عزیزم تمام برنامه ها برای ارتباط پورت باز میکنن، کانال میزنن!
حالا بعضیا موقتی بعضیا دائمی. بعضیا شماره پورت ثابت دارن بعضیا شماره پورت متغییر. مثلا مرورگر وقتی با یک وب سرور تماس میگیره، با پورت 80 وب سرور تماس میگیره که دائما بازه، چون وب سرور باید همیشه منتظر اتصال کلاینت ها باشه و باید مشخص باشه کدوم پورت تماس بگیرن، مرورگر هم موقع تماس با وب سرور خودش یک پورت روی سیستم عاملی که داره روش اجرا میشه میگیره و باز میکنه (پاسخ وب سرور به این پورت ارسال میشه)، ولی این پورت یک شماره پورت آزاد متغییر است که از سیستم عامل میگیره (این شماره پورت میتونه ترتیبی یا رندوم باشه از بین پورت های آزاد). این بخاطر اینکه که مرورگر هست که با وب سرور تماس میگیره و بنابراین خود مرورگر نیاز به یک پورت دائما باز و فیکس شده نداره.
ضمنا برنامهء من اصلا P2P به اون معنا نیست، چون از یک سرور واسط برای ارتباط استفاده میکنه. شاید از اصطلاح نادرست یا مبهمی استفاده کردم. منظور من از P2P صرفا رمزنگاری بین کلاینت ها بود که با یک کلید مشترک که در دسترس سرور واسط هم نیست انجام میشه و بخاطر همین گفتم P2P.
ضمنا ارتباط P2P هم اگر بود بهرحال مشکلی درش نمیبینم و این حرفا که شما میزنید عجیبه چون این همه برنامه های مختلف هست دارن از همین بند و بساط و داستان استفاده میکنن اگر قرار بود مشکل جدی داشته باشه که تمام سیستم ها و امنیت دنیا بهم میریخت!