امشب داشتم با مدیر این سایت، تلفنی صحبت میکردم و صحبتهایی رو مطرح کردن که اگه منصف باشیم، باید تاحدودی حق رو به ایشون بدیم. اهم صحبتهای ایشون که میشه به نوعی دفاع از سیستم قیمتگذاریشون محسوب کرد، موارد زیر بود:
1- ایشون روی فروش انبوه سیستمشون حساب کردن و طبیعتاً اگه پروژه اختصاصی باشه، قیمت فرق میکنه. اینکه ما توی نهاد میگیم برنامه نویسان با قیمت پایین کار نکنن، مربوط میشه به پروژه های اختصاصی و طبیعتاً انتظار نداریم یکنفر برنامه حسابداری بنویسه و یک میلیون نسخه بخواد بفروشه و حساب کرده زحمتش برای این پروژه، جوری بوده که انتظار 100 میلیون تومان درآمد در یک سال رو ازش داشته و اونوقت بیاد از هر مشتری 100 میلیون تومان بگیره. منظورم اینه که سیستم قیمت گذاری فروش انبوه با پروژه اختصاصی فرق میکنه وگرنه شرکت KONAMI باید برای هر نسخه از بازی PES حداقل 10 هزار دلار قیمت میگذاشت (بماند که مایکروسافت چنین کارهایی میکنه

)
2- محصول ایشون، یک محصول ثبت شده ایرانیه که انصافاً کپی برداری و ترجمه فروشگاههای خارجی نبوده و انتظار داشتن ایران نهاد با توجه به هدف و شعارش، از اینگونه محصولات حمایت کنه نه اینکه اونها رو بکوبه!
3- یکی از مهمترین سیاستهای ایران نهاد این بوده و هست و خواهد بود که قرار نیست جلوی هیچ ارگانی قرار بگیریم و در سیاستهای هیچ فرد یا شرکتی دخالت کنیم. بنابراین، منبعد لطفاً اگه هرگونه مشکلی در سیاستهای فرد یا شرکتی دیدین، تقاضا میکنم به این اصل ایران نهاد پایبند باشین و ابتدا با خود اون فرد یا شرکت صحبت کنید و حرفهاش رو بشنوید و بعد تصمیم بگیرین و قضاوت کنید. حتی بعد از اینکه مشخص شد سیاستهاشون بنظر ما اشتباهه، حق نداریم با آبروشون بازی کنیم و سیاه نمایی کنیم. البته سایتهایی مثل پونیشا و پارس کدرز هم از این قاعده مستثنی نیستن و به هیچ کدومشون توهین نمیکنیم و سیاستهای کاریشون در جای خودش محترمه و اگه بنظر ما اشتباهه، بجای اینکه اونها رو بکوبیم، باید اینقدر در ایران نهاد خوب فعالیت کنیم که همه جذب سیاست کاری و اشتغالزایی و درآمدزایی ایران نهاد بشن.
4- قیمتی که این سایت ارائه کرده، قیمت پایه سیستمه (در کمترین حالت امکانات) و برحسب امکاناتی که مشتری ممکنه بخواد اضافه بشه یا براش کدنویسی بشه، ممکنه قیمت تا مرز 1.5 یا 2 میلیون تومان هم برای اون مشتری خاص افزایش پیدا کنه، کمااینکه به گفته ایشون، قیمت قالب اختصاصی 300 هزار تومانه (یعنی چیزی حدود 2 برابر قیمت خود سیستم پایه). فکر نمیکنم این سیستم کاری اشکالی داشته باشه و CMSهای بزرگی مثل ParsCMS هم از همین حالت استفاده میکنن و هرکس، به اندازه ای که امکانات میخواد، پول میده و مزیتش هم اینه که یک نفر با 150 هزار تومان هم میتونه فروشگاه داشته باشه و باز هم تأکید میکنم، این خیلی فرق داره با اینکه یکنفر بیاد بگه من یک فروشگاه میخوام و برام کدنویسی کنید (اختصاصی - حتی با امکانات کم) و بهش قیمت 150 هزار تومان بدیم.
5- از اونجا که ایشون هم ساکن شیراز هستن، امیدوارم این Contact نه چندان دلچسب اولیه، روزنه ای باشه برای ارتباط بیشتر ایران نهاد با ایشون و شرکتشون و تجربه ای که در زمینه فعالیت در حوزه IT در شهر شیراز دارن. صمیمانه از همه دوستان تقاضا دارم بیشتر به دنبال جذب دوستان جدید باشیم تا دشمن تراشی (دشمنها خودشون ما رو پیدا میکنن، ما دیگه دنبالشون نباشیم).