اولا که این طرز صحبت کردن اصلاً خوب نیست چه خوب بود این مطلب را خیلی بهتر می گفتید .
من قصدم توهین و بی احترامی به زبان بیسیک و شما و دوستانی که طرفدار پروپاقرص این زبان و کامپایلر هستند نبود . من خودم هم با همین بیسیک و کامپایلر شروع کردم و الان قصد ندارم اون را به باد انتقاد بگیرم .
اگر بخواهیم از اول شروع کنیم به یادگیری زبان برنامه نویسی برای میکرو دو گزینه عمده و شناخته شده روبروی ماست یکی زبان بیسیک که کامپایلر معروف Bascome را داره و یکی زبان C که کامپایلر های متعددی از جمله CodeVision داره .
خوب کار با بیسیک و بسکام خیلی ساده است که خیلی زود میشه اون را یاد گرفت و در مقابل زبان c مقداری مشکل و وقت بیشتری برای یادگیری نیاز داره .
در یک پروژه ، بسکام شما را زود به نتیجه می رسونه خوب این بد نیست اما دیگر درک کاملی از سخت افزار نخواهید داشت نمی دونید که دقیقاً چه اتفاقی در سخت افزار افتاده یا در حال افتادن است
وقتی به طرف پروژه های بزرگتر و صنعتی تری برید نیاز شدید پیدا می کنید که درک کاملی از ساختار سخت افزار مربوطه داشته باشید و دقیقا باید بدونید که چه اتفاقی باید بر سر سخت افزار بیاد .
در بسکام شما یه خطی می نویسید و جواب می گیرید اما هیچ موقع نمی توانید کاری که اتفاق افتاده را متوجه بشید .
شما هر چه قدر هم به خودتون و اطلاعاتتون اعتماد داشته باشید در عمل چیز دیگری را خواهید دید .
در انجام پروژه های بزرگ در بسکام شما اینقدر محدود می شوید که مجبور به مهاجرت از اون می شود هرچه قدر هم که به اون دلبسته باشید .
شما اگر از همون اول سختی های یادگیری زبان c را تحمل کنید برای انجام پروژه ، دیگر ساختار سخت افزار را درک می کنید می فهمید داره چه اتفاقی می افته . یعنی یادگیری سخت افزار با کدنویسی .
شما وقتی پا به دنیای C می گذارید وقعاً دیدتون نسبت به مسائل و حل آنها خیلی متفاوت و کاربردی تر میشه یه جورایی دیدتون را باز می کنه .
سوای از ناپایداری ها و کمبودهای کتابخانه ای ، حجم زیاد کد و سرعت کم اجرا که بیسیک و بسکام در انجام پروژه های بزرگ و صنعتی داره نظر شما به چند نکته ی دیگر هم جلب می کنم :
در برتری زبان C نسبت به Basic هیچ شکی نیست . زبان C یک زبان ساخت یافته است و Basic نه . (مزیت این را هم که حتماً می دونید)
اکثر نرم افزار های بزرگ دنیا با خانواده C نوشته شده حتی بزرگترین پروژه ها در سیستم های Embedded با خانواده ی C نوشته شده .
اساس سیستم عامل های بلا درنگ که در میکرو های 32 بیت استفاده از آنها نا گریز است توسط خانواده ی C نگارش می شود. و میکروهای ARM را که اصلا جای خود داره .
آیا می دانید نگاه معماری سخت افزار دنیا در زمان حال و آینده بر اساس زبان C است .
حالا من یک شخصی که اصلاً چیزی نمی دونم و کلمه ی حرفه ای و صنعتی را به اشتباه بکار بردم شما که تعریف دقیق و قشنگی از حرفه ای دارید برید از چند تا حرفه ای که می شناسید سوال کنید بگید کدوم بهتره ؟ با کدوم بهتر کار می کنند ؟
نمی دونم در چه مقطعی از تحصیلات و کار هستید اما مطمئناً از هر 10 نفر خبره و کاربلد که شما ازشون سوال کنید حداقل 8 نفر اونها زبان C را برای کارهای حرفه ای و صنعتی پیشنهاد می کنند .
شما اگر یه نگاهی به نظر سنجی همین تاپیک هم بکنید که چند نفری هم بیشتر رای ندادند که البته خود من هم هنوز رای ندادم متوجه این قضیه خواهید شد .
برتری زبان c نسبت به بیسیک یک حقیقت مسلم است که دیر یا زود خواهید پذیرفت .
امیدوارم اگر هنوز زبان c را شروع نکردید همین الان دست بکار شوید که بیشتر از این ضرر نکنید .
موفق باشید .