کنی که از چه کتابخونه ای استفاده می کنی خوب من Qt رو برای این منظور انتخاب کردم که بی شک اگر نگم قوی ترین کتابخونه، یکی از قویترین ها است و کار با اون هم واقعا لذت بخشه البته باید در نظر داشته باشی در کتابخونه کیوت مفهمی به نام سیگنال و اسلات وجود داره (در مقابل مفهوم رویداد در کتابخونه های دیگه) که احتمالا چند ساعتی طول می کشه تا بهش عادت کنی ولی وقتی عادت کنی می بینی چقدر خوب طراحی شده
برای همه اینها علاوه بر اینکه می تونی دستی کد رابط گرافیکیت رو بنویسی نرم افزاری هم وجود داره که فرم های گرافیکی رو برات طراحی کنه
سی شارپ در ویژوال استادیو - جاوا در نت بینز - و Qt در QtDesigner
البته اگر بخواهی با سی پلاس پلاس بنویسی Qt creator هم هست که اونم یه IDE کامله واقعا عالیه
حالا بعد از اینها بحث می رسه به انتخاب زبان :
در قدرت سی پلاس پلاس هیچ شکی وجود نداره و حتی اگر هیچ وقت فصد نداری با اون برنامه بنویسی توصیه من اینه که یادش بگیری گرچه از بقیه زبانهای مطرح شده در اینجا سخت تره
زبانهای جاوا و سی شارپ سینتکس های بسیار شبیه به هم دارند و پایه هر دو سی پلاس پلاس است و البته سینتکسشون بسیار شسته رفته و تمیز است
اما در نهایت پایتون که واقعا کار باهاش لذت بخشه سریع جمع و جور و تمیز و راحت و فرقی نداره پروژه شما بزرگ باشه یا کوچه در هر صورت جوابگو است تنها یه ایراد اساسی داره برای برنامه نویس هایی که به IDE ها اهمیت زیادی می دهند اونم اینه که IDE خیلی جامعی مثل اون 3 زبان دیگه نداره گرچه با pyDev و Eclipse به خوبی کارات رو انجام بدیو رابط گرافیکیت رو با QtDesigner بسازی برای اینکه کد هات هم به هم نریزه و در برنامه های بزرگ دچار مشکل نشی کد هر فرم رو جدا کانه در یه فایل قرار بده و اسلات های اون فرم رو هم جداگانه در یه فایل دیگه و اینها رو با هم به یه پکیج تبدیل کن و در هر جایی از برنامه که بهش نیاز پیدا کردی استفاده کن
در نهایت باید بگم که انتخاب یکی از این زبان ها علاوه بر اینکه به نیازت بستگی داره و اینکه چه جور برنامه ای می خواهی بنویسی بیشتر سلیقه ایه ولی انتخاب خود من اول پایتون و بعد از اون جاوا است (توجه داشته باش اللان پایتون 2 نسخه داره 2.7 و 3.2 کار با 3.2 راحت تره ولی 2.7 الان فراگیر تره و کتابخونه های بیشتری برای کارای مختلف براش وجود داره)